Liječnici ili katehisti? Na čije hodočašće krenuti?

Evo jedno svjedočanstvo.

U jednu zajednicu NP-a u Zagrebu ušli muž i žena. Nakon nekog vremena, na nagovor katehista, žena odluči imati dijete, unatoč urođenoj srčanoj mani, radi koje su joj doktori zabranili trudnoću zbog mogućih pogubnih posljedica po nju. No, kako su joj u NP-u oprali mozak da nije Božja volja da sluša doktore nego katehiste, odlučila se na trudnoću i rodila prvo dijete. Odlučila je i dalje rađati. Kod drugog djeteta, radi urođene srčane mane, preminula je par mjeseci prije poroda, dijete je preživilo.

I još jedno svjedočanstvo.

Dvoje sljedbenika NP-a išlo na hodočašće koje nije bilo u organizaciji NP-a. (Sljedbenicima NP-a je zabranjeno ići na hodočašća koja nisu u organizaciji NP-a, ne samo hodočašća, nego i biti članovima drugih zajednica/pokreta odnosno molitvenih skupina. To dvoje ili nisu znali za tu zabranu ili nisu bili u “poslušnosti” katehistima.) Na tom hodočašću, nazočni vjernici su se molili tijekom putovanja autobusom. Sljedbenici NP-a se nisu htjeli moliti s ostalima a kao razlog zašto se ne žele moliti naveli su: “Na našim (neokatekumenskim) hodočašćima se ne moli”

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

16 thoughts on “Liječnici ili katehisti? Na čije hodočašće krenuti?

  • January 24, 2014 at 7:18 am
    Permalink

    1. procitati zivotopis svete Gianne Beretta Molla.

    Nakon sto ga procitate odgovorite da li su i njoj isprali mozak

    2.Drugo svjedocanstvo: IZMISLJENO

  • January 24, 2014 at 5:00 pm
    Permalink

    bok ne zanima me prijevod imam za to u najmanju ruku google provoditelj.
    zanima me točno u kojem naputku za katehiste, točan naziv dokumenta i stranicu.
    kao da pišeš diplomski rad, napiši mi to
    hvala lijepa

    da stvarno ivanka molla je stvarno super.
    i na hodočašćima se moli i jutarnja i večernja i služba čitanja i slavi Euharistija.

  • January 26, 2014 at 1:39 pm
    Permalink

    Replika na 1

    Nije baš isto jer Gianna nije znala da ulazi u životno opasnu situaciju prije poroda. Njezine komplikacije su se pojavile tek poslije. Da je odabrala svoj život prekinula bi život djeteta u trbuhu. U prvom primjeru žena je birala između svog života i života koji još niti ne postoji. Da je odabrala da ne želi dijete nebi prekinula ničiji život. Da su joj katehisti rekli da će umrijeti sigurno nebi imala djecu.

  • January 26, 2014 at 6:47 pm
    Permalink

    bila sam na jednoj župnoj katehezi.Tamo su bio neokatekumenski svećenik i dva bračna para.Priča savršena,sve na mjestu sve 5.Nešto mi je jako zasmetalo,npr.izrugivanje ljudima koji imaju jedno ili dvoje djece…jer ovi imaju 6,ovi drugi 7,s tim da je ova žena koja ima sedmero djece sve njih rodila na carski,i navodno joj Bog kaže da mora još,pa se mislim jel normalno da žena koja slijedi Boga ne misli tko će joj odgajat djecu ako se njoj nešto desi na slijedećem carskom porodu???Ali ona tvrdi da joj Bog kaže…Dalje: žena i majka šestero djece pred svima nama okupljenim nepoznatim ljudima,dakle pred punom crkvom naglašava da su njoj prije preobraćenja bili samo droga,alkohol i sex bitni.Tu riječ sex je više puta naglasila,po meni nepotrebno,ali i neugodno.Pitam ja vas kako majka to može javno izlagat,to nije normalno,ima djecu,djeca idu u školu,u školi ih možda druga djeca izruguju zbog toga jer mama priča svašta…Eto meni je bilo malo neugodno,al eto… Sve u svemu-lijepo,pametno,poučno,ali ima tu nešto,nešto,ne znam kako da opišem ,al nešto…dalje od mene. Otići ću još jednom u nadi da se varam

  • January 26, 2014 at 6:58 pm
    Permalink

    Kekec dragi tvoje tumacenje je na klimavim nogama…..tjeras vodu na svoj mlin. Umjesto da Bogu zahvalimo na ovakvim primjerima vjere kojih ima ne samo u NKP, ti zenu nazivas ispranim mozgom. Nadam se da njeno dijete nece nikada od nikoga cuti da je plod ispranog mozga nego da je majka dala zivot za nju ili njega iz ljubavi.

  • January 27, 2014 at 1:41 am
    Permalink

    replika na 5

    A ti ne tjeraš vodu na svoj mlin? I to sa usporedbama koje nemaju veze sa primjerom.
    Nije na klimavim nogama moje objašnjenje nego tvoja usporedba. Ako kažeš da je tumačenje na klimavim nogama a ne objasniš zašto nisi ništa rekao.

    ” Umjesto da Bogu zahvalimo na ovakvim primjerima vjere kojih ima ne samo u NKP”
    Na kakvim primjerima? Na tome što se ženi kaže da će sve biti u redu i da će Bog providjeti a pod “u redu” katehisti podrazumjevaju da ona možda umre na porodu?
    Zamisli da su joj rekli: “Božja je volja da imaš još jedno dijete iako su ti doktori rekli da je to za tebe opasno. Bog će providjeti a ako umreš na porodu to je božja volja…”
    Prvo: Ako netko ovo posluša onda nije normalan.
    Drugo: Ovako joj sigurno nisu rekli jer se nebi u to upuštala.

    “nego da je majka dala zivot za nju ili njega iz ljubavi.”

    Dala je svoj život kada je zatrudnila a to nije bilo iz ljubavi prema djetetu jer to dijete još nije ni postojalo nego iz poslušnosti prema katehistu. Pričaš gluposti.
    Hoće li tom djetetu netko reći da je njegova majka umrla zbog neodgovornosti katehista?
    Šta je bilo sa onim da dijete treba oba roditelja?
    Bitno je da se klinci rode jel, nije bitno ko će se za njih brinut.

    To dijete će biti suočeno sa idejom da se on nije rodio da bi njegova majka bila živa i krivnjom zbog toga.
    Bi li se ti htio roditi ako je uvijet tvoga rođenja da netko u svijetu umre? I da to bude baš tvoja mama.

    Jedna je stvar dati svoj život za život koji već postoji.
    Druga je stvar riskirati svoj život da bi doveo u postojanje još jednu osobu koja će možda odrastati bez majke. To je neodgovorno prema sebi, mužu i ostatku obitelji. Ako ćemo ovako ajmo onda cure od 15 godina tjerati da imaju što više djece pa šta bude bude, Bog će ih zbrinut.

  • January 27, 2014 at 10:33 am
    Permalink

    keeekeeec

    Evo mene opoet, nemremo ja i ti jedan brez drugega

    Čuj, smislil sam nekaj novoga.Znaš kak bi izgledal tvojih 10 zapovijedi

    1.Slušaj sebe, a ne nauk Crkve. Ona je i tak u povijesti puno zgriješila
    2.Klanjaj se jedino sebi i ne dozvoli da ti Crkva ispire mozak
    3. Čuvaj svoj mozak ko zjenicu oka svog
    4.Ako vidiš neokatekumena ubij ga
    5.Ako želiš ići u pakao odi u Neokat. put
    6.Život počinje rođenjem, a ne začećem, osim kod neokatek. NJima je mozak ispran
    7.Ne postoji đavolska prijevara, đavao nije varalica, osim kod neokatek.
    8.Ako nisi siguran, čitaj Marxa, on rasvjetljuje. Crkva treba crpiti znanje od Karla, a ni Lenjin nije loš
    9.Ako nisi siguran pitaj Pehara preko Pax-a
    10.Za kraj upamti zauvijek. Ti si sebi Bog, nema drugih Bogova osim tebe, ono što ti kažeš, ono što vidiš, ono što pipaš i ono što možeš staviti u svoj mozak, ma kakav on bio, TO JE BOG. Nikome nadaj da ti ga ispere, pa makar to bio sam ISUS KRIST, jer ćeš prestati postojati bez svog mozgića. Bolje ti je ići u guzicu, nego da ti neko ispere mozgić. Ne daj ga pod cijenu života. ŽIVIJOOOO MOZAK!!! ŽIVIJOOOO!!

  • January 27, 2014 at 11:59 am
    Permalink

    ili majke Chiare Corbelle

    replika 2 – ali ja i dalje ne dobivam odgovor, počet ću misliti da ste sve to izmislili

  • January 27, 2014 at 6:41 pm
    Permalink

    Pola toga što si rekao si izvuko iz konteksta ili izvrnuo. Neke stvari nisam uopće rekao.
    Neiskren si.

    I drugo , ja nisam sam sebi Bog , šta ti to opće znači?
    Ovo se kaže na Putu kada želiš sam odlučivati o svom životu ili kada ti donosiš sudove o tome šta je istina. Kažu ti “ti si Bog…”. Kao da činiš nešto krivo ako želiš odlučivati o svom životu, kao da život nije tvoj, kao da ga nisi dobio na dar. Kao da određuješ koliki će biti porez u državi, “ti misliš da si ti Linić”.
    Jer ispada da ti nemaš pravo odlučivati o svom životu kao ni o porezu. Bog ima. To je zato što tvoj život nije tvoj i nisi ga dobio na poklon, nego ga Bog posjeduje. A taj Bog je tko god se stavi na mjesto ovoga Boga, u ovom slučaju to je Put. Ovakvog Boga stvaraju i propovjedaju ljudi koji te žele posjedovati.

    Ti si Bog, ti bi odlučivao o svojem životu? Ha, nećeš… mi ćemo jer smo mi Bog

    ” ono što ti kažeš, ono što vidiš, ono što pipaš i ono što možeš staviti u svoj mozak, ma kakav on bio, TO JE BOG”

    Ne majstore to nije Bog to je stvarnost. I ja bi tu stvarnost trebao zamijeniti čime, onim što katehist kaže , pipa ili vidi?
    Znači kada uzmem sva svoja iskustva, razum, intuiciju, opažanja itd. ja bi to sve trebao ignorirati u korist onoga što katehist kaže. Katehist koji nema pojima tko sam ja , koji za mene ne mari i koji kad se suoči sa kontradikcijama njih ignorira i mene uvjerava da samnom nešto nije u redu, naravno ne kaže što.

    Ispada da ja nemogu nikako shvatiti to što vidi katehist i zato mi treba katehist koji zna jer je njemu rečeno. Jer jedino oni imaju istinu i nitko drugi nije sposoban da do nje dođe. Ovo je temelj ropskog svjetonazora jer je u njemu utkana ideja vlastite nesposobnosti i ideja da netko drugi ima ono što ti trebaš. Apsolutan izvor istine.

    Nekoga će se posjedovati u mjeri u kojoj se njemu oduzme moć tako da ga se uvjeri u njegovu nesposobnost i u mjeri u kojoj se nekome drugome da moć tako da se te druge promatra kao nepogrešive.
    Zato si ti na Putu tako jadan i bijedan a katehisti su nenadjebivi.
    Moć i kontrola.

    Ne postoje izvori apsolutne istine i to su pokazale sve znanstvene teorije kroz povijest koje su bile dovoljno dobre neko vrijeme ali su onda zamjenjene boljima. I to je pokazala pogrešiva Crkva koja je kroz cijelu povijest doprinosila društvu ali je uvijek barem u jednoj stvari bila u krivu.
    I drugo, mi smo i više nego sposobni da promatramo svijet i donosimo zaključke o tome šta je istinito bez ičije pomoći. Ti zaključci mogu biti krivi i zato uvijek treba biti spreman da te se korigira.
    “Razum” vjeruje suprotno. On misli da ima apsolutan nepogrešiv izvor istine, vjeruje njemu čak prije nego sam sebi i stoga smatra da nije niti potrebno ulaziti u raspravu i odgovarati na pitanja.

    Problem je ovaj svjetonazor koji mnogi ljudi imaju. Da tamo negdje postoji izgubljena nepogrešiva istina i kada se pojave razni kultovi koji ovako nastupe mnogi bivaju zavedeni jer misle “napokon, apsolutna istina”. I onda kao ovce nekritički prihvate sve što im se kaže.
    “Razumu” je Bog Put pa misli da ako ljudima Bog nije neki svećenik, katehist, Crkva ili Put , mora da se oni fanatično čvrsto drže nekog drugog izvora istine i da im je on onda Bog.

    Moja zapovjed je:
    Nemaj apsolutnih istina, nemaj ništa u svom životu što nisi spreman propitkivati kada ti počne zadavati bol ili se pokaže neučinkovito, niti razum, niti osjećaje. Filozofije , ideje, istine, nisu nešto za što se treba udati, one su korisni alati koji ponekad prestanu biti korisni poput ideje o zemlji u centru svemira pa ih trebamo zamijeniti boljima. I niti jedan od tih alata nije apsolutno savršen.
    Ja ne ignoriram svoju intuiciju kao što “razum” potpuno ignorira razum. Slušam i razum i intuiciju i iskustvo i druge ljude. Ali ništa od toga ne tretiram kao nepogrešivo i ništa od toga mi nije Bog.
    Ja moj mozak ne tretiram kao Boga , ja ga samo koristim isto kao i ti kada ideš na posao, prelaziš cestu ili ideš po kredit u banku, osim kada si na Putu, tada sav razum ode kroz prozor.

    A ako će netko donositi odluke za moj život, hoće li to onda biti katehisti koji neće preuzeti nikakvu odgovorost za te iste odluke, ili ću to biti ja , koji će stvarno trpiti posljedice odluka koje sam donio.
    Ovo me ne čini Bogom. Ovo me čini odgovornim ljudskim bićem.

    “Nikome nadaj da ti ga ispere, pa makar to bio sam ISUS KRIST, jer ćeš prestati postojati bez svog mozgića.”

    Ne nego ću ući u kult kao ti.
    Kako još nekužiš, stalno ponavljaš jedno te isto. Ja ne govorim protiv Isusa, ja govorim o razaznavanju Isusa od manipulatora.
    Kako ćeš ti znati da kada ti dođe Isus da je on stvarno Isus?
    Znam, pitat ćeš katehista.

    Razum , dok nisi spreman početi odgovarati na pitanja i voditi normalnu raspravu nemoj mi se više obraćati.

  • January 27, 2014 at 10:54 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    U vezi replika 1 i 2 i ostalih replika

    U replici 1 potpisani želi dovesti u vezu navedenu ženu i Giannu Beretta Molla. To je još jedna u nizu neokatekumenskih obmana, podvala, ispiranja mozga i dovođenja u vezu nečeg što se ne može dovesti u vezu.

    Gianni su liječnici za vrijeme trudnoće, dijagnosticirali cistu na jajniku i predlagali joj da pobaci, kako bi je mogli operirati. A ovoj drugoj ženi liječnici nisu govorili da pobaci, nego da radi medicinskih razloga ne ostane trudna. Ta žena je slušala savjete doktora, godinama prije nego je ušla u NP crkvu (neokatekumenski put). No, kad su joj u NP crkvi isprali mozak da nije Božja volja slušati doktore nego katehiste, tada je odlučila zatrudniti.

    Kad smo već kod toga, u NP crkvi, dok je žena trudna, nazivaju je “Kraljica”. Odnosno, dok su trudne, govore njihovim muževima frazu: “One su vaše kraljice”. Kad žene dođu u godine da ne mogu imati djecu, tada u NP crkvi postoji fraza: “Stare babe koje više ne mogu rađati”. I, kakve su to “Kraljice” kad u nekom društvu ne smiju govoriti dok ne dobiju dopuštenje od muža za to? (Napomena. Nakon nekoliko godina članstva u NP crkvi, sljedbenici NP crkve dobiju Kikovu zapovijed da žena prvo mora pitati svog muža smije li nešto reći. Ako joj muž ne odobri, mora šutjeti.)

    No, možda sljedbenici NP crkve pokušavaju pokrenuti postupak beatifikacije te žene? Onima koji poznaju NP crkvu i njene sljedbenike to ne bi bilo čudno. Izopačenost NP crkve i njenih sljedbenika je velika. To što oni mogu smisliti, to ne može smisliti čovjek, običan smrtnik. Od koga to dolazi? Od (neokatekumenskog) zloduha? Ili to dolazi od Boga, kako tvrde sljedbenici NP crkve (a pozivaju se i na Gospu)?

    Postaviti ću par pitanja, pa neka svatko da odgovor od koga to dolazi?

    Izjednačiti prije navedenu ženu s: Giannom Beretta Molla?

    Činjenicu da sljedbenici NP crkve rađaju djecu samo zato da bi ta djeca jednog dana bila novim sljedbenicima NP crkve s: “Otvorenošću prema životu”?

    Izlazak iz NP crkve (i ne ulazak) s: “Đavlovom prevarom”?

    Napuštanje NP crkve s: “Napuštanjem Boga”?

    Odbijanje ulaska (pristupanja) u NP crkvu s: “Odbijanjem “obraćenja” “?

    Slanje obitelji iz NP crkve po cijelom svijetu s zadaćom da osnivaju i šire NP crkvu s: “Obitelj u poslanju”?

    Osnivanje i širenje NP crkve po cijelom svijetu s ciljem uništenja (reformacije) RKC skupa s svim pokretima, molitvenim zajednicama sve dok ne ostane samo NP crkva s: “Novom evangelizacijom”?

    Nestanak Katoličkog svećenstva i svih redova s: “Novim klerom, novim prezbiterima”?

    Napomena. To su “prezbiteri” koji su završili neokatekumensko sjemenište. Evo što još Kiko kaže o njima, iz Kikovog govora u Puli: “Prezbiter kakvog ga mi zamišljamo u budućnosti.”, “Prezbitera koji prije nego da budu prezbiteri trebaju biti kršćani.”, “Prezbiteri ponizni, i misionari koji ujedinjeni s nama, karizma i institucija, idemo evangelizirati Europu i svijet.”, “Nemoguće je spasiti Europu, spasiti obitelj, mlade, bez novog klera.”

    Druga napomena: Dok svi ne postanu neokatekumenski prezbiteri, dopušteno je i “preobraćenje” sadašnjih svećenika i redovnika RKC na “neokatekumenizam”. Iako su po nauku NP crkve ti “preobraćeni” svećenici RKC manje vrijedni od prezbitera iz neokatekumenskih sjemeništa, ipak mogu poslužiti u prijelaznom periodu.

    Sprečavanje ženidbe i udaje sljedbenika NP crkve s nekim tko nije sljedbenik NP crkve s: “Poslušnošću prema katehistima”.

    Prekidanje veza i zaruka sljedbenika NP crkve s partnerom koji nije htio/htjela ući u NP crkvu s: “Višim ciljevima”.

    Promjene (više od 40 promjena) RKC Mise u neokatekumensku euharistiju s: “Liturgijskom obnovom.”

    Sve vjernike RKC koji nisu njihovi sljedbenici (uključujuće i one koji su bili u NP crkvi pa izašli, a dijelom i one koji jesu sljedbenici NP crkve ali “Ne čine put” i “Nisu u poslušnosti katehistima”, a i sve ljude na svijetu) s: “prirodno religioznima, silama zla, poganima, katolicima nedjelje, neobraćenima, tradicionalnim vjernicima, neredovitima u crkvi, prevarenima đavlom, nevjernicima, “apostatiziranima”, udaljenima od boga, neposlušnima, i u problemima s autoritetom, nošenjem križa, davanjem za druge, umiranjem za Krista, poniznošću, razumijevanjem, shvaćanjem…”

    Sveto pismo zamijenjeno (iznad je Svetog Pisma) s: “Kikovim katehezama”.

    Sve duhovne pjesme zamijenjene s: “Kikovim pjesmama”.

    Sloboda zamijenjena s: “Živi ili mrtvi ali morate dolaziti u zajednicu (NP crkvu)”.

    RKC zamijenjena s: “Neokatekumenskim putom (NP crkvom)”.

    Vjera, osobni izbori i odluke, privatni život, odnos s Bogom, i još mnogo toga zamijenjeno s: “Poslušnošću prema katehistima” i “Činjenjem puta”.

    Čovjekovo dostojanstvo u činjenici da je na sliku Božju i da je dijete Božje, zamijenjeno je s: “Ja sam neokatekumen”.

    Stvaranje i širenje NP crkve s namjerom ustoličenja lažnog boga (taj “bog” je: neokatekumenski put) s: “Reevangelizacijom”.

    Odlazak iz NP crkve s: “Otpad od vjere”.

    Ispiranje mozga s: “Obrežite svoju pamet, razum”.

    Izbacivanje sljedbenika NP crkve iz neke župe s: “Progonstvom”.

    Novac koji posjeduju sljedbenici NP crkve s: “Smećem”, “Zmijom u džepu”, “Idolom”.

    Prethodno navedeni novac koji ti sljedbenici dadu NP crkvi: “Novac za razne potrebe NP crkve”, “Kolekta”, “Oslobađanje od idola”, “Božja providnost”.

    Onaj koji povredi, ponizi, loše učini, zgriješi prema nekom drugom u NP crkvi ne mora se za to drugom ispričati i zatražiti oprost od njega, nego taj drugi “mora zatražiti oprost od počinitelja grijeha ako ga je sudio jer mu je to napravio”.

    Stavljanje neokatekumenskog puta na prvo mjesto naziva se: “Stavi boga na prvo mjesto”.

    Božju milost i providnost s: “Samo u NP crkvi postoji Božja milost i providnost”.

    Slijeđenje pravila ponašanja u NP crkvi koje je Kiko propisao, sve što od tebe zatraže u NP crkvi i sve što činiš za NP crkvu: “Živi odnos s Bogom”, “Umiranje sebi a življenje Kristu”.

    Sve što želiš činiti za druge, a to nije unutar NP crkve, nije u okvirima NP crkve i Kikovim okvirima, “Na to te Bog ne poziva”, “To nije Božja volja”, “Ima netko drugi tko će to obaviti”.
    I, navedeno u prethodnoj rečenici, ako pri tome odeš iz NP crkve: “Đavao te prevario”, “Sebičnost”, “Ne želi se davati za Krista”.

    Sve što želiš za sebe ili za potrebe NP crkve dobiti od drugoga i kad želiš druge natjerati da čine onako kako ti misliš, “Bog te ljubi …”, “Božja je volja …”, “Bog traži od tebe …”, “Bog te poziva …”, “Bog te pozvao …”, “Bog ima jedan divni plan za tebe …”.

    Kad sljedbenik NP crkve ne misli i ne slaže se i ne vjeruje u ono što mu govore u NP crkvi, to se “Đavao poigrava s njegovim razumom”, “Ima tvrdo srce”, “Ohol je”, “Nije ponizan”.

    Kad sljedbenik NP crkve misli i slaže se i vjeruje u ono što mu govore u NP crkvi: “Obratio se”.

    Pakao i đavla s: “Tko ode iz NP crkve čeka ga “Oganj pakleni” i đavao koji će ga proždrijeti”.

    Napomena: A, i one koji nisu u NP crkvi. Zapravo, njih ne čeka “Oganj pakleni”, oni već žive u “Ognju paklenom” (i čekaju sljedbenike NP crkve da ih oslobode). Iz Kikovog govora u Puli (izjave se odnose ne sve one koji nisu sljedbenici NP crkve): “Potpuni ateizam”, “Jedno društvo gdje su svi samci”, “Ogroman broj samoubojstava”, “Ubijaju se”, “Ne znate koliko se mladih ubija, koji čekaju da im idemo pomoći.”, “Svi se razvode, svi se uništavaju”, “To je zanimljiva stvar jer su sva braća ove zajednice bili sveučilištarci, a njihovi kolege sa sveučilišta su svi danas rastavljeni, razvedeni. Jedini koji su još danas u braku i sa više od sedmero djece su oni koji su na Putu.”, “Ja sam jedina u razredu, u školi, koja ima roditelje koji su zajedno. Svi su rastavljeni. Jedina sam.” Napomena: riječi djeteta, sljedbenika NP crkve, i čiji su roditelji sljedbenici NP crkve.

    Navodim i izjavu (tipičnu za sve neose) jednog mladog sljedbenika NP crkve: “JEDINI JA IDEM NA “EUHARISTIJU”, A NITKO OD NJIH NE IDE NA “MISU” OD KRIZME!!!!”, “ONI SVI IDU U DISKO SUBOTOM, PUŠE TRAVU, OPIJAJU SE; BUDE SE U NEDELJU UJUTRO MRTVI!!!!”, “JEDNINI JA POKUŠAVAM ŽIVITI KRŠĆANSKI, ALI NJIMA TO NIJE DANO, A MENI JE BOG DAO TU MILOST!!!!!”

    Fanatizam s “ozbiljnim kršćanstvom i vjerom”.

    Riječ Iv 14,6 “Ja sam Put i Istina i Život” s: “Neokatekumenski put je Put i Istina i Život”.

    Riječ Mt 28,19 “Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga 20i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” s: “Pođite dakle i učinite neokatekumenima (sljedbenicima NP crkve) sve narode tako što će činiti put i slušati katehiste 20i učeći ih čuvati sve što je Kiko zapovjedio!”

    Sve gore navedeno, što se naziva riječima krivovjerje, otpad od vjere i raskol, sljedbenici NP crkve nazivaju (pokrivaju) s: “Papa nas je priznao”.

    Za kraj, ostaje jedna nepoznanica. Još uvijek nemaju “nešto” s čim “pokrivaju” visoki broj samoubojstava svojih sljedbenika? Što bi to “pokrilo” tu činjenicu? (Napomena: O nekim razlozima (ne i jedinim) visokog broja samoubojstava u NP crkvi piše u časopisu “Ljudima prijatelj”, broj 2, srpanj 2012, strana 38. Časopis možete preuzeti na slijedećem linku:
    http://issuu.com/vjeranfidelis/docs/ljudima_prijatelj_br.2_2012_issuu)

    Pozivam sve sljedbenike NP crkve (i slične njima) da ne čuvaju Kikove zapovijedi nego da čuvaju Božje zapovijedi i pozivam ih da ne vjeruju u neokatekumenski put nego u Isusa.

    Klanjajte se i zahvaljujte Bogu, Stvoritelju neba i zemlje a ne neokatekumenskom putu. Kazna za otpad od Boga je beskonačna.

    Iz Katekizma Katoličke Crkve:

    452 Ime “Isus” znači “Bog koji spašava”. Dijete rođeno od djevice Marije nazvano je “Isus” “jer će spasiti narod svoj od grijeha njegovih” (Mt 1,21). “Nema ni u kome drugom spasenja; nema, uistinu, pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti” (Dj 4,12).

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • January 27, 2014 at 10:57 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Pozivam osobu potpisanu s razum da zatraži oprost od svih koje je sudio.

    Evo nekih sudova: “A upravo je smeće ono što je većina tzv. vjernika učinila od vjere i crkve.”, “Sve što pišeš je čisto smeće i nema nikakve veze sa kršćanstvom.”, “Pusti Pehara, nema on pojma, ima isto probleme sa raciom”.

    Pozivam ga da zatraži oprost riječima (bez ikakvih dodataka i izmjena) “Molim sve one koje sam sudio za oprost, jer sam ih sudio”. Ako ne želi, neka odgovori zašto u NP crkvi mora zatražiti oprost od onih koje je sudio, a van NP crkve ne mora zatražiti oprost od onih koje je sudio. Isto tako, podsjećam ga da se u NP crkvi ne može “vaditi” s riječima: “To nije sud nego istina”, “Nisam sudio samo sam rekao” i sličnim izjavama.

    A ako je morao “trčati okolo i hvatati ljude” koje je sudio i tražiti oprost od njih kao jedan od uvjeta koji je trebao ispuniti da bi prešao drugi prijelaz/skrutini, imam dodatno pitanje, ukoliko ne želi zatražiti oprost. To je pitanje: “A zašto si to morao raditi da bi prešao drugi prijelaz/skrutini a sad to ne želiš?”

    Više o “sudovima” u NP crkvi imate u replikama 13, (15), (28), 31, (36), (48), 66 u postu Žena, majka, muž i brak u neokatekumena http://www.paxtibi.net/?p=2150. Replike 13,31,66 objašnjavaju što su to “sudovi”, a u zagradama (15,28,36,48) su odgovori sljedbenika NP crkve.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • January 28, 2014 at 12:08 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija (Kiko i Carmen?)

    Osvrt na repliku 1, 2, tema hodočašće.

    Što se tiče hodočašća, stvar je slijedeća. Kao prvo, svi koji su bili na hodočašću, svjedoci su tog događaja, koji se kasnije i proširio “okolo”. Osoba 1 kaže da je svjedočanstvo izmišljeno, osoba dva pokušava navesti i neki razlog zašto bi to bilo izmišljeno.

    Osoba 2 kaže da se na neokatekumenski hodočašćima moli: jutarnja, večernja. Istina je da se tijekom putovanja (najčešće autobusom) služe časoslovom. I časoslov je sve od molitve što imaju tijekom putovanja. A zašto su se onda sljedbenici NP crkve koji su išli na hodočašće s onima koji nisu sljedbenici NP crkve odbili moliti s njima riječima: “Ne želimo se moliti s vama jer se na našim neokatekumenskim hodočašćima ne moli”?

    Među prvim razlozima je taj što sljedbenici NP crkve misle da su bolji od svih drugih. Sve što nije u neokatekumenskim okvirima odbacuju i preziru.

    A drugi razlozi bi bili slijedeći. Možda su ti sljedbenici NP crkve stvarno mislili da se na njihovim hodočašćima ne moli jer im se ne kaže “sad ćemo čitati časoslov”, ne spominje im se niti jutarnja niti večernja, ne spominje im se niti riječ molitva, nego im se kaže “sad su pohvale”. Pa im je bilo teško povezati: pohvale – časoslov – molitva.

    No, pravi razlog odbijanja molitve tih sljedbenika NP crkve je bio jer se na tom hodočašću molila krunica i ostale molitve. A neokatekumeni ne mole krunicu niti te ostale molitve.

    Pokušajmo “shvatiti i razumjeti” zašto sljedbenici NP crkve ne mole krunicu, niti ostale molitve, a časoslov ne nazivaju molitvom nego pohvalama. U NP crkvi postoji Kikovo naređenje da se prilikom molitve moraju dići (obje) ruke u zrak. I, zamislite sad, moliti krunicu a da su vam 25 minuta ruke u zraku. Pa, tko bi to izdržao?

    Tijekom “pohvala” na hodočašćima, postoji dio u kojem se izriču osobne molitve vjernika. I to je jedinstvena prilika u kojem je sljedbenicima NP crkve dopušteno da kažu svoju molitvu a da ne moraju dići ruke u zrak. Mooolim? Kaaako? Zaaašto? Razlog je “tehničke” prirode. Taj koji izriče molitvu dolazi do mikrofona i govori. Jednom rukom mora držati mikrofon, pa mu u tom slučaju Kikova zapovjed kaže da ne mora drugu ruku dići u zrak.

    Mudar je i dalekovidan taj Kiko. On je predvidio da ne bi bilo zgodno da na hodočašću, tijekom vožnje busom, jednom rukom držiš mikrofon u da drugu ruku držiš u zraku. Pogotovo ako si u Njemačkoj (i u nekim drugim zemljama). Zamislite da vas snime njemački policajci kako lijevom rukom držite mikrofon i nešto govorite a da desnu ruku držite u zraku. Pa se vi lijepo poslije objašnjavajte s policijom i sudstvom.

    No, za kraj, takvi događaji se događaju posvuda u svijetu gdje su sljedbenici NP crkve. Ako ne u tom obliku onda u nekom drugom. To su događaji u kojima sljedbenici NP crkve izazivaju sablazan. I pri tom uvjeravaju sve druge kako su oni u pravi a svi drugi su u krivu.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • January 30, 2014 at 3:45 pm
    Permalink

    Replika na 12

    ” A neokatekumeni ne mole krunicu niti te ostale molitve. ”

    Zapravo, moli se krunica, bio sam ne jednom hodoćašću na kojem smo molili krunicu za jednu curu koja je imala epilepsju.

    Neokatekumeni idu samoinicijativno na jutarnje pohvale , ljudi koji ne idu se ne osuđuju, nisam oko toga primjetio nekakvu prisilu.
    Dosta neokatekumena nedjeljom u kući radi pohvale.

    “Ne želimo se moliti s vama jer se na našim neokatekumenskim hodočašćima ne moli”?

    Ja bih pretpostavio da je osoba htjela reći da se na neokatekumenskim odočašćima ne moli STALNO. Molitva je prisutna, časoslov, molitva srca itd. I ruke se drže gore samo kad se moli oče naš.

    Istina je da neokatekumeni misle da se na Putu stvari rade bolje. Kao bivši neokatekumen i ja držim da se neke stvari na Putu rade bolje i funkcionalnije. Niti ja nebi htio moliti ako nam je nešto drugo bilo u planu.

    Put je karizma u kojoj je propovjedanje dominantno. Protestanti bibliju poznaju bolje nego neosi, prosječni katolici se valjda više mole a neokatekumeni više vremena provede slušajući propovjed svećenika. Čak i u autobusu. Moram priznati koji put mi ovo nedostaje jer ako izbacimo uvjetovanje i manipulaciju koja se povremenno desi većinu vremena slušaš propovjed dosta dobrih i prosvjetljenih svećenika.

    Možda bi Put trebao oponašati Crkvu i u ovome ali tada nebi bio zasebna karizma i nebi bio toliko privlačan tolikim ljudima. Ne trebaju sva djeca bit ista niti slika svojih roditelja.

    Kad govorim o ovome govorim o pozitivnim stranama Puta. Da Put nije takav kakav jest velika većina ljudi koji su sada na Putu i kojima Put koristi nebi imalo nikakve veze sa Crkvom. Put i način na koji se radi na Putu je efikasniji za neke ljude i da nisu tamo u Crkvi nebi bili sigurno. Za neke je nažalost destruktivan.

    Postoje kritike Puta koje smatram utemeljnima jer štete pojedincima na Putu. Postoje kritike Puta koje smatram nebitnima jer se baziraju na tome što Put nije potpuno isti kao Crkva. Ukoliko nije štetno i ukoliko ne izlazi iz okvira kršćanstva ne vidim problem zašto nebi bilo drukčije od mainstream Katoličke Crkve.
    Naprimjer mislim da Bogu nije bitno kako su stolice poredane ili kakav je stol.

  • February 1, 2014 at 7:44 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Replika na 13

    “Zapravo, moli se krunica, bio sam ne jednom hodoćašću na kojem smo molili krunicu za jednu curu koja je imala epilepsju.”
    Ooooo, neokatekumeni su jednom molili krunicu? Trebalo je pozvati one iz Guinnessove knjige rekorda da zabilježe taj događaj.

    “I ruke se drže gore samo kad se moli oče naš.”
    A kod osobnih molitava, a kod onih prije jela…, gdje se drže ruke? Najšokantnije je vidjeti djecu (od 2,3 godine nadalje) sljedbenika NP crkve, kad im kažu roditelji: “Ajde se pomoli”. Tada ta djeca dignu ruke u zrak i počnu se nešto moliti. Ali, prije molitve se ne prekriže i ne kažu “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen”, nego dignu ruke u zrak i počnu s “molitvom”. Pa, to isto čine (i ne čine) i njihovi roditelji.

    “Moram priznati koji put mi ovo nedostaje jer ako izbacimo uvjetovanje i manipulaciju koja se povremenno desi većinu vremena slušaš propovjed dosta dobrih i prosvjetljenih svećenika.”
    Uvjetovanje i manipulacija je stalno prisutna. I ne samo to, sve što oni kažu u propovijedi, poruka je (skrivena ili otvorena) da se to samo “ostvaruje” u NP crkvi i nigdje drugdje. Dakako, uz uvjet da “činiš put” i “da si u poslušnosti katehistima”.

    To potvrđuje i osoba potpisana s razum. Govori općenito o vjerskim stvarima ali cijelo vrijeme pokušava vratiti osobu potpisanu s mali kekec u NP crkvu. Jer, to “općenito” možeš “dobiti” i “ostvariti će se” samo u NP crkvi.

    Ima i još razlika. Drži neokatekemenski svećenik (ili svećenik RKC “preobraćen” na neokatekumenizam) propovijed u subotu navečer i kaže: “Čuli smo Riječ koja može nekom spasiti život”. No, na propovijedi nedjeljom u RKC to ne kaže. Znači, Riječ spašava samo sljedbenike NP crkve, ne i vjernike RKC.

    Drži neokatekemenski svećenik (ili svećenik RKC “preobraćen” na neokatekumenizam) propovijed u subotu navečer. I kao i obično (skriveno ili otvoreno) obećava, u ime Boga, sve i svašta (opet uz isti uvjet: “Da si sljedbenik NP crkve, da činiš put i da si u poslušnosti katehistima”). No, na propovijedi nedjeljom u RKC isti kaže “Čuli smo u Evanđelju da Isus nije nikome ništa drugo obećao, osim života vječnog. Isus vam nije obećao ni djecu, ni posao, ni stan, ni zdravlje, ni sreću, ni novac… Obećao vam je samo život vječni.” No, kako rekoh, sljedbenicima NP crkve je “Bog” svašta obećao. (fraze u NP crkvi: “sve će bog učiniti”, “bog će providjeti”, “mi ljudi smo nestrpljivi i htjeli bi sve odjednom od boga, no strpite se neko vrijeme”, “nisi još na toj etapi puta kad će to bog učiniti”).

    Još bih napomenuo da sljedbenici NP crkve tvrde da njihovi svećenici (ne i oni svećenici RKC “preobraćeni” na neokatekumenizam) imaju najbolje propovijedi. Ako i poneki sljedbenici NP crkve “zalutaju” nedjeljom na Misu u RKC, znaju reći (sprdati se) za nekog svećenika RKC: “Kako je imao dobru homiliju. Skoro da je neokatekumen. Ha, ha, ha.”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • February 5, 2014 at 10:59 pm
    Permalink

    Replika na 15

    “Ooooo, neokatekumeni su jednom molili krunicu? Trebalo je pozvati one iz Guinnessove knjige rekorda da zabilježe taj događaj.”

    Haha. Zato i kažem da Put nije karizma u kojoj se puno moli, već je propovjedačka karizma.

    “A kod osobnih molitava, a kod onih prije jela…, gdje se drže ruke? Najšokantnije je vidjeti djecu (od 2,3 godine nadalje) sljedbenika NP crkve, kad im kažu roditelji: “Ajde se pomoli”. Tada ta djeca dignu ruke u zrak i počnu se nešto moliti. Ali, prije molitve se ne prekriže i ne kažu “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen”, nego dignu ruke u zrak i počnu s “molitvom”. Pa, to isto čine (i ne čine) i njihovi roditelji. ”

    Kod molitve prije jela sjećam se da smo ruke uglavnom imali skrštene prema dolje i prekrižili bi se nakon molitve i prije klope. Ima par situacija gdje se ruke stave gore kada se moli. Nije samo kod očenaša dizanje ruku ali uglavnom se neosi rijeđe tako mole nego sa spuštenim rukama.
    Ja bih rekao da je ovaj klinac izmolio osobnu molitvu jer se na nju dižu ruke. Digneš ruke zahvališ Bogu i kažeš šta ti treba.

    “Uvjetovanje i manipulacija je stalno prisutna.”

    Morat ću se ovdje malo sa tobom razići. Nije stalno prisutno. Bio sam se vratio na Put da kažem svojoj zajednici šta Put jest nakon par godina izbivanja. Kroz to vrijeme izbivanja složio sam u svojoj glavi prilično tmurnu sliku Puta. Iskreno nisam znao šta da očekujem jer sam jednim dijelom stvarno htio vidjeti da li su stvari na Putu stvarno toliko loše ili sam ja stvarno zabrijao. Kada sam se vratio bio sam otprilike 7-8 puta na Euharistiji i službi riječi i nije bilo nekih loših stvari već općenito o Bogu i o tebi.
    Zato je kateheza o obitelji bila ubitačna. Dva i pol sata ucjenjivanja. Htio sam vrištat.
    Uglavnom neke stvari su bolje a neke su bile i gore nego što sam zamislio.

    Gle, kada bi netko čitajući ovo na forumu išao na Put bio bi iznenađen što tih stvari tamo nema odmah iz prve. Treba neko vrijeme da se te ideje nakupe. Poslje ih imaš stalno.

    Ja bih rekao da je Put kao i muž koji tuče svoju ženu. Ne tuče je svaki dan jer bi od njega otišla. Nego jednom mjesečno a ostatak vremena je divan muž. Jedan razlog zašto neki neokatekumeni ostaju na Putu je isti kao i razlog zašto žene ostaju u zlostavljačkim vezama. Misle stvari će biti drukčije, on (Put/Muž) je ustvari dobar većinu vremena samo malo koji put poludi.

    Ovo je definitivno za svaku osudu ali zlostavljanje nije na svakoj propovjedi. Nebi ljudi to toliko trpili. Katehisti se iskreno trude pomoći ljudima (u mjeri u kojoj im se da), pa koji put zaista i pomognu bez ikakvog uvjetovanja.

    Ipak, uvjetovanje ,koliko god se rijeđe događalo ima protežni efekt jer nećeš zaboraviti uvjetovanje od prošlog tjedna na današnjoj propovjedi isto kao što žena neće zaboraviti šamar koji je dobila od muža prije mjesec dana.

    “I ne samo to, sve što oni kažu u propovijedi, poruka je (skrivena ili otvorena) da se to samo “ostvaruje” u NP crkvi i nigdje drugdje. Dakako, uz uvjet da “činiš put” i “da si u poslušnosti katehistima”.”

    Uvjetovanje nije na svakoj propovjedi, nije ni na svakoj petoj, ali efekt tog uvjetovanja ostaje cijelo vrijeme i stvara ovu misao koju si sada rekao.
    Glavno da ti nakon svega toga kažu:
    “Ali ti si slobodan, ti si u slobodi, ovo nije moralizam, ovo nije manipulacjia, ne radi se o tome, ne ne..”
    U biti to im je izgovor za svo uvjetovanje koje naprave. Kažu ti si slobodan i smatraju da su oprali ruke.

    Koji put budem tužan ili depresivan ali kad se sjetim ovog , onda vidim koliko sam zapravo sretan što sam se maknuo od tamo i izbacio sve to j…. u mozak iz svoje glave.

    ” No, na propovijedi nedjeljom u RKC isti kaže “Čuli smo u Evanđelju da Isus nije nikome ništa drugo obećao, osim života vječnog. Isus vam nije obećao ni djecu, ni posao, ni stan, ni zdravlje, ni sreću, ni novac… Obećao vam je samo život vječni.” ”

    Da , obećanje je dano samo onima koji idu na Put. U ovom pogledu neokatekumeni se vide posebnima. Makar iskreno nije niti njima ništa obećano jer katehisti nisu nikome ništa konkretno obećali. Mislim obećano im je, ali ako se to ne dogodi onda je objašnjenje Božja volja/ Đavao te prevario/ Ti nisi dovoljno a ako se dogode neke stvari koje bi se desile iovako ionako onda “vidiš kako Bog proviđa”. Nikad ti ništa konkretno ne obećaju tako bi uvijek mogli pripisati sebi/Bogu bilo što dobro da se desi i zanijekati da su ti bilo šta obećali ako se ne desi ništa. Meni je katehist nakon 6 godina rekao da je “jedino šta je meni Bog obećao jest da će se u meni roditi Isus Krist”. Ovo mi nije jedino obećano, i da su to tako rekli nebi ušao u zajednicu niti ja niti 80% moje zajednice.

    “Ako i poneki sljedbenici NP crkve “zalutaju” nedjeljom na Misu u RKC, znaju reći (sprdati se) za nekog svećenika RKC: “Kako je imao dobru homiliju. Skoro da je neokatekumen. Ha, ha, ha.””

    Ovako ću se izraziti.
    Neokatekumenski Put po mom sudu ima veću koncentraciju dobrih svećenika ako izuzmemo manipulacije, koji pričaju o stvarima koje su od važnosti za njihove sljedbenike a ne naprimjer o politici i stvarima koje ljudi ne žele slušati.

  • June 9, 2015 at 11:03 pm
    Permalink

    Neosi nemaju običaj moliti krunicu već samo svoje pohvale i to u dva sata u noć kad svi normalni ljudi spavaju jer ujutro ustaju za posao. NP je parazitski put; na njemu opstaju samo paraziti spremni kimati glavom i slušati pokorno sve što se od njih traži. Školovani ljudi žele raditi i upotrijebiti svoje znanje za nešto korisno. ŽELE RADITI!
    Sedmi smrtni grijeh je upravo LIJENOST.
    Neosi bi trebali proučiti KKC i neki molitvenik da se malo podsjete što je doista bitno.
    U zajednici nema djela, a vjera bez djela je mrtva.

Comments are closed.