admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

5 thoughts on “Zajednica bivših neokatekumena?

  • January 18, 2013 at 4:01 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Podržavam i potičem međusobno povezivanje bivših neokatekumena. Pozivam, kako bivše neokatekumene, tako i one koji su dolazili ili su još uvijek u kontaktu s sljedbenicima NP-a, da svoja iskustva / svjedočenja objavljuju odnosno svjedoče na slijedeće načine:

    – pisanim putem ih šalju u Vatikan
    – objavljuju ih na internetskim stranicama
    – usmenim putem ih prenose osobama koje susreću, odnosno s kojima žive
    – prave internet stranice s svjedočanstvima
    – organiziraju tribine i susrete
    – na razne druge načine

    Predlažem i administratorima paxtibi.net da na ovim stranicama otvore posebno poglavlje s svjedočanstvima o NP-u. To poglavlje postoji, ali predlažem da ga se proširi s ostalim svjedočanstvima, ne samo sadašnjih ili bivših neokatekumena, nego i s osobama koje su dolazile ili su u kontaktu s NP-om, odnosno sljedbenicima NP-a. Također u tim svjedočanstvima predlažem i da budu svjedočanstva objavljenja u postovima na paxtibiju.

    Evo jedno svjedočanstvo.

    U jednu zajednicu NP-a u Zagrebu ušli muž i žena. Nakon nekog vremena, na nagovor katehista, žena odluči imati dijete, unatoč urođenoj srčanoj mani, radi koje su joj doktori zabranili trudnoću zbog mogućih pogubnih posljedica po nju. No, kako su joj u NP-u oprali mozak da nije Božja volja da sluša doktore nego katehiste, odlučila se na trudnoću i rodila prvo dijete. Odlučila je i dalje rađati. Kod drugog djeteta, radi urođene srčane mane, preminula je par mjeseci prije poroda, dijete je preživilo.

    I još jedno svjedočanstvo.

    Dvoje sljedbenika NP-a išlo na hodočašće koje nije bilo u organizaciji NP-a. (Sljedbenicima NP-a je zabranjeno ići na hodočašća koja nisu u organizaciji NP-a, ne samo hodočašća, nego i biti članovima drugih zajednica/pokreta odnosno molitvenih skupina. To dvoje ili nisu znali za tu zabranu ili nisu bili u “poslušnosti” katehistima.) Na tom hodočašću, nazočni vjernici su se molili tijekom putovanja autobusom. Sljedbenici NP-a se nisu htjeli moliti s ostalima a kao razlog zašto se ne žele moliti naveli su: “Na našim (neokatekumenskim) hodočašćima se ne moli”

  • January 19, 2013 at 6:26 pm
    Permalink

    Niti nama nisu odobravali ići na druga hodočašća koja nemaju veze sa NP,jedina priznata hodočašća su bila ona koji oni organiziraju, naročito nas se pozivalo da idemo na susrete s kikom,ako su kad koja braća išla na druga župna hodočašća ili na neke druge katoličke susrete,prešućivali su.To je opće poznato.

  • January 21, 2013 at 9:57 am
    Permalink

    Dragi Pehar,
    vezano za tvoj navod o zeni koja je umrla nakon sto je rodila svoje dijete jer nije htjela pobaciti na nagovor lijecnika
    Sveta Gianna Beretta Molla je proglasena svetom od Katolicke Crkve jer je odabrala zivot djeteta , iako je znala da ce ako ostane trudna i zadrzi trudnocu ona umrijeti jer je bila lijecnica.

  • January 22, 2013 at 10:58 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Odgovor na repliku 3

    Još jedan pokušaj neokatekumenskog ispiranja mozga. Vidljivo je, osim sljedbenicima NP-a i onima kojima su sljedbenici NP-a isprali mozak, da doktori nisu govorili toj ženi iz Zagreba da napravi pobačaj, nego da ne ostane trudna. Ta žena je slušala savjete doktora, godinama prije nego je ušla u NP. Na koji način su to ona i muž činili, na crkveno dozvoljen ili nedozvoljen način, to nije tema ovog svjedočanstva. No, kad su im u NP-u isprali mozak da nije Božja volja slušati doktore nego katehiste, tad je odlučila zatrudniti.

    Autor replike 3 pokušava usporediti nešto što se usporediti ne da. Još ako je i katehist, to je dovoljno njegovim sljedbenicima da više ne razmišljaju o tom i ne postavljaju pitanja, pod prijetnjom “ognja paklenog”.

    U NP-u, ne da ne pokušavaju proglasiti tu ženu svetom, nego takve i slične slučajeve stavljaju “pod tepih”. O tome je zabranjeno govoriti u NP-u i van NP-a. Kao što im je zabranjeno govoriti i o nizu samoubojstava u NP-u, o tisućama slučajeva traženja duhovnih, psiholoških i ostalih vrsta pomoći bivših sljedbenika NP-a, kojima su s više ili manje uspjeha uništili život u NP-u.

    Nisu to jedini primjeri “igranja Boga” kojima se služe u NP-u i kojima manipuliraju životima ljudi (životima sljedbenika NP-a). Cilj tih manipulacija, koje čine “u ime Boga”, nije duhovni rast pojedinaca, nije pomoć u približavanju / spajanju pojedinca i Boga, nego je cilj rast i širenje NP-a (dok se svi ne “obrate” i postanu sljedbenici NP-a.) Drugim riječima, cilj je ustoličenje lažnog spasitelja, spasitelj je: NP. (I lažne crkve: NP crkve).

    Postoji i fraza u NP-u: “O NP-u sve najbolje”. Ili dobro poznata fraza: “Sudiš” (“sudiš”: znači govoriš stvari koje ne idu u prilog NP-u). Ima još fraza na tu temu.

    Još jedno svjedočanstvo (o kojem je zabranjeno govoriti u NP-u)

    U jednoj zajednici NP-a, tijekom pričesti pod prilikama vina, dogodilo se da se desetak osoba nije uspjelo pričestiti, jer nije ostalo dovoljno za svih. Tad se jedan katehist dosjetio “spasonosnog” rješenja. Prišao je svećeniku i rekao mu da je u boci (boci iz koje je livano vino u kalež prije pretvorbe) ostalo još vina, pa da ga prelije u kalež i tim “pričesti” ostatak ljudi.

  • June 10, 2015 at 1:07 pm
    Permalink

    Znači, ako sam dobro shvatila, tih nekoliko ‘sretnika’ je bilo pričešćeno neblagoslovljenim vinom??
    Krasno! UŽAS ŽIVI!!!
    U kakvom svijetu mi živimo?!
    Katastrofa neviđenih razmjera!!!

Comments are closed.