Kiko slomio i gazio križ!

Onda kad je Kiko slomio i gazio križ!

Prikazujemo video kateheze iz eremitskog samostana Krista Kralja (eremiti manje braće od Marije, u gradu Goias u Brazilu) kako bi objasnili hereze Neokatekumenskog puta.

Na poseban način u 36 minuti, fra Carmelo ističe jedan događaj jako ozbiljan i značajan u kojem opsjednuti Kiko Arguello, proglasivši se „nadahnutim“, lomi i gazi križ.

-Jedanput mi je pričao jedan moj prijatelj, koji je bio katehista u tom pokretu. Kiko Arguello je u Porto San Maurizio, u mjestu za njihove susrete, dok je bio na pozornici, propovijedao i govorio da je nadahnut. Govorio je narodu koji se okupio i koji je želio čuti taj nadahnuti govor i osjetiti tog duha, za kojeg ja držim da je duh zla i duh laži, a koji raspoznajete iz onoga što govori i kako djeluje. I što čini taj nadahnuti, uzima križ i lomi ga, baca križ pod noge i gazi ga. I objašnjava taj svoj čin, kaže da je u tom trenutku bio jako nadahnut. Ja kažem ma kako, lomi križ i gazi ga? Pročitao sam puno svetačkih životopisa, i čitam, ali nikad nisam pročitao da bi jedan svetac učinio takav jedan čin. Smatram da je takav čin smatran dobrim i nadahnutim sveci bi ga učinili već prije Kika, ali to je čin koji se ne smije činiti. Dakle, kako objasniti Kikovu nadahnutost, nemam razloga smatrati i vjerovati da je on nadahnut Božjim duhom, nema razloga, jer zašto bi Krist nadahnuo osobu da lomi i gazi križ? Nema objašnjenja za to osim da mu je pristupio zloduh (demon), samo to može biti objašnjenje. Da nadahnuta osoba čini jedan takav čin je apsurd.

Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

6 thoughts on “Kiko slomio i gazio križ!

  • April 25, 2015 at 1:17 pm
    Permalink

    ništa mene ne čudi kad je u pitanju arguello, apsolutno ništa!

  • April 27, 2015 at 1:38 pm
    Permalink

    Ja nisam upoznat sa time da je Kiko napravio nešto ovakvo.

    Ne vjerujem da je Kiko ovo napravio, ako je, volio bi vidjeti ili potvrditi iz drugih izvora.

    Doduše ono što sam na Putu vidio nekoliko puta jest korištenje križa kao nekakvog rekvizita.

    Jednom sam vidio kako se katehist hvata za križ i kako plače nad metalnim Isusom na tom križu. 20 minuta poslje toga mi je hladno rekao da idem na kateheze kao da u zajednici uopće nisam bio.
    Nekoliko puta sam vidio katehiste ili koga god da je propovjedao za ambonom da se hvata za križ jer time želi postići nekakvu … neznam… pjesničku figuru… koja će ostaviti dojam na ove koji slušaju.

    Ako taj križ i jest slomljen onda to nije zato jer je Kiko protiv Isusa nego zato jer je možda htio pokazati kako mi hoćemo slomiti križ svojim snagama, praviti se Bogom itd… To mi nekako ima više smisla.

    I ako mene pitate to je veći grijeh jer se taj križ, taj znak Isusove muke i smrti koristi kao rekvizit nad kojim katehist plače da bi ispalo da on silno voli Isusa a baš ga boli briga za nekoga od nas koji smo 10 godina tamo.

    Ispada da je Isus za to umro, da bi neki krkani 2000 godina poslije, znak njegove muke i smrti koristili kao rekvizit da se njihova riječ i mišljenje napravi božjim mišljenjem.

  • April 28, 2015 at 5:52 pm
    Permalink

    “Ispada da je Isus za to umro, da bi neki krkani 2000 godina poslije, znak njegove muke i smrti koristili kao rekvizit da se njihova riječ i mišljenje napravi božjim mišljenjem.” bravo za komentar Kekec!

  • April 29, 2015 at 3:36 pm
    Permalink

    Jako kompetentna osoba ovaj eremit!

  • June 1, 2015 at 10:06 pm
    Permalink

    Zbilja šokantno, ali kad je ta karikatura od čovjeka u pitanju, ništa me ne može čudit. Na licu mu se vidi da ima psihičkih problema. Oči su ogledalo duše, a njegove su prazne. Odaju samo sebeljublje i narcisoidnost. On se ne klanja Bogu nego samom sebi, a takvi su najgori kad idu prisiljavat mase na kršćanstvo ili bolje reći nadri-neo-novo kršćanstvo. Još jedan guru našeg vremena. Hvatajući metalni križ dok govore, vjerojatno žele dokazati da njihove riječi dolaze od Boga, ali su u tome tako ‘prozirni’ da bi ih najveći glupan mogao raskrinkat. Da je Kiku i njegovim sljedbenicima stalo do križa i Isusa na križu, bio bi im dobar i onaj drveni križ. Makar za njega ne bi trebala vreća smeća za kolektu triput obilaziti dvoranu jer je jeftiniji. Ionako tvrde da novac nije bitan pa zašto je onda važno od kojeg materijala je izrađen križ?.. Ma, ljudi moji, njima je jedino važno pljačkat sirotinju, dajte, prisebite se. Nikad nisu prikazali račun kamo odlazi taj novac. Tako je svugdje. Znači, u redu je da 12-člana obitelj živi na rubu gladi; to je ok., a njihova sjemeništa su opremljena full opremom i izgledaju kako ni palača kraljice Elizabete. Neki stvarno nemaju srama. A onda još kažu da je novac smeće. Ako kupuju hranu smećem, kako onda mogu jesti tu hranu znajući da je plaćena smećem? Meni bi se gadilo 🙂 ha, ha, ha!! Sve je to ‘deja vu’ diljem svijeta. Samo rijetki imaju hrabrost progovoriti o tome.

  • March 25, 2017 at 2:20 am
    Permalink

    Ovo je presmiješno, dajte ljudi, pa to su markovi konaci, netko je nekome rekao da je netko nekome rekao, i dokle tako, pa širite dezinformacije po ovoj stranici. Nemate valjane dokaze, nego prenosite subjektivna iskustva, i u ovom slučaju vrlo vjerojatno neke izmišljotine, ne vjerujem ovom portalu sve dok ne priloži valjane dokaze. To kao i ovi Yu filni portali, uvijek imaju neke “pouzdane” izvore, ilitiga svoje prvoklasne obmane. U podnaslovu ove stranice je, govoriti samo negativno, dakle pljuvati po stvarnosti Katoličke Crkve, priznato od strane iste, i od mnogih Svataca naših dana, dakle govoriti samo o problemima, o lošemu o Katoličkoj Crkvi, jer je Neokatekumenski put dio iste. Nije problem govoriti o nekim problemima, a govoriti samo o problemima, gurajući pod tepih one plodove i mnoge lijepe stvari koje Bog daje preko ove stvarnosti Crkvi, to mi nema smisla, vi ste očito u krivu, baš mi Vas je žao.

Comments are closed.