Koji je katolički stav kod “pretvorbe” i “pričesti”?

Hvaljen Isus i Marija

Klanjamo se tebi gospodaru Kiko i blagoslivljamo te, koji si nas po svom svetom neokatekumenskom putu spasio.

Gospodaru Kiko, robovi i roboti smo tvoji, robovi i roboti tvog neokatekumenskog puta i katehista tvojih.

Gospodaru Kiko, evo dolazimo vršiti volju tvoju i volju katehista tvojih, “činiti put”.

U postu “Bitne razlike između neokatekumenske euharistije i sv. Mise” http://www.paxtibi.net/?p=2354 jedna od razlika je slijedeća:

31 – Stajanje za vrijeme “pretvorbe”. (Ne kleči se.)

Kiko je smislio tijek njihove neokatekumenske euharistije. I odlučio da se ne kleči tijekom pretvorbe pred Presvetim. S druge strane, kako je i vidljivo na slici, Kiko prihvaća da se kleči pred njim. Sretan je i zadovoljan s tom činjenicom.

Mt 4,10 Tada mu reče Isus: “Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!”

Po dogmama NP crkve, sve što Kiko odluči, napravi, kaže, to nije Kiko odlučio, napravio, rekao nego bog. Kiko je samo produžena ruka boga. Posljedično tome, sve što ti u NP crkvi kažu, učine, narede, zahtijevaju od tebe, pozivaju te, to ti bog govori, traži od tebe, poziva te, naređuje ti…

Izl 20,3 “Nemoj imati drugih bogova uz mene.”

Iz Katekizma Katoličke Crkve:
452 Ime “Isus” znači “Bog koji spašava”. Dijete rođeno od djevice Marije nazvano je “Isus” “jer će spasiti narod svoj od grijeha njegovih” (Mt 1,21). “Nema ni u kome drugom spasenja; nema, uistinu, pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti” (Dj 4,12).

Izl 32,8 Brzo su zašli s puta koji sam im odredio. Napravili su sebi tele od rastopljene kovine, preda nj pali ničice i žrtve mu prinijeli uz poklike: ‘Ovo je tvoj bog, Izraele, koji te izveo iz zemlje egipatske!’ 9Dobro vidim”, reče dalje Jahve Mojsiju, “da je ovaj narod tvrde šije.

Otk 14,11 Ni danju ni noću nemaju počinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi žig s imenom njezinim.” 12U tom je postojanost svetih – onih što čuvaju zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.

Pozivam sve sljedbenike NP crkve (i slične njima) da ne čuvaju Kikove zapovijedi nego da čuvaju Božje zapovijedi i pozivam ih da ne vjeruju u neokatekumenski put nego u Isusa.

Klanjajte se i zahvaljujte Bogu, Stvoritelju neba i zemlje a ne neokatekumenskom putu. Kazna za otpad od Boga je beskonačna.

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

166 thoughts on “Koji je katolički stav kod “pretvorbe” i “pričesti”?

  • April 8, 2014 at 4:00 pm
    Permalink

    Jedan zanimljiv mail… Koliko je zapravo važan susret s velikim duhovnim vođom!

    Šalje: Lino Zonjić
    Datum: 6. travnja 2014. u 23:32
    Predmet: [neosi-zg] Varšava 2014. – The Final Warning!
    Prima: “neosi-zg@googlegroups.com”
    Draga braćo,
    molim vas da još ovaj tjedan podsjetite sve mlade iz vaših zajednica da se prijave preko interneta za susret za zvanja s Kikom u Varšavi od 16. do 18. svibnja. Polazak će biti u petak navečer a povratak je planiran u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Prijave traju još 7 dana: do Cvjetnice.
    Molimo vas još jedanput da se ne bi dogodilo da zbog nečijeg nemara netko ostane uskraćen za taj važni milosni trenutak koji za mnoge može značiti preokret u njegovom životu. Ja sam, točno na taj dan i na tome istome mjestu, prije 21 godine čuo poziv od Gospodina na prezbiterat.
    Link za prijavu je:
    https://docs.google.com/forms/d/1svesP6INgWFrTB1a1R0v8Lpxh8-XufYCFA8S3WC4EVA/viewform
    Pozdrav u Kristu
    Przemek PALMOWSKI
    Velikogorička 27, HR-10000 Zagreb
    Mobile: +385 98 896381

    Sve odgovore pošalji na email lino.zonjic@gmail.com, a ne na adresu grupe.
    Google Grupa “neosi-zg”.
    Sve poruke možeš pregledati na http://groups.google.com/group/neosi-zg?hl=hr
    Za odjavu pošalji email na neosi-zg-unsubscribe@googlegroups.com

    Primili ste ovu poruku jer ste se pretplatili na grupu “neosi-zg” Google grupa.
    Da biste otkazali pretplatu na ovu grupu i prestali primati njezine e-poruke, pošaljite e-poruku na adresu neosi-zg+unsubscribe@googlegroups.com.

  • April 9, 2014 at 6:20 pm
    Permalink

    Ajde neeos objasni ti nama sto je sporno u tom mailu osim sto je poziv na jedan katolicki susret. Mozda bi bilo bolje da ih je pozvao na nekakav party na Zrcu npr?

  • April 10, 2014 at 10:37 am
    Permalink

    Bio sam ja u neosima! I Bogu hvala na vrijeme izvukao živu glavu!
    I tko god me pita posvjedočiti ću uvijek! Ako stignem, napisati ću svoje svjedočanstvo, ali bez ikakvih aliasa i itd… Vidim da svi koriste aliase pa sam za prvi puta i ja.

    Ono što kažem je i uvijek stojim iza svojih riječi.

    Nije li istina da svi koji su bili mladići ili jesu mladići su bili slani u “centar za pozive” u Miramarskoj koje su održavali Piotr Maj i Pšemek?!?!
    Meni je tamo rečeno: “Možda i ti imaš poziv?!?! Nikad ne znaš…” A metoda za vidjeti ima li tko poziv ili ne je bila nađi si curu i vidi dal želiš biti s curom ili s Bogom…
    Znači tko god nije imao djevojku – bio je potencijalni kandidat i išao u njihov “centar za pozive”….

    I za kraj, ja se neću i ne želim prepirati s Vama niti ikome išta objašnjavati. Moje svjedočanstvo je moje svjedočanstvo, moje iskustvo i moj život! I nije za raspravu ili objašnjenja. Jer kako bi bilo da netko od Vas iskusi bilo kakav oblik nasilja (npr. netko Vas danonoćno zove na telefon, zaključava Vas u župni ured i uvjerava Vas u neke stvari i pokušava uvjeriti da ste pogriješili) i ja sad nekom njegovo iskustvo podcijenjujem i vičem ma ti si to krivo shvatio…

    Bog nam je svima dao razum i koristimo ga! Ono što ću reći je slijedeće: Ako nešto ili netko ima više negativnih od pozitivnih plodova, treba nešto promijeniti ili ukinuti!

    Nikad ne objašnjavajte – prijateljima objašnjenje ionako nikad nije potrebno, a neprijatelji vam ionako neće vjerovati.

  • April 10, 2014 at 1:34 pm
    Permalink

    ah eto veritas samo vi “izabrani” idete na hodočašća ,a mi svi ostali na zrće ma nemojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Hvala Bogu Neeos da si izvukao živu glavu ,znam kako je to,neka te Bog čuva od svakoga zla

  • April 10, 2014 at 1:49 pm
    Permalink

    smiješni ste gospon veritas kak se samo krijete iza onog pridjeva katolički ha,ha,ha,ha,ha ma idete vi na susret sa vašim guruom

  • April 13, 2014 at 11:48 am
    Permalink

    Dečki moji! Ako nemate muda iza svoga mišljenja stajati punim imenom i prezimenom,a i djelom onda vam to mišljenje ništa i ne vrijedi, i to neovisno o tome da li ste za ili protiv neokatekumenskog puta.JADRANKA KALDI,odg.04. neokat. zajednice u župi Sv.male Terezije.Adresa:Pisarovinska16,Rudeš,ZAGREB,mob.092 3056 888

  • April 13, 2014 at 3:38 pm
    Permalink

    Jadna li si ti odgovorna neke krščanske zajednice s ovakvim riječnikom ili i ovim putem pokazuješ vašu neokatekumensku agresivnost i bahatost,jadno,jadno!

  • April 13, 2014 at 9:01 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Replika 3, Posted by: VERITAS, “Mozda bi bilo bolje da ih je pozvao na nekakav party na Zrcu npr?”

    To je jedna od temeljnih fraza u NP crkvi. Na primjer, netko kaže: “Ne želim doći na službu riječi” i dobije odgovor “Zar bi se ti radije išao drogirati?” Primjera na tu temu je bezbroj. Ako to “ne prođe”, slijedi “tretman”, “ispiranje mozga” koje se temelji na 4 Kikove zapovijedi.

    Prva Kikova zapovijed je da je to božja volja da to učiniš, da te Bog na to poziva. Ako to ne učiniš, napustio si Boga. Druga je da te đavao želi prevariti da to ne učiniš. Ako to ne učiniš, u vlasti si đavla. Treća je obećavanje raznih milosti i dobara ako to učiniš. Ako to ne učiniš nećeš dobiti obećane milosti i dobra, a postojeće ćeš izgubiti. Četvrta je zazivanje raznih prokletstava, nesreća i zala koja ti se imaju dogoditi ako to ne učiniš. Sve 4 zapovijedi budu popraćene Kikovim katehezama, frazama NP crkve, u zavisnosti na kojoj si “etapi puta”.

    Napomenuti ću kako za sve nabrojano nema alternative. Isto te slijedi i da si rekao da nećeš doći na službu riječi jer moraš čuvati djecu ili jer ideš u neku zajednicu unutar RKC ili da ideš na Misu ili da ćeš se ostati kući moliti. Jedino je teška bolest opravdan razlog.

    U replici 2 piše da Przemek PALMOWSKI navodi: “važni milosni trenutak koji za mnoge može značiti preokret u njegovom životu”. U prijevodu, to bog želi da svi učine, đavao želi prevariti nekog da to ne učini, milosti čekaju one koji to učine, gubici čekaju one koji to ne učine. I pri tom je Przemek PALMOWSKI isključio svaki drugi oblik, svaki drugi način na koji bog može nekog pozvati. Mada to nije naveo, podrazumijeva se i da oni koji imaju poziv za svećenika da moraju ići u neokatekumensko sjemenište za neokatekumenskog (Kikovog) svećenika. Tko to ne želi učiniti, proći će tretman opisan u prethodno navedene 4 Kikove zapovijedi.

    Veritas, kao i ostali neosi, blati i osuđuje one koji idu na “party u Zrče”. No, neosima ne smeta kada ti isti koji idu na “party u Zrče” hrane njih i njihovu djecu, kada ih potpomažu. Ne samo da većina neosa živi od tuđe pomoći kojom hrani svoju djecu, nego koriste tu pomoć i da bi si plaćali hotele i hodočašća (većinom na susrete s Kikom) na koja moraju silom ići.

    U replici 4 se spominje neoski centar za zvanja. Što se tamo događa, što neosima pomaže da otkriju jesu li za neokatekumenskog svećenika? U tom “centru” se jednom ima Misa i nakon nje svi idu na večeru, pizzu i slično. Drugi put se “skrutira biblija”. Neosima se kaže da iz Biblije pročitaju neku rečenicu ili odlomak i da napišu što im ta Riječ kaže za njih. Dio njih na kraju pročita što su napisali. Treći puta svaki prisutni neos mora pred svima usmeno odgovoriti na slijedeća pitanja: da li i koliko često masturbira, da li je redovit u “zajednici” (u NP crkvi), da li se i koliko moli, koji je njegov poziv.

    Kako je sve u NP crkvi obavijeno velom tajne, pod tajnom je i to što se događa u tom “centru” i nitko pod prijetnjom “ognja paklenog” ne smije govoriti što se tamo događa. To ne znaju ni neosi koji nisu bili u tom “centru” a pogotovo to ne znaju neosice. Neosice često znaju cviliti nad činjenicom da za cure ne postoji “centar”. Kažu da bi i one voljele taj “centar” zato da i njima pomogne da vide jesu li za posvećeni život ili su za život u kojem moraju roditi što više djece samo zato da bi svu tu djecu morali jednog učlaniti u neose. Neosice, ako idete na Misu, ako čitate Bibliju, onda i vi radite ono što se radi u centru. Jedino ne znam da li međusobno razgovarate o tome da li i koliko koja masturbira. No, to i tako pokoja od vas kaže u svom odjeku na službi riječi ili misi ili u nekoj drugoj prigodi.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • April 14, 2014 at 7:49 am
    Permalink

    vezano za e-mail Lina Zonjića:
    molim informaciju što je prezbiterat kod neosa? Ja sam mislila da je poziv na prezbirat poziv za svećenika. A LZ je oženjen, ako je to onaj iz udruge U ime obitelji.
    Ili su to oni đakoni-laici?

  • April 14, 2014 at 2:10 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    U postu 4 se spominje Piotr Maj. Neki od onih kojima je on katehist kažu da većeg lažova i manipulatora nisu sreli. Većina će ga uspoređivati s bogom, većim bogom nego što je Kiko. Dočuje li to Kiko, vratiti će ih sve na početak “puta”, na početne kateheze, skupa s Majom. Jer, nitko ne može biti veći od Kika.

    Piotr Maj često govori za one svećenike, župnike, Biskupe koji ne žele “prihvatiti put” da će odgovarati pred bogom radi toga. Prijeti im “ognjem paklenim”, kao i svakom koji ne provodi Kikovu volju kojoj je cilj osnivanje i širenje NP crkve po cijelom svijetu s ciljem uništenja (reformacije) RKC skupa s svim pokretima, molitvenim zajednicama, svećenstvom i redovima, sve dok ne ostane samo NP crkva i neokatekumenski svećenici. Sve dok se ne izbrišu Božje zapovijedi a ostanu samo Kikove zapovijedi. Sve dok se ne ustoliči lažni bog (neosima je bog NP crkva, odnosno neokatekumenski put, zajednica, etape puta).

    Rim 1,21 “Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo. 22Gradeći se mudrima, poludješe i 23zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova.” Da aktualiziram: zamijeniše slavu neraspadljivog Boga NP crkvom “neokatekumenskim putom”, Kikom, katehistima, neokatekumenskim svećenicima…

    Riječ Mt 28,19 “Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga 20 i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” u NP crkvi provode kao “Pođite dakle i učinite neokatekumenima (sljedbenicima NP crkve) sve narode tako što će činiti put i slušati katehiste 20 i učeći ih čuvati sve što je Kiko zapovjedio!”

    Riječ iz Iv 14,6 “Ja sam Put i Istina i Život” u NP crkvi tumače kao “neokatekumenski put je Put i Istina i Život”.

    Piotru Maju je omiljena fraza: “Živi ili mrtvi, ali morate dolaziti u zajednicu (NP crkvu).”

    Papa (Tri Papine preporuke neosima http://www.paxtibi.net/?p=2336): “Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv.”

    Piotr Maj: “Živi ili mrtvi, ali morate dolaziti u zajednicu (NP crkvu).”

    Papa: “Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv.”

    Piotr Maj: “Živi ili mrtvi, ali morate dolaziti u zajednicu (NP crkvu).”

    Bog, Post 2,16 “Jahve, Bog, zapovjedi čovjeku: “Sa svakoga stabla u vrtu slobodno jedi, 17ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo! U onaj dan u koji s njega okusiš, zacijelo ćeš umrijeti!””

    Đavao, Post 3 “Zmija bijaše lukavija od sve zvjeradi što je stvori Jahve, Bog. Ona reče ženi: “Zar vam je Bog rekao da ne smijete jesti ni s jednog drveta u vrtu?””

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • April 14, 2014 at 10:25 pm
    Permalink

    Neeos

    “(npr. netko Vas danonoćno zove na telefon, zaključava Vas u župni ured i uvjerava Vas u neke stvari i pokušava uvjeriti da ste pogriješili”

    Jesu li oni tebe stvarno zaključavali u župni ured i uvjeravali te?

  • April 15, 2014 at 7:05 am
    Permalink

    mi koji smo bili na putu i te kako dobro znamo koliko je pehar u pravu ne možete nikoga zaustaviti da piše i ja bih pisao da se znam tako izraziti

  • April 15, 2014 at 7:16 am
    Permalink

    da dragi pehar u pravu ste ne samo pjotr maj nego i svi drugi njihovi prezbitri neki direktno neki u rukavicama govore ovo što ste vi gore napisali,da oni svećenici,biskupi itd će odgovarati pred Bogom jer ne prihvačaju put,puno puta smo to čuli,sve što pišete sve smo mi čuli i u našim zajednicama,ja sam sve ispričao župniku koji me je podržao da odem iz neokatekumenskog pokreta,hvala Bogu!

  • April 15, 2014 at 10:40 am
    Permalink

    Da, zvali su me katehisti i Piotr Maj… Zatvorili su župni ured i pokušavali me uvjeriti da sam ja sve krivo shvatio! Da zajednica nije zatvorena, da bilo tko bilo kada može doći i na službu riječi i na euharistiju (iako su govorili da se mora uvijek prije najaviti i odobriti, da se ljudi ne sablazne…).
    Pa su me uvjeravali da me đavao vara i da su moji osjećaji (jer sam rekao da osjećam da ovdje nešto ne valja) krivi, te da sam zato jer se pouzdajem i u svoje osjećaje protestant, a ne katolik i itd…
    Ima tu još punooo poslije toga, al sada nemam vremena.
    Ne kažem da je svima bilo loše u zajednici niti da im je sada loše, ali pričam o svom iskustvu.

  • April 15, 2014 at 12:06 pm
    Permalink

    “(jer sam rekao da osjećam da ovdje nešto ne valja) krivi, te da sam zato jer se pouzdajem i u svoje osjećaje protestant, a ne katolik i itd…”

    Jedna od gorih stvari što se tamo čovjeku desi je što nakon nekog vremena on više vjeruje tim ljudima nego sam sebi. I onda relativizira bol koju osjeća jer mu oni govore da to nije bol, da se to grijeh u tebi lomi, da se đavao bori ili slične gluposti.

    Pretpostavit ću da si im možda bio koristan, možda si bio za prezbitera ili katehista, mene su jedva dočekali da me se rješe jer niti sam im koristan i ubijam ih pitanjima na koja nemaju odgovor.

    Volio bih se sa tobom čuti negdje sa strane, neznam kako si ovdje možemo izmjeniti kontakte.

  • April 15, 2014 at 12:20 pm
    Permalink

    “Jer kako bi bilo da netko od Vas iskusi bilo kakav oblik nasilja (npr. netko Vas danonoćno zove na telefon, zaključava Vas u župni ured i uvjerava Vas u neke stvari i pokušava uvjeriti da ste pogriješili) i ja sad nekom njegovo iskustvo podcijenjujem i vičem ma ti si to krivo shvatio… ”

    Ono što stvara post traumatski stres jest nijekanje traume koja se dogodila i relativizacija tvoje boli. Preporučio bih ti da ukoliko nemaš efikasan način da umanjiš ili poništiš utjecaj ljudi koji relativiziraju tvoju bol da uopće ne ulaziš sa njima u raspravu dok ne dođeš do točke da te njihovi komentari više ne diraju.

    Smatram da je jako važno da pojedinac zna istinu o sebi , da jako dobro razumije sve osjećaje svoje traume , tako da nema nikakvu nesigurnost oko toga šta mu se dogodilo. Jer ako je čovjek nesiguran u to šta se desilo i ako mu dođu drugi ljudi sa nekim svojim idejama tipa ” ti si to izmislio ” on će o toj ideji razmišljati ukoliko nije siguran što je zapravo istina. Ta ideja koju ti drugi guraju u glavu je u konfliktu sa tvojim stvarnim osjećajima i to je ono što stvara stres.
    Ako ti znaš šta istina jest komentari tipa “ti nisi dovoljno…” te neće dirati jer znaš da su glupost.

    Meni je sarkazam osobno puno pomogao. Kada mi netko kaže da nisam dovoljno išao u zajednicu ili da nisam Bogu dao priliku ja kažem “da … možda sam dva puta trebao obletjeti svjet a ne samo jednom…”
    Sarkazam je koji put učinkovitiji način od logike za pokazivanje da su neke izjave jednostavno glupe.

  • April 15, 2014 at 12:30 pm
    Permalink

    E da još jedna stvar. Bitno je primjetiti da kada se god sukobiš sa njima da vidiš da oni idu na tebe a ne na tvoje argumente. To je još jedan oblik ad homminem napada u kojem te isključuju iz razgovora a osim toga ako imaš jako razvijen osjećaj krivnje fokusiraju te na tvoju krivnju , ti počneš razmišlajti o sebi i propitkivati sebe i tako zaustavljaju napad na sebe. Ili ignoriraj ili okreni ponovo na njih.

  • April 15, 2014 at 12:36 pm
    Permalink

    Jadranka Kaldi

    Jedan razlog zašto mi ne stavljamo svoje osobne informacije na forum je to što na kraju krajeva nije bitno tko smo mi jer smo u vašim očima već sada budale koje su se odjelile od Boga.
    Drugi razlog je što je potrebna samo jedna budala koja je spremna prijetiti i nekom zagorčati život.

  • April 15, 2014 at 12:49 pm
    Permalink

    dragi Neeos,molim te nemoj zbog lošeg iskustva s neosima napustiti crkvu,molim za tebe,ne daj se,Bog nije hneokatekumenski pokret,katolička crkva nije neokatekumenski,Boji blagoslov neka je uvijek sa tobom!

  • April 15, 2014 at 1:21 pm
    Permalink

    Evo još jednog iskustva…
    Pitam katehiste zašto se ne drže uputa iz misala, a oni odgovaraju:
    Ti si farizej! (Zašto sam ja farizje jer se želim držati uputa iz misala, a oni nisu iako se slijepo drže Kikovih uputa? Zaključujem:
    Zato što im je važniji Kiko od pape.)

    Pitam neo-svećenika zašto se ne drži uputa iz misala, a on: Đavao te vara. Mislio sam da ekipa na paxtibi takve stvari izmišlja, a onda sam
    na svoje uši čuo tu frazu. I to samo zato jer sam pristojno pitao.
    Zaključujem: Nema čovjek odgovora pa se iznervirao. Možda to i njega
    muči ali se ne želi time baviti jer bi ugrozio svoju karijeru.

    Tko prati talijanski blog “neocatecumenali.blogspot.com” može
    vidjeti da se vodi rasprava o odvojenom slavljenju Vazmenog bdijenja.
    Dobro se podsjetiti odluke nadbiskupa iz Splita, koja se svake godine
    krši. Bili su u hotelu Medena slaviti Pashu, a sad će u hotel Franjevački klerikat. Ni jedno ni drugo nije župna crkva.

    Tražio Kiko da ga papa utješi nekim pismom jer da se biskupi pozivaju
    na papine preporuke, a Kiko je to katastrofa. ovaj mu je odogovorio
    da se drži Statuta. Kad Franji puknu živci… Nije im on fini, ponizni
    Benedikt koji ih je trpio.

  • April 15, 2014 at 2:43 pm
    Permalink

    bravo štef,hvala na postu sve znam,sve vidio,sve prošao,dosta mi je njih za cijelu vječnost evo toliko od mene

  • April 15, 2014 at 2:55 pm
    Permalink

    poštovani štef već godinama pratim talijanski blog i doista vidim kako ljudi nakon 10,15,20 godina poprilično ogorčeni izlaze iz dotičnog pokreta kod nas je još o.k ali ova iskustva u italiji su užasna što su sve ljudi prošli,raduje me što ih je papa franjo upozorio ma nije to slučajno kako netko reče,žao mi je poniznog i dobrog pape benedikta,doista su ga ismijaavli,sjeti se velikog vožda im kad je došao na pričest s onim odurnim stavom koji je sve rekao o tendenciji i politici pokreta,ajde štef svako dobro i budi na oprezu

  • April 15, 2014 at 3:03 pm
    Permalink

    mons. Barišić o bdjenju

    11

    Odredba o slavlju uskrsnog bdjenja

    Svim župnicima i svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije
    Potaknut već odavna zahtjevima tolikih župnika, kao i ostalih svećenika, koji bi se za Veliku subotu – Uskrsno bdjenje našli u neugodnoj situaciji da se udvostručuje slavlje bdjenja u župnoj zajednici ili bi se slavilo negdje drugdje neko drugo Uskrsno bdijenje, a još više zbog teoloških i eklezijalnih razloga na koje nas je posebno upozorio kardinal Josef Ratzinger, prefekt Kongregacije za nauk vjere, povodom posjeta ad limina biskupa HBK,
    ODREĐUJEM
    da na Veliku subotu – Uskrsno bdjenje župna zajednica sa svim svojim manjim zajednicama, grupama i pokretima kao jedna obitelj na istom zajedničkom slavlju slavi Uskrsno bdjenje – Majku svih bdijenja i Majku izvora života svih nas, što je potrebno posebno doživjeti i naglasiti u našoj pastoralnoj godini koja je posvećena obitelji – izvoru života.
    Potrebno je da se sama liturgija dobro pripremi i obogati uvodima, razmišljanjima, pjesmama. Jasno, ako netko želi može poslije liturgijskog Uskrsnog bdijenja nastaviti molili, pjevati i družili se u svojim manjim zajednicama.
    Želim vam svima plodnu i blagoslovljenu korizmenu pripravu, naš put do radosnog Uskrsa!
    msgr. Marin Barišić
    Nadbiskup splitsko-makarski

    Vjesnik Splitsko-makarske nadbiskupije (2001.), br. 1., s

  • April 15, 2014 at 4:58 pm
    Permalink

    Ajd da i ja nešto napišem na ovoj ludoj stranici, da ne čitam samo ove budalaštine.
    I ja sam bivši neos, 15 god. puta pa bih i ja rekao svoje iskustvo.
    Dakle, zahvalan sam Bogu što je imao strpljenja sa mnom tako puno vremena i toliko divnih stvari mi je dao. Samo na žalost ja više volim zajebanciju, nemam snage ili vjere da živim kršćanski brak, previše sam zaljubljen u pare…Zapravo draži mi je grjeh i “Baraba”, od ozbiljnog kršćanstva.
    Želim reći samo jednu stvar: AKO NETKO ŽELI ZAISTA RASTI U VJERI UĆI U OZBILJNO KRŠĆANSTVO PREDLAŽEM MU NEOKAT. PUT.
    Ova stranica je puna šupčina i tzv. kršćana koji nisu, kao ni ja, mogli poći ozbiljno za Kristom, jer čuvate svoje idolčiće i ne da vam se ničeg odreći. I sada blatite NP radi vašeg IDOLOPOKLONSTVA. Klasične kukavice i zlobnici. JAD I BJEDA i hrpa smeća koja ne služi ničem i nikom osim sebi. Ja barem priznam da sam taj. A o PUTU uvjek samo najbolje jer i je to. Hvala dragom Bogu što ga je providio u Katol. Crkvi.

    Što se tiče Pjota i Pšemeka jednostavno rečeno KRALJEVI. Bože daj da takvih i sličnih njima ima što više. Prošli smo puno zajedno-hvala Bogu.
    Još nešto!!!!
    Kad bi ih svjet ljubio ne bi bili od Krista (Neokatekumene)

  • April 15, 2014 at 11:11 pm
    Permalink

    petre, pravi si agresivni neokatekumen,pun mržnje prema svemu što nije neokatekumensko,svi ste na isti način formirani,s vama se ne može komunicirati

  • April 16, 2014 at 6:40 am
    Permalink

    Komentar 26. je čisti neokatekumenski pritisak na čovjeka! Moraš sam sebe vrijeđati (a ponekad i druge) “mi smo kukavice, zlobnici, smeće” i itd…
    Naravno uvijek iskorištavaju tu rečenicu ako smo od Krista onda se nas proganja i mi smo radi toga SIGURNO u pravu! Svećenici poput njih koji se ne znaju ni ispričati kada pogriješe niti oprostiti, niti nemaju poniznosti , koji troše mjesečno cca 5000kn samo na bonove za mobitel, cigarete i benzin (provjerena informacija), a od drugih traže na misi još novaca jer se treba još odreći (dok ljudi nemaju za kupiti si hlače ili cipele) kako bi oni mogli trošiti.

    Ma FUUUJ, radi takvih treba zaista postrožiti formaciju svećenika. Po meni uz duhovnika na bogoslovijama treba biti i minimalno jedan psiholog. I svaki mjesec kod duhovnika i psihologa, pa nek oni odlučuju da li je čovjek i dušom i duhom zaista za svećenika. Da se razumijemo ima na žalost i drugih svećenika koji nisu na “Putu” pa rade grozne stvari, ali ovi “KRALJEVI” bi trebali biti ipak malo bolji ili se ipak ja samo varam pošto nemam svoj razum, razmišljanje i smeće sam koje manje vrijedi?!?!

  • April 16, 2014 at 7:58 am
    Permalink

    “Ova stranica je puna šupčina i tzv. kršćana koji nisu, kao ni ja, mogli poći ozbiljno za Kristom, jer čuvate svoje idolčiće i ne da vam se ničeg odreći.”

    Kao što sam rekao , ići na drugi kraj svijeta nije bilo dovoljno, trebao sam dva puta obletjeti svijet…

    Netko tko je bio neokatekumen barem 5 godina se odrekao barem nekih stvari ali kada neokatekumeni pišu da se ne želiš ničeg odeći to zapravo znači da se ne želiš odreći svega radi neokatekumenskog Puta.

    Da ne želim.

    “JAD I BJEDA i hrpa smeća koja ne služi ničem i nikom osim sebi.”

    Ne trebali smo biti jad i bijeda koja služi samo neokatekumenskom Putu. I bili smo…

    Nije istina da služimo samo sebi. Šta to opće znači? Da živimo svoj život kako mi hoćemo kao da ga posjedujemo mi a ne netko drugi? Šta je tu loše?
    Od kuda ta ideja da smo se rodili da služimo nekome drugome i da je grijeh živjeti život kako hoćemo? Ovo je posljedica jednog ropskog mentaliteta koji Put propagira i kada ga jednom uspostavi u tvojoj glavi stavlja Boga (sebe) kao objekt kojem ti trebaš služiti.

    “I sada blatite NP radi vašeg IDOLOPOKLONSTVA”

    Kojeg idolopoklonstva? Kao što sam napisao, nije bitno tko smo i šta smo, vi će te nas strpati u jedan stereotip i to je to.

    Jedna definicija idola jest da je idol nešto što je dobro (što neokatekumenski Put jest) ali kad se napravi ultimativnim onda postaje loše.
    Neokatekumenski Put je idol mnogim neokatekumenima zbog toga što se investiraju u nešto što im nemože dati ono što oni žele ili trebaju, u nešto što im nemože opravdati uloženo vrijeme.
    Idol , zlatno tele, kojem se klanjaju i po 15 godina misleći da će im dati dobre stvari u životu. Ali mnogima da malo ili ništa, nikakve vještine, nikakve sposobnosti, ništa što im život čini boljim. Mnogima, jedino što im je dao je krivnja zbog toga što oni nisu dostigli nekakav izmišljeni standard življenja. Krivnja zbog toga što su slabi bez da im pokaže način kako da budu jaki. Krivnja zbog toga što su stvoreni slabi…
    Krivnja za nešto što nisu krivi…

    A što se tiče Pjotra i Pšemeka. Je jesu kraljevi su.
    Ali je Pjotr manipulativan. Nije najveći manipulator kao što je netko opisao gore , i Pjort ima nekakav integritet i kičmu i barem je do jedne mjere dosljedan sa onim što propovjeda. Ali je i manipulativan…

  • April 16, 2014 at 1:19 pm
    Permalink

    Mene samo zanima od kuda tolika ogorčenost da se cijela jedna stranica otvori u ime protivljenja nečemu? Meni se ne sviđaju mnoge stvari, pa neću danonoćno pisati o njima, nego o stvarima koje me vesele.
    Štefu bih htjela reći da je papa Franjo naklonjeniji putu nego što je to bio Benedikt, a Kika je na nedavnoj audijenciji nazvao “anđelom”.
    Svakako da neokatekumenski put ima svojih mana, ali ne zbog svojih načela nego zato što je sačinjen od ljudi koji su slabi i grešni. Oni ponekad, u svojim grijesima, znaju neokatekumenski put prikazivati jedinim pravim putem u katoličkoj Crkvi, ali to je zato što je njima taj put promijenio život i učinio ga puno boljim. Duh sveti daje različitim ljudima različite karizme. Tako je i Kiku dao jednu, koju je papa Franjo prepoznao, kao i njegovi predhodnici. Međutim, ona nije jedina jer, hvala Bogu, postoji niz puteva, pokreta unutar prekrasne naše Crkve. Pronađite onu koja vama odgovara i ostanite uz Crkvu. Ostavite gnjev za one koje vam se ne sviđaju po strani jer vam on neće ništa dobroga donijeti. Ljubite svakoga. Bog vas blagoslovio 🙂

  • April 16, 2014 at 1:30 pm
    Permalink

    Na 27

    I Krist je bio zatebe agresivan kad je rekao nisam donio mir nego mač.
    Ja sa tobom i ne želim biti u miru kad si klasični agresivni šupak

  • April 16, 2014 at 2:03 pm
    Permalink

    Na 28

    Ti si pritisak sam sebi. Stisnuto ti srce za malo kunića, eurića, ženskih guzičica. Da to dobivaš na NP visio bi tamo dan-noć. Ali tamo se postaje kršćanin, a to nije baš lako. Znam iz svog iskustva. Nije ovo FUUUJ. Kad čovjek pročita ove tvoje gnjusobe, kaoti tvoja iskustva, onda vidiš šta FUUUUUUUUUUUJ. Neko je tebe malo nagazio da te prokuša, a ti odmah kod Pehara. Isti duh imate.I on je bio nagažen pa sad imamo Pax. Prejeftin si, preproziran i preplitak. Jado jadni idi ispovjedi se jer srce će ti pući od gorčine. Budi čovjek i priznaj kao ja da ti se neda gubiti život i to je to

  • April 16, 2014 at 2:47 pm
    Permalink

    Na 29

    Ti mali kekecu imaš ozbiljan virus u svojoj maloj glavici. Upamtio sam ti čak i ime jer sam pratio polemiku tebe i onog razuma.
    Kad ti nije pomoglo ono što ti je on rekao, znam da nema pomoći.
    Izgubljen si slučaj.
    Samo ću ti reći što se tiče tvog odricanja u 5 god. neokatekumenata. Dragi moj ničeg se ti nemožeš odreći zato što nemaš ništa za dati. Išao si tamo kao i ja. Jer mi je bilo lijepo. Predivne konvivencije, Euharistije, dobra ekipa, a da ne govorim o hodočašćima. Sve, ali baš sve je bilo genijalno, dok nisam morao početi gubiti život. E to je nešto drugo. Došlo vrijeme da se da obraz, a plaća na nebu….
    Tako je počelo, a završilo da sada nisam tamo….
    N E P O Š T E N S I jer sudiš a ne znaš istinu

  • April 16, 2014 at 11:15 pm
    Permalink

    “Neko je tebe malo nagazio da te prokuša”

    Zašto je u redu da se pojedinca guzi? I ako on ne želi da ga se guzi ispada da nešto sa njim nije u redu?
    Jel se na katehezama reklo “Vas ćemo nakon nekoliko godina Puta guziti da vas prokušamo”?

    “Ti mali kekecu imaš ozbiljan virus u svojoj maloj glavici”

    Misliš mozak?

    “Upamtio sam ti čak i ime jer sam pratio polemiku tebe i onog razuma.
    Kad ti nije pomoglo ono što ti je on rekao, znam da nema pomoći.”

    Pa ako je tebi imalo smisla to što on priča onda tebi nema pomoći.

    “Dragi moj ničeg se ti nemožeš odreći zato što nemaš ništa za dati. Išao si tamo kao i ja. Jer mi je bilo lijepo. Predivne konvivencije, Euharistije, dobra ekipa, a da ne govorim o hodočašćima. Sve, ali baš sve je bilo genijalno, dok nisam morao početi gubiti život. ”

    Odkud ta ideja da se mi nečeg trebamo odreći? Na katehezama je konstantno ponavljano da je Bog taj koji čini stvari i da mi ništa nemožemo svojim snagama i da je on taj koji će nama nešto dati…

    A onda odjednom smo mi ti koji smo nekome dužni a to što je nama obećano će nam biti dano na nebu… ma krasno…

    “N E P O Š T E N S I jer sudiš a ne znaš istinu”

    Za razliku od tebe koji izmišljaš o ljudima koje ni ne poznaš?
    Kad se sa vama uzlazi u razgovor do istine se nemože doći jer na pitanja ne odgovarate nego samo opalite katehezu ili nas vrijeđate.

    Ako sam rekao nešto što nije istina prozovi me na to pa idemo o tome pričati. Ili ćeš kao sotona optuživati bez dokaza.
    Put up or shut up

  • April 16, 2014 at 11:39 pm
    Permalink

    Jedan efekt kulta je to da nakon što ti iz kulta izađeš kao što je Petar izašao kult i dalje ostaje u tebi, tj. svjetonazor koji ti je u kultu dan.

    On i dalje nosi ovaj mazohistički svjetonazor iako više nije na Putu. U njegovoj glavi ispada da je u redu da ljudi koji su ti obećali bolji život tebe nakon nekog vemena guze… da te prokušaju… mislim WTF???
    U njegovoj glavi je u redu da katehisti koji su ti rekli da ćeš dobiti stvari besplatno odjednom od tebe traže žrtvu, ti njima postaješ dužan a ne oni tebi…
    Ne pada mu napamet da su oni ti koji su njemu nešto obećali i da su oni njemu dužni to proizvest.
    Ne pada mu napamet da oni možda nemaju veze sa Bogom.

    Iako je izašao sa Puta iz istih razloga kao i mi, jer više nije mogao trpiti hrpu sranja koja mu se gura niz grlo pod izgovorom križa, gubljenja života i slično, on i dalje drži da je u njemu problem i da je sa njima sve u redu.

    Ovo je “rasuđivanje” koje se tebi da na Putu…
    Zato smatram da nije uopće bezazleno to što se tamo događa jer ljudi posvoje ovaj mazohistički svjetonazor u kojem je na neki način opravdano zlostavljanje na njima i idu sa time dalje u život.

    Kad govorim o tome kako oni stavljaju svoje kandže u nečiji um i u nečije srce govorim o ovome…

  • April 17, 2014 at 12:02 am
    Permalink

    “Dragi moj ničeg se ti nemožeš odreći zato što nemaš ništa za dati.”

    Što nismo mi krenuli na Put da on nama da nešto?
    Što nije Put rekao da će stvari biti besplatne i da će nam ih Bog dati?
    Meni se čini da je Put taj koji koji nema ništa za dati… pa zato krivi nas da sakrije svoju jalovost…

  • April 17, 2014 at 12:22 am
    Permalink

    ” ali ne zbog svojih načela nego zato što je sačinjen od ljudi koji su slabi i grešni.”

    Ne nego zato što je sačinjen od egomana koji misle da pričaju sa Bogom i da zbog toga ne moraju nikome odgovarati jer to ne govore oni nego Bog kroz njih.
    Zbog toga što na Putu postoji ideja da se netko drugi (Bog) brine za stvari u mjeri u kojoj Bog realno to i ne radi, pa zbog toga nitko ne mora preuzimati odgovornost za nasilja koja se dese, sve se ionako događa sa “božjim odobrenjem”.. to je nečiji križ jel tako.
    Zbog toga što Put vode ljudi koji imaju jedna pravila za sebe i jedna za druge, zbog toga što od drugih traže da umru za Put ali se nisu sposobni ispričati kada pogriješe.
    Zbog toga što kada ti ideš tražiti pravdu na Putu, svi oni će stati skupa protiv tebe ne zato jer su slabi i grešni nego zato jer su exkluzivan klub.

    Problem je i u načelima i u ljudima.

  • April 17, 2014 at 6:26 am
    Permalink

    Znači Petre po tebi su samo neokatekumeni vjernici?!? Oprosti, ali to je što ti ovdije pišeš protiv drugih točno njihova doktrina. Ni ne poznaješ me, a vrijeđaš me… Ne znaš ama baš ništa o meni, a pretpostavljaš da ganjam ženske i lovu… Pitam se tko je tebi to šapnuo, možda taj duh koji pripisuješ drugima?!?!
    Ponašaš se kao komunistička partija, nitko ne smije ništa reći protiv partije i režima, a ako kaže popljuj ga maksimalno i udari na njega, posrami ga svim mogućim sredstvima da prestane blatiti partiju…
    Ne znaš apsolutno ništa o nama osobno! Moje iskustvo ili bilo čije drugo nemaš prava blatiti! Hoćeš li blatiti tako i druga grozna iskustva?!?! Silovanja, krađe, ubojstva?!?!

    Sram te može biti i ne, ne vjerujem da više nisi u neokatekumenima, jer se i dalje ponašaš baš agresivno kao i oni. A ako si izašao, onda svi koji čitaju vide kakve poslijedice ostavlja taj “anđeo” i “sveti” NP na ljudsku psihu i duh…

  • April 17, 2014 at 7:39 am
    Permalink

    postovi 31 32 33 Joj koja agresivnost, nekultura,neistine i osude svih onih koji se kritički osvrnu na organizaciju neo ustroja,ovakvih stranica ima gotovo u svim zemljama gdje je vaš pokret aktivan,i nitko nema pravo nikome zabraniti da priča o iskustvima,dvosmislenostima,čudnim metodama,praksi,aroganciji itd….niti jedna zajednica iz naše KC ne stremi tolko sebi,za sebe i po sebi kao neo zajednica,nigdje toliko idolopoklonstva prema vođi i njegovim uputama kao kod vas i ono što me je oduvijek šokiralo i sablaznilo je nedostatak milosrđa to je ono što nikada i nikakao nisam mogao pojmiti!

  • April 17, 2014 at 5:49 pm
    Permalink

    Bravo Petre

    Konačno netko tko je rekao pravi razlog izlaska, ali vratit ćeš se ti.
    Utjelovit će se RIJEČ o izgubljenom sinu. Neponovljivo iskustvo. Bolje od Mastercarda ili finala lige prvaka uživo. Idi i potroši što si dobio, Crkva i Krist tečekaju, vol je već na ražnju. Najbolje vrijeme je sad!!!
    Dođi da slavimo Pashu. Drž se BRATE!

    KEKEC prijatelju moj, daj se prestani baviti psihoanalizom.
    Sve što si dobio bilo je besplatno i ono što si trebao dobiti također, jer kad bi dao sve što imaš i učinio sve što možeš nije dovoljno da dobiješ Krista. Zato je on besplatni dar. I istina je da će ON učiniti da ti možeš dati sve (a to je ništa jer je raspadljivo i hrđavo).
    On će ti dati srce od mesa, a izvaditi iz tebe kameno srce. (možda)

    Ma šalim se. To je manipulacija. Taj Krist je obični manipulator.
    Čuj ti njega, on će meni reći da idem prodati sva svoja dobra i da se vratim i sljedim ga. Nije baš svoj, mulja nešto. Nisam ja vesla sisal.
    On će meni govoriti da mrzim svoju mamu i tatu, on će meni da ja nosim svoj križ, kaj je njemu??? Pa ko još danas nosi križ? Nek si ga on samo nosi, ja nebum. Niko mene nebu vukel za nos (osim mog mozga, žene, djece, doktora, šefa, djece, spolovila). Pa ja sam slobodan čovjek, kaj bu meni Krist govoril. Imaš ti pref Kekec moj. I ja bum otišel zaprav. Sam slobodan, kaj ne. Nema MENE Krist od čega oslobađati, ja to morem sam.

    Držte se braćo! Ajmo slavit USKRS!
    P.S.
    Prije toga oprat noge jedni drugima

  • April 17, 2014 at 7:49 pm
    Permalink

    “Ponašaš se kao komunistička partija, nitko ne smije ništa reći protiv partije i režima, a ako kaže popljuj ga maksimalno i udari na njega, posrami ga svim mogućim sredstvima da prestane blatiti partiju…”

    Bravo Neeos! neokatekumenski put se ponaša baš tako poput komunističke partije totalitaristički,ne diraj im Tita (čitaj PUT)ma ne prihvaćaju oni nikakve kritike,dragi moj i da još nešto oni se nikome ne ispričavaju…

  • April 18, 2014 at 10:38 am
    Permalink

    što hoćeš reći razume dragi time,da oni koji su napustili put da su napustili i Crkvu i Isua,mora da si veliki šaljivdžija!

  • April 18, 2014 at 1:05 pm
    Permalink

    Ja moram priznat da iako sam vec godinama na putu nikada nism dozivjela nista negativno niti ikakve prisile. naravno da su me nekada nagovarali da dolazim kada me nije bilo, ali to je zato sto su smatrali da je to za moje dobro. a s vremenom sam shvatila da je to istina. volim put jer vidim predivne podove u nekim ljudima, a i meni puno pomaze u odnosu prema Bogu i ljudima. nikad nisam imala kult puta, kako vi to nazivate. cesto sudjeujem u zupnoj zjednici, volim poslusat don stojica i cijenim sve zajednice u crkvi, ali sam otkrila da je za mene put najbolje mjesto obracenja i htjela bi da se to postuje kao sto ja postujem one koji su otisli traziti svoje neko drugo mjesto u crkvi. zao mi je da trosite toliko svoga vremena napadajuci put . ako ste i uvjereni da je on u srzi los, radije sklopite ruke i moite svim srcem da se promjenimo na bolje, ovo ne pomaze nikome. pozdrav jos jednom 🙂

  • April 18, 2014 at 2:30 pm
    Permalink

    Lux

    Predlažem ti da ne raspravljaš previše sa ovom ekipom sa Paxa, jer to su ti od reda sve gubitnici koji su u jednom trenutku puta odustali. Nije problem što su odustali, mnogi odustaju. Problem je što sad traže krivca jer im je KRIŽ bio pretežak i bacili su ga. I onda optužuju one koji su im navjestili Krista, samo da se nebi pokazala njihova slabost. Čim počnu optuživati, vrlo brzo počnu lagati, a jednog dana će ubijati. Misle da neće, ali hoće jer to piše u Pismu i zato što je to rekao Isus, a ne ja.
    Važno je da upamtiš, da sada kad imaš lijepa iskustva da će doći i križevi, jer zlato se kuša u vatri, neodustaneš. Ta i Kristje došao izgubiti život, ostao vjeran do kraja i uskrsnuo. Povjest i Sv. Pismo je puno likova koji su odustajali na pola puta. Ova stranica ih je prepuna

  • April 18, 2014 at 3:32 pm
    Permalink

    Odgovor na 42

    Ivane, moraš još puno papati da bi o ovim stvarima govorio, jer iz tvog plitkog pitanjca iščitava se plitkoća tvoje duhovnosti. Ti prije svega nemaš pojma što je Crkva.
    Vidiš Ivane, jučer je Malteški parlament JEDNOGLASNO izglasao-izjednačio hetero i homo brak. U tom parlamentu sjade gotovo sve katolici koji redovito idu na misu, pričešćuju se, ispovjedaju…deklarirani su vjernici.
    Odnosno oni sebe zovu Crkvom-Katoličkom. Što ti kažeš, je su li oni zaista Kat. Crkva??? Što je to: IZAĆI IZ CRKVE!

    Vidiš mali Ivo, nije problem učinit grijeh, svi ga činimo. Problem je tvrditi da si katolik i da je homoseksualno govno brak. Tako smo došli do odgovora na tvoje pitanje. Niti si crkva ulaskom u put, niti prestaješ biti Crkva izlaskom sa puta. Nisi ni Crkva ako ideš na misu,…i čoniš svešto čine Malteški zastupnici.
    Reći ću ti. Crkve su pune onih koji su napustili Crkvu. Oni koji su napustili Crkvu pričešćuju se i kleče pred svetim hraništem.
    Onda Ivo tko je Crkva????
    Crkva su oni koji ljube Krista više nego pare, više od zdravlja, više od mame i tate, više od djeteta (sjeti se Felicite i Perpetue) i dobrih guza u tangicama….To je Crkva moj ivo.
    Petar nije Crkva jer je sam rekao da mu se neda ići i gubiti život, da mu se ne da živjeti kršćanski brak,…i on zato viš nije Crkva. Nema veze da li je izašao iz NP ili Opus-a ili M. Legije.
    Nije bitno od kud je otišao. Kristovi su oni koji idu za njim.
    Dragi moj Ivo, ti i ja pripadamo pravno istoj Crkvi ali nismo ista Crkva. Znaš zašto?
    Zato što ja nikada nisam napisao ništa protiv bilo čega što je od Kat. Crkve. Nikada i nigdje jer je od kat. Crkve. A ti ono što Crkva naziva karizmom i darom Duha Sv. nazivaš komunističkim. Ja imam poslušnost prema majci Crkvi, a ti nemaš.
    Samo da znaš, kad bi netko izašao iz Marijine Legije ja bi mu, kao neos rekao vrati se tamo. Bolje ti je idi na ispovjed i isperi tu gorčinu iz srca, zajedno sa Neosom, i u miru dočekajte Uskrs

  • April 18, 2014 at 5:05 pm
    Permalink

    Ne znam zašto “razum” zaključuje da ja imam gorčinu u srcu?!?! Ja bih jednako tako moao reći da i ti i Petar imate elikih problema jer optužujete gotovo sve ljude koji su u crkvi i čine Crkvu da su svi otpadnici od te iste… Isto tako mogu reći da oni koji često spominju neke stvari (kod tebe i kod Petra ista stvar) npr. tangice, guze, lova i itd… pokazuju znakove Vaših problema i slabosti.

    Inače u psihologiji je to projekcija, pokušaj svojih frustracija i problema prebaciti na druge. Ja nisam Vaše ogledalo, nasuprot tome ne zanimaju me ni tangice ni lova i itd…
    Tu se vide neokatekumenske univerzalnosti! Kod odijeka često puta se dogodi da se hvale grijehom, a ne da su skrušeni i da im je žao.

    Ne tvrdi li isti taj Kiko da čovjek ne može ništa napraviti jer griješi zato što mora, zato što ga sotona prisiljava??!? Ne kaže li da ne možeš ništa učiniti nego li samo griješiti, ali to priznati i onda je sve super i sve u redu, jer Bog te voli. Ono u zajednici si pa te Bog voli, a inače baš i ne…
    Vidite dragi moji iz ljubavi prema Bogu ja osjećam i svoju dužnost, a to je dati sve od sebe da se popravim i budem bolji. Kažu katehisti ti možeš probati, ali nikada nećeš uspjeti, možda moraš proći 100 metara, ali ćeš uvijek doći do 99 metara i pokleknuti…

    Draga gospodo, da je takav stav istina onda nikada ne bi postojal vrhunski sportaši! Kako čovjek vježba svoje tijelo, tako može i dušu i duh! Onaj tko se trudi, promišlja i razmišlja daleko može doći!

    Da je po Vašim načelima živjela katolička crkva onda nikad ne bi bilo velikih mislilaca unutar Crkve! Nikada ne bi bilo nade, a gdje nema nade, nema sreće (istinske sreće), nema života.

    Oni su pomiješali judaizam, katolicizam i protestantizam! Kao prava sekta…
    razum u odgovoru 40 navodi dođi da zajedno slavimo Pashu, a ne Uskrs! Zato što neosi slave Pashu, a ne Uskrs. Oni su bolji od naroda jer slave cijelu noć i onda se nažderavaju janjetine, svinjetine i itd… Oni su elita, oni su u odijelima, a mi u trenirkama, oni su pametniji, bolji vjernici, bolji grješnici, bolji poslušnici, ma oni su ljudi moji “Crkva”, a ne mi, oni su papa, oni će svima suditi.

    Ljudi moji, jednog dana će sve doći na svoje! Neosi dolaze na vrata navješčivati riječ Božju, oni ju dolaze po kućama tumačiti, oni su učitelji, oni donose mir! Kod nas je župnik prijetio narodu da tko ih ne primi neće imati mir!

    Sramota, jad, bijeda! No vrijeme će pokazati! Ne mogu biti toliki ljudi protiv i ne biti u pravu! Zašto su sjemeništa zatvarana na zahtjev kardinala i biskupa?!? Zašto su se i naši biskupi počeli raspitivati o putu (doduše možda malo prekasno)?? Zašto, kada dolazi “drugi” svećenik koji nije s puta ili netko s Kaptola, zašto onda Euharistiju slavite kao i svi drugi. Zašto onda ne maknete sve klupe iz crkve, postavite stolove, okrenete leđa Sv. hraništu i Oltaru i Ambonu?!?! Zašto je onda sve kao i na redovnoj misi?!?!

  • April 18, 2014 at 5:56 pm
    Permalink

    “Sve što si dobio bilo je besplatno i ono što si trebao dobiti također, jer kad bi dao sve što imaš i učinio sve što možeš nije dovoljno da dobiješ Krista. Zato je on besplatni dar.”

    Kada bi dao sve što sam imao za Krista onda taj Krist nebi bio besplatan nego bi bio iznimno skup jer sam za njega dao sve.
    Ti nisi svjestan kakve gluposti pričaš a meni govoriš da sam prevaren.

  • April 18, 2014 at 6:38 pm
    Permalink

    Ja tu cjepidlačim i komentiram svaki razumov komentar ali da li je stvarno potrebno više nekome pokazivati nakon komentara 45 da je on žešći pacijent. Ne samo da nas naziva ubojicama. Nego mi prestajemo biti Crkva ako kritiziramo Crkvu isto kao što si prestao biti u partiji ako si kritizirao partiju. Ne kažemo mi da je Put partija nego si ti to upravo rekao.
    Ne kritizirati Put čak i kad čini zlo i biti poslušan = zlo a tebi je to vrlina!
    Njemu se kršćanstvo svodi na poslušnost autoritetu bez obzira na to šta taj autoritet čini. Ovo nije kršćanstvo, ovo nije niti humanizam, ovo je čin u kojem ti prestaješ biti čovjek i postaješ tijelo koju je nastanila volja drugog čovjeka. Ovo je čin u kojem prestaješ biti čovjek i postaješ produžetak volje drugog.

    Put ima dobrih ljudi koji normlano funkcioniraju i imaju zdrav pogled na svijet kao što je Lux ali nažalost okuplja i ovakve pacijente koji od Puta rade idol i koji zbog toga stvaraju Put koji je silno opterećen sam sobom i svojom veličinom.
    Put zapravo postaje odraz njihovog sebičnog ega i potrebe da se osjećaju važno i posebno.
    Na putu ima dobrih i loših ljudi ali pravila koja svi slijepo slijede poput apsolutne poslušnosti i nemogućnost kritike favoriziraju pacijente.

  • April 18, 2014 at 8:17 pm
    Permalink

    Nitko ne može s vama neosi,intenzitet vaše gorčine, elitizma, eskluzive i osude prema svemu što ne pripada vašoj organizaciji je bez presedana u Katoličkoj Crkvi!

  • April 19, 2014 at 12:33 am
    Permalink

    Odgovori

    Na 46

    Pogsjećam te Neos. ZAKON nitko nije mogao izvršiti, a novi “zakon”, onaj GOVOR NA GORI, samo VELIKI GLUPAN može misliti da može izvršiti. Ja ti zaista želim puno sreće i da nadljudskim naporima ti to uspiješ. Za početak ljubi NP. To što Kiko tvrdi da čovjek ne može ništa, ne tvrdi on, nego citira Pavla. Ali šta je Pavao za tebe, ipak si ti kralj.
    Ti si moj dragi neosu jedinica za izreći herezu. To bi ti čak i Pehar rekao

    Na 47

    Što je to sve??? U prah ćeš se vratiti. Ti si hrpa zemlje i kad bi dao sve, to je jedno veliko ništa. Jer sve što imaš je jedno veliko ništa.
    Ono što je vječno-vrjedno u tebi ne postoji. U tebi stanuje grijeh, strah, zavist, ljubomora, škrtost, pohlepa, sebičnost,…
    To je zemaljsko i to si trebao dati Gospodinu ali si odustao. Više ti se sviđalo to od ljubavi, slobode, darivanja, skromnosti,…
    Dao si malo para za hodočašće u Australiju i 2 puta navještao po ulicama da bi stekao status hrabrog neosa. O kako je teško biti malen moj Kekecu. Ne obratiš li se ljubav Božju nikada nećeš kušati.
    Nemaš pojma koliko bi sretan bio da dopustiš Gospodinu da te prosvijetli.

    Na 48

    Nisam rekao da je zabranjena kritika Crkve. Poslušnost je nešto sasvim drugo. Kritika nije neposlušnost. Ali ako Crkva kaže da je knjiga istine laž i da ne dolazi od Boga,….Onda sam pozvan na poslušnost i točka. Pa makar i griješila. To je bio slučaj sa Padre Piom. Trpio je nepravdu, ali je ostao u poslušnosti, braneći one koji su krivo činili (svoga biskupa). Na kraju je posta svet radi poslušnosti. Mogao se pobuniti kao Martin Luter i …
    To je ono što ja želim čuti od velikih katolika sa ove stranice: Crkva kaže i priznaje NP i točka. Ako se ne slažeš, nije problem, ali onda ti nisi Crkva. Pa to je jasno kao dan.
    Joj, oprosti, zaboravio sam! Da bi dobio krepost poslušnosti moraš obrezati mozak, a ti to ne želiš. Ti ne želiš obrezati svoga Boga, jer tvoj Bog-mozak tebe će dovesti u život vječni. Pameću, raciom, logikom ti ćeš uspijeti. I tebi, kao i Neosu želim puno uspjeha.
    Osnujte si novu zajednicu npr. mišićaviracionalnikršćani (MRK). I još si izaberite Pehara kao Kika i …naprijed

    Na 49

    Intezitet kojim Neo. Put vole 4 zadnje pape je bez presedana u Kat. Crkvi.Ali tko fućka za pape. Važno je što dan (za pomrčine sunca) kaže.
    Pape, kongregacije, kardinali koji su pratili i proučavali put nemaju pojma. Jel se slažemo pomračeni dane. Kad bi znali kakvi smo odmah bi nas zabranili, a neznaju, neznaju, neznaju,n….

  • April 19, 2014 at 7:08 am
    Permalink

    Sramota, jad, bijeda! No vrijeme će pokazati! Ne mogu biti toliki ljudi protiv i ne biti u pravu! Zašto su sjemeništa zatvarana na zahtjev kardinala i biskupa?!? Zašto su se i naši biskupi počeli raspitivati o putu (doduše možda malo prekasno)?? Zašto, kada dolazi “drugi” svećenik koji nije s puta ili netko s Kaptola, zašto onda Euharistiju slavite kao i svi drugi. Zašto onda ne maknete sve klupe iz crkve, postavite stolove, okrenete leđa Sv. hraništu i Oltaru i Ambonu?!?! Zašto je onda sve kao i na redovnoj misi?!?! dragi neeos i ja sam se to uvijek pitao,hvala na komentaru!!!! Čim dođu svećenik i biskup koji nisu s puta sve ovo što si naveo,redovito se mjenja! Hvala još jednom na komentaru!

Comments are closed.