Nadbiskup Byrnes razriješio četvoricu neokatekumenskih svećenika članstva u Svećeničkom vijeću

Nadbiskup Michael Jude Byrnes razriješio je nedavno četvoricu svećenika članstva u Svećeničkom vijeću zbog neposlušnosti, nepoštovanja njegove službe i izdaje njegova povjerenja. Sva četvorica su članovi Neokatekumenskog puta. U pitanju je bilo pismo koje su četvorica poslali jednom vatikanskom prelatu u lipnju, koji je također povezan s Putom, umjesto da su razgovarala s nadbiskupom Byrnesom. U pismu kojim ih razrješuje članstva u Vijeću nadbiskup Byrnes kaže: “Na poseban način, pišući izravno uzoritom kardinalu Fernandu Filoniju 27. lipnja 2017., umjesto da ste se obratili sa svojim poteškoćama izravno meni, vi ste se usprotivili mome vodstvu i izdali moje povjerenje.”

David Sablan, predsjednik udruge Concerned Catholics of Guam, kazao je da su četvorica zapravo zabili nož u leđa Nadbiskupu. Četvorica su čini se tražila od Filonija da zaustavi Byrnesa i Nadbisupiju Agana u njihovoj namjeri da prodaju posjedu u Yoni gdje je sjedište sjemeništa Redemptoris Mater koje kontrolira Neokatekumenski put. Naime, Nadbiskupija je najavila da posjed u Yoni spada u jedan od 41 dobra koja nisu esencijalna, a koji bi se onda mogao prodati kako bi se sklopila nagodba vezana za 100 tužbi za seksualno zlostavljanje protiv Nadbiskupije i klera.

Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.