TAJNE DRUGOG SKRUTINIJA, IV. DIO

piše Charles White, Guam USA

“Sad ćemo pročitati izviješće o plijenu koji smo uzeli idolima u pobjedi nad demonima. Kad je Izrael završavao bitku, pokupio bi plijen, u redu? Tako i mi. Taj plijen je za siromahe, to je novac koji je sebičnost oduzela siromasima.”  Kiko Arguello, Katehetski direktorij, IV. dio

Bankovni i umirovljenički računi, nakit, ostavština, vlasništvo nad automobilima i zemljom. Sve je to stavljeno pred noge katehista…

Kad smo završili III. dio, svaki član zajednice je bio završio svoj plačljivi pojedinačni skrutini gdje je javno ispovijedio svoje grijehe pred svojom zajednicom pod žestokom inkvizicijom svojih katehista. Sad ćemo prijeći na Obred odreknuća od idola, gdje članovi stavljaju značajni iznos svoga bogatstva – ili obiteljskog bogatstva – do nogu svojih katehista.

Ako ste zaboravili, nakon svakog pojedinačnog skrutinija, katehist govori pojedinom članu,

“…Razmisli o znaku u novcu koji izražava tvoju spremnost da to učiniš [odreknuće od idola].  Tijekom ovih dana, molim da postiš i tražiš pomoć od Gospodina.”

Naša se priča nastavlja nekoliko tjedana kasnije kad su skrutinirani članovi sada okupljeni radi “Obreda odreknuća od idola”.

Večer započinje “Liturgijom riječi”.  Nakon odjeka čita se iz Knjige Postanka, 15. poglavlje (Savez s Abrahamom), nakon kojeg se pjeva Kikova pjesma “Abraham”.  Poslije još jednog odjeka, čita se još jedno čitanje iz Knjige Postanka (32:23-33; 35:1-12).  Jakov se hrve s anđelom, odriče se kućnih idola i gradi oltar na Betelu.  Nakon još jedne Kikove pjesme “Jakov”, a poslije trećeg odjeka, čita se treće čitanje iz knjige o Jošui, 24. poglavlje. U tom čitanju Jošua potiče svoj narod,”odrecite se tuđih bogova koji su među vama”.

Sada na poziv glavnog katehiste dijalogom započinje Obred odreknuća od idola. Kad svi članovi sjede, “Predsjedatelj”, koji je vrlo često biskup, poziva članove da ustanu te zatim kaže,

Predsjedatelj:  “Izaberite danas, braćo i sestre, kome ćete služiti, jedinom Bogu koji se objavio u Isusu Kristu ili idolima ovoga svijeta.“

Zbor: “Daleko bilo od nas da napustimo našega Boga te služimo drugim bogovima.”

Predsjedatelj: “Vi ste dakle svjedoci protiv sebe da ste odabrali služiti Bogu. “

Zbor: “Mi smo svjedoci.”

Predsjedatelj:  “Sada okrenite svoja srca Gospodinu Bogu našemu.”

Zbor: “Njemu jedinome ćemo služiti i slušati samo njegov glas.”

Predsjedatelj:  “Odbacite između sebe idole svijeta, odrecite ih se pred Crkvom.”

Glavni katehist zatim poziva članove da pristupe, jedan po jedan, te da iznesu “znak” koji su donijeli u košari ili torbi ili da ga stave pored torbe.

Što su ti “znakovi”?  Poveće svote novca, čekovi, vlasnički listovi automobila, imovine, skupocjeni nakit i nasljedstva, itd…  Katehisti prisiljavaju članove ovim ili sličnim riječima, “Pokaži da si veći od svojih idola!”, ili “Baci to u vatru!”

Naravno, ništa ne ide “u vatru”. Sve će na kraju obračunati odgovorni zajednice (menadžeri), i…

Nakon što su prikazali svoj “znak”, svaki član dolazi pred mikrofon i stojeći pred zajednicom pokazuje prstom prema vratima i obraća se Sotoni te kaže nešto slično ovome:

Ja, Suzana, odričem se tebe Sotono jer si me varao [daje određene primjere] i danas stavljam svoje pouzdanje u Isusa Krista.”

Nakon toga svaki član pristupa Predsjedatelju (biskupu ili svećeniku), klekne i tiho kaže, “Želim biti primljen u katekumenat.” Biskup ili svećenik onda polaže svoje ruke na člana i tiho moli molitvu egzorcizma.

Kad svi to učine, Predsjednik moli kratku molitvu, a zajednica pjeva Kikovu pjesmu, “Shema Israel”.

Zajednici se zatim kaže što će se dogoditi s novcem nakon što im se pročita lista “plijena”. Novoizabrani odgovorni zajednice otvorit će bankovni račun na koji polažu čekove i gotovinu. Svi ostali predmeti se tijekom vremena prodaju te se i oni polažu na račun. Ništa od tog novca neće se pojaviti u župnim knjigama niti će se pojaviti na bilo kojem poreznom obrascu.

Kao što možete zamisliti, samo jedan skrutini lako može donijeti preko 100 000 dolara “plijena”. Jedan dio fonda odgovorni daju siromašnim obiteljima u župi, ali puna trećina plijena ići će biskupu.

Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

7 thoughts on “TAJNE DRUGOG SKRUTINIJA, IV. DIO

  • September 14, 2015 at 2:20 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Sad ćemo pročitati izviješće o plijenu koji smo uzeli idolima u pobjedi nad demonima.”

    Predlažem da se drugi skrutini ne zove tako kako se zove.

    Nego, neka se zove:
    “Kako brat pljačka brata
    da bi bratu otvorio rajska vrata”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • September 20, 2015 at 8:42 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Sad ćemo pročitati izviješće o plijenu…”

    Predlažem svim onim Kikovim svjedocima (neosima, neokatekumenima), bivšim i sadašnjim, koji se smatraju prevarenima, prisiljenima, opljačkanima, izmanipuliranima, pritisnutima, ucijenjenima, uplašenima i slično, da razmisle o (kolektivnoj) tužbi za povrat novčanih sredstava i imovine koja im je oteta na drugom skrutiniju.

    U toj tužbi za povrat opljačkanih sredstava, solidarno bi trebali odgovarati:
    – Oni koji su ih pozvali u cnp (crkvu neokikokatekumenskog puta), a koji su znali što se događa na drugom skrutiniju
    – Katehisti (starješine). I to ne samo “njihovi” katehisti, odnosno koji su “vodili” drugi prijelaz. Nego i oni “katehisti” koji su se pripremali da budu katehisti koji će voditi drugi prijelaz, a bili su prisutni na njihovom drugom prijelazu. Naime, da bi netko bio katehist koji će voditi drugi prijelaz, mora biti prisutan na nekoliko (tuđih) drugih prijelaza da bi se naučio kako se to radi
    – Biskupi, odnosno svi oni koji su u ime RKC prisustvovali pljački, odnosno dobivali svoj dio plijena
    – Oni koji su svjesno sudjelovali u raspodjeli plijena, odnosno dobili svoj dio plijena
    – Kiko i Carmen
    – Svi oni koji su odobrili tako nešto
    – I na kraju, sama cnp

    Iz: “Enrico Zoffoli – ISTINA O NEOKATEKUMENSKOM PUTU – svjedočanstva i dokumenti” http://www.paxtibi.net/?page_id=665

    11
    Mogu potvrditi da su neke osobe – ne znam zbog čega – u takvim trenucima ipak odlučile darovati i vrlo vrijedne stvari, drage uspomene, štedne knjižice, a poslije bi se gorko kajale zbog onoga što su napravili pod velikim psihološkim pritiskom. Neki bi govorili Prevarili su me.

    Primijetio sam, što se toga tiče, da se na susretima stalno postavlja pitanje novca. Radi se o dosadnom inzistiranju na novcu. Kad sam nakon nekoliko godina prešao u pokret, što se naziva «shema», nakon jedne naporne kateheze prijetećim tonom katehisti su mi rekli da darujem sve ili barem štednu knjižicu koja je glasila na moje ime i da supruzi ništa ne kažem. Daj nam to, rekli su mi.

    Kad nisam uspio sakupiti koliko su odredili (rekli su da je to nužno za troškove) pitali su me još dva ili tri puta. «Isus – kaže jedan katehist – nema potrebe za vašom milostinjom». Oni su je u Njegovo ime ipak uzimali.

    40
    Otvoreno se govori o golemim iznosima s kojima se Neokatekumenski pokret služi kako bi za sebe vezao odgovorne osobe u Crkvi: papu, Cordesa, papinog tajnika itd. Kad sam biskupu rekao da neokatekumeni monsinjoru Cordesu plaćaju ljetovanje u Val Gardebu, on mi je odgovorio: «Ima tu i puno više toga, puno više od samog ljetovanja…»

    Biskup je također spomenuo da Pokret barata golemim novcem … milijardama i milijardama dobivenim pod izgovorom da je nužno odreći se dobara. Jedan policijski narednik iz Napulja morao je otkupiti – dakle platiti – zlatni predmet koji je supruzi poklonio za zaruke i koji je supruga uključila u donaciju u trenutku kad se odrekla svih dobara. Katehist kojem se narednik obratio nije mu želio vratiti taj predmet, vratio mu ga je tek kada ga je narednik otkupio.

    58
    Uporno insistiranje, nagovaranje i poticanje članova od strane katehista da poklone svoja dobra Pokretu, jer ne samo da se neće moći spasiti, nego da neće moći niti započeti katekumenat (stranica 340 iz Kateheza). Iako je moj brat katehistima rekao svoje mišljenje da je njihova interpretacija Mateja 19, 16-21 kriva, oni su i nadalje nastavili sa svojim objašnjenjima. Također je primijetio da je na svakom sastanku neokatekumenske zajednice upravo to tema na koju se najviše vraćaju, pokušavajući na sve moguće načine (često i vikanjem) izvršiti pritisak na članove pokreta i one koji to još nisu učinili uvjeriti da doniraju svoja dobra u korist pokreta.

    84
    golemom novcu koji dobiva psihološkim pritiskom, i to pravim freudovskim metodama,

    94
    Njihov bog dopušta da roditelji prepuste vlastitu djecu baki i djedu kako bi mogli naokolo lutati i širiti sektu. Moj Bog to ne dopušta. Njihov dopušta da se izvlače novci naivnim ljudima, dok moj to ne dopušta.

    100
    Sustavno i stručno pranje mozga dvojice spretnih trgovaca posebice se temelji na mržnji prema zemaljskim dobrima, tako da ih se prostodušni vjernici oslobađaju u uvjerenju da su se oslobodili velikog grijeha koji su sa sobom nosili sve do tog trenutka. Ali to nije sve; svaki je vjernik obvezan u ruke tih spretnih majstora dati 10 % od svih svojih prihoda.

    Dok je papa Leon X. prodavao crkvena dobra da bi dovršio hram sv. Petra, izazvavši tako bijes Martina Luthera, koji će kasnije postati utemeljitelj protestantizma, papa Karol Wojtyla blagoslivlja Kika Argüella, utemeljitelja neokatekumenizma čiji su se propovjednici pokazali vrlo vještima u tome da uzmu novac onima koje su uhvatili u svoju mrežu, da bi svom osoblju omogućili lagodan život i da bi mogli graditi zgrade u kojima će u potpunoj slobodi i miru izvoditi svoje „duhovne vježbe“.

    11
    Što se tiče zahtjeva za prodajom dobara u korist zajednice, što rade nakon 4 godine puta, časne sestre su mi rekle da su prisustvovale vrlo tužnim scenama. Jedan starac koji se nije odlučio dati svu svoju imovinu, unatoč prijetnjama i galami dok su ga nagovarali, izišao je van vičući: Ne! Ne! Oni (katehisti) žele moje.

    Ovaj starac s kraja teksta je u zadnji tren pobjegao iz ralja Kikovih svjedoka, zapravo Kikovih pljačkaša, iz Kikovog zatvora bez zidova. Ponavljam, oni koji se smatraju opljačkanima, mogu podnijeti zahtjev za povrat.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • September 20, 2015 at 8:43 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Jedan dio fonda odgovorni daju siromašnim obiteljima u župi, ali puna trećina plijena ići će biskupu.”

    Preko 90% laika i klerika RKC je donijelo odluku: “Cnp (crkva neokikokatekumenskog puta, neokatekumenski put)? Ne, ne i ne!” No, među onih 10% koji nisu donijeli tu odluku, osim samih neosa, dosta je onih koji su pri “vrhu”. Odnosno, oni kojima ide trećina plijena.

    Zapravo, opsjednuti novcem nisu (toliko) sami Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni), nego oni koji ih (u ime boga) pljačkaju i primaju opljačkani novac.

    No, neka svatko pođe od sebe. Odnosno, one koji su među onih 90% koji ne podržavaju cnp pitam: “Biste li promijenili mišljenje ukoliko bi i vi dobivali dio plijena?”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • September 20, 2015 at 8:45 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Sad ćemo prijeći na Obred odreknuća od idola, gdje članovi stavljaju značajni iznos svoga bogatstva – ili obiteljskog bogatstva – do nogu svojih katehista.”

    Obred odreknuća od idola? Idol je bogatstvo? Kako kome, ali to se u cnp prvenstveno radi zbog toga da se dokopaju novca za cnp potrebe (gradnje, širenja, održavanja cnp). I što je važnije, da odvrate pogled svojim sljedbenicima od činjenice da im je idol (nad idolima) zapravo sama cnp. “Pred Presvetim ne kleče, a pred Kikom?” http://www.paxtibi.net/?p=2359

    Ukoliko se netko želi riješiti “idola nad idolima”: cnp, poručujem mu da je i Papa uz njega: (Tri Papine preporuke neosima http://www.paxtibi.net/?p=2336): “Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv.”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • September 21, 2015 at 12:43 pm
    Permalink

    Opet one Pehar show:):):):)

  • September 22, 2015 at 6:21 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Predsjedatelj: “Izaberite danas, braćo i sestre, kome ćete služiti, jedinom Bogu koji se objavio u Isusu Kristu ili idolima ovoga svijeta.“
    A zapravo: “Izaberite danas, braćo i sestre, kome ćete služiti, cnp (crkvi neokikokatekumenskog puta) ili idolima ovoga svijeta.”

    Zbor: “Daleko bilo od nas da napustimo našega Boga te služimo drugim bogovima.”
    A zapravo: “Daleko bilo od nas da napustimo cnp (da odemo iz zajednice, da napustimo put) te služimo drugim bogovima.”

    Predsjedatelj: “Vi ste dakle svjedoci protiv sebe da ste odabrali služiti Bogu. “
    A zapravo: “Vi ste dakle svjedoci protiv sebe da ste odabrali služiti cnp. “

    Zbor: “Mi smo svjedoci.”
    A zapravo: “Mi smo Kikovi svjedoci.”

    Predsjedatelj: “Sada okrenite svoja srca Gospodinu Bogu našemu.”
    A zapravo: “Sada okrenite svoja srca cnp, Kiku i katehistima.”

    Zbor: “Njemu jedinome ćemo služiti i slušati samo njegov glas.”
    A zapravo: “Cnp i Kiku jedinome ćemo služiti i slušati samo katehiste (koji slušaju Kika).”

    Predsjedatelj: “Odbacite između sebe idole svijeta, odrecite ih se pred Crkvom.”
    A zapravo: “Dajte nam novac i imovinu za potrebe širenja, gradnje i održavanja cnp.”

    Nakon što su prikazali svoj “znak”, svaki član dolazi pred mikrofon i stojeći pred zajednicom pokazuje prstom prema vratima i obraća se Sotoni te kaže nešto slično ovome:
    “Ja, Suzana, odričem se tebe Sotono jer si me varao [daje određene primjere] i danas stavljam svoje pouzdanje u Isusa Krista.”
    U stvarnosti: “Ja, Suzana, odričem se svega što nije cnp [daje određene primjere] i danas stavljam svoje pouzdanje u cnp: “činjenje puta”, “poslušnost prema katehistima”, u Kikove (božje) zapovijedi, Kikove kateheze, Kikov katekizam, Kikovo evanđelje, Kikove pjesme, Kikove “etape puta”…”

    Za kraj, što znači odričem se tebe Sotono, odnosno u stvarnosti svega što nije cnp? Koji su to primjeri odricanja? Nabrojati ću ih nekoliko:
    odričem se RKC,
    odričem se da se vjenčam s nekim tko nije u cnp,
    odričem se da krstim svoje dijete u RKC župi,
    odričem se da budem član neke molitvene zajednice ili pokreta u RKC,
    odričem se da dajem svoj novac van cnp,
    odričem se da idem u neko dijacezansko ili redovničko sjemenište RKC osim cnp sjemeništa,
    odričem se svih prijatelja, rodbine i poznanika koji nisu u cnp,
    odričem se svog bračnog partnera dok ne uđe u cnp,
    odričem se Božjih zapovijedi u korist Kikovih (božjih) zapovijedi
    odričem se Biblije u korist Kikovih evanđelja
    odričem se Katekizma KC u korist Kikovog katekizma
    odričem se prava na prirodno planiranje obitelji,
    odričem se uskrsnog bdijenja u župi s ostalim župljanima,
    odričem se nedjeljne Mise u župi,
    odričem se bilo kojeg hodočašća osim cnp hodočašća,
    odričem se svog razuma,
    odričem se svoje slobode,
    odričem se svog prava na izbor,
    odričem se bilo koje druge mogućnosti osim da sva moja djeca budu u cnp,
    odričem se slavljenja nove godine osim u cnp,
    odričem se da slušam bilo koga drugog osim katehista,
    odričem se da bog može progovoriti preko bilo koga jer bog progovara samo preko katehista,
    odričem se tumačenja Biblije koja nisu istovjetna s tumačenjima u cnp,
    odričem se posjećivanja a pogotovo gubljenja vremena oko pomaganja braće koja su bolesna,
    odričem se bilo kojeg drugog oblika “evangelizacije” i “navještanja krista” osim: “Bog te ljubi. Dođi u zajednicu (cnp).”,
    odričem se slušanja i pjevanja svih pjesama koje nisu Kikove,
    odričem se da budem sahranjen/a na nekom drugom groblju osim cnp groblju “Neokatekumensko groblje u Dominikanskoj Republici! http://www.paxtibi.net/?p=2133“)

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • September 23, 2015 at 6:07 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Nadopuna replike broj 2 – September 20, 2015 at 8:42 pm

    Iz: “Enrico Zoffoli – ISTINA O NEOKATEKUMENSKOM PUTU – svjedočanstva i dokumenti” http://www.paxtibi.net/?page_id=665

    98
    Govor o mržnji prema svim zemaljskim dobrima je najučestaliji sadržaj njihova propovijedanja. Oni govore protiv svakog zemaljskog dobra. Kad se vjernik oslobodi tog materijalnog dobra, kažu oni, oslobodio se preteškoga grijeha koji je do toga trenutka nosio.
    Ta dobra fanatični vjernik velikodušno i anonimno odlaže u košaricu koja(e) skupljaju vješti ”učitelji”, te se služe njima za svoj ugodan hotelski život kao i za druge pogodnosti – kupovanje luksuznih automobila.

    101
    Svjesno propovijedaju da treba mrziti sva zemaljska dobara te se vjernik dobrovoljno odriče svega i daje im 10 % svojih prihoda. A ti spretni prodavači troše taj poklonjeni novac na svoj lagodan život i na to da izgrade skupe zgrade (u Rimu, Porto S. Giorgo), gdje slobodno i udobno mogu širiti svoju pohvalnu misiju.
    Papa Leon X. prodavao je crkvena imanja da bi završio gradnju hrama sv. Petra, a Papa Ivan Pavao II. štiti neokatekumene koji, spretni u tomu da namaknu novac, grade hramove budućnosti.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

Comments are closed.