“Ne može nitko shvatiti niti pojmiti tko to nije probao.”

 

Pehar, Bog vas blagoslovio na ovim postovima,hvala vam što pišete u ime svih nas koji smo izašli i sve to doživjeli,čuli,osjetili,za sve nas koji nismo više sa tim elitistima tj,neokatekumenima, pričaju se iste priče tj.da nas je sve đavo prevario iako smo svim svojim srcem uz Gospodina kroz naše župne crkve,to ne može nitko shvatiti niti pojmiti tko to nije probao,pa zašto ih je papa nedavno opomenuo da nikome ne smetaju tko želi napustiti njihovu organizaciju,nije to papa slučajno rekao,govore o slobodi,a ne poštuju ničiju slobodu u biti,mislim da su baš oni u čistom ropstvu te svoje zajednice,tog stranog kulta ličnosti njihovog poglavara kika arguella.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

21 thoughts on ““Ne može nitko shvatiti niti pojmiti tko to nije probao.”

  • March 8, 2014 at 8:29 pm
    Permalink

    A budalasta teksta, mlado ludo staro bez pameti

  • March 10, 2014 at 2:46 pm
    Permalink

    Mislim da bi bilo dobro da se za Korizmu dogovrimo da cemo postiti od pljuvanja jedni drugih. To bi nam bilo bolje nego bilo sto drugo.

  • March 14, 2014 at 8:19 am
    Permalink

    … godine i stalež? …
    (ako ikako može jer imam ja još pitanja u vezi puta, ali nikako da mi na ovo odgovoriš)

  • March 14, 2014 at 8:44 am
    Permalink

    Ja,
    ponašaš se kao pravi sljedbenik

  • March 14, 2014 at 12:25 pm
    Permalink

    gospoši Maja
    ne znam što bi ti ovaj komentar značio?
    naime kako da postavim slijedeće pitanje i počenem razgovarati sa gospodinom Peharom ako mi niti na prvo nije odgovorio.

  • March 14, 2014 at 2:45 pm
    Permalink

    gospođo Maja

  • March 15, 2014 at 7:23 am
    Permalink

    hajde ti “ja” iskuliraj se,ponašaj se konačno!

  • March 15, 2014 at 2:32 pm
    Permalink

    zanimljivo da čovjek ne može dobiti odgovor na 2 pitanja.

  • March 17, 2014 at 12:39 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Komentar navoda iz posta “Ne može nitko shvatiti niti pojmiti tko to nije probao.”

    Navod: “zašto ih je papa nedavno opomenuo da nikome ne smetaju tko želi napustiti njihovu organizaciju,nije to papa slučajno rekao,govore o slobodi,a ne poštuju ničiju slobodu u biti,mislim da su baš oni u čistom ropstvu te svoje zajednice,tog stranog kulta ličnosti njihovog poglavara kika arguella.”

    Sve je istina što je napisano u tom navodu. Ali, čekao se odgovor NP sljedbenika na Papin govor.

    Unaprijed se znalo da svojim sljedbenicima neće prenositi taj Papin govor. A još manje godinama im spominjati taj Papin govor kao što im godinama govore Kikove kateheze, odnosno Kikove zapovijedi.

    Unaprijed se znalo i da katehisti neće napamet učiti taj Papin govor i tako ga prenositi svojim sljedbenicima.

    Unaprijed se znalo i da će taj Papin govor, susret s Papom zloupotrijebiti i iskoristiti za ciljeve NP crkve. To se događalo i prije tog susreta. Tjednima prije tog susreta sljedbenici NP crkve su “trubili” o tom susretu. A nakon susreta “trube” samo kako je Papa poslao u obitelji poslanje.

    No, ono što se nije točno znalo jest kako će reagirati sljedbenici NP crkve koji dođu u posjed tog Papinog govora. A nije se znalo iz razloga jer ljudski um to ne može smisliti nego to smišlja zloduh koji vodi sljedbenike NP crkve.

    I, koji je to odgovor sljedbenika NP crkve. Odgovor se nalazi u replici 26 u postu “Bitne razlike između neokatekumenske euharistije i sv. mise” http://www.paxtibi.net/?p=2354. Taj odgovor, mada je došao od jednog sljedbenika NP crkve, predstavlja model kojim će se služiti svi sljedbenici NP crkve po svijetu. A ti sljedbenici niti se osobno poznaju, niti su se međusobno dogovarali što će reći. Ali, zloduh im je to svima rekao.

    A koji je to odgovor. Dotični sljedbenik NP crkve prvo pokušava prikazati neke rečenice da su izvađene iz konteksta. U praksi, ako neki sljedbenik NP crkve dođe do tog Papinog govora i usudi se pitati katehiste o navodima iz te Papine kritike upućene sljedbenicima NP crkve, katehisti će mu prvo pokušati “oprati mozak” s tvrdnjom da su to tek neke sitnice izvađene iz konteksta. No, što ako taj sljedbenik NP crkve još uvijek nije do kraja postao rob i robot NP crkve i katehista? Što ako je imun na hipnotičke moći koje posjeduju katehisti? I odgovori da te “sitnice” izvađene iz konteksta predstavljaju 90 posto Papinog govora. Tada će mu katehisti odgovoriti: “Ma, to je Papa rekao obiteljima u poslanju a ne cijelom neokatekumenskom putu”.

    Osim uvodnog pozdrava, ostatak govora je kritika neokatekumenskog puta. Nadajmo se i da je to zadnja opomena pred isključenje. I zadnji dio tog govora je opomena NP crkvi. Jer, Papa je rekao, izdvajam: “…Papa je potaknuo misijske obitelji da posvuda … šire Evanđelje Isusa Krista. S ljubavlju naviještajte, svima nosite Božju ljubav. Recite svima koje sretnete da Bog ljubi svakoga čovjeka, s njegovim slabostima, pogrješkama i grijesima. Budite glasnici i svjedoci beskrajne dobrote i neiscrpivoga Božjeg milosrđa. ”

    A sljedbenici NP crkve ne šire i neće širiti Evanđelje Isusa Krista nego šire i širiti će Kikovo paraevanđelje: neokatekumenski put, Kikove kateheze, Kikove pjesme, Kikove zapovijedi, Kikove prijelaze neokatekumenskog puta. Papa ih na to nije pozvao.

    Istina, sljedbenici NP crkve će mnogima reći: Bog te ljubi. A zatim će nadodati: Dođi u NP crkvu (dođi na kateheze). I pri tome će isključiti svaku drugu opciju, pa sve do toga da su sve druge opcije od đavla i da nisu božja volja. Papa ih ni na to nije pozvao.

    Papa im je rekao i: “S ljubavlju naviještajte, svima nosite Božju ljubav.” No, i da hoće, sljedbenici NP crkve to ne mogu. Ne mogu jer u njima nema ljubavi, niti međusobne. Oni će samo s “ljubavlju” naviještati: Dođi u NP crkvu (na kateheze). A kad obilazeći morem i kopnom pridobiju novog sljedbenika, tada će mu s “ljubavlju” govoriti: “Živ ili mrtav ali moraš dolaziti u zajednicu (NP crkvu)”

    Za kraj, Papa im je rekao da budu glasnici i svjedoci beskrajne dobrote i neiscrpivoga Božjeg milosrđa. Papa im nije rekao da budu glasnici neokatekumenskog puta, što će oni činiti.

    Ukratko.
    Umjesto Riječi Iv 14,6 “Ja sam Put i Istina i Život” sljedbenici NP crkve će naviještati “Neokatekumenski put je Put i Istina i Život”.

    Umjesto da slijede Riječ Mt 28,19 “Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga 20i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” sljedbenici NP će slijediti i provoditi u djelo “Pođite dakle i učinite neokatekumenima (sljedbenicima NP crkve) sve narode tako što će činiti put i slušati katehiste 20i učeći ih čuvati sve što je Kiko zapovjedio!”

    I to sve će činiti s rijetko viđenom agresijom, opsjednutošću, upornošću, sljepoćom i isključivošću. Kao hipnotizirane osobe, kao osobe koji ne vladaju sobom, kao robovi i roboti. Kao osobe bez svoga ja, bez identiteta, odnosno s lažnim identitetom koji glasi: Ja sam neokatekumen. Ne bih se želio dirati u temu ekumene pa ću ih usporediti s vrstom zvanom Borg iz zvjezdanih staza (Star Trek).

    Borg:
    Pri nailasku na druge vrste ne pokazuju želju za pregovorima, nego samo za asimiliranjem. Također pokazuju naglu prilagodljivost svakoj situaciji ili prijetnji, pri čemu se obračuni s drugim vrstama karakteriziraju imperativima koji odražavaju geslo “otpor je uzaludan”. “Mi smo Borg. Isključite svoje štitove. Vaše biološke i tehnološke posebnosti bit će pridodane našima. Otpor je uzaludan! Bit ćete asimilirani!”

    Sljedbenici NP crkve:
    “Mi smo neokatekumeni. Vaš otpor je uzaludan. Ili ćete svi biti neokatekumenizirani (postati sljedbenicima NP crkve) ili će te biti uništeni.” Odnosno, svi koji nisu sljedbenici NP crkve već su unaprijed uništeni, a pristupanjem u NP crkvu će biti “spašeni”. Novi “spasitelj” je NP crkva. A nove božje zapovijedi su Kikove zapovijedi. Pročitajte u replici 36 i 37 posta “Bitne razlike između neokatekumenske euharistije i sv. Mise” http://www.paxtibi.net/?p=2354 što neosi i Kiko govore o drugima, o onima koji nisu njihovi sljedbenici.

    Ukratko, najčešće dogme NP crkve su te da su svi oni koji nisu sljedbenici NP crkve: pogani, neobraćeni, prevareni đavlom, prirodno religiozni, tradicionalni vjernici, nesretni i nezadovoljni u životu, nevjernici, otpadnici od vjere, katolici nedjelje, sile zla, apostatizirani, bolesni, idolopoklonici. K tome su i napustili boga, ne žele nositi križ, ne prihvaćaju svoju povijest i sebe, žele griješiti, otac im je đavao, ne vide da ih bog ljubi, ništa ne razumiju i shvaćaju, nisu ponizni, ne žele se davati za druge, ne žele se obratiti, neposlušni su, imaju problema s autoritetom, neće napredovati u vjeri. A, to su dijelom i oni koji jesu sljedbenici NP crkve, ali ne slušaju Kikove zapovijedi (ne čine put) i ne slušaju katehiste.

    Da se vratim na jednu od Papinih opomena upućenih NP crkvi, nadajmo se zadnjoj prije isključenja. Mada, sljedbenici NP crkve su samo formalno uključeni u RKC. Tijelom, dušom, duhom, naukom, mišlju, riječima, djelima, životom, srcem, (obrezanim) razumom, “znakovima”, liturgijom i materijalnim sredstvima su uključeni u svoju crkvu: NP crkvu. A imaju i svog boga: neokatekumenski put.

    To je opomena: “Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv”.

    Znači i Papa zna da neosi ne poštuju slobodu i da njihovi sljedbenici nisu u slobodi da napuste NP crkvu. Odnosno, kako kažu dogme NP crkve, u slobodi si da napustiš NP crkvu, ali tada te čeka “oganj pakleni”, izgubiti ćeš sva dobra i milosti a nove nećeš dobiti, napustio si boga, đavao te prevario i ostale dogme na tu temu.

    Primjera radi, a na temu slobode, prenosim sljedeću prepisku. Prepiska se vodila između zadarskih svećenika i osobe potpisane s čudnim “titulama” iza imena: Igor Miletić, prof. povijesti umjetnosti i odgovorni 1. zajednice župe sv. Josipa u Zadru. Čudna “titula” je: odgovorni 1. zajednice župe sv. Josipa u Zadru. Za one koje nisu u NP crkvi je i čudna i smiješna, ali za sljedbenike NP crkve nije.

    Zadarski svećenici, post neokateheze http://www.paxtibi.net/?page_id=172, navode:
    “- kad jednom uđete u tu ‘zajednicu’ i kad vam isperu mozak teško da se iz nje možete izvući.”

    Igor Miletić, vaauuuuu, odgovorni 1. zajednice župe sv. Josipa u Zadru, odgovara neistinom (pokušava isprati mozak): “16. Obzirom na ispiranje mozga, koje se po grupi iz Zadra događa na NKP-u. Braća koja slobodno napuštaju NKP dokazuju neistinost ove tvrdnje.”

    Papa, ponavljam: “Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv”.

    Do sada, za sljedbenike NP crkve je bila laž što govore zadarski svećenici. Bila je laž i što govore tisuće bivših sljedbenika NP crkve, a i neki sadašnji koji su progledali. Bila je laž i što o neosima govori većina onih koji su se susreli s neosima i s neokatekumenskim putom. Na kraju, bila je i laž što o neosima govori preko devedeset posto klerika i laika RKC, koji su donijeli odluku: Neokatekumenski put? Ne!

    A sada, kako optužiti i Papu da laže? Reći direktno da laže? U opisu Borga piše: “pokazuju naglu prilagodljivost svakoj situaciji ili prijetnji”. I sljedbenici NP crkve su se prilagodili toj situaciji, neokatekumenski zloduh im je izdao nove smjernice. A ta smjernice su: “To je samo neka nebitna sitnica izvađena iz konteksta”. “To Papa nije govorio za neokatekumenski put nego je to govorio obiteljima u poslanju”.

    Krivi učitelji (2 Pt 2,1)
    2 Pt 2.
    Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast. 2I mnogi će se povesti za njihovim razvratnostima. Zbog njih će se kuditi put istine. 3U svojoj će vas lakomosti kupovati izmišljotinama. Njihova osuda već odavna nije dokona i propast im ne drijema.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

    Mnoge je sljedbenike NP crkve ta zločinačka organizacija dovela do samoubojstva. O nekim razlozima (ne i jedinim) visokog broja samoubojstava u NP crkvi piše u časopisu “Ljudima prijatelj”, broj 2, srpanj 2012, strana 38. Časopis možete preuzeti na slijedećem linku:
    http://issuu.com/vjeranfidelis/docs/ljudima_prijatelj_br.2_2012_issuu

    Za sve one sljedbenike NP crkve koji su počinili samoubojstvo: Pokoj vječni daruj im, Gospodine! I svjetlost vječna svijetlila njima! Počivali u miru!

  • March 17, 2014 at 1:31 pm
    Permalink

    Dragi Pehar,

    ja se nadam da se ti ispovjedas redovno, pogotovo sada u Korizmi. Previse je teske mmaterije u tvom postu.

  • March 19, 2014 at 12:43 am
    Permalink

    “Papa Franjo je potvrdio imenovanje osnivača i voditelja međunarodnog laičkog pokreta Neokatekumenski put za savjetnika u Papinskom vijeću za laike. Kiko Argüello će obavljati ovu funkciju kroz razdoblje od pet godina, a istodobno mu je ponovno potvrđeno mjesto u Papinskom vijeću za novu evangelizaciju, a na toj funkciji je još od 2011. godine.”

    Više pročitajte na linku: http://www.quovadiscroatia.com/tko-je-najutjecajniji-laik-u-vatikanu/

  • March 19, 2014 at 4:08 pm
    Permalink

    inače da nije, veliki dobri vođa neokatekumenske organizacije prijetio bi šizmom, pa izabrao je i druge iz laičkih pokreta zašto se i oni ne spomenu,i predstavnici karizmatika i dr. su izabrani pa vi opet omalovažavate sve druge pokrete

  • March 28, 2014 at 10:30 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Odgovor post 10

    ja se nadam da se ti ispovjedas redovno, pogotovo sada u Korizmi. Previse je teske mmaterije u tvom postu.
    Posted by: ispovjed

    Znaš li kojeg svećenika koji ispovijeda tuđe grijehe?

  • April 12, 2014 at 1:31 pm
    Permalink

    Ocito je da je ovu stranicu napravila jedna vrlo maloumna osoba koja nema pamernijeg posla u svom zivotu od pravljenja nekih glupih srtanica za skupljanje debilima slicnih vama. Stvarno ste debilcine kakvih nema hahahahaha. Bilo bi dobro da se posavjetujete sa nekom strucnom osobom jer sigurno patite od tezeg oblika debilizma. Ali hvala vam sto ste me nasmijali i to onako, posteno. Hahahaha.

  • April 13, 2014 at 3:53 pm
    Permalink

    stranica je super hvala što ste ju napravili,neka svako kaže svoju priču i tako upozori i druge što ih čeka u organizaciji neokatekumenskog puta svaka čast na stranici

  • April 15, 2014 at 6:22 am
    Permalink

    Kao sto rekoh… debili.

  • April 16, 2014 at 12:44 pm
    Permalink

    sam si sve rekao o sebi Sir

  • April 18, 2014 at 2:14 am
    Permalink

    Svako vam dobro želim i vidim da me u potpunosti razumjetie a nisam ni znao da postoji ovakva web priča o np.
    U svakom slučaju ovo je prava stvar da se čovjek upita da ispod parole .za Boga .Krista i Crkvu NETKO se posprdno odnosi prema onome sto još od Pavla 6 pa sve do današnjeg sv.oca Franje stvarnost koja je po zadnjim riječima PAPE od neopisive važnosti za crkvu našu majku. S obzirom da poznajem put 30 godina kao i cijela moja obitelj ova me stranica malo plaši za vaše zdravlje jer tko ima vremena da piše protiv crkve ovo njegovo vrijeme jednostavno nije OSoljeno nema ukusa a sol ako nije za ništa baca se van da je ljudi gaze tako barem evanđelje kaže. U svakom slučaju izgleda da niste svjesni po čemu pljuvate sudeći po vašem sloganu za Boga Krista i Crkvu nažalost opako ste prevareni jer to je upravo ono po čemu pljuvate po samima sebi. Sad se smijem samom sebi sto trošim rječi i vrijeme umjesto da molim za vas.
    Mir Kristov sa vama braco

  • April 20, 2014 at 5:55 pm
    Permalink

    “Postujte tudu slobodu neosi” Retardirani, postujte nas normalne.

  • April 21, 2014 at 7:20 pm
    Permalink

    tipično za neose 19

  • June 9, 2015 at 10:28 pm
    Permalink

    Ne znam zašto admin ne briše uvredljive komentare i zašto neosi uporno svraćaju na ovaj portal koji nije otvoren za njihovo iživljavanje nego za žrtve NP kojih je prema svemu sudeći i previše. Neosi, idite pa radite nešto korisno, ovdje vas nitko ne želi. Ja ne bih išla ondje gdje nisam dobrodošla. Kad sam shvatila da na NP nisam dobrodošla kao ni preostala 50-orica koliko ih je u moje vrijeme napustilo NP, otišla sam ponosno uzdignute glave.
    Vaše ponašanje govori o vama dovoljno.
    Ne bi vas ovo sve boljelo da nije istina.
    Nema većeg slijepca od onog koji ne želi vidjeti.
    Krist je rekao: ‘Ne sudite da ne budete suđeni’. Ili ono:
    ‘Mjera kojom mjerite, mjerit će vam se.’
    Zato braćo, budite u miru, Bog Vas ljubi. Ha, ha!
    Nijednog papu nisu pitali za NP već su mu se nametnuli kao što to čine i drugim ljudima. Nijedna župa ih nije pozvala; sami su se pozvali. Ili je normalno da Kiko bjesni zato jer ga je papa korigirao u vezi NP?? Papa je iznad Kika i ovaj arogantni čovjek kao i svi vi neosi bi to jednom zauvijek trebali shvatiti.
    Kad se već ovdje neki pozivaju na papu, onda je vrijeme da kažem što je papa Benedikt XVI rekao neslužbeno kad su se kamere (naizgled) ugasile.. ‘NP je najveće zlo koje je moglo zadesiti čovječanstvo’. ( nedugo nakon toga se misteriozno povukao ). Naravno da TV kuće neće javno reći da ga je neoski lobi prisilio da se povuče poslije očitog neslaganja. Po ovim neosima bi svatko tko ne razmišlja kao oni mogao ‘po stručnu pomoć’, a ne vide da ta stručna pomoć treba jedino – njima jer tko bi normalan u današnje vrijeme rađao toliku djecu??
    Psihijatri će raditi prekovremeno zbog neosa, a za iste ili manje plaće. Pa gdje je tu pravda??
    Hm, pametnom dovoljno….

Comments are closed.