Pismo vjernika Guama kardinalu O’Malleyu

DRAGI KARDINALE O’MALLEY

piše Chuck White


Njegova Uzoritost Sean Cardinal O’Malley OFM Cap.
Nadbiskup Bostona
Predsjednik Papinske komisije za zaštitu maloljetnika

Vaša Uzoritosti,

Kao vjerni katolici iz Nadbiskupije Agana na Guamu, pišemo vam sa zabrinutošću da su četiri vjerodostojne optužbe za spolno zlostavljanje podnesene protiv našeg Ordinarija  i vašega kolege, nadbiskupa Anthonyja S. Apurona OFM Cap., nazvane “progonima” od strane utjecajnog vođe Neokatekumenskog puta, Kika Arguella.

Mnogi od nas na Guamu smo vidjeli da ste sjedili vrlo blizu gosp. Arguella na njegovom Susretu za zvanja, 1. kolovoza u Krakowu, u Poljskoj, kad se on referirao na te optužbe kao na “progone”:

Možete poslušati i pogledati kako gosp. Arguello spominje “progone” ovdje:

Vaša Uzoritosti, nesumljivo ste čuli gosp. Arguella kako kaže ovo na svom grubom talijanskom:

Luego che la isola di Guam…fratelli di Guam…ecco di Guam
sotto Giappone, nell’Pacifico
trecento fratelli di Guam.
Coraggio, preghiamo per vostro vescovo
preghiamo per voi e per tutta la persecuzione!

Molimo pročitajte naš prijevod riječi gosp. Arguella:

Onda tu je otok Guam… braća s Guama… ovdje, s Guama ispod Japana, na Pacifiku tri stotine braće s Guama. Hrabro! Molimo za vašega biskupa, molimo za vas i za sve progone!

Kao predsjednik Papinske komisije za zaštitu maloljetnika Pape Franje, kao kapucin i kao prijatelj Neokatekumenskog puta, sigurni smo da su vam poznate optužbe uložene protiv našega Nadbiskupa i to da je sigurno da se gosp. Arguello referirao na te optužbe kad je uvjeravao grupu s Guama da će moliti za Biskupa i “progone”.

Vaša Uzoritosti, kao predsjednika Papinske komisije, molimo vas da se usprotivite i odbacite Arguellovu karakterizaciju optužbi protiv nadbiskupa Apurona. One ne reflektiraju težinu s kojom se takve optužbe trebaju tretirati od strane Crkve i vaše Komisije.

Si Yu’os Ma’ase (Hvala vam).

Vjerni katolici s Guama.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.