Neokatekumenske djevojke kao ‘cipli’ koji mame Kineze u Kikovu mrežu

Kiko pokreće veliku kampanju slanja neokatekumenskih djevojaka za evangelizaciju Kine. Kad Kinezi vide djevojke svi će doći na kateheze. Politika Komunističke partije dovela je, kaže, do manjka od 50 miliona djevojaka. Neokatekumenske djevojke mu služe kao mamac za privlačenje Kineza na kateheze. U Napulju on to uspoređuje s tehnikom hvatanja cipala u mrežu, pomoću ženke cipla sve ciple uhvatiš u mrežu. To mu je šala, ali vrlo interesantna. Na žalost tu je i kardinal Sepe, nadbiskup Napulja.

Link

 

Kiko govor o ‘ciplima’ počinje nakon 2:08:00.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

16 thoughts on “Neokatekumenske djevojke kao ‘cipli’ koji mame Kineze u Kikovu mrežu

  • December 9, 2012 at 3:23 pm
    Permalink

    ovaj čovjek mora da je poremećen i to dosta

  • December 9, 2012 at 6:00 pm
    Permalink

    Svi, pa i djeca, neokatekumeni, često, vrlo često slušaju, a i ja sam slušala, da smo izabrani, odabrani, samim time kod prozivke ističu da su bili na Euharistiji, a ostali da su bili na Sv. Misi, govore svoja iskustva slušanja Božje Riječi, time da iznose odjek koji su čuli u subotu, od odraslih, teško mogu iznijeti što im Bog govori dok se spremamo za nedjeljnju Sv. Misu, dok sam primjetila da ostala djeca pozornije slušaju čitanja, otvorenija su u molitvi, otvorenija u iznošenju svojih stavova. Zajedništvo vjeronaučnih susreta ne prihvaćaju kao zajedništvo, jer su se navikli na neokatekumenske službe Riječi, teško prihvaćaju različitost ostale djece,vjeronauk jednostavno ne prihvaćaju kao zajednicu, već mjesto gdje izvršavaju svoju dužnost.
    Možda sam u krivu, i nemoj misliti da ih osuđujem, pa to su djeca, nisam imala namjeru to učiniti, meni su svi dragi i nastojim se svima prilagoditi, ali, brate, odskaču u nekim stvarima, misle da sve znaju, a ja se zadivim kada čujem dijete koji nije neokatekumen, roditelji van Crkve, kad čjem njihovu čežnju za Bogom, njihov žar za molitvom, ma, nešto predivno. Što se tiče brojke, vjeruj mi ne brojim, jedino kod prozivke , skužim tko su neokatekumeni, ali na oko trideset djece, ima se do pet neokatekumenske djece, interesantno je da djeca čiji su rodidelji članovi drugih molitvenih zajednica, nikad to ne ističu. Kroz rad s djecom, npr. kroz korizmu, stalno ističu bdijenje kroz cijelu noč, odlazak u restoran…itd., ostala djeca budu zbunjena, jer oni s roditeljima idu na Sv. Misu uvečer-bdijenje, i sutra dođu na Uskršnju Sv. Misu, imaju obiteljski ručak, dolazi rodbina, pa im nije jasno što ova djeca pričaju, pa se stvaraju nedoumice, pa moraš objašnjavati zašto je kod neokatekumena ovako, a kod njih onako i tako u beskraj. Nisu djeca nimalo kriva. ali, mislim da im se vrlo rano ulijeva osjećaj elitizma, posebnosti, i vrlo malo roditelja neokatekumena dolazi na susrete, osim ako su u pitanju sakramenti koje djeca u određenoj dobi trebaju primiti. Ponavljam, ja sam bila neokatekumen, ali neki vjeroučitelji nemaju to iskustvo neokatekumenata, pa se moraju prilagođavati, a da ne prave razliku između djece, meni teško polazi za rukom objasniti djeci da oni koji su bili na Euharistiji subotom, da im se priznaje kao i njihov dolazak na nedjeljnju Sv. Misu, ili obratno.
    Mislim da nećeš biti zadovoljan odgovorom,ali preciznu statistiku ne vodim, to su moja opažanja i nekih drugih vjeroučitelja.
    Mir s Tobom, brate

  • December 9, 2012 at 8:16 pm
    Permalink

    Odgovor za o,neeeeeeeeee ili lovreško….
    Djeca ne idu na službu Riječi.

    Nemaš blage veze i bolje bi ti bilo da ne predaješ vjeronauk,kad izdvajaš i diskriminiraš neokatekumensku djecu.

  • December 9, 2012 at 11:29 pm
    Permalink

    Neokatekumenska djeca diskriminiraju drugu djecu!

  • December 9, 2012 at 11:35 pm
    Permalink

    Sve gore navedeno je istina i samo istina,oni su”izabrani”,”elita” itd,a ostali su hmm pogani! Tko god nije dio tog pokreta ne može biti kršćanin,nažalost ljudi moji ali to je neokatekumenska doktrina!

  • December 9, 2012 at 11:41 pm
    Permalink

    gradite si čak i groblja da bi se distancirali od pogana,ma gle,gle tko to govori o diskriminaciji!

  • December 10, 2012 at 10:01 am
    Permalink

    Pa prije nisu postojali izrazi kao npr.”katolici nedjelje”,to je “sve prirodna religioznost”,misleći pri tom na sve druge katoličke pobožnosti dok nisu došli neosi. Tko tu diskriminira?

  • December 10, 2012 at 10:27 am
    Permalink

    Dozvoli da odgovorim na neke djelove.

    Svi, pa i djeca, neokatekumeni, često, vrlo često slušaju, a i ja sam slušala, da smo izabrani, odabrani,

    To nas uči vjera, znaš, “vjeroučiteljice”? Kršćani jesu izabrani.

    Samim time kod prozivke ističu da su bili na Euharistiji, a ostali da su bili na Sv. Misi,

    Ah pa to je strašno. Znači neokatekumenska djeca euharistiju zovu onako kako je naziva i Crkva u dokumentima. Stvarno, jako loše. Mora da je i Ivan Merz bio neki čudak koji je još prije nego se Kiko rodio kao svoje geslo često navodio: Žrtva-Euharistija-Apostolat. Baš je čudak taj blaženik, je li?

    Govore svoja iskustva slušanja Božje Riječi

    Eto još jedne nakaradnosti. Kako sad djeca idu slušati Božju riječ?

    dok sam primjetila da ostala djeca pozornije slušaju čitanja, otvorenija su u molitvi, otvorenija u iznošenju svojih stavova.

    Pa to to je jasno kao dan. Djeca i te kako osjećaju odnos učitelja prema njima. Ovdje si jasno iznijela koliko ti razlike radiš (i to na temelju banalnih stvari) između djece. Ti misliš da to djeca ne osjećaju? Kako li si samo dobila mandat za rad?

    Možda sam u krivu, i nemoj misliti da ih osuđujem, pa to su djeca, nisam imala namjeru to učiniti, meni su svi dragi i nastojim se svima prilagoditi, ali, brate, odskaču u nekim stvarima, misle da sve znaju, a ja se zadivim kada čujem dijete koji nije neokatekumen, roditelji van Crkve, kad čjem njihovu čežnju za Bogom, njihov žar za molitvom, ma, nešto predivno.

    Eto. Pročitaj što si ovdje napisala još jednom. Ja mislim da ih osuđuješ. Dapače, ti djeci upućuješ prigovor kao da su odrasla. Ti čak i znaš da oni misle da sve znaju. Šteta da se zadiviš samo kad vidiš da dijete koje nije neokatekumen ima čežnju za Bogom. Za neokatekumensku čežnju imaš neka druga tumačenja te čežnje. I još lažeš sebi da ih ne osuđuješ i da nemaš predrasude. Daj pogledaj u svoje srce i pusti što govorim ja ili bilo tko. Što nalaziš?

    Što se tiče brojke, vjeruj mi ne brojim, jedino kod prozivke , skužim tko su neokatekumeni, ali na oko trideset djece, ima se do pet neokatekumenske djece, interesantno je da djeca čiji su rodidelji članovi drugih molitvenih zajednica, nikad to ne ističu.

    To je možda zato što nisu oduševljena. Zar se moramo ispričavati što su naša djeca oduševljena što su s roditeljima bila na euharistiji? Da im kažemo da posle slože neke bezlične face ili još bolje: tužne i nazainteresirane? Što je s tobom?

    Kroz rad s djecom, npr. kroz korizmu, stalno ističu bdijenje kroz cijelu noč, odlazak u restoran…itd., ostala djeca budu zbunjena, jer oni s roditeljima idu na Sv. Misu uvečer-bdijenje, i sutra dođu na Uskršnju Sv. Misu, imaju obiteljski ručak, dolazi rodbina, pa im nije jasno što ova djeca pričaju, pa se stvaraju nedoumice, pa moraš objašnjavati zašto je kod neokatekumena ovako, a kod njih onako i tako u beskraj.

    Pa naravno kad imaju takvu vjeročiteljicu koja potencira da su razlike uzrok sukoba a ne bogatstva. Reci, tako poučavaš djecu i o drugim (različitim) obredima u Katoličkoj Crkvi, o drugim religijama i sl.? Da su razlike loša stvar?

    Nisu djeca nimalo kriva.

    Apsolutno. Tome si kriva ti.

    Ali, mislim da im se vrlo rano ulijeva osjećaj elitizma, posebnosti,

    Pa ćeš ti to riješiti time da im ulijevaš isto to, samo sa suprotnim predznakom. Bravo. Pljesak.

    I vrlo malo roditelja neokatekumena dolazi na susrete, osim ako su u pitanju sakramenti koje djeca u određenoj dobi trebaju primiti.

    Čuj, ja sam vjeročitelj. Vrlo malo roditelja dolazi na susrete i na misu i na bilo što. Župnik ih pozove, a oni ne dođu. I što? A ja nemam niti jednog neokatekumena u župi.

    Meni teško polazi za rukom objasniti djeci da oni koji su bili na Euharistiji subotom, da im se priznaje kao i njihov dolazak na nedjeljnju Sv. Misu, ili obratno.

    Pa kad ti je to tako teško, kako ćeš im objasniti da na euharistiji kruh postaje tijelom, a vino postaje krv Kristova? Kako ćeš im objasniti bilo što? Možda bolje da ti ipak nađeš neki lakši posao koji te manje živcira i u kojem ne moraš puno objašnjavati “dobroj” djeci zašto su “zločesta” djeca drugačija.

  • December 10, 2012 at 2:57 pm
    Permalink

    elitizam i ekskluziva su veliki problemi dotičnog pokreta,kult ličnosti,nikakav kritički stav prema toj vrsti duhovnosti,neprestano vrijeđanje čovjekovog dostojanstva,ponižavanje čovjeka da ništa ne vrijedi,takve kateheze i takva evangelizacija ne stoji u katekizmu KKC

  • December 10, 2012 at 3:39 pm
    Permalink

    Gospodine iskreni ne poznajete pokret iznutra,pa zaboga samo su oni izabrani,a svi drugi su pogani

  • December 10, 2012 at 5:17 pm
    Permalink

    kiko je od pozitivnih iskrenih početaka(slamova madrida)kasnije otišao u nekakvu narcisoidnu priču bez imalo poštovanja i poniznosti

  • December 10, 2012 at 5:40 pm
    Permalink

    TO SU SVE PRIČE!!!

    U MOM RAZREDU(3. RAZRED SREDNJE ŠKOLE) SU SVI “KATOLICI”, A JA SAM “NEOKATKUMEN”!

    JEDINI JA IDEM NA “EUHARISTIJU”, A NITKO OD NJIH NE IDE NA “MISU” OD KRIZME!!!!

    ONI SVI IDU U DISKO SUBOTOM, PUŠE TRAVU, OPIJAJU SE; BUDE SE U NEDELJU UJUTRO MRTVI!!!! ONI SU I DALJE “KATOLICI”

    A JA SAM IŠAO U SUBOTU NAVEČER NA EUHARISTIJU I VRATIO SE SRETAN!!!!!!!!!!!!! A MENE OVDJE NAZIVATE “DEBILOM”

    KAD SMO IMALI U PETAK ZDRAVSTVENI ODGOJ, JEDINI SAM JA PITAO PSIHOLOGICU DA NAPUSTIM NASTAVU TOG ODGOJA O SEKSUALNOSTI.

    SVI OSTALI SMU MIRNO SJEDILI, I ISMIJALI SU ME, ALI NIJE MI ŽAO!!! A ONI SU I DALJE “KATOLICI”

    ONI SU SVI “KATOLICI”… A ONDA SAM JA DEBIL!?!?!?!?!?!

    TO ŽELITE REĆI?!?!?!

    JEDNINI JA POKUŠAVAM ŽIVITI KRŠĆANSKI, ALI NJIMA TO NIJE DANO, A MENI JE BOG DAO TU MILOST!!!!!

    ZATO OBRATITE SE!!!!!!!!!!!!! PA I JA SE MORAM OBRATIT!!!!!!!!!!!!!

    ZATO PRESTANITE S TIM ISPRAZNIM I GLUPIM RASPRAVAMA!!!!!!!!

  • December 11, 2012 at 6:07 pm
    Permalink

    Ja sam bio pripadnik punih godinu dana, pred nekih deset godina. I moram reći da sam ih napustio jer sam zaključio tada da je taj pokret generalno otišao stranputicom, u odnosu na ono što je bilo zamišljeno. Postoje još uvijek određene pozitivne stvari vezano za ovak pokret, ali ja ću navesti određene negativne koje sam uočio i zbog kojih sam se udaljio od njih:

    Kao prvo, svjesno ili nesvjesno, u neokatekumenima se stvara svojevrsni elitizam, prvenstveno kroz činjenicu da imaju vlastita pravila bogoslužja (iako idu nedjeljom na misu, vrhunac njihova bogoslužja jest subotnja euharistija). Druga činjenica koja na prvi pogled izgleda bezazleno ali je vrlo opasna jest tendencija da članovi NK pokreta jedni druge nazivaju “bratom” i “sestrom”, dok istovremeno ostali ljudi, pa niti kršćani, ne ulaze kod njih u tu kategoriju ili barem ne u isti rang. Kod njih generalno prevladava atmosfera da su “veći i bolji kršćani” od ostalih kršćana, a ta samodopadnost se često može “rezati nožem”.

    Druga stvar: neokatekumeni stvaraju lobije gdjegod mogu (slično kao što rade scijentolozi). Osobno znam za više slučajeva gdje su neokatekumeni pogodovali zapošljavanju drugih neokatekumena nauštrb kvalificiranijih osoba koji nisu u pokretu (dakle još jedna odlika modernih kultista). Štoviše, na jednoj konvivenciji na kojoj sam nazočio, jedno od pitanja u nekakvoj “radionici” bilo je: “Što mislite je li bolje da se na vodeća mjesta zapošljavaju pripadnici neokatekumenskog pokreta ili ostali?”

    I treće jest opće licemjerje (barem prema onome čemu sam svjedočio). Prije svega, u određenim tzv. “prijelazima” članovi određene NK zajednice dužni su se ispovijediti pred svim članovima spomenute zajednice, odnosno doslovce “iznijeti dušu na vidjelo”, dakle sve svoje probleme i grijehe, reći jasno i glasno koji je njihov križ, itd. Potom tobože imaju potporu “braće i sestara”, da bi potom njihovi problemi i privatne stvari postale predmet osuđivanja, tračeva i slično.

    Naravno, ne mogu generalizirati, znam puno ljudi koji su u NK pokretu i koji su vrlo moralni, čovjekoljubivi i mogu služiti kao primjer kako treba živjeti i ophoditi se spram drugih, ali s gore navedenim stvarima sam se susreo u okvirima NK zajednice u kojoj sam svojevremeno bio.

  • December 12, 2012 at 8:11 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija
    Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!

    Naslov posta “Neokatekumenske djevojke kao ‘cipli’ koji mame Kineze u Kikovu mrežu” je točan, jer sljedbenici NP-a ne navještaju Boga, ne zovu ljude k Bogu i k RKC, nego ljudima navještaju NP i zovu ih u NP. A sve ostalo za sljedbenike NP-a nije Božja volja i/ili nije tako dobro kao NP i/ili je djelo sotonskih sila.

    Sad bih o odnosu prema ženama u NP. On se svodi na sljedeće:

    – Neudane se moraju udati za nekog sljedbenika NP-a. Ako su u vezi (hodaju) ili su zaručene s nekim tko nije sljedbenik NP-a, istog moraju dovesti u NP. Ako im to ne uspije, moraju prekinuti vezu ili zaruke s dotičnim. Po KKC 1628 upitna je i valjanost brakova sljedbenika NP-a.

    – Napomena: U NP-u uče svoje sljedbenike suprotno odredbama KKC 1625, jer osim što ih prisiljavaju na brak, kao glavnu zapreku im nameću da se ne smiju udavati/ženiti s osobom koja nije sljedbenik NP-a.

    – Udane, kojima suprug nije sljedbenik NP-a, moraju istog milom ili silom dovesti u NP.

    – Napomena: ono s ciplom nije slučajnost. Ženama govore, da prije nego kažu svom mužu da dođe u NP, da mu ispeku, na primjer, kolače. (Namami ga kolačima u NP). A nije to samo kod muževa, nego pecaju ljude u NP i na sljedeće načine: reci onima koji nisu sljedbenici NP-a da ih Bog ljubi pa ih pozovi u NP. Ili, reci onima koji imaju problema, da dođu u NP i tamo će riješiti probleme. Općenito, mame ljude da nešto ne valja s njima, s njihovim životima, njihovom vjerom, a da bi sve to promijenili, trebaju doći u NP. Dio ljudi je ušao u NP samo zato da bi u NP-u našli nekog za ženidbu/udaju. (Ne govore ljudima da samo s njima nešto ne valja. Nego da i u RKC mnogo toga ne valja. A posebno “užasno” mjesto je “svijet”, iz kojeg trebaju pobjeći.)

    – Žene (udane) služe prvenstveno za rađanje djece (U NP-u odbacuju prirodno planiranje obitelji. Mnogi sljedbenici NP-a niti ne znaju za prirodno planiranje. A dio onih koji zna, misli da je to grijeh.)

    – Dok je žena trudna, u NP-u je nazivaju frazom “kraljica”. Odnosno, dok su trudne, govore njihovim muževima frazu: “one su vaše kraljice”. Kad žene dođu u godine kad ne mogu imati djecu, tad u NP-u postoji fraza: “stare babe koje više ne mogu rađati”.

    – NP (zajednica) im je ispred njihove djece, muža, obitelji. Zapravo, ispred svega.

    – Svoju djecu, ako to već nisu, moraju s 13,14 godina, milom ili silom dovesti u NP. Zapravo, djeca im uopće nisu bitna, nego im je bitno da im dijete jednog dana postane sljedbenik NP-a.

    – Napomena: odbacuju i KKC 1653 jer im roditeljski odgoj djece nije bitan, nego im je bitno da će im djeca jednog dana postati sljedbenici NP-a. A tada će započeti “pravi” odgoj: djecu će im odgajati katehisti, odnosno NP. Katehisti (i NP crkva) će djeci biti “odgojitelji iznad roditelja”. I ne samo odgojitelji, nego će im biti Bogovi, kao i njihovim roditeljima.

    – Kad su u nekom društvu, ženama je zabranjeno govoriti. Prije nego nešto kažu, moraju pitati svog muža: “Smijem li dobiti riječ / nešto reći”. Ako im muž ne odobri, moraju šutjeti.

    – Bez dopuštenja muža, smiju govoriti jedino u odjecima ili uvodima.

    – Ukoliko žena ne uspije dovesti muža u NP, tad je u NP-u optuže frazom: “nisi znak (nisi kršćanka)” jer da jesi, tvoj muž bi odmah došao u NP. Da bi skinule “krivicu” (optužbe) s sebe, krivnju nastoje prebaciti na muževe. Tad počinju teškim (i neutemeljenim) riječima optuživati svoje muževe. To čine u raznim prigodama, a među tim prigodama su i odjeci. Pa se tako u njihovim odjecima čuju riječi kako je njihov muž jedan monstrum, jedno neobraćeno čudovište koje ne želi ući u NP. A one su ga, jadne, toliko puta zvale da dođe u NP, ali on je neobraćeni poganin koji to ne želi. I takve izjave sljedbenice NP-a upotrebljavaju bez obzira “ide” li im muž u RKC ili ne, vjeruje li u Boga ili ne, da li je član nekog drugog pokreta u RKC ili ne.

    – Napomena: i onda neki muž jednog jutra odluči doći u NP. I tog jutra sljedbenica NP-a “postane znak (kršćanka)”. A muž se pretvori iz “neobraćenog pogana” u “obraćenog neokatekumena”. I onda, nakon 5 mjeseci, muž izađe iz NP-a, I opet sve ispočetka. Ona opet “nije znak” a on je opet “neobraćeni poganin”.

    – Napomena: ako žena ne uspije dovesti muža u NP, katehisti joj mogu zabraniti dolazak u NP na neko vrijeme, dok ga ne dovede. Primjer: dvije godine ne smije dolaziti u NP, a za to vrijeme mora dovesti muža u NP. Ako joj to ne uspije, može se vratiti. Dakako, to se čini u “naprednijima fazama puta” kad su već dobro navukli svoje sljedbenike na NP. Kao ovisnike na heroin. (S jedne strane su im (u ime Boga) obećali svaka dobra koja će dobiti “na putu”. S druge strane, sve će to izgubiti (i razna zla će im se nadodati) ako napuste NP.)

    – Žene koje ostanu neudane, mogu ići u neko “poslanje”. A to poslanje znači širiti NP ili pomagati u širenju NP-a gdje postoji. Ako ni to neće, mogu ići u neki (ženski) samostan. Još uvijek, neokatekumenski guru imenom Kiko, nije osnovao neokatekumenske samostane. Poznavajući Kika i NP, vjerojatno mu je cilj uvući sljedbenice NP-a u samostane kao “trojanske konje”. Tako da iznutra zaraze neokatekumenskim sjemenom samostane. Drugim riječima, ili da se sve iz samostana preobrate na neokatekumenizam ili da budu uništene. To im je i sveopći cilj: ili ćeš postati sljedbenik NP-a ili ćeš biti uništen (samouništiti ćeš se).

    Kiko u Puli 2007. http://www.paxtibi.net/?page_id=11

    “Svi se razvode, svi se uništavaju.”

    “To je zanimljiva stvar jer su sva braća ove zajednice bili sveučilištarci, a njihovi kolege sa sveučilišta su svi danas rastavljeni, razvedeni. Jedini koji su još danas u braku i sa više od sedmero djece su oni koji su na Putu.”

    „Ja sam jedina u razredu, u školi, koja ima roditelje koji su zajedno. Svi su rastavljeni. Jedina sam.“ Napomena: riječi djeteta, sljedbenika NP-a, i čiji su roditelji sljedbenici NP-a.

    “Nemoguće je spasiti Europu, spasiti obitelj, mlade, bez novog klera. Ne znate koliko se mladih ubija, koji čekaju da im idemo pomoći.” Napomena: novi kler su svećenici, sljedbenici NP-a iz sjemeništa NP-a. Ostali svećenici, trebaju ili izumrijeti ili se preobratiti na neokatekumenizam, odnosno postati sljedbenici NP-a.

    Osoba potpisana s iskustvo u replici 12 u postu http://www.paxtibi.net/?p=2139 “Neokatekumenske djevojke kao ‘cipli’ koji mame Kineze u Kikovu mrežu”.

    JEDINI JA IDEM NA “EUHARISTIJU”, A NITKO OD NJIH NE IDE NA “MISU” OD KRIZME!!!!

    ONI SVI IDU U DISKO SUBOTOM, PUŠE TRAVU, OPIJAJU SE; BUDE SE U NEDELJU UJUTRO MRTVI!!!!

    JEDNINI JA POKUŠAVAM ŽIVITI KRŠĆANSKI, ALI NJIMA TO NIJE DANO, A MENI JE BOG DAO TU MILOST!!!!!

  • December 12, 2012 at 11:22 pm
    Permalink

    Potpisujem Pehar,sve proživljeno!

  • June 10, 2015 at 2:03 pm
    Permalink

    Neupitno neoska djeca diskriminiraju svu drugu djecu koja barem za razliku od njih imaju normalna imena.
    Da me netko pita bi li se htjela zvati Estera ili Ana, radije bi ovo drugo.
    NP je globalno ispiranje uma.
    Jao onima koji to ne vide jer kad progledaju, tresnut će o pod bez padobrana…

Comments are closed.