admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

5 thoughts on “Može li neos pobjeći iz Neo-Matrixa?

  • May 13, 2016 at 2:56 pm
    Permalink

    Jel ova na slici isto neosica,katehistica?
    Izgledaju strašno ovjerljivo…
    Bit će da je Kiko dizajnirao NEOčale i superkombinezon za evangelizaciju….

    Pozdrav g.Peharu i svaka čestitka na ustrajnosti u progonu NP…

  • May 13, 2016 at 4:53 pm
    Permalink

    Bolesna sekta, jednom rjecju uzas!

  • May 14, 2016 at 9:06 am
    Permalink

    ‘ slucajno svratim” pa bas i ne, pratis ti pratis,koliko vidim originalni tekst je na engleskom,znaci po tvom sudu Pehar ” progoni,” neo sektu,pa koliko vidim cijeli svijet gdje god je vasa ideologija nastupila iste nenormalne stvari uvidja,pa ne mogu vam uvijek drugi biti krivi,rusite crkvu vrlo podlo i lukavo.Basta!

  • May 14, 2016 at 3:30 pm
    Permalink

    karakteristike sekte i kulta:

    * osobni kult vođe
    * skrivena ali rigidna hijerarhija
    * vrlo efikasan sustav interne komunikacije
    * tajna učenja koja se pripadnicima otkrivaju u koracima
    * razvijene aktivnosti regrutiranja novih članova
    * indoktrinacija članova

  • May 31, 2016 at 8:38 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim… May 13, 2016 at 2:56 pm
    “Pozdrav g.Peharu i svaka čestitka na ustrajnosti u progonu NP…”

    Jedan od mehanizama kojima se u sekti i kultu crkvi NeoKikoKatekumenskog puta (skcNKKp) “brane” od svega onoga što im ne odgovara, jest da to sve proglašavaju nekom od bolesnih fraza koje danonoćno ponavljaju u skcNKKp a koja u ovom slučaju glasi: “proganjaju nas” (jer, i Isus je bio progonjen). Ipak, tu etiketu od strane Kikovih svjedoka (neosa) treba “zaslužiti” dugotrajnim radom. Jer, postoji više bolesnih NeoKikoKatekumenskih fraza koje se upotrebljavaju kad netko govori, da se tako izrazim, o “problemima u vezi Neokatekumenskog puta”. Jedna od njih je na primjer: “Papa nas je priznao”. Nakon nje jedan određeni broj odustaje od iznošenja “problema u vezi Neokatekumenskog puta”. Ostale uobičajene fraze su: “Prevaren je od đavla” ili “Bolestan je” ili “U sudu je” ili “Ništa ne razumije”, i slične fraze. Samo, to nisu fraze, to je i nauk i vjera i vjerovanje i dogma i sveto pismo i božje zapovijedi u skcNKKp.

    A, može li tko pogoditi koje fraze slijede iza svih bolesnih NeoKikoKatekumenskih fraza u takvim slučajevima? Ta zadnje fraze glase: “Bog mu je poslao smrt da ga kazni, odnosno spriječi u njegovoj nakani.” ili “Obratio se, pokajao se i slično, te prestao govoriti loše o nama.” Ova druga bolesna fraza se upotrebljava i u trenutku smrti ili kad je još živa osoba prestala “aktivno” govoriti i činiti “protiv” skcNKKp.

    Primjeri toga su Svjedočanstvo broj 40 iz “Enrico Zoffoli – ISTINA O NEOKATEKUMENSKOM PUTU – svjedočanstva i dokumenti” na linku http://www.paxtibi.net/?page_id=665 :
    “U povijesti Crkve takve drskosti još nije bilo. Međutim, to nije neka izolirana činjenica, već se ona temelji na njihovoj koncepciji Crkve. Monsinjor (…) je prepričavao pred 5 svećenika što se dogodilo monsinjoru (…), nadbiskupu iz (…), kojemu su Kiko i Carmen na jednoj audijenciji prijetećim tonom rekli da nikad ne bi postao dobrim nadbiskupom da nije bilo Neokatekumenskog pokreta, tj. da godinama nije bio pristaša Pokreta. Na to im je biskup pokazao vrata. Isti taj biskup umro je od infarkta u veljači ili ožujku. Saznalo se da je te večeri kad je umro imao sastanak i okršaj s neokatekumenima. Oni su, kao što vrlo često rade, za tu smrt rekli da je kazna Božja jer se protivio Neokatekumenskom pokretu.”

    Primjer druge fraze je sam otac Zoffoli kada su u skcNKKp izmislili priču kako se otac Zoffoli ispričao (obratio se, pokajao se) Kiku. Više o tome na linku http://www.paxtibi.net/?page_id=3

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

Comments are closed.