Neokatekumeni za Papom poradi Kika

Neokatekumenski put prati Papu u Izrealu

Domus Galilaeae International Center at night 

Madrid, Španjolska, 7. svibnja 2009. (Zenit.org) – Više od 7 000 mladih Europljana, katoličkih laika Neokatekumenskog puta pridružit će se Benediktu XVI. na njegovom putu u Svetu zemlju ovog tjedna.

Mladi će hodočastiti u Svetu zemlju tijekom osmodnevnog Papinog posjeta koji počinje u petak te će sudjelovati na različitim događajima predviđenim za te dane u Jeruzalemu, Betlehemu i Nazaretu.

Álvaro de Juana, glasnogovornik grupe, izvjestio je danas da je 2200 Španjolaca među tim mladima.

Oni će se susresti s utemeljiteljima i vođama Neokatekumenata, Kikom Argüellom, Carmen Hernández i o. Mariom Pezziem u kući Domus Galileae kojom upravlja zajednica na Brdu Blaženstava.

Mladi će posjetiti župe u gornjoj Galileji kako bi održali susrete s mladim pravoslavcima, bizantincima i maronitima iz tog područja.

Domus Galilaeae Side View 

Link

 

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

One thought on “Neokatekumeni za Papom poradi Kika

  • May 8, 2009 at 1:51 pm
    Permalink

    Già nel pellegrinaggio di Giovanni Paolo II in Terra Santa nel 2000, i responsabili internazionali del Cammino Neocatecumenale avevano organizzato un pellegrinaggio simile per accompagnare il Papa. In quell’occasione, il 24 marzo, il Papa polacco visitò la “Domus Galilaeae” e celebrò un incontro con le migliaia di giovani presenti.

Comments are closed.