Prigrliti i ispravljati

Kardinal Cipriani kaže da nove crkvene pokrete treba prihvatiti i pomoći

 

Lima, Peru, 24. 6. 2009 / 09:23 (CNA). – Na nedavnom susretu u Limi, Peru, kardinal Juan Luis Cipriani Thorne ohrabio je vođe i članove crkvenih pokreta iz Latinske Amerike i Kariba da prihvate i pomognu nove pokrete u Crkvi.

Tijekom mise za Susret crkvenih pokreta i novih zajednica Latinske Amerike i Kariba, Kardinal je podsjetio da su Katekizam, liturgijske norme, riječ Božja i sakrament pomirenja “kao stupovi nauka i života koji omogućuju pomoć, vodstvo i ohrabrenje svih novih stvarnostima i pokretima u Crkvi”.

“S tog razloga, Crkva poziva nas pastire u sadašnje vrijeme da proučavamo te novosti i inicijative s poštovanjem i ljubavlju kako bismo iz njih izvukli sve od čudnovatosti željene od strane Duha Svetoga, i također kako bismo snažno iskorijenili ono što možda može biti prolazni entuzijazam koji ne pripada Crkvi”, kaže Kardinal.

Kardinal je također upozorio da novim pokretima ne treba pristupati površno, nego uvijek u istini.

“To je velika služba koju papa Benedikt XVI. traži od nas pastira, da prihvaćamo sve ove stvarnosti bez straha, s poštovanjem i ljubavlju, i u isto vrijeme da im pomognemo, da ih blagoslivljamo i da ih ispravljamo”, kaže on.

 

Link

       

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

8 thoughts on “Prigrliti i ispravljati

  • June 26, 2009 at 6:49 am
    Permalink

    “For this reason, the Church calls on upon us pastors in these times to study these novelties and initiatives with respect and affection in order to extract from them all of the wonders desired by the Holy Spirit, and also to weed out with strength what perhaps might be a passing enthusiasm that does not belong in the Church,” the cardinal said.

    “Por eso, a los pastores de estos tiempos la Iglesia nos pide que estudiemos con respeto y cariño esas novedades o iniciativas para poder sacar de ahí toda la maravilla de lo que el Espíritu Santo quiere; y, también para separar con fortaleza lo que tal vez es un entusiasmo pasajero que no nos inscribe en la Iglesia”, expresó.

    Vaš prijevod dijelova propovijedi kardinala Ciprianija na hrvatski
    veoma je nezgrapan, i može izazvati sasvim pogrešno razumijevanje.

    Kardinal je rekao da Crkva “od nas, pastira u ovim vremenima,
    traži da s poštovanjem i ljubavlju proučavamo ove novosti ili
    inicijative kako bismo iz toga mogli izvući svu divotu koju
    Duh Sveti želi, i također kako bismo snažno razlučili ono što
    je možda prolazni entuzijazam, a po kojem ne pripadamo Crkvi.”

    Šaljem ovaj ispravak kao mali doprinos objektivnom informiranju.
    Također napominjem da bi ovakvih ispravaka bilo još, kad bi
    bilo više i slobodnog vremena za ispravljanje. Želim Vam Božji
    blagoslov i svjetlo Duha Svetoga, da u ljubavi vidite istinu,
    i istinu u ljubavi!

    S poštovanjem

    Marijan

  • June 26, 2009 at 7:56 am
    Permalink

    Zahvaljujem dragom Neokatekumenu na ispravku i doista je radost kad se neokatekumeni priključe istinitom informiranju.
    S poštovanjem

  • June 30, 2009 at 8:45 am
    Permalink

    Ovaj je admin malo opsjednut neokatekumenima:)))) Tko o cemu on o njima.
    Sve mi se vise svidjaju. Bit ce da imaju masu toga dobroga kada ih toliko ne vole. Cim budi imali kakva predavanja idem cuti sto kazu.

  • July 2, 2009 at 1:31 pm
    Permalink

    bepo, ti baš ništa ne kužiš!!!provaljuješ se bez veze.

  • July 2, 2009 at 4:03 pm
    Permalink

    Provaljujem ili ne provaljujem ja se drzin one stare:ZA DOBRIM SE KONJEM PRASINA DIZE………………… A mene ste bas zainteresirali da idem cuti sto kazu ti neokatekumeni.

  • July 3, 2009 at 10:38 am
    Permalink

    ma već si ti njihov sljedbenik, očito je.

  • July 3, 2009 at 10:49 am
    Permalink

    NKP je sramota za katoličku crkvu, i činjenica je da je taj pokret okupio one ljude koji su mahom do devedestih godina bili ateisti, kao i one koji su imali problema s ovisnošću ili su zapali u ozbiljnije probleme.
    Nažalost, nitko nije smogao snage tim ljudima reći da je najpametnije potražiti stručnu pomoć kao adekvatno rješenje spomenutih problema. Naravno, Kiko i ekipa gledaju svoje interese, a masa ispranoga mozga nikako da shvati…

  • July 7, 2009 at 10:54 am
    Permalink

    Oko Krista su se draga prolaznice uvijek okupljali problematicni i on ih je uvijek gledao s ljubavlju i lijecio je njihova srca.To ne kaze NKP nego evandjelje. Ako danas negdje u Crkvi ima mjesto gdje ateisti i ovisnici mogu naci Krista i biti izljeceni Bogu hvala.

Comments are closed.