Episkop Hilarion o Benediktu XVI.


„Razlika između ovoga Pape i njegova prethodnika…“

[Bishop+Hilarion.bmp]

Moskovski patrijarhat odobrava Papinu beskompromisnu poziciju u pitanjima etike

Moskva, 6. travnja, Interfax – Odbijanje pape Benedikta XVI. da koristi politički korektni jezik i nudi kompromis u svezi tradicionalnih pritanja kršćanske etike dobilo je potporu Ruske pravoslavne Crkve.

„Razlika između ovog sadašnjeg Pape i njegova prethodnika jest u tome da ovaj Papa nikad ne pazi na političku korektnost u svojim izjavama. To je razlog zašto njegove izjave ponekad izazovu šok u zapadnom društvu: ljudi tamo nisu navikli da Poglavar Crkve iznosi tradicionalne stavove Crkve,“ kazao je episkop Hilarion iz Volokolamska, novi čelnik Odjela za vanjske odnose Crkve, u subotu, u živom prijenosu programa Nacionalni interes, TV kanala Rossiya.

To je bio komentar na kritike Pape, koje je također uputio francuski ministar vanjskih poslova, zbog njegova protivljenja kontracepciji.

Biskup Hilarion je nastavio da „mi to gledamo kao pozitivnu promjenu pozicije Katoličke Crkve, jer poglavar Crkve, osobito, poglavar najveće kršćanske Crkve ne bi se smio prilagođavati nikakvom politički korektnom jeziku, on treba reći narodu ono što ga njegova Crkva uči da im kaže.“


Link


admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.