Požeški biskup Antun Škvorčević s neokatekumenima

23.03.2009 | 14:36 | IKA V – 111066/3

Susret svećenika voditelja Neokatekumenskoga puta u Požegi

Požega, (IKA) – Na poziv biskupa Antuna Škvorčevića održan je 23. ožujka u Biskupskom domu u Požegi susret svećenika iz Požeške biskupije koji vode zajednice Neokatekumenskoga puta, među kojima su mons. Vladimir Škrinjarić s tri zajednice u Slatini, fra Vjekoslav Kocijanić s dvije u Virovitici – Bušetini, te Zdravko Radoš s dvije u Čačincima.
Svećenici su izvijestili biskupa o stanju zajednica u njihovim župama, o načinu rada i oblikovanju liturgijskih slavlja. Biskup ih je ohrabrio u njihovim nastojanjima te je istaknuo da u skladu sa Statutom Neokatekumenskoga puta, odobrenim protekle godine, valja imati na umu mjesto i ulogu zajednica Neokatekumenskoga puta u mjesnoj Crkvi i župi. Posebnu pozornost biskup je posvetio euharistijskim slavljima tih zajednica, koja trebaju poštovati specifičnost župa Požeške biskupije te se ne izdvajati iz njih obredom, mjestom održavanja niti liturgijskim pjesmama.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.