Sveta misa i neokatekumenska euharistija

Hvaljen Isus i Marija

Replika 54, maria

“DRAGI KEKEC OPROSTI ŠTO SAM IZDVOJILA OVAJ TVOJ KOMENTAR ALI ME JE SILNO POTRESA,PA ZAR SE RUGAJU NAŠIM SVEĆENICIMA I SVETIM NEDJELJNIM MISAMA!”

Da, rugaju se i sprdaju. I više od toga. Da krenem od početka.

Početak ruganja s Misom u RKC počinje već na ulaznoj konvivenciji. Prije nego se ide na ulaznu konvivenciju, muškarcima kažu da ponesu odijela a ženama da ponesu neku svečanu robu. Ne kažu zašto, samo neka ponesu, trebati će. Ta konvivencija počinje u petak. U subotu popodne, nakon serije napamet naučenih ispiranja mozga (što oni nazivaju katehezama, a radi se o Kikovim govorima), kažu svima: “Vidimo se u 8 navečer, tu i tu. Obucite onu svečanu robu koju ste ponijeli. Večeras će vam se dogoditi nešto divno. Večeras će vam se dogoditi nešto vam se nije nikad dogodilo u životu. Večeras će vam se dogoditi nešto najljepše do sad. I / ili slične fraze.” No, još ne kažu što.

I kad svi dođu, kad se svi okupe, otkrivaju tu tajnu koja se ima dogoditi. A to je: neokatekumenska (kikova) euharistija. Znači, kako je preko 99 posto ljudi u svom životu išlo na Misu u RKC, njima svima tvrde kako je neokatekumenska euharistija bolja od Mise u RKC, nešto najljepše što im se dogodilo u životu.

Ulaskom u NP crkvu, situacija se razvija na ovaj način. Kako rekoh, uvjeravaju sve da je neokatekumenska (kikova) euharistija bolja od Mise u RKC. Znaju i nabrajati zašto. O neokatekumenskoj euharistiji govore u superlativima a o Misi u RKC u negativnom tonu. Za Misu u RKC znaju čak upotrijebiti i riječ: “fuuuj”. No, tu nije kraj.

Uvjeravaju svoje sljedbenike kako je božja volja (riječima: bog vas poziva, bog želi od vas) da idu na neokatekumensku euharistiju i kako je đavao prevario svakog tko nije došao na neokatekumensku euharistiju.

Ako je netko išao u nedjelju na Misu u RKC, a nije išao prije toga u subotu na neokatekumensku euharistiju, isto će mu reći da ga je đavao prevario jer nije došao u subotu na neokatekumensku euharistiju i kako ga bog poziva da ide na neokatekumensku euharistiju subotom.

Ako je netko išao na neokatekumensku euharistiju u subotu, a sutradan nije išao na Misu u RKC, tada mu neće ništa spominjati i opominjati ga. Odnosno, reći će mu samo kako je izvršio ono na što ga je bog pozvao i kako ga đavao nije uspio prevariti.

No, tu još nije kraj. Uspjeli su većini sljedbenika NP crkve usaditi slijedeći strah (misao, uvjerenje, unutarnji stav). To je strah da ako ne dođu na neokatekumensku euharistiju subotom, da će im se dogoditi ili događati neko zlo. Ako dođu na naokatekumensku euharistiju, onda će izbjeći to zlo i mogu očekivati da će im se dogoditi ili događati neko dobro.

No, isto tako su uspjeli većini sljedbenika NP crkve usaditi i slijedeći strah. Ako nisu išli na neokatekumensku euharistiju a išli su na Misu nedjeljom u RKC, isto će im se dogoditi neko zlo i izostati će dobro.

Ukratko.
Po dogmama NP crkve, neokatekumenska Misa je iz puno razloga “bolja” od Mise u RKC. Misa u RKC se može i kratko opisati s riječju: “fuuuj”.

Neokatekumenska euharistija je božja volja. Tko nije došao na neokatekumensku euharistiju, to nije volja božja. Tko je išao na Misu u RKC a dan prije toga nije išao na neokatekumensku euharistiju, to isto nije božja volja.

Tko ne dođe na neokatekumensku euharistiju prevaren je đavlom. Tko dođe na Misu u RKC a dan prije nije išao na neokatekumensku euharistiju, isto je prevaren đavlom.

Tko ide na neokatekumensku euharistiju dogoditi će mu se dobro. Tko ne ide na neokatekumensku euharistiju dogoditi će mu se zlo.

Tko dođe na Misu u RKC, a prije toga nije bio na neokatekumenskoj euharistiji, i njemu će se isto dogoditi zlo i neće mu se dogoditi dobro.

No, nije samo Misa u pitanju, nego sve u vezi neokatekumenskog puta. Na primjer, tko nije došao na službu riječi, konvivenciju, susret s katehistima, prijelaz, bilo što: nije izvršio božju volju i prevaren je đavlom. Usađen mu je strah da će mu se dogoditi neko zlo i neće mu se dogoditi neko dobro. A pogotovo ako ode iz NP crkve.

A, onaj tko je došao na službu riječi, konvivenciju, susret s katehistima, prijelaz, bilo što u vezi neokatekumenskog puta: izvršio je božju volju i đavao ga nije prevario. Dogoditi će mu se neko dobro, u milosti je božjoj, dobiti će milosti od boga, i još stotinu toga.

I taj nauk NP crkve oko božje volje, đavlove prevare, dobra i zla, seže sve do najmanjih Kikovih zapovijedi, kao što je, na primjer, i Kikova zapovijed o postavljanju stolica u obliku slova U. http://www.paxtibi.net/?p=2325

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

29 thoughts on “Sveta misa i neokatekumenska euharistija

  • February 9, 2014 at 12:32 pm
    Permalink

    a nisi mi odgovorio niti o opus dei
    niti koliko godina imaš
    niti kojem staležu pripadaš

  • February 9, 2014 at 12:43 pm
    Permalink

    Poštovani gospodine Pehar,ovo što ste napisali,od riječi do riječi se govorilo i u našoj zajednici dok sam bila njihov sljedbenik!

  • February 9, 2014 at 2:29 pm
    Permalink

    Osservatorio sul Cammino Neocatecumenale secondo verità
    domenica 30 dicembre 2012
    Kiko Arguello contro l’Opus Dei
    Chissà se gli aderenti all’ istituzione cattolica fondata da San Josemaría Escrivá sono al corrente della pessima opinione che il fondatore del Cammino neocatecumenale ha dell’Opus Dei, un giudizio negativo che il pittore spagnolo ha diffuso tra i suoi iniziati.

    “Un’organizzazione religiosa composta di laici che pretendono di conquistare i posti della società”, così Kiko Arguello (negli Orientamenti alle equipe di catechisti) definì la Prelatura personale della Chiesa. Qual è il motivo della contesa? Chi legge non si preoccupi per la complessità della questione: non si tratta di disputationes theologicae o di controversia liturgica oppure di una polemica in tema di evangelizzazione. Molto più materialmente, la disputa riguarda la parabola di un… miliardario.

    «…noi abbiamo in una comunità
    un uomo molto ricco
    che non è passato ad uno scrutinio
    perché incapace di vendere i beni…»
    Lasciamo la parola a Kiko, anzi alla parabola di Kiko (Cfr. Or. II Scr. Batt., pp. 83-84).
    «Mi ricordo che noi abbiamo in una comunità un uomo molto ricco che non è passato ad uno scrutinio perché incapace di vendere i beni; però faceva molta elemosina, ha molti miliardi, è un industriale».
    Una brava persona questo miliardario, è da supporre: faceva molta elemosina e, essendo un industriale, creava posti di lavoro. Senza sfruttare gli operai, si può presumere dalla sua inclinazione alla carità. Purtroppo l’uomo non passò l’esame neocatecumenale perché “incapace di vendere i beni”. Egli fu lasciato per tre anni nel secondo scrutinio, dopo di che gli fu drasticamente comunicato: “Non puoi continuare”. Ancora dopo tre anni, infatti, l’industriale non si era deciso a rinunciare a Mammona. Magari, viene da riflettere nei nostri giorni di crisi economica, quei beni avrebbero potuto servire, in caso di mancanza di liquidità dell’impresa, da garanzia per ottenere crediti bancari finalizzati all’acquisto di materiali e servizi, necessari alle attività produttive, e al pagamento degli stipendi.

    Cosa fece, allora, il miliardario, una volta “bocciato” dai catechisti? Ritorniamo alla parabola di Kiko Arguello, per apprenderlo.
    «Adesso è andato ad una conversazione religiosa, l’Opus Dei, un’organizzazione religiosa composta di laici che pretendono di conquistare i posti della società. E lui ha detto a questa gente: “Non mi venite più con surrogati. Io so dove sta la verità”. E’ venuto a parlare con lui la Legione di Maria, l’Azione cattolica, il parroco l’ha mandato a chiamare perché ritorni e lui ha risposto: “Non mi ingannate più. Oggi non posso fare lo scrutinio perché mi rendo conto che sono un uomo debole”. Però ritornerà, un giorno ritornerà dicendo: “Ecco, qui sono tutti i miei beni fratelli, vengo con voi, partiamo con questa nave verso la Terra promessa”».GOSPODINE ILI GOSPOĐO POTPISANI “JA” EVO VAM GOVOR VAŠEG NABRIJANOG VOĐE KOJI NE PODNOSI NIKOGA I NIŠTA ŠTO NIJE DIO VAŠE “KARIZME”,SNAĐITE SE U PRIJEVODU TU JE I PARAGRAF GDJE JE VOŽD SVE LIJEPO OBJASNIO,DOSADNI ST S TIM JEHOVSKO NEOKATEKUMENSKIM STILOM,SALIJETANJA,EVO VAM PA SE POTRUDITE,OVAJ ČLANAK NEMA VEZE S PEHAROM,PA ZAR MISLITE DA JE PEHAR JEDINI KOJI TAKO MISLI? NASLOV JE SKINUT S TALIJANSKOG PORTALA I NOSI NASLOV ARGUELLO PROTIV OPUS DEI.PRESTANITE VIŠE TRAŽITI ODGOVOR,U OVOM ČLANKU SVE STOJI!

  • February 9, 2014 at 4:03 pm
    Permalink

    Baš ste blesavi. Vi kao da želite da vam nitko ne pristupi. Super se služite negativnom propagandom. (Vrlo zanimljivo, a najbolji ste sa tim U stolicama. Kiko je znači ustaša, tako mislite privući Hrvate? A s tim fuuuj ste naprosto genijalni!)

    – okej, kako mogu doći na tu misu, trebam li neku potvrdu ili pozivnicu? Kako se mogu upisati?

  • February 9, 2014 at 7:19 pm
    Permalink

    Dragi Pehar,
    kako je bolno kada Papa demantira sve tvoje navode i primjedbe.

  • February 9, 2014 at 11:31 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Replika 50, potpisana s ja. http://www.paxtibi.net/?p=2339 Kikova reakcija na Papine preporuke
    Navodiš: ” Pehar možeš li mi reći koliko imaš godina, ja imam 37 i jel možeš reći kojem staležu pripadaš, ja sam udana, sretno udana, i u zajednici sam.”

    Replika 2, potpisana s ja.
    Navodiš: “a nisi mi odgovorio niti o opus dei niti koliko godina imaš niti kojem staležu pripadaš”

    Objasni zašto se služiš dvostrukim kriterijima? U NP crkvi, uz te podatke moraš reći u kojoj si zajednici, koliko si godina na putu, na kojoj si etapi puta i broj djece. Više o tome na linku http://www.paxtibi.net/?p=2127. (pregledniji tekst na http://www.paxtibi.net/?p=2122 u replici 57)

    Uz navedeno, kažeš i svoje ime. No, nečije ime je u NP crkvi najmanje bitno od svega što kažeš u svom predstavljanju. Jer, po NP crkvi i njenim sljedbenicima, kao osoba, čovjek, vrijediš samo ako si sljedbenik NP crkve (i slijediš Kikove zapovijedi (činiš put) i slušaš katehiste.) http://www.paxtibi.net/?p=2127.

    U NP crkvi su uspjeli obmanuti svoje sljedbenike da im njihovo pravo dostojanstvo, identitet, nije u činjenici da su na sliku Božju i da su djeca Božja. Nego su im to pravo dostojanstvo, identitet zamijenili lažnim dostojanstvom, identitetom: da su neokatekumeni (sljedbenici NP crkve). A, RKC su im zamijenili s NP crkvom, Boga s neokatekumenskim putom, Sveto Pismo s katehezama, Kikovim pjesmama i dogmama (frazama) NP crkve i tako dalje.

    Dali su i tebi pravo dostojanstvo, identitet, zamijenili s lažnim?

    Navela si da si u braku. Dali je suprug s tobom u NP crkvi. Ako nije, po dogmama NP crkve nisi ga uspjela dovesti u NP crkvu zato jer “nisi znak (nisi kršćanka)”. Slažeš li se s tim?

    Mnoge žene koje nisu uspjele dovesti svoje muževe u NP crkvu, pritisnute etiketom da “nisu znak”, pokušavaju s sebe skinuti tu etiketu. I prebaciti krivicu na muža. Govore (u odjecima i u drugim prilikama), ne samo onima iz vlastite zajednice, nego i na neokatekumenskim skupovima gdje su prisutni i ostali iz NP crkve: “Moj muž je jedan monstrum, jedno čudovište koje ne želi ući u zajednicu”. Dakle, on je monstrum i čudovište jer ne želi ući u NP crkvu i to je njegov najveći (i jedini) grijeh. Činiš li i ti to? Kako to komentiraš? (Napomena, nije bitno u kojem “staležu” je muž: ateist, vjernik RKC, član Opusa Dei, mormon, Grkokatolički svećenik…)

    Katehisti često znaju reći: “Ispecite muževima kolač i nakon ih pozovite u zajednicu (Ja bih voljela da smo skupa u zajednici.)” Ne znam zašto se te žene ne sjete reći slijedeće. “Ispekla sam mužu kolač. Nije htio prihvatiti poziv da dođe u zajednicu. To nije zato jer ja nisam znak, jer nisam kršćanka, nego je to zato jer ne znam praviti dobre kolače.” I tada, neka pozovu katehiste da oni naprave neke kolače koje će odnijeti svojim muževima. I ako i tada muževi odbiju ući u zajednicu, neka one napadnu katehiste kako ni oni ne prave dobre kolače. Što više, neka ih napadnu kako ni oni nisu znakovi, kako ni oni nisu kršćani. Što misliš o ovoj ideji?

    Da se poslužim jednom pjesmom s naših prostora.
    “Što si u kolač stavila
    neokatekumenizam ti meni si uvalila
    što si u kolač stavila
    gubim kontrolu, prihvaćam Kikova pravila”

    Nisi navela broj djece (broj budućih sljedbenika NP crkve). Ako ti je broj djece manji od broja djece propisanog neokatekumenskim mjerilima, po dogmama NP crkve nisi otvorena prema životu. Odgovori, jesi li otvorena ili nisi otvorena prema životu? Jesi li čula za metodu prirodnog planiranja obitelji? Možda su ti je i jednom u 5, 10 godina i spomenuli u NP crkvi, uz obvezni dodatak “RKC vam to dopušta ali mi vam to ne preporučujemo.”

    Ili si možda došla u dob kad ne možeš imati djece? To u NP crkvi od milja nazivaju “stara baba koja više ne može rađati”.

    Po Kikovim naređenjima moraš svu svoju djecu učlaniti u NP crkvu. Jesi li to učinila ili ti djeca još nisu tih godina? Drugog izbora nemaš, jer po dogmama NP crkve, ako to ne učiniš, čeka i tebe i tu djecu oganj pakleni.

    Nisi rekla da li si pitala svog muža možeš li pisati na paxtibi.net. Jer, po Kikovim zapovijedima, kad dođeš na taj “duhovni stupanj” moraš prvo pitati svog muža za dozvolu možeš li govoriti, možeš li dobiti riječ ili ne. Jesi li pitala svog muža za dozvolu?

    Jesi li dobila i dopuštenje od svojih katehista da možeš ići na internet i posjećivati i pisati replike na paxtibi.net?

    Za kraj, znaš kako kažu katehisti kad se nekome obraćaju u zajednici: “Ne govorimo mi to samo tebi nego svima”. Tako, ne govorim ja to samo tebi, nego svima. Svi neokatekumeni mogu odgovoriti na postavljena pitanja. Nemoj misliti da je to samo u vezi tebe.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • February 10, 2014 at 9:01 am
    Permalink

    i opet nisam shvatila koliko imaš godina ;-/
    niti kojem staležu pripadaš ;-/

  • February 10, 2014 at 9:12 am
    Permalink

    865
    ovaj tekst je skinut sa portala sličnog ovome.
    meni to sve govori.

    a ovo nigdje u smjernicama za katehiste ne piše.
    tako da tko to je napisao prije par dana, nije govorio istinu.
    i ne može navesti točno gdje se to u smjernicama za katehiste nalazi.

    način na koji mi se obraćate nije lijep. išćitava se ružan ton.
    kiko nije nabrijan. niti je moj vođa. niti vožd.

    samo mi onda reci jel majka Crkva pogrijeđila kada je priznala samo koliko znam dvijema karizmama Opus Dei i neokatekumnskom
    putu, statut.
    jel stvarno pogriješila?

  • February 10, 2014 at 10:10 am
    Permalink

    Ponekada, kad sam U KRIZI, kad nemam snage, kada Krist na trenutak makne ruku iznad mene, kad mi se ne ide u zajednicu, odem na Pax Tibi, pročitam nekoliko Peharovih komentara i uvijek mi se vrati silna želja za ZAJEDNICOM. Kada pročitam bilo koji Peharov tekst, vidim koliko je NEOKATEKUMENSKI PUT potreban i meni i Crkvi.
    Interesantno, kad je na proglašenju statuta NP papa Ivan Pavao II pitao Kika što traži od Boga, Kiko je odgovorio PROGONSTVO.
    Dragi moj Peharu (Savle, progonitelju) u najdirektnijoj si funkciji onoga što je Kiko tražio. Bog se služi tobom, da bi učinio Neokat. Put prognanim,
    da nije slavljen i hvaljen.
    Ti izrazito koristiš Putu. Više od mnogih katehista ili prezbitera.
    I još te ne moramo plaćati, besplatno to činiš. Bog će ti vratiti stostruko. Zahvaljujem svaki dan Bogu što postojiš, što mi svaki dan kažeš istinu, da sam odvratan, oholica, lažov i pomažeš mi da se svaki dan mogu obraćati i moliti Boga da mi se smiluje.
    Najviše od svega ti hvala jer si me vratio u Zajednicu barem 50 puta.
    Ako put nekome treba zahvaliti, nisu to mnogi biskupi koji su podupirali Put. Zahvaljujemo našim progoniteljima, među kojima si ti pri samom vrhu

    Zato, evo koristim priliku da ti kažem HVALA TI OD SVEG SRCA

    Bit ćeš često u mojim molitvama

  • February 10, 2014 at 11:42 am
    Permalink

    Da se poslužim jednom pjesmom s naših prostora.
    “Što si u kolač stavila
    neokatekumenizam ti meni si uvalila
    što si u kolač stavila
    gubim kontrolu, prihvaćam Kikova pravila” Znaš što Pehar,zakon si!!!!!!!!!!!!

  • February 10, 2014 at 5:20 pm
    Permalink

    Ako netko želi mogu mu pričati o konkretnim stvarima ali jedan od većih problema koji sam tamo uočio je krajnji nemar katehista o svojim zajednicama koje su uglavnom prepuštene same sebi. Katehisti od ljudi traže cijeli njihov život i postepeno se traži da ljudi “umiru” sami sebi i svojemu grijehu i da se više podrede zajednici. LJudi rade svakakve žrtve koje se od njih traže i ljudi koji su tamo preko 5 godina nisu tamo turistički već to za njih puno znači. Međutim ako oni javno izraze neslaganje sa svojim katehistima katehisti su ih u stanju riješiti po kratkom postupku i otpiliti ih sa jefitinim parolama i ako se ovi više nikada ne vrate u zajednicu katehisti neće mrdnuti prstom.
    Jednoj ženi su rekli da je u nju ušao đavao jer nije htjela napraviti ono šta su oni htjeli od nje. Drugoj su rekli da odsječe sa koncertima subotom da bi mogla dolaziti subotom na euharistiju i onda su joj rekli da joj to Isus govori. Jednom dečku su rekli da je pao u draču i da je oko njega uzraslo grmlje i rečeno mu je da ide opet na kateheze nakon više od 5 godina puta bez ikakvog drugog objašnjenja. Nisu mu rekli zašto. Sva žrtva koju su ovi ljudi podnijeli slušajući svoje katehiste je pala u vodu a katehisti nisu bili dostojni da tim ljudima daju nekakva normalna objašnjenja nego su im ispalili ove parole da ih se riješe. Potpuno su obezvrijeldili sve što u ovi ljudi napravili u zajednici. Ponašaju se prema njima kao da nemaju nikakva prava i kao da su oni faraon kojem je sve podređeno. Masa pravila i propisa koji se forsiraju su tu da bi dali katehistima veću moć i kontrolu. Ropski mentalitet koji ljudi posvoje na putu ovo potpomaže.

    Uglavnom, najveći problem je što ti se tamo nešto obeća, i nakon što se to ne dogodi tebe se riješi po kratkom postupku , izmisle se izgovori prema kojima je problem u tebi tipa “nije dovoljno slušao katehiste”, “prevario ga je đavao” , ” on je u krizi” itd.
    Katehisti traže apsolutnu moć nad ljudskim životima ,ali ne snose nikakvu odgovornost za tu istu moć , već kad oni pogriješe ili su jednostavno nemarni prema ljudima odgovornost za to prenose negdje drugdje. Uvijek im je netko drugi kriv , Božja volja, đavao ili braća u zajednici.

    Katehisti ne stoje iza onoga što govore. Katehisti kažu šta im je rečeno da kažu ali kada ti njih suočiš sa nekim problemima oni se sakriju iz križa i kažu da govore u ime gospodina, tj. “mi nikome ne odgovaramo”.
    Ljudi su tamo vođeni idejom da će biti zbrinuti što god da se desi. Jedno je sigurno, što god da se desi, dati će se objašnjenje u kojem zajednica i katehisti nikada za ništa nisu krivi niti odgovorni i ako je potrebno tebe će se okriviti bez da itko uopće dokaže svoje optužbe. Ljudi su prevareni.

  • February 10, 2014 at 5:40 pm
    Permalink

    Ja sam imao ”privilegiju” prisustvovati neukatekumenskoj Euharistiji. Nije mi bilo nimalo ugodno iskustvo držati Boga na rukama više od pola minute..
    Njhove pjesme mi se sviđaju, ali liturgija…ne baš…
    Mislim da sama ta liturgija smanjuje našu svijest o Pravoj Prisutnosti jer bi se sa Onim koga držiš u ruci trebalo postupati sa najvećim oprezom mogućim, a taj oprez je izostao od strane neokatekumena…nažalost.

  • February 10, 2014 at 6:18 pm
    Permalink

    LENK

    Štulić je za tebe mala beba. Prijavit ću te za porina

  • February 10, 2014 at 8:31 pm
    Permalink

    Vi tražite progonstvo i progonstvo možda i dobjete, ali kada vas netko bude progonio to neće biti radi kršćanstva nego radi toga šta ljudima tamo radite i Kršćanstvo će netko drugi progoniti radi takvih kao što ste vi.

    Pošto su vaši katehisti neodgovorna djeca koja nikad za ništa ne preuzimaju odgovornost, oni će se sakriti iza križa i iza parola ” oni nas progone zato jer smo kršćani” ili će te izmišljati napade na vas. Ne govorimo da si oholica ili lažov, govorimo da si robot i da si prihvatio neke pretpostavke bez rezmišljanja. Govorimo da izvrćeš stvarnost kao što izvrćeš razlog svojeg progonstva.

  • February 10, 2014 at 9:59 pm
    Permalink

    Ja bez ikakvih problema i teških riječi mogao sam razgovarati i razgovarao sam sa mons. Bogetićem o istoj temi odnosno krajnje neshvatljivom ponašanju članova NKP-a prilikom evangeliziranja. Mislim da bi bilo dobro kada biste malo više koristili razum koji je dar Duha Svetoga a manje slijepo slijedili kateheze Kika Arguella. Kršćanska odanost katolika mora biti jedino prema Svetom Ocu.
    Ja imam pravo kritički i razmišljati i govoriti i pisati o jednom običnom pokretu koji je tek odnedavno priznat kao dio Crkve.
    NKP nije Dogma pa bi bilo lijepo kad biste to shvatili.

  • February 10, 2014 at 10:01 pm
    Permalink

    Glede slavljenja sv. Mise kada Isus Krist u svim svojim patnjama i mukama daje cijeloga sebe da bismo mi živjeli i imali život vječni mislim da ovaj video govori više od bilo koje riječi.

    http://www.youtube.com/watch?v=nP-5E2dS … re=related

    Uz dužno poštovanje meni osobno je ovo u najmanju ruku degutantno.

  • February 11, 2014 at 12:57 am
    Permalink

    Moj neuki Kekecu

    Taj tvoj razum ničem ne služi, jer ti ništa ne razumiješ, kao i većina ljudi na ovoj stranici. Još nerazumniji je onaj iskustvo puta. Niti on ima veze s putom niti ti sa zdravim razumom. Vaš razum je proizvod prosvjetiteljsko- marxističke ideologije, a vjera vam je sladunjavi Isusić koji mora paziti da ne povrijedi vaše bjedne životiće, mora biti tolerantan prema vašoj hedonističkoj guzici, koja nemože istrpiti ni mrvicu kritike. Dok je Krist umro za moje i tvoje svakodnevne mastrubacije od života, vas je traumatično pogodila jedna mala kritika. Tko li vama smije išta reći, kad ste vi bogovi svoga života. Sva je sreća da u Crkvi sve manje i manje takvih ima. Kada odete iz Kat. Crkve, jer će vas uskoro biti strah reći da ste kršćani, Crkva će konačno postati autentična i istinska i u njoj će biti oni koji će gubiti život za Krista, a ne za svoj malograđanski životić. Vama Isus i Crkva trebaju da vam služe, da dobijete malo mira, a ne da vi Njemu i Njoj služite i dajete život za Njih. Svi ste obični šupci i kukavice, jer ni jedan od vas neće reći “ja se ne slažem sa puno, ali vidim da imaju hrpa njih, hrpu dijece, da ostavljaju svoj život i odlaze u poslanje, kad nitko ne ide u svećenike, oni otvaraju svake godine novih 5 i svako je puno”.
    Ne, to nikada nećete reći jer ste šupčine bili i ostat će te, jer vam je srce ogrezlo u tvrdoći. Imate oči,a ne vidite i uši i ne čujete. Jadnici bjednici prepuni jala, srca su vam puna tjeskobe. Kada vidite one koji gube život, postajete ljubomorni jer nemate Krista u sebi da i vi to činite i onda ih ismijavate i blatite. To isto su rimljani radili prvotnoj Crkvi, pa su ih na kraju razapinjali i bacali lavovima
    Prejadno, prekukavički

  • February 11, 2014 at 8:25 am
    Permalink

    ha,ha,ha tipični neokatekumenski agresivni vokabular moj dragi razum……..majke ti mile ala ste svi agresivni i ma ne dajete vi ništa crkvi,vi dajete sve za organizaciju neokatekumena,vi ste progonjeni radi samih sebe,a ne radi kršćanstva,pa vi ste ti koji emocionalno i psihički progonite druge,ajde razum iskuliraj se!

  • February 11, 2014 at 8:34 am
    Permalink

    btw vi neosi kao što vidim bi se samo svađali i dokazivali drugima da su glupi a vi ste veličanstveni jer služite bogu služite vi svojim guzicama. ja sam bila na putu 8 godina i vidila koje su to šuše koje misle da nema ničega van te glupe zajednice i da su jedini oni na pravom putu. a okolo pričaju svakakve gluposti o svima moraliziraju i tako dalje..o svima sude………..jadno,jadno

  • February 11, 2014 at 8:56 am
    Permalink

    kad čitam ovaj vaš komentar gospon razum,prisjetim se svih takvih razgovora koje sam slušala godinama,uvijek na granici mržnje prema čovjeku i njegovoj grešnoj prirodi,puni animoziteta prema svemu što nije vaše neokatekumnesko,puni moraliziranja i osuda prema svima drugima koji nisu s vama,ništa vi ne radite radi crkve i Krista,složila bih se s prethodnim komentarom,sve vi to radite za uspon vaše organizacije……

  • February 11, 2014 at 1:37 pm
    Permalink

    Boro jel ima išta dobro u putu. Pazi ako napišeš da je nešto dobro otkazat će ti srce. Ti se iskuliraj. Cijela ova SKROVITA I TAJNA grupacija tzv.
    PEHAR LOŽA nastala je isključivo za blaćenje CRKVENE KARIZME, jer se nije svidjela papcima poput pehara. DA je od Krista bila bi javna, jer se svijeća stavlja na stol da svijetli. Ovu stranicu je nadhnulo zlo i grijeh

  • February 11, 2014 at 1:41 pm
    Permalink

    P.K.

    Ja sam na putu 15god., a samnom još 150 ljudi i nismo vidjeli ono što si ti vidjela. Nije za tebe i idi. Bog te ljubi kao i mene. Svatko ima svoje mjesto u Crkvi. Papa kaže da je put dobar, ti kažeš da nije i šta sad?

  • February 11, 2014 at 2:45 pm
    Permalink

    Razume napisao sam ti post u kojem ti odgovaram istom mjerom, i skoro sam napisao neke stvari koje bi te možda povrijedile ali bi sigurno napravile jednu stvar. Još više bi te vezale za to mjesto ako radi ničeg drugog onda iz prkosa prema nama.

    Zato neću to napisati jer ne pišem ove stvari da bi ljude otjerao u zajednicu nego da bi ih oslobodio pa nek idu iz nje ili ostanu u njoj ali svojom voljom.

    Moram si priznat,malo sam podbacio.

    Neokatekumenski Put jest dao mnogo plodova, svećenika, obitelji, djece. itd. Nekima je mnogo i uzeo.
    Zapitaj se u kojoj si ti grupi.
    Zapitaj se šta je tebi dao u tvom životu i koje su garancije da ćeš dobiti ono šta ti obećaje.
    Što god da se desi zapamti da te Bog voli a to znači:
    Da si vrijedan i da se sa tobom nemože jeftino postupati.
    Da te voli u zajednici ali i izvan nje.
    Da ne postoji niti jedan uvjet poput poslušnosti koji ti moraš ispuniti da bi dobio Božju ljubav jer ako postoji, onda Bog nije bezuvjetna nego uvjetna ljubav.
    Da nikada neće dopustit da te đavao prevari, i ako ti netko kaže da te prevario pokušava te isključiti iz razgovora.

    Sretno.

  • February 11, 2014 at 3:41 pm
    Permalink

    Ma šjor razum,papa kaže da su i drugi pokreti dobri u crkvi,pa zašto ih vi ismijavate,zašto vam niti jedan drugi pokret ne valja,pa nismo to jednom čuli,nego sto puta,promjenite se vi pa će se promjeniti i percepcija prema vama.

  • February 11, 2014 at 4:31 pm
    Permalink

    Papa je neki dan rekao da je NP zahtjevan, ne sjećam se da je rekao dobar. Možda je rekao i to (ima na bitno ili laudatum, ne da mi se sada gledati).

    Ali sve to skupa nema (direktne) veze sa temom koja je naslovljena na početku. Gotovo svi komentari svakog naslovnog teksta odlutaju od naslovne teme, to stvara košmar onome koji ne razumije pojedine specifičnosti.

    Mene zanima ovo: Smatra li autor teksta da NEOKATEKUMENSKA EUHARISTIJA nije SVETA MISA ?

  • February 11, 2014 at 7:08 pm
    Permalink

    Nisam imao priliku biti nazočan na sv.Misi NKP-a iako su me pozivali više puta. Ako je istina ovo što pišeš drago mi je da nisam. Da me ne bi netko krivo shvatio nisam protiv NKP-a jer smatram da je svaki pokret koristan pa makar i samo jednom čovjeku pomogao da se obrati. Samo mi nije jasno kako Put može biti ispred Isusa Krista i zašto smatraju one koji nisu dio NKP-a manje vrijednima.

  • February 11, 2014 at 8:00 pm
    Permalink

    Kada su Majku Terezu pitali novinari; koje je NAJVECE ZLO danasnjice? Ona je odgovorila; MODERAN NACIN PRICESCIVANJA (na ruku).
    Pax et Bonum

  • February 12, 2014 at 8:20 pm
    Permalink

    E moj kekec, kada žena abortira, a inače hrpa vjernica to čini, daj mi reci zar ti stvarno misliš da ih đavao nije prevario?
    Kada muškarac, vjernik-katolik,napravi preljub i njega isto nije prevario đavao?

    Tko je uzrok grijeha?
    Što je đavao napravio Evi? (a Bog ju je stvorio iz ljubavi)
    Tko je prevario Davida da legne sa tuđom ženom, pa joj ubije muža?

    Ima 1000000 primjer.
    Reci mi kako ti to zoveš?

    Ljubljeni moj brate

Comments are closed.