Neokatekumeni kod prefekta Kongregacije za nauk vjere?

 

Čini se da je neokatekumenska trojka (Kiko, Carmen i o. Mario) imala prvi sastanak  s prefektom Kongregacije za nauk vjere, biskupom Gerhardom Ludwigom Muellerom u ovaj ponedjeljak, 17. 12. Razgovor se nastavlja u siječnju.

Link

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

16 thoughts on “Neokatekumeni kod prefekta Kongregacije za nauk vjere?

  • December 20, 2012 at 7:50 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Možda slijedeće, nema veze s naslovom ovog posta, a možda ima.

    Prosječni sljedbenik NP-a vjeruje u slijedeće:

    1. Sve Biskupije i sve župe moraju otvoriti NP.
    Teško je dokazati sljedbeniku NP-a da to nije istina. U uvjeravanju da to nije istina, do sad se najuspješnije pokazalo da im kažeš kako su sljedbenici NP-a obilazili i još uvijek obilaze sve Biskupije i župe i pokušavaju naći nekog tko će “otvoriti put”, odnosno prihvatiti NP. Znači, osim “desetak” koji su to učinili, “tisuće” su odbili.
    Po nauku NP-a, Biskupe i svećenike RKC koji su ih odbili, prevario je đavao, postupili su protivno Božjoj volji, ne žele se obratiti, i oni su neobraćeni pogani, ne vide da ih Bog ljubi, i jednog dana će odgovarati pred Bogom jer su to odbili učiniti.

    2. One Biskupije i župe koje su “otvorili put”, odnosno prihvatili NP, ne smiju ga više zabraniti odnosno ne prihvatiti.
    Do sad se konkretno nabrajanje onih koji su se na ovaj ili onaj način usprotivili NP-u, pokazalo najuspješnijim u uvjeravanju sljedbenika NP-a da to nije istina.

    3. Ako tko zabrani NP, mora zabraniti i sve ostale zajednice / pokrete.
    Ovo vjerovanje dolazi do izražaja tek kad nekom sljedbeniku NP-a dokažeš da mu njegovo vjerovanje iz točke 2 nije istinito.

    A kakve to veze ima s postom: Neokatekumeni kod prefekta Kongregacije za nauk vjere? Ima veze, jer mislim da se tamo neće raspravljati o onom što piše u ove tri točke neokatekumenskog vjerovanja. A neće se raspravljati ni o ostalim neokatekumenskim vjerovanjima koja su opisana u tisućama svjedočanstava bivših sljedbenika NP-a, kao i u mnogobrojnim “bliskim susretima” onih koji nisu sljedbenici NP-a s sljedbenicima NP-a i s NP-om. Ta vjerovanja se prenose usmenim putem, kao i duhovnim putem (neokatekumenski zloduh).

    Vratimo se na prvo vjerovanje. Jedan svećenik RKC se odlučio nakratko priključiti NP-u. Nakon par mjeseci, sljedbenici NP-a (njih nekoliko) ga pozivaju da dođe na konvenciju NP-a, koja traje petak, subotu i nedjelju. Svećenik je odgovorio da bi možda i mogao doći ostalim danima, ali nedjeljom nikako, jer u svojoj župi ima Mise. Rekao je i da mu je problem i petak i subota, jer ima dosta obveza u svojoj župi. Sljedbenici NP-a su mu rekli da mora doći na konvenciju, da je Božja volja da dođe, da ga Bog poziva da napusti župu i dođe na konvenciju NP, da nije Božja volja da ove nedjelje drži Mise u svojoj župi, da na poziv NP-a (Boga) mora sve drugo ostaviti… Svećenik je i dalje ostajao pri svom, a sljedbenici NP-a pri svom. Sljedbenici NP-a su počeli polako gubiti živce (razum su odavno izgubili, odnosno u NP-u im je ispran mozak). Usmeno uvjeravanje zamalo nije prešlo u fizičko uvjeravanje. Jedan je od sljedbenika NP-a prijeteći šakama krenuo prema svećeniku, ali je u zadnji tren zastao. U NP-u postoji fraza: “Mrtav ili živ u zajednicu (NP)”. Kako svećenika nisu uspjeli dovući živog, malo je nedostajalo da ga dovuku mrtvog u NP. Svećenik zamalo nije “ostao bez glave”, a ni o tom slučaju se neće raspravljati na Kongregaciji za nauk vjere.

    Pozivam sve, da svoja svjedočanstva o NP-a, pošalju u Vatikan, na Kongregaciju za nauk vjere. Vatikan čuva dokumente stare stotinama godina. Sljedbenici NP-a vjeruju da će pred Bogom odgovarati svi oni Biskupi i svećenici koji nisu htjeli prihvatiti NP. U Vatikanu će jednog dana odgovarati oni koji su zanemarivali svjedočanstva o NP-u. Ne brinite se, ponavljam, Vatikan čuva dokumente stare stotine godina.

    Sljedbenici NP-a će, uz uobičajene fraze, reći i : “Da nismo od Boga, raspali bi se”. No, sve je od Boga, osim grijeha. A nisu se “raspali” ni protestanti, ni jehovini svjedoci, ni mormoni, ni tisuće sekti. Dapače, umnožavaju se. Misionari iz Afrike prenose slijedeća iskustva. Kažu, kad se prevede Biblija na neki od jezika u Africi, odmah se nađu oni koji počnu Bibliju tumačiti načinom na koji žele i okupe oko sebe svoje sljedbenike i stvore novu sektu.

  • December 20, 2012 at 10:42 am
    Permalink

    Hahahah…..sumanito dobar horor made in Pehar.
    Kažeš da župnik nikako ne može ostaviti župu vikendom?Zar nema nikoga tko bi ga zamijenio?
    Sigurno su mu došli kolege protivnici Puta,koji su mu rekli da više neće s njim piti kavu,ako….hahaha

    A da nastavimo raspravu sa prethodne teme o stanju mladih vjernika u našoj Katoličkoj Crkvi?
    Gdje je nestalo 200000 Katolika u ovih deset godina,nije valjda da samo Katolici umiru,a rađaju ateisti…
    Misliš li da kad izbacimo Put nogom u stražnjicu,da će se stvari riješiti isti tren?

    Nova Evangelizacija?
    Nije li nam to raditi bili na Putu ili ne?

  • December 20, 2012 at 11:39 am
    Permalink

    Da ste vi neosi legalna crkva nestalo bi i 500 000 katolika,ljudi bi bježali glavom bez obzira!

  • December 20, 2012 at 11:44 am
    Permalink

    Stanje u pogledu odobravanja bizarnih rituala ove zajednice, zapravo paralelne crkve, usložnjava se.

  • December 20, 2012 at 11:47 am
    Permalink

    Javna je tajna da osnivač Puta, Kiko, podmazuje novcima kotačiće u Vatikanu; zato im se sve odobrava, o čemu drugi s rupama u džepu mogu samo sanjati.
    Ako imaš kojeg člana obitelji u toj sekti, onda ti je jasno kamo odlazi 10% prihoda koje je svaki član nakon određenog perioda Puta dužan davati (osim ostalih stvari na koje odlaze novci, a članovi sekte ne smiju znati kamo njihov novac odlazi).

  • December 20, 2012 at 11:53 am
    Permalink

    Da, čitao sam već svjedočenja žrtava, ali ih u sektu uvijek uvuku bezazleno, uz podršku roditelja. Mladi se okupljaju u subotu navečer, pjevaju i plešu flamenco, umjesto da se drogiraju i slušaju sotonističke čupavce.

    Show must go on, Vatikan ima odgovor na svaki problem. Iako su katolički subotari naišli na tvrdi orah, jer američki konzervativni kardinal Raymond Leo Burke je na čelu najvišeg crkvenog suda u katoličkoj crkvi

  • December 20, 2012 at 11:57 am
    Permalink

    Registrirani korisnik

    Registracija: Nov 2012.
    Postova: 2
    Pozdrav svima! Najprije da kažem da mi nije namjera vrijeđati neokatekumene ni put. Samo želim opisati svoje iskustvo. Nisam neokatekumen. Neokatekumen je moj bivši dečko s kojim sam hodala prije nego je postao neokatekumen i neko vrijeme poslije. Mogu samo reći da je od mlade osobe pune života postao ogorčeni depresivac koji sve vidi crno. Što se tiče ostalih članova koje sam upoznala jako je zanimljivo da se svi slično ponašaju i daaaa istina je- osuđuju sve koji nisu na putu. Moj dojam o njima je da jako vjeruju u moć molitve a puno manje u milosrđe. Čak mi je jedna neokatekumenka rekla da za grijeh postoji ispovijed(u smislu ispovjedaonice ne pokajanja). Da, smatram da je neokatekumenski put sekta i crkva u crkvi.

  • December 20, 2012 at 12:37 pm
    Permalink

    Ajmo Marko,Ivane i Stipe svi za jednoga ,a sve jedan….u deset minuta.

    Znači 200 000 Katolika je u stvari napustiloNeokatekumenski Put?

    Zato da ne bi Kiku davali 10 % od mjesečnih prihoda?

    Kod Linića im jeftinije…ili?

  • December 20, 2012 at 1:07 pm
    Permalink

    REPLIKA NA SVE POSTOVE, OSOBITO NA PEHAROV.

    ZNAJUCI TKO SI NIJE TI ZA ZAMJERITI OVE STVARI KOJE SI NAVEO, A ZA KOJE I TI ZNAS DA SU BEZOCNA LAZ.

    Dakle, ponovimo gradivo:

    …priznajem Neokatekumenski put kao itinerarij katoličke formacije, valjane za društvo i za današnja vremena. Stoga žarko želim, da braća u episkopatu vrednuju i pomažu – zajedno sa svojim prezbiterima – ovo djelo nove evangelizacije, kako bi se ono ostvarilo prema smjernicama predloženim od njegovih inicijatora, u duhu služenja mjesnom ordinariju i zajedništva s njime te u kontekstu jedinstva mjesne Crkve sa sveopćom Crkvom. ”

    —Ivan Pavao II., PISMO “Ogniqualvolta” 30.08.1990

    Neokatekumenski put pomaže obnovi i učvršćivanju kršćanske inicijacije u župama i biskupijama, promičući postupno i radikalno ponovno otkrivanje bogatstva krštenja, pomažući da se kuša božanski život, nebeski život koji je Gospodin započeo svojim utjelovljenjem, svojim dolaskom među nas, svojim rođenjem kao jedan od nas. Taj Božji dar svojoj Crkvi stavlja se “biskupu kao jedan od načina biskupijskog ostvarenja kršćanske inicijacije i permanentnog odgoja u vjeri. ”
    —Benedikt XVI, Audijencija 17. siječnja 2011.

  • December 20, 2012 at 1:57 pm
    Permalink

    Moja prijateljica je isto pobjegla od neosa,zabranjivali su joj da ide na hagioterapiju kod profesora Ivančića.toliko o njihovom uvažavanju drugih katoličkih pokreta i zajednica.

  • December 20, 2012 at 3:30 pm
    Permalink

    Sorry Ultravox I. ali tu bajku o zajedništvu sa katoličkom crkvom možeš pričati dječici, a ne meni. To je čista neistina i reći ću ti da većina vas, nekažem da si i ti među njima, ali sigurno neka tvoja braća iz zajednice, podcjenjuju ljude u crkvi, smatraju se boljima i vole pljuvati po karizmaticima, fokolarinima, framašima i svim ostalim zajednicama koje nisu Neokatekumenske… Znam to i pre dobro. Bio sam u toj zajednici sve i svašta, čuo sam i vidio to ‘lijepo i pobožno’ ponašanje, kao i ‘veliko zajedništvo neosa i crkve’.

  • December 20, 2012 at 3:43 pm
    Permalink

    Nisam baš upoznat s Neokatekumenskim putem, ali ako je istina da neokatekumeni brane ostalim katolicima (nečlanovima Neokatekumenskog puta) sudjelovanje u Euharistiji, tada mislim da to ne može voditi na dobro. Naime, Euharistija podrazumijeva zajedništvo i otvorenost, jer u svakom euharsitijskom slavlju je prisutan isti Krist, koji pozivlje sve ljude k sebi. Tako da se upravo u Euharistiji ponajviše očituje zajedništvo Crkve.
    __________________
    Kasno sam te uzljubio, ljepoto tako stara i tako nova, kasno sam te uzljubio! (sv. Augustin)

  • December 20, 2012 at 4:12 pm
    Permalink

    Ja imam i dokaze za ovo!
    Citiram Kika: “Čovjek ne može činiti dobro, jer je odvojen od Boga, te je iz temelja nemoćan i nesposoban, prepušten na milost i nemilost zlim duhovima. Čovjek je rob Zloga. Zli je njegov gospodar. Stoga ne pomažu ni savjeti, ni zahtjevne propovijedi. Čovjek ne može činiti dobro(…). Ne može izvršavati zakon.” (citat iz knjige “Osvrt na neokatekumenski put”; Enrico Zoffoli; izdaje: Karikativni font UPT “Ne živi čovjek samo o Kruhu!”; Đakovo 2006.

    Evo jedno svjedočenje majke:
    “S neokatekumenima i njihovim svećenicima započela sam raspravu o ispovijedanju grijeha… Ispovijedali mi grijehe ili ne: mi smo neprestano u stanju grijeha. Čini se kao da Božja milost ne postoji, jer ne služi ničemu i onaj koji se nada da je ima preuzetan je, zato što želi postati poput Boga, te pada u ruke Sotonine, jer se ne prihvaća onakvim kakav jest. Stoga valja nastaviti griješiti.” Gospodine ili gospođo “Veritas” znamo i mi mnogi u crkvi i van crkve tko ste vi,vaš pokret,vaša doktrina ……..itd

  • December 20, 2012 at 10:25 pm
    Permalink

    #95
    Precasni
    The Lord is my Shephard

    Registracija: Apr 2008.
    Postova: 39
    Oprostite na mojoj odustnosti radi obveza. Ponovno sam ovdje pa ću nastaviti s ovom temom.
    Neokatekumeni su zatvorenog tipa. Nije istina da svi mogu prisustvovati euharistiji jer znam puno ljudi koji su bili poslani van, jer to nije za njih, da se nebi sablaznili…
    Ne sudite? Nebih rekao. Sudite vi druge i više nego što treba. Kakav je vaš odnos prema župnoj zajednici, fokolarinima, frami, karizmaticima??? Koliko sam ja čuo, vidio i osjetio, ne samo da ih kritizirate nego im se i rugate. I ona poznata stvar koja se vrti u zajednici Nema spasenja osim u Neokatekumenskom putu.
    I meni su probali prodati priču gdje bih ja bio da nisam u zajednici. Ma bio bih isto gdje sam i sad! To su čiste manipulacije ništa više.
    Slavite da bi bili oko oltara, pa onda slavite van crkve, a ne bit u crkvi i kraj Oltara raditi drugi oltar i okretati ovom POSVEĆENEOM leđa, kao i Tabernakulu!
    Ovo o oltaru kraj Oltara me podsjeća na ono zlatno tele Izraelaca….

  • December 21, 2012 at 10:26 am
    Permalink

    SVIMA OD SVEGA SRCA ZELIM BLAGOSLOVLJEN BOZIC I SRETNU NOVU 2013.
    PREDLAZEM DA OVE DANE BOZICA SVI “PREKUJEMO MACEVE U PLUGOVE, A KOPLJA U SRPOVE” KAKO BI CISTA SRCA I BEZ SVADJE MOGLI DOCEKATI RODJENJE NASEG SPASITELJA.

  • January 3, 2013 at 2:56 pm
    Permalink

    MOLIM VAS: POGLEDAJTE REKLMAU NA OVOJ ‘KRŠĆANSKOJ WEB STRANICI’!

    –Sudbinsko proricanje
    http://www.ezo.tv
    Saznajte svoju sudbinu Sudbina Vam daje odgovore–

    Sram vas i stid bilo!!

Comments are closed.