Trčeći prema šizmi

Našao samo jutros u svom poštanskom sandučiću Kikovu “Uskrsnu najavu 2017″.  Wow.  Kiko nagovara svoje sljedbenike da slave Vazmeno bdijenje u svojim kućama! Najavu možete pročitati u originalu na talijanskom ovdje.

Kiko šalje te svoje najave prije Korizme i Uskrsa svake godine, a ove godine mora da se situaciju odvija loše za njega. Odmah nakon poduže rasprave o vrijednosti neokatekumenskog Vazmenoga bdijenja i govora o običaju ranih kršćana da slave u svojim kućama (str. 11-12), Kiko je imao ovo za reći:

“Papa je podsjetio da je sveta noć središte kršćanskoga života! Ovo kažem zbog toga što su mi rekli o župnicima koji neće dopustiti Bdijenje. Ako nije moguće slaviti Vazmeno bdijenje, možemo napustiti tu župu jer ne možete ostaviti braću bez Vazmenoga bdijenja.” Najava Uskrsa 2017, str. 13

Annuncio Pasqua 2017 (5)_2017-04-13_23.23_01

Click to enlarge.

On ovdje sigurno ne govori o župnim slavljima Vazmenoga bdijenja, niti se referira na agape nakon Vazmenoga bdijenja. Ne, bez sumnje, on misli na neokatekumensko Vazmeno bdijenje.

Dakle, ako su braći hoteli zabranjeni i ako se apsolutno zahtijevaju posvećeni oltari, onda “napustite te župe” i učinite to u svojim kućama! Sekta. Sekta. Sekta.

Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje, bilo ono pravo ili krivo. To je demokracija.

6 thoughts on “Trčeći prema šizmi

 • April 14, 2017 at 4:32 pm
  Permalink

  Hvaljen Isus i Marija (prijevod za neose: hvaljen kiko i neo zajednica)

  Dakako da poglavica Kiko misli na svoje NeoKikoKatekumensko bdijenje. Pa, u kojoj to župi nema Uskrsnog bdijenja? Pa da i nema u nekoj župi, tada se može otići u neku drugu župu a ne praviti bdijenja u svojim kućama.

  Kiko ne trči prema šizmi, on je šizma od početka. Žalosno je što je ta šizma odobrena od vrha RKC. Ali, zašto nije odobrena svima? Zašto svi na primjer ne bi imali svoje bdijenje, svoje Mise, svoja hodočašća, svoju hijerarhiju, svoje svećenike, svoju liturgiju, svoje međusobne brakove, svoje tumačenje Biblije, svoja pravila koja će proglasiti božjim zapovijedima, svoga boga (neosima je bog: neokatekumenska zajednica)… Pod tim svim mogu biti npr. od Marijine legije do župnih zborova. Da, zašto ne bi neki župni zbor imao svoju Misu napravljenu onako kako to oni žele?

  A u onim župama, te u onim Biskupijama gdje je zabranjeno NeoKikoKatekumensko vazmeno bdijenje, tada će Kikovi svjedoci (neosi) učiniti nešto od sliedećeg: Ili će pristati na zajedničko župno bdijenje, ali pod uvjetom da to bdijenje bude napravljeno po njihovom NeoKikoKatekumenskom bdijenju. Ili će se pridružiti onim neo “zajednicama” u čijim župama nije zabranjeno njihovo Neo bdijenje. Ili, ako je NeoKikoKatekumensko bdijenje zabranjeno na razini Biskupije, tada će organizirano ići u neku drugu Biskupiju i tamo negdje napraviti svoje NeoKikoKatekumensko bdijenje. Dakako, pri tome će tvrditi kako to sve čine u ime boga, kako je to božja volja, kako je to njima bog providio.

  Rijetko da će koji od onih Kikovih svjedoka kojima je zabranjeno njihovo neo bdijenje doći u svoju (ili susjednu) župu. Ali, ako kojim čudom i dođe, tada sigurno neće htjeti krstiti svoje dijete na tom “fuuuj župnom tradicionalnom poganskom bdijenju”. Nego, ukoliko propadnu svi pokušaji pravljenja neo bdijenja tada će odgoditi krštenje djeteta za njihovo neo bdijenje na Duhove.

  Inače, neosima je zapovijeđeno od strane RKC da najmanje jednom mjesečno moraju ići nedjeljom na Misu u župu, ali toga se većina njih ne pridržava. Ali se zato neosi drže neo kiko fraze/dogme (Kikove zapovijedi koji su proglasili božjom) koja kaže: “Mrtvi ili živi ali morate dolaziti u zajednicu (u neose)” A toga će se držati i slijepo i ispranomozgovski i robotsko-robovski i opsjednuto i u strahu od ognja paklenog (crna magija) i zato što je to božja volja i zato što to bog traži od njih i zato jer će time dobiti mnoštvo božjih milosti (bijela magija) i zato jer im je um zamijenjen raznim neo frazama i zato jer će biti prevareni od đavla ako se toga ne drže i zato jer nisu u slobodi nego u teškom neo ropstvu i zato jer mrze RKC i zato jer misle da su bolji od svih drugih i zato jer su ih uvjerili kako su oni nova evangelizacija pa će uskoro svi krenuti njihovim stopama (to jest ući u neose i postati neosi) i zato jer su u vlasti neo zloduha i zato jer misle kako su samo oni raj a da je sve ostalo pakao i zato jer su izmanipulirani i zato jer su postali ovisnici o neo zajednici i zato što su postali neo fanatici i zato što za njih ne postoji ništa drugo osim katehista (starješina ) i neo zajednice.

 • April 21, 2017 at 5:24 am
  Permalink

  “Marxisti nastupaju”… tako bi se mogla nazvati sapunica o modernoj Katolickoj Crkvi i njezinim brojnim “malim zajednicama” i “duhovnim pokretima” nastalim u 20. stoljecu.

  Iako je Kiko u tom smislu pravi “biser” koji ce se uskoro “fino brusiti” na jednom federalnom sudu u SAD-u, ovih dana mu “Papinih devet” predstavljaju pravu konkurenciju. Naime, posljednji intervju s kardinalom Oscarom Rodriguezom Maradiaga pravo je “razotkrivanje ekipe”, koja se prema Trojedinom Bogu odnosi kao prema osobnom podaniku, a svoje bolesnoce guraju pod plodove djelovanja nadahnutog Duhom Svetim (http://www.onepeterfive.com/top-papal-adviser-insults-the-four-dubia-cardinals/).

  Nemaju takvi, nazalost, nikakvog doticaja sa svetoscu i poticajima Duha Svetoga jer stogod u ime Crkve rekli i ucinili, ne izgledaju vjerodostojno jer ustvari ne vjeruju u Trojedinog Boga i nisu autenticni Katolici. Kako je Gospodin rekao: “Ja sam pastir dobri i poznajem svoje ovce, i mene poznaju moje” (Ivan 10, 14).

  Promatrajuci rijeci i djela vatikanskih mocnika tijekom cudnovato trasiranog pontifikata Jorge Maria Bergoglia, uocava se da Gospodinove rijeci modernim bezvjernicima nikako nisu jasne pa i dalje zive u uvjerenju da ce ovako “zamaskirani” u biskupe i kardinale na raznoraznim visokim funkcijama biti uvazeni i utjecajni, kao da (samo) odijelo cini (katolickog) covjeka. S obzirom na “produhovljenost” svojih uzdanica, ne cudi ni sto nametnuti nam aktualni vrsitelj duznosti pape (aka Franjo) jos uvijek nije u stanju pojmiti apsurdnost cijelokupne situacije i njegove osobne misije.

 • April 21, 2017 at 8:46 am
  Permalink

  P.S. – Ulaskom u sukob sa Sinom Bozjim, sto je najocitije u negiranju stvarne prisutnosti Isusa Krista u Presvetom Oltarskom Sakramentu i Svetoj Euharistiji te sustavnim nastojanjima oko transformiranja Svete Mise kao Nekrvne Zrtve Novoga i Vjecnoga Saveza u puko “prijateljsko blagovanje oko zajednickog stola”, Marxisti su ujedno i u sukobu sa Majkom Bozjom, koja je, izmedju ostaloga, Kraljica mira i zastitnica Djece Bozje. Stoga je zanimljivo promatrati kako u trenutku u kojem se cini da Marxisti – uslijed raznolikosti oblika pojavnosti, konfuzije svojih misli te siline strukturnog nasilja koje provode nad autenticnim vjernicima – preuzimaju “sve konce” Katolicke Crkve u svoje ruke, Kiko zapocinje sukob s Jose Mariom Bergogliom. Pritom je vazno istaknuti da pojedini “ratnici” imaju dvostruku ulogu: primjerice, kardinal Sean O’Malley uvazeni je predstavnik i Neokatekumenskog puta i Vijeca kardinala papinih savjetnika (tzv. C9 iliti “Papinih devet”), bas kao sto sto je i biskup Camillo Ballin istovremeno Apostolski Vikar i glavni apologet Neokatekumenskog puta u Apostolskom Vikarijatu Sjeverne Arabije Proizlazi tako da Kikoisti i Bergoglianci kao osobite Marxisticke snage u okviru Vatikana nisu samo u sukobu sa Sinom Bozjim, Majkom Bozjom i autenticnom Katolickom Crkvom, nego izravno ratuju izmedju sebe i sami sa sobom. Ishod toga procesa nije tesko predvidjeti, sukladno ne samo onoj staroj kako na kraju zlo samo sebe prozdre, nego i najavljenoj pobjedi Bezgresnog Srca Marijinog.

 • April 22, 2017 at 6:21 am
  Permalink

  Zasto tolika frka oko toga hoće li Neokatekumeni doći na bdijenje ili ne? Zašto se nitko ne pita gdje su ostali župljani koji ne dokaze uopće na Misu?

 • April 22, 2017 at 7:20 pm
  Permalink

  Ivek, u ovom konkretnom slucaju se ne raspravlja o siroj problematici odalecivanja vjernika od Katolicke Crkve koja se, izmedju ostaloga, manifestira i njihovim nedolaskom na Svetu Misu, nego se radi o specificnom vjerovanju i uzusima Neokatekumena koji se ne mogu identificirati s Katolicizmom ali uporno zele biti dio Katolicke Crkve. Stovise, oni njome pokusavaju dominirati te po mogucnosti svoju religiju nametnuti Katolicima. U ovom dopisu Neokatekumenima povodom Uskrsa 2017., njihov vjerski vodja pokazuje neke od klasicnih manipulativnih tehnika kojima se Neokatekumeni kontinuirano sluze: Kiko namjerno pogresno interpretira papine rijeci te ih stavlja u sasvim drugi kontekst sto konacno kulminira naputkom da Kikovi sljedbenici napuste zupe u kojima svecenici nece tolerirati neokatekumensku samovolju iskazanu ovaj puta kroz inzistiranje na posebnom Neokatekumenskom bdijenju uslijed kojeg bi se isti trebali potvrditi kao zasebna vjerska skupina, dakle odvojena ne samo od autenticnih katolickih vjernika nego i od crkvenih/zupnih autoriteta. Zanimljivo je da ih je ovakvim dopisom ustvari stavio u tzv. “lose-lose” poziciju, sto govori da Kiku s godinama slabe njegove pregovaracke sposobnosti pa sbe vise dolazi do izrazaja prenapuhani ego i nenormalne ambicije.

 • April 24, 2017 at 9:06 am
  Permalink

  Hvaljen Isus i Marija

  Ivek: Zašto se nitko ne pita gdje su ostali župljani koji ne dokaze uopće na Misu?

  Ova jedna jedina rečenica govori sve o tome na kojoj teologiji počiva sekta i kult, crkva neo kiko katekumenskog puta. Ta neo teologija počiva na tri temelja. Ne, ti temelji nisu riječ, liturgija, zajednica, kao što to lažni prorok Kiko želi prikazati.

  Prvi temelj te neo crkve jest neprestano loše govoriti o drugima, bilo direktno bilo indirektno. Ukratko, strah od drugih. I, Ivek kao papagaj, i to papagaj ispranog mozga, postupa onako kako je izdresiran i govori o župljanima koji ne dolaze na Misu.

  Drugi temelj teologije neo crkve jest neprestano hvaliti i dobro govoriti o svojoj neo crkvi. Ukratko, raznorazna obećanja. Ivek nije direktno rekao kako kikovi svjedoci (neosi) dolaze na Misu, ali je to indirektno rekao.

  Sad postavljam pitanje: što ako bi netko htio osnovati svoju crkvu, sektu, kult, režim, državu, religiju, udrugu, organizaciju, vojsku, i slično, ali po uzoru na Kika? Tada bi to počivalo na prva dva temelja: neprestano loše govoriti o drugima, strašiti svoje sljedbenika drugima, te neprestano hvaliti sam sebe, obećavati svojim sljedbenicima bolji život.

  A, o tim temeljima Kiko i piše u neo statutu. Prvi temelj, loše o drugima, citiram: “pred velikim izazovima koji očekuju crkvu”. Drugi temelj, dobro o sebi, citiram: “da se možemo ponuditi Svetom ocu i biskupima, za novu evangelizaciju i prenošenje vjere novim naraštajima”. A, to dobro govorenje o sebi seže sve dotle da su sami sebe proglasili novim spasiteljima, da su od svoje neo crkve učinili boga.

  A sad, koji bi treći temelj bio onima koji bi željeli kopirati Kika? E, tu bi došlo do razlika između Kika i onih koji bi ga željeli kopirati. Naime, Kikov treći temelj neo sekte jest mnoštvo Kikovih zapovijedi (pravila, dogmi, činjenja puta) koje je Kiko proglasio božjim zapovijedima. Te božje (Kikove) zapovijedi nisu nigdje zapisane u Bibliji, niti u Katekizmu KC. Uz te Kikove, u neo crkvi se služe i stvarnim, Božjim zapovijedima zapisanim u Bibliji. Ali, te Božje zapovijedi u neo kultu nisu u prvom planu, niti ih neosi slijede. Primjer: Božja zapovijed o ljubavi prema drugima u neo crkvi nije u prvom planu, niti konkretno ima ljubavi u neo sekti. Ali zato, Kikova (božja) zapovijed: “Mrtvi ili živi, ali morate dolaziti u zajednicu (neo sektu)” se itekako slijedi i vrši.

  Da se vratim na one koji bi željeli kopirati Kika. Dakle, njihov treći temelj bi bile njihove vlastite zapovijedi, zakoni, pravila, propisi. Da li bi oni uz te njihove zapovijedi koristili vjeru, Boga, religiju, ateizam, komunizam, marksizam, kapitalizam, globalizaciju: njihov izbor. Da li bi se uz njihove zapovijedi koristili i Biblijom, Kuranom, Vedama, rimskim pravom, ustavom, znanstvenim radovima, oružjem, novcem: njihov izbor.

  Ali, Ivek je izrekao samo dva teološka temelja neo kulta: prvi, govoriti loše o drugima, a drugi, govoriti dobro o sebi. Pa, zašto se nije koristio trećim temeljem, odnosno zašto nije citirao lažnog proroka Kika, odnosno neku Kiku zapovijed (za neose: božju), a koje se kao neos drži i vrši je. Ma ne samo nju, nego nije citirao niti Božju (biblijsku) zapovijed, a koje se za razliku od Kikovih ne drži, nije mu u prvom planu, i ne slijedi je. Pa zato što je van neo crkve zabranjeno iznošenje svega onoga što čuje u neo crkvi.

  Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *