admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

6 thoughts on “Tim Rohr o zatvaranju neo-sjemeništa na Guamu

  • November 3, 2017 at 10:10 am
    Permalink

    Za one koji prate zbivanja oko neokatekumenskih projekata, skrećem pozornost na najnovije vijesti iz Bahraina:

    https://geopolitika.news/vijesti/u-perzijskom-zaljevu-novi-problem-bahrein/

    Podsjetit ću da u slučaju socijalnih nemira u Bahrainu odgovornost neće snositi samo Bahrainski kralj koji je bahrainskim šijitima oduzeo cijeli jedan posjed i darovao ga Katoličkoj Crkvi za izgradnju katedrale, nego će poslijedice snositi i sama Katolička Crkva koja je taj posjed prihvatila, gledajući isključivo sebe i svoj interes. Tu je važnu ulogu odigrao Neo-biskup Camillo Ballin, koji je taj posjed dodatno uzurpirao za potrebe Neokatekumenskog puta – cionističke parareligijske sekte koja iznutra uništava Katoličku Crkvu, a sve uz odobrenje svojih zaštitnika neo-marksista Pietra Parolina i Fernanda Filonija te dakako laika Giuseppea Gennarinija i Kika Arguella. S obzirom da znamo što šijiti (iza kojih stoji Iran) misle o cionistima i stvaranju Izraelske države u Palestini, nije teško pretpostaviti da će se u nadolazećim zbivanjima u malenom Bahrainu i sama Katolička Crkva izravno naći “u neobranom grožđu”. Tako to biva kada na prevaru prisvojite ono što vam ne pripada i na prevaru sakupite preko 25 milijuna dolara od darežljivih muslimana i katolika diljem svijeta, govoreći i jednima i drugima da je novac namijenjen za izgradnju katoličke katedrale posvećene Našoj Gospi od Arabije, a ustvari radeći na zavjeri protiv Sina Božjega i Majke Božje. Tragično je što su se i Neokatekumeni i službeni Vatikan oglušili na sva upozorenja i pokušaje katolika u Apostolskom Vikarijatu Sjeverne Arabije da se ova nepravda ispravi i zlo izbjegne. Mislili su da sve imaju pod kontrolom, i Vatikan i svijet, pa su se zato tako bahato i ponašali. No sad kad se priča okrenula, tko više bilo što može učiniti da se situacija smiri?

    Samo Naša Gospa od Arabije.

  • November 12, 2017 at 7:50 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Tada će kraljevstvo nebesko biti kao kad deset djevica uzeše svoje svjetiljke i iziđoše u susret zaručniku. 2Pet ih bijaše ludih, a pet mudrih. 3Lude uzeše svjetiljke, ali ne uzeše sa sobom ulja. 4Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja.” Mt 25,1

    NeoKikoKatekumensko (NKK) tumačenje navedene riječi Božje jest da je ulje: godišnja NeoKikoKatekumenska konvivencija. Ali, pojam ulje se u neosima može koristiti i za neke druge NKK prigode: NKK konvivencije i NKK navještaje.

    Dakle, ulje nisu dobra djela i kreposan život. Da bi netko mogao ići na NKK konvivencije mora postati neos (neokatekumen). Dakle, mudre djevice su samo neosi, ali oni neosi koji idu na NKK konvivencije. Lude djevice su (u startu) svi oni koji nisu neosi.

    Što ako bi Crkva (RKC) rekla da je ulje i, na primjer: pohađanje Mise, pričest, čitanje Biblije, čitanje Papinih kateheza i homilija, čitanje Katekizma KC, molitva… Po NeoKikoKatekumenima i dalje bi ulje bilo: pohađanje godišnjih NKK konvivencija. Dakle, po NKK lude djevice bi bili svi koji npr. slušaju Papine kateheze a mudre djevice bi bili neosi uz uvjet da su bili na NKK konvivenciji.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • November 12, 2017 at 7:53 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Dok one odoše kupiti, dođe zaručnik: koje bijahu pripravne, uđoše s njim na svadbu i zatvore se vrata. Mt 25,10

    NeoKikoKatekumensko (NKK) tumačenje navedene riječi Božje jest perfidna prijetnja svim onim neosima koji žele otići iz NeoKikoKatekumena da će završiti u paklu. Odnosno, “zatvoriti će im se vrata”. Dakako, nije to jedina prijetnja kojom se prijeti onima koji uđu pa žele izaći iz neosa.

    Ta prijetnja zatvorenim vratima, odnosno paklom, upotrebljava se i u onim slučajevima kada netko želi biti u neosima ali ne želi ići na NKK prijelaze. Ili, kad netko želi privremeno otići iz neosa a kaže će se u dogledno vrijeme vratiti. Sve takve čeka pakao (zatvorena vrata).

    Štoviše, za neose je (zemaljski) pakao i sve što nije NKK, sve što je van NKK. A svoju NeKikoKatekumensku crkvu kult i sektu su proglasili (zemaljskim) rajem.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • November 18, 2017 at 4:15 pm
    Permalink

    Evo mali update za one koji prate zbivanja na Arapskom poluotoku:

    Nakon što je nastala zbrka oko ostavke libanonskog premijera Saada Al-Haririja, za kojeg se pretpostavljalo da je zbog političkih nesuglasica protiv svoje volje zadržan zajedno s obitelji u Rijadu, situaciju su pokušali smiriti – između ostalih – francuski predsjednik Emmanuel Macron i patrijarh Maronitske Crkve Beshara Butros Rai. Konačan ishod pregovora jest odlazak Al-Harija i njegove supruge u Paris, odnosno obnavljanje i otvaranje nedavno iskopane maronitske crkve u Saudijskoj Arabiji, stare 900 godina. Poznavatelji prilika u Saudijskoj Arabiji ovo nazivaju presedanom u povijesti ove zemlje!

    Naša Gospo od Arabije – Kraljice mira, hvala ti!
    Gospodine Isuse Kriste, blagoslovi libanonski narod i Maronitsku Crkvu!

    P.S. – Iako Neokatekumeni pokušavaju preko Neo-Biskupa Camilla Ballina preuzeti upravljanje Apostolskim Vikarijatom Sjeverne Arabije te prisvojiti Katedralu Naše Gospe od Arabije, Naša Gospa i Sin Božji sasvim sigurno imaju drugi plan. Tako će prva crkva u kojoj će se nakon dugo vremena moći ispovijedati katolička vjera u (inače velikoj zemlji) Saudijskoj Arabiji biti maronitska crkva, a u Dohi upravo započinje gradnja Crkve svetog Charbela.

    Podsjetit ću da se 2015. godine u Crkvi Naše Gospe od Krunice u Dohi, gdje maroniti privremeno borave dok ne izgrade svoju, nakon Svete Mise održane prema maronitskom obredu na nakanu ozdravljenja, dogodilo ozdravljenje tada dvoipolgodišnjeg dječaka koji je par dana prije Svete Mise doživio treću od snažnih febralnih konvulzija s epileptičnim napadom. Dječak inače pripada ortodoksnim kršćanima i nije bio prisutan na Svetoj Misi niti je svećenik polagao ruke na njega, no njegova majka i baka (također ortodoksne vjere) sudjelovale su u Svetoj Misi te zajedničkoj molitvi Svetom Charbelu za zagovor. Nakon Svete Mise, konvulzije se više nikada nisu ponovile, a ozdravljenje je i medicinski potvrđeno. Dječak danas ima 5 i pol godina.

    Neokatekumenski panteon, koji se pod izgovorom “Bahrainske katedrale” pokušava izgraditi od 2013. godine, nije još započet. Navodno da izgradnja treba započeti u ožujku 2018. godine. Ipak, katolici se nadaju da Bahrainska katedrala, sve i da se izgradi, nikada neće postati Neokatekumenski centar, odnosno da će se netko u Vatikanu opametiti i učiniti nešto da se ovaj problem u Bahrainu riješi.

    Sveti Alojzije Stepinac, zaštiti nas od strukturnog nasilja koje provode Neokatekumeni!
    Sveti Charbel, brižni zagovorniče bolesnika, hvala ti!

  • November 18, 2017 at 4:19 pm
    Permalink

    Ispravljam lapsus: dječaku su sada 4 i pol godine, ne 5 i pol.

  • November 18, 2017 at 4:38 pm
    Permalink

    Za one koji ne znaju, Patrijarh Maronitske Crkve uvijek dodaje uz svoje ime i ime Butros, što na arapskom znači Petar. Iako Patrijarh Beshara Butros Rai priznaje primat Rimskog Biskupa i Svetog Oca za poglavara Katoličke Crkve, moram iskreno iskazati veliko poštovanje i zahvalu patrijarhu Maronitske Crkve zbog ovoga što je postigao u Saudijskoj Arabiji.

    Sjetimo se da je “Papa Franjo” bio ovog proljeća u Egiptu, gdje je sjedište sunita kojima pripadaju i Saudijci. Samo Bog dragi zna što se tamo dogovaralo, no ubrzo nakon toga dogodila se blokada Katara koja je rezultirala polugodišnjim kaosom kako na Arapskom poluotoku tako i na Levantu, a sve je kulminiralo ovo čudnom ostavkom libanonskog premijera preko videopriloga emitiranog iz Saudijske Arabije. Ipak, ovaj posjet maronitskog patrijarha doista daje nadu da će postojeće nesuglasice biti prevladane dobronamjernošću, razumom i vjerom u Boga.

Comments are closed.