Iz poruke mons. Puljića vjernicima Zadarske nadbiskupije

 

 

Vama, članovima crkvenih pokreta i udruga u nadbiskupiji, preporučujem pravilo koje se pripisuju sv. Augustinu, a ja sam ga ‘usvojio’ kao svoje biskupsko geslo: Unitas, libertas, caritas – jedinstvo, sloboda i ljubav. Jedinstvo je prva i temeljna riječ koja daje prostora slobodi, a hrani se ljubavlju koju nam je raspeti naš Otkupitelj posvjedočio svojim životom. Uložite maksimum ljubavi i darova u gradnji mističnog tijela zadarske Crkve kako biste pokazali svoju odgovornost i pružili razloge nade koja je u vama. Svoje molitve i želje stavljam u ruke vama, dragi svećenici, redovnice i redovnici, vama dragi očevi i majke. Posebice pak vama bolesnici i patnici da svoje bolove pridružite Kristovim patnjama za dobrobit naše nadbiskupije i naroda. Svoje molitve i želje stavljam u ruke vama, dragi svećenici, redovnice i redovnici, vama dragi očevi i majke. Posebice pak vama bolesnici i patnici da svoje bolove pridružite Kristovim patnjama za dobrobit naše nadbiskupije i naroda.

Na kraju poseban pozdrav i blagoslov upućujem vama, dragi mladi. Vi ste nada i budućnost Crkve i naroda. Dirnula me vaša pažnja prema nadbiskupu Ivanu kojemu ste posvetili lijepu himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru. Dok vam na tomu od srca čestitam i zahvaljujem u ime pokojnog nadbiskupa Ivana, obećavam biti vam blizu i pomagati u traženju ispravnog životnog puta. A kao kršćani znamo kako postoji samo jedan Put, put Uskrsnuloga i živoga Isusa Krista. Imajte povjerenja u njega i u njegovu Crkvu. Imajte povjerenja u svoje svećenike i u svoga nadbiskupa, koji vam već sada pruža ruku prijateljstva. Pred nama je susret na kojemu će se okupiti mladi iz cijele Hrvatske, BiH i dijaspore. Siguran sam da ćete dati sve od sebe kako bismo bili dobri domaćini. Od srca zahvaljujem na zauzetosti i trudu koji ste do sada uložili u organizaciju. Vjerujem da će Gospodin nagraditi vaša nastojanja i želje da susret protekne u najboljem redu i bude blagoslovljen svakim darom nebeskim.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

2 thoughts on “Iz poruke mons. Puljića vjernicima Zadarske nadbiskupije

  • March 29, 2010 at 7:27 am
    Permalink

    Nadahnuti ovom porukom novoizabranoga zadarskoga nadbiskupa a pogotovo “Odredbom o slavlju Uskrsnoga bdijenja” nadbiskupa Barišića, iz 2001. godine, splitski neokatekumeni ponovno organiziraju Vazmeni desant na Zadar. Naime i ove godine, kao i brojnih prethodnih splitski će neokatekumeni zbog zabrane održavanja Vazmenoga bdijenja odvojeno od ostatka župne zajednice, koju im je 2001. godine dao nadbiskup Barišić, u iznimno velikome broju pohoditi Zadar ne bi li u jedinome zajedništvu koje oni poznaju (naravno, riječ je isključivo o zajedništvu sa drugim neokatekumenskim zajednicama!!!)kako lijepo kaza jedan od katehista iz župe sv. Petra u Splitu: “pokazali novome biskupu s kime ima posla”!

    Mir s Tobom biskupe!

  • March 29, 2010 at 9:10 am
    Permalink

    Zaboravih napomenuti da u prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da su lani neokatekumenske zajednice iz Splita izvršile desant ne samo na Zadar nego i Makarsku, Livno i Dubrovnik sa čime je novi nadbiskup, vjerujem vrlo dobro upoznat. Stoga ovogodišnja koncentracija neokatekumenskih zajednica u Zadru doista ima dvostruku ulogu;

    1.)pokazati “snagu” i brojnost zajednica koje, opet citiram katehista iz župe sv. Petra: “biskup može iskoristiti za sebe ili protiv sebe, o njemu ovisi”

    2.)još jednom pokazati veliku neposlušnost nadbiskupu Barišiću

    Mir s Tobom biskupe!

Comments are closed.