Gdje smjestiti Isusov “Govor na gori”? Možda znaju neosi?!

Hvaljen Isus i Marija

Osvrti na repliku 3, potpisanu s razum.

Razum: “Mene vara (napomena, govori o đavlu) svaki dan uglavnom preko novca i djece, ali ima još puno drugih stvari. Ali eto ja vjerujem da neću odustati i da ću jednog dana prestati biti idolopoklonik i da ću ljubiti Boga više nego novac i djecu. Bog će to učiniti za mene.”

Ovome bi se moglo prići s raznih strana. Ako se prati razumov nastup na paxtibi.net (svaki sljedbenik NP crkve ima sličan pristup), vidimo da je započeo s “napadom” na sve one koji nisu sljedbenici NP crkve. No, osoba potpisana s mali kekec, nije se htjela staviti pod njegovu kontrolu. I, razum, pritisnut argumentima, polako popušta i navodi da je zapravo on taj koji je “prevaren od đavla”. (Napomena, kasnije, u replici 19 tvrdi suprotno, tvrdi da su iz njega istjerali “đavla novca”.) No, i ta izjava je pokušaj kontrole drugih. Kako i zašto?

Prvi pristup propada: Uvjeravanje svih onih koji nisu sljedbenici NP crkve da su “prevareni đavlom”, pa svi oni koji to ne žele, moraju postati (ili se vratiti) sljedbenicima NP crkve.

Drugi pristup je “navlakuša”, da svi oni koji nisu sljedbenici NP crkve počnu sami o sebi pričati kako su i oni “prevareni đavlom”. Pa, ako to ne žele biti, neka postanu sljedbenicima NP crkve (ili neka se vrate). E, sad će se netko pitati, zašto “ja koji sam prevaren đavlom”, moram postati sljedbenikom NP crkve da to ne bi bio, a sljedbenik NP crkve kaže da je i on “prevaren đavlom”, a jest u NP crkvi?

Razum je dao (skriveni) odgovor i na to pitanje. On jest trenutno ponegdje “prevaren đavlom”, ali to je zato jer još nije došao do “kraja puta”, do kraja članstva u NP crkvi. Ima on obaviti još mnogo neokatekumenskih “prijelaza” dok ne bude “egzorciziran”. Zapravo, to je još jedna od dogmi NP crkve kojom plaše i sprečavaju odlazak svojih sljedbenika iz NP crkve.

Drugi pristup je slijedeći. “Mene đavao vara preko novca i djece”, jedna je od niza fraza u NP crkvi u koju su uvjerili većinu svojih sljedbenika. Nije ti fraza došla iz razumove glave ili iz glave sljedbenika NP crkve. To je, ako ćemo točno, Kikova dogma, koju prenose katehisti. Katehisti uvjeravaju sve “vaši idoli su novac i djeca”, “đavao vas vara preko novca i djece”. I kad ih uvjere u to, onda i sami sljedbenici NP crkve počnu to govoriti za sebe.

Dolazimo do najvažnijeg. Zašto su ih uvjerili da ih “đavao vara preko novca i djece”? Iz vrlo “jednostavnog” razloga. Daj nama, NP crkvi, sav svoj novac i svu svoju djecu. Tako ćeš biti “oslobođen od đavla”.

Kod davanja novca NP crkvi, uvijek je “borba”. Jer, s jedne strane novac treba sljedbenicima NP crkve za osnovne životne potrebe. S druge strane, neprestano ih “pritišću” da dadu taj novac za potrebe širenja, gradnje i održavanja NP crkve. Kad je novac u pitanju, koliko sebi ostaviti, koliko dati NP crkvi, sljedbenici NP crkve se ne predaju tako lako.

Kod davanja djece NP crkvi, situacija je drukčija. Sljedbenici NP crkve se predaju bez borbe, štoviše dragovoljno. Što više, ne vide nikakav drugi izlaz. I svu svoju djecu uključuju u NP crkvu. A NP crkva će iskoristiti tu djecu za svoje ciljeve (kao što je i njihove roditelje), za potrebe širenja, gradnje i održavanja NP crkve. Ako ćete drugim riječima, rađaju djecu samo zato da bi ta djeca jednog dana postala sljedbenicima NP crkve.

Krajnji cilj? Stvaranje samo NP crkve, nestanak RKC skupa s svim pokretima/molitvenim zajednicama u RKC, i ustoličenje lažnog boga (bog im je NP crkva).

Rim 1,21 “Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo. 22Gradeći se mudrima, poludješe i 23zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova.” (Da aktualiziram: zamijeniše slavu neraspadljivog Boga NP crkvom “neokatekumenskim putom”, Kikom, katehistima, neokatekumenskim svećenicima…)

Ostaje i jedno pitanje. Sva “svjedočanstva” sljedbenika NP crkve počinju s: “Prije nego sam ušao/ušla u NP crkvu, ja sam: i u ovom trenutku počinju govoriti “ružno” o sebi.” No, i to su većinom copy/paste “svjedočanstva”, obične fraze NP crkve. Njihov cilj je dvostruk. S jedne strane, uvjeravanje sebe i drugih kako s tobom mnogo toga nije bilo u redu prije nego si ušao u NP crkvu. A, s druge strane, prikazivanje NP crkve kao novog spasitelja (skupa s ocrnjavanjem RKC ukoliko si prije ulaska u NP crkvu bio u RKC). Napomena: nije te “spasila” RKC nego te “spasila” NP crkva.

Evo i nekoliko primjera, s paxtibi.net: “žena i majka šestero djece pred svima nama okupljenim nepoznatim ljudima,dakle pred punom crkvom naglašava da su njoj prije preobraćenja bili samo droga,alkohol i sex bitni”. “Usput za informaciju: na putu sam 15g.,ušao kao 20ogodišnjak,prilično uništenog života u mladosti,ozbiljno uništen…”. Napomena: fraza “uništen” se često upotrebljava u NP crkvi.

A, koje to pitanje ostaje? Koju će frazu djeca sljedbenika NP crkve govoriti: “Prije nego što sam ušao “u zajednicu” ja sam imao prilično uništen život, samo su mi droga, alkohol i sex bili bitni….”. Ili neku drugu. Zanima me koju? No, Kiko (neokatekumenski zloduh) će smisliti ili je već smislio tu frazu.

Postoje stotine svjedočanstava sljedbenika NP crkve kako im je život bio “uništen” prije nego li su ušli u NP crkvu. Ali, postoje i stotine tisuća svjedočanstva onih koji su otišli iz NP crkve i koji svjedoče kako su im u NP crkvi “uništili” život. Odnosno, kako su im pokušali “uništiti” život i to su u većoj ili manjoj mjeri uspjeli.

Jedan primjer kako su brzi u smišljanju. Grupa sljedbenika NP crkve hodočaste u svetu zemlju. Posjećuju Kafarnaum. Neokatekumenski svećenik (završio njihovo sjemenište), kaže im da je u okolici Kafarnauma Isus držao govor na gori. I kako će sutra posjetiti mjesto koje RKC (ne samo RKC) obilježava kao mjesto Isusovog govora na gori (brdo blaženstava). No, kako je to mjesto dosta udaljeno od Kafarnauma, kaže im kako to nije “pravo” mjesto na kojem je Isus držao govor na gori. I dodaje kako se “točno” mjesto ne zna, ali da ono što se zna da je to bilo bliže Kafarnaumu.

Sutra su sljedbenici NP crkve posjetili to mjesto na kojem je Isus držao govor na gori. Ali, pravi šok tek slijedi. Kako za te sljedbenike NP crkve i neokatekumenskog svećenika, tako i za većinu vas koji ćete ovo čitati.

Dan iza toga, sljedbenici NP crkve idu u posjet neokatekumenskom sjemeništu “Domus Galilaeae”. Ta “kula babilonska” taj “Kikov hram”, pardon, “Domus Galilaeae” je duplo udaljen nego mjesto na kojem su bili dan prije, duplo udaljen od Kafarnauma. Vode ih po tom zdanju i na kraju ih dovode do jednog stabla, ograđenog ogradom. I kažu im: “Na ovom mjestu, upravo ispod ovog stabla je Isus držao govor na gori.”

Poslije su neki sljedbenici NP crkve pitali neokatekumenskog svećenika: “Zašto si nam jučer rekao da je “tamo” Isus držao govor na gori, a ne ovdje?” Taj svećenik (koji ni sam do tog trena to nije znao) brzo se snašao i rekao: “Ah da, tamo je Isus držao govor na gori sve dok nismo došli mi neokatekumeni.” Ponavljam: “tamo je Isus držao govor na gori sve dok nismo došli mi neokatekumeni.”

Za informaciju, vlasnici zemljišta na kojem RKC obilježava govor na gori je u vlasništvu franjevaca. Franjevci su vlasnici i zemljišta na kojem je Kiko sagradio “Domus”, nisu mu ga prodali, dali su mu ga na korištenje na 50 godina (a još manje su ga ovlastili da tvrdi da je sad tamo govor na gori). Neki koji su čuli tu priču, počeli su spominjati istek ugovora nakon 50 godina i bager. Pokušajte pogoditi što su mislili s tim reći.

Na linku http://www.domusgalilaeae.org/english/Beatitudes/beatitudes.htm imate potvrdu i sliku tog stabla. Radi se o hrastu. Neki hrastovi imaju dugi životni vijek, ali maksimalno 1000 godina. Isus je živio prije 2000 godina (Ili možda nije? Ili je Isus živio prije 2000 godina sve dok nisu došli neokatekumeni i to promijenili?) No, ako se sljedbenicima NP crkve kaže da je to “to mjesto i taj hrast”, onda se oni više ne pitaju je li ili nije. A tek da se neki sljedbenik NP crkve usudi posumnjati u to što mu govore i predloži: “Ajmo provjeriti starost tog stabla nekim znanstvenim metodama”. Pa da radi tog pitanja završi u “ognju paklenom” i izgubi sve “milosti i dobra”. Neee, oni ne postavljaju takva pitanja, oni su isključili svoj razum i njih “đavao više na vara preko razuma”.

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

3 thoughts on “Gdje smjestiti Isusov “Govor na gori”? Možda znaju neosi?!

  • February 8, 2014 at 8:33 pm
    Permalink

    Ovo je baš budalasto

  • February 9, 2014 at 1:57 pm
    Permalink

    ništa nije budalasto,sve je istina što gospodin pehar govori

  • June 9, 2015 at 10:52 pm
    Permalink

    Pehar bolje razumije stvari na NP od ikoga ovdje. Vjerojatno je dulje bio na NP od mene. Ja mogu dosta toga posvjedočiti, ali samo do etape drugog prijelaza.
    Srećom, pobjegla sam na vrijeme.

Comments are closed.