Što se sve smije činiti za širenje članstva?

Hvaljen Isus i Marija

“Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

“Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

Odgovor na repliku 3

Još jedan pokušaj neokatekumenskog ispiranja mozga. Vidljivo je, osim sljedbenicima NP-a i onima kojima su sljedbenici NP-a isprali mozak, da doktori nisu govorili toj ženi iz Zagreba da napravi pobačaj, nego da ne ostane trudna. Ta žena je slušala savjete doktora, godinama prije nego je ušla u NP.  Na koji način su to ona i muž činili, na crkveno dozvoljen ili nedozvoljen način, to nije tema ovog svjedočanstva. No, kad su im u NP-u isprali mozak da nije Božja volja slušati doktore nego katehiste, tad je odlučila zatrudniti.

Autor replike 3 pokušava usporediti nešto što se usporediti ne da. Još ako je i katehist, to je dovoljno njegovim sljedbenicima da više ne razmišljaju o tom i ne postavljaju pitanja, pod prijetnjom “ognja paklenog”.

U NP-u, ne da ne pokušavaju proglasiti tu ženu svetom, nego takve i slične slučajeve stavljaju “pod tepih”. O tome je zabranjeno govoriti u NP-u i van NP-a. Kao što im je zabranjeno govoriti i o nizu samoubojstava u NP-u, o tisućama slučajeva traženja duhovnih, psiholoških i ostalih vrsta pomoći bivših sljedbenika NP-a, kojima su s više ili manje uspjeha uništili život u NP-u.

Nisu to jedini primjeri “igranja Boga” kojima se služe u NP-u i kojima manipuliraju životima ljudi (životima sljedbenika NP-a). Cilj tih manipulacija, koje čine “u ime Boga”, nije duhovni rast pojedinaca, nije pomoć u približavanju / spajanju pojedinca i Boga, nego je cilj rast i širenje NP-a (dok se svi ne “obrate” i postanu sljedbenici NP-a.) Drugim riječima, cilj je ustoličenje lažnog spasitelja, spasitelj je: NP. (I lažne crkve: NP crkve).

Postoji i fraza u NP-u: “O NP-u sve najbolje”. Ili dobro poznata fraza: “Sudiš” (“sudiš”: znači govoriš stvari koje ne idu u prilog NP-u). Ima još fraza na tu temu.

Još jedno svjedočanstvo (o kojem je zabranjeno govoriti u NP-u)

U jednoj zajednici NP-a, tijekom pričesti pod prilikama vina, dogodilo se da se desetak osoba nije uspjelo pričestiti, jer nije ostalo dovoljno za svih. Tad se jedan katehist dosjetio “spasonosnog” rješenja. Prišao je svećeniku i rekao mu da je u boci (boci iz koje je livano vino u kalež prije pretvorbe) ostalo još vina, pa da ga prelije u kalež i tim “pričesti” ostatak ljudi.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

6 thoughts on “Što se sve smije činiti za širenje članstva?

  • January 22, 2013 at 10:55 pm
    Permalink

    oslobodio sam ih se i hvala ti Bože što ne slušam više one kateheze zastrašivanja,potvrđujem sve ovo što ste napisali u replici 4,naslušao sam se ja toga,,dosta njihovih kontrola života,moja istinska sloboda u Kristu je počela onog trenutka kad sam napustio neokatekumenski pokret!

  • January 26, 2013 at 7:54 pm
    Permalink

    Vrijeme radnje: 2011. – hodočašće u Međugorje. Cijena (ne sjećam se više) – neka bude 300 kn. Vođa puta: svećenik (naknadno saznanje da je bio neokatekumenski svećenik). Niti danas ne znam da li je u atobusu bilo neokatekumena (bilo nas je iz raznih župa). Ali to i nije bitno. Bitno je to da smo u Međugorju bili kao izgubljene ovce. Svećenik je “nestao”. Na povratku je rekao da nije bilo dosta novaca za boravak u Međugorju i da trebamo nadoplatiti – koliko tko može. Sa crnom je vrećom išao po autobusu i to nekoliko puta. Na kraju su troškovi hodočašća bili ohohoho veći.

  • January 27, 2013 at 9:20 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Po dosadašnjim saznanjima (neka se javi tko ima drukčija) neokatekumeni nisu nikada organizirali neokatekumensko hodočašće u Međugorje. Jedino bi poneki neokatekumen, samoinicijativno, otišao u Međugorje. Neokatekumeni, po naređenju gurua Kika i njegovih imitacija katehista (njegovih papagaja), moraju obvezno (pod prijetnjom “pakla ognjenog” s jedne strane, s druge strane pod obećanjem “meda i mlijeka” i “milosti koje će primiti”) jednom godišnje organizirati i ići na neko NP hodočašće. Ako to nije susret s guruom Kikom, ili susret s guruom Kikom koji je maskiran susretom s Papom prije susreta s Kikom, onda moraju organizirati i ići na hodočašće u neko Marijansko svetište.

    Dolazimo do pitanja, zašto se u NP-u ne organizira hodočašće u Međugorje. Reći će sljedbenici NP-a da Međugorje nije priznato Marijansko svetište od strane Vatikana. Ta priča na prvi pogled, ima smisla, ali samo za onog tko dobro ne poznaje NP. Zašto, zato jer sljedbenici NP-a pričaju i vjeruju kako se guruu Kiku ukazala Gospa i rekla mu da stvori NP, odnosno obitelji/zajednice slične Nazaretskoj obitelji, koje će živjeti u jednostavnosti, poniznosti, poslušnosti… No, Vatikan nikada nije priznao da se Kiku ukazala Gospa. Ali, ta činjenica, sljedbenicima NP-a ne smeta kad je guru Kiko u pitanju. Kad je netko drugi u pitanju, vladaju drugi kriteriji.

    “Mt 23,13 “Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri!”” “Lk 12. … poče Isus govoriti najprije svojim učenicima: “Čuvajte se kvasca farizejskoga, to jest licemjerja. 2Ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati.”

    A to sve govori o dvostrukim kriterijima koji vladaju u NP-u. Najvjerojatniji razlog da ne idu u Međugorje je zato jer u NP-u ne priznaju ništa što nije NP. Zato jer isključuju sve što nije NP. Mrze i preziru sve što nije NP i svakog tko nije sljedbenik NP-a. Sve što nije NP za njih je nečisto. Omalovažavaju sve što nije NP i svakog tko nije sljedbenik NP-a. Sve što nije NP, nije od Boga (ako i je ponešto od Boga, to niti izdaleka nije dobro kao NP). Prave se boljim i većim od svega i svakog. Da, mrze i preziru oni i Gospu, jer nije (nikada bila) sljedbenica NP-a (Ne zato jer je Gospa, nego zato jer nije neokatekumenka). Koliko su svjesni toga, to je druga priča.

    Nije njihov cilj niti da vode ljude u Međugorje, niti da ih dovode u Katoličku Crkvu, niti da ih vode Bogu. Njihov cilj je, da sve, milom ili silom, dovedu u NP.

    A zašto bi neokateumenski svećenik organizirao hodočašće u Međugorje? Možda po naređenju župnika, možda da se približi vjernicima koji nisu sljedbenici NP-a da bi ih kasnije lakše uvukao u NP, možda se “obratio” (ha, ha, šala mala), možda je to samo maska za nešto drugo, možda da popravi financijsku situaciju (crna kesa)…

    S jedne strane, možda, nije u redu da svećenik dovede ljude u Međugorje i “nestane”. S druge strane, ima nešto što sigurno nije u redu. Jedna časna sestra, vodi ljude u Međugorje. Kad tamo dođu, pod prijetnjom “ognja paklenog” s jedne strane a s druge strane pod obećanjem “svakojakih milosti”, svi, kako sljedbenici te časne sestre, tako i oni koji nisu uključeni u njenu zajednicu, moraju slijediti tu časnu sestru po “planu i programu” koji im je ona zacrtala. Tko to ne napravi, kasnije bude izložen napadima, sramoćenju i šikaniranju, i od ostalih i od same časne sestre. A, tu su ta časna, i njeni sljedbenici, isti kao i neokatekumeni. S jednom velikom razlikom. Situacija u toj zajednici te časne sestre, po onom lošem, nije niti deset posto od onoga što se događa u NP-u. Ali, ne znači, da neće jednog dana preteći neokatekumene. Kad mogu neokatekumeni, možemo i mi. Zar ne? Neka se ne naljuti 99,99% časnih sestara jer nisam naveo ime te (ne)časne sestre, odnosno o kojoj zajednici se radi, a koje će pomisliti da njih prozivam. Samo o jednoj časnoj se radi, a upućeniji će i znati o kojoj.

    Jedno svjedočanstvo
    Prije sam napisao da sljedbenici NP-a moraju ići u neko Marijansko svetište. Ali i to im je maska, jer na takvim hodočašćima, uvijek se ide u sjemeništa NP-a, u župe u kojima je otvoren NP i slično. Tako se jednom prilikom, pod maskom posjeta Marijanskom svetištu, išlo u posjet sjemeništu NP-a. I tad je jedan katehist prišao grupi djece/mladih (cca 10-14 godina) i rekao im: Vidite, sad smo u sjemeništu (sjemeništu NP-a). Ako tko osjeća poziv za svećenika (Svećenika NP-a. Svaka druga kombinacija isključena i nije od Boga nego je od đavla.), može slobodno ostati u sjemeništu, ne treba se vraćati s nama natrag.

    Još jedno svjedočanstvo
    Sljedbenik NP-a se prijavio na hodočašće u Mariju Bistricu, organizirano od strane svoje župe. Ide on ulicom, naiđe na svoje katehiste i pohvali im se tim. Na to ga katehisti počnu odgovarati od tog nauma, da što će tamo, da to sve ima u NP-u, da ovo da ono. No, sljedbenik NP-a im odgovori, sav sretan, da će možda na tom hodočašću napokon upoznati neku curu. E, tek se sad “uvalio”. Tek sad su katehisti počeli s “jezikovom juhom”, s ispiranjem mozga, s naukom NP crkve. Ukratko, rekli su mu, uz ostalo, da Bog ne želi da on upozna neku curu van NP-a, nego da će mu Bog poslati curu u NP-u. Da mu je Bog već pripremio tu curu (neokatekumenku), samo da ima malo strpljenja. Na kraju su mu rekli i da mu zabranjuju da ide na to hodočašće. I dodali kako ga đavao želi prevariti da ide na to hodočašće.

  • January 28, 2013 at 12:42 pm
    Permalink

    Od kada je Pehar zaposjeo stanicu sa svojom opsjednutoscu NKP nema vise nikakve konstruktivne rasprave. Svi su se normalni ogradili od svega. Na zalost. Vratit cemo se kada ovo prestane biti stranica koja sije mrznju i SF scenarije i insinuacije.

  • April 25, 2013 at 3:32 pm
    Permalink

    Inače, tim prozivkama (na navještajima, konvencijama) su prisutni svi iz svih zajednica NP-a u nekom mjestu (a u nekim slučajevima, samo jedna zajednica NP crkve, npr. na prijelazima ali i tu može biti više zajednica). Drugim riječima, prozivke se vrše pred svima, i služe za utjerivanje “straha u kosti” onima koji su došli i kao opomena (i javno blaćenje i sramoćenje) onima koji nisu došli. Jednom je odgovorni rekao da jedan “brat” nije došao jer radi (liječnik u bolnici). Na to je dobio odgovor kako taj “brat” nije došao zato jer mu je bog novac. Bog ga je pozvao da dođe na konvenciju a on to nije uradio. Drugim riječima, posao nije opravdani razlog nedolasku u NP crkvu, nego moraš sve učiniti da možeš doći (da udovoljiš tom neokatekumenskom bogu koji te zove u NP, i čija je volja samo NP, i koji je isključio sve ostalo). Kako? Ili moraš naći zamjenu, ili uzeti godišnji, ili uzeti slobodan dan, ili pitati na poslu da te puste, ili uzeti/izmisliti bolovanje, ili dati otkaz i tražiti neki drugi posao koji te ne sprečava da dolaziš u NP crkvu. Neki su uspijevali dolaziti u NP crkvu, a da nisu učinili ništa od nabrojanog. Kako? Jednostavno bi otišli/pobjegli s posla a da se pritom nisu nikom javili. Riskirali su, jer strah od nedolaska u NP crkvu (pod prijetnjom “pakla ognjenog”) s jedne strane, a s druge strane strah od gubitka “milosti” koje neće dobiti ako ne dođu u NP crkvu, bili su jači od straha od eventualnog gubitka posla, otkaza (da su ih “uhvatili”).

  • June 10, 2015 at 1:05 pm
    Permalink

    Što oni sve ne čine da bi se širili.. od rađanja nemilog broja djece pa to manipulacija, ispiranja mozga, proklinjanja, zastrašivanja i ne znam čega sve ne. Hvala Bogu da sam ih se riješila i da više ne slušam njihove gluposti i ne sudjelujem u globalnim pokušajima indoktrinacije. Jezivi su!!
    Ne daj Bože nikome takvog zla.

Comments are closed.