“Posluživanje oltarskog stola” na Neslanovcu u Splitu

SPLIT (IKA)

Župa sv. Marka na splitskom Neslanovcu proslavila je, na četvrtu nedjelju došašća 22. prosinca, 25. obljetnicu postojanja svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

U koncelebraciji su bili župnik don Šimun Doljanin, don Roko Celent i don Renato Mrčela. Misno slavlje je posluživanjem oltarskoga stola uveličao Nadbiskupov tajnik đakon don Nikola Šakić, a pjesmom ga je obogatio župni zbor.

Osvrćući se u prigodnoj homiliji na povijest župe, nadbiskup Barišić je istaknuo kako je u adventu 1994. godine osnovana župa koja je svoje početke imala u baraci. „Baraku nam je darovao Caritas iz Venecije te je ona bila blagoslov za našu župu. No, s obzirom na veliku povezanost vjernika koji su živjeli poput jedne obitelji pastoralne potrebe su zahtijevale gradnju nove crkve. U novoj crkvi smo misu počeli slaviti 2003. godine, a 2005. godine crkva je posvećena. Mnogi od vas su u ovoj župi primili svete sakramente i ugradili svoj osobni život u njezin povijesni i kršćanski rast“, ustvrdio je mons. Barišić…Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.