Neosi trule u državi Danskoj

piše Charles White/The Thoughtful Catholic

Denmark

Rimokatolička nadbiskupija Kopenhagen pokriva cijelu Dansku i uključuje Farske otoke Grenland. Ona je jedna od najvećih katoličkih biskupija po površini u svijetu.

Pokazalo se da katolički vjernici u toj Biskupiji, kao i na Guamu, doživaljavaju pustošenje koje im je priredio Neokatekumenski put. Kliknite ovdje ili ovdje kako biste pročitali pismo biskupu Kopenhagena, mons. Czesalawu Kozonu, proslijeđeno i njihovom Nunciju,  vezano za probleme koje im je donio Neokatekukumenski put u njihovoj zemlji. Potpisnici pisma su katolički laici iz 10 župa od 50 župa u cijeloj Danskoj te isti predstavljaju sve krajeve zemlje.  Neki od njih su katolici od rođenja, dok su drugi obraćenici na katoličku vjeru.  Predstavljeni su i mladi i stari. Jedna od potpisnika, Ole Schnell, primila je nagradu “Pro Ecclesia a Pontifice”.

Evo prijevoda pisma na hrvatski:


Biskup Czeslaw Kozon
Članovi Biskupijskog vijeća
Članovi Svećeničkog vijeća
Maria Truelsen, predsjednica Pastoralnog vijeća

24. travnja 2015.

Dragi biskupe Czeslawe Kozon, dragi članovi Biskupijskog vijeća, Svećeničkog vijeća i predsjednice Pastoralnog vijeća.

Ovim pismom želimo izraziti svoju zabrinutost za budućnost Crkve u Danskoj, zabrinutost koja, prema našem mišljenju, proizlazi iz djelovanja i rastućeg utjecaja Neokatekumenskog puta u našoj Biskupiji.

Biskup je godinama, opetovano, upozoravan na često ozbiljne probleme i podjele u Crkvama, koje su mnogo vjernici doživjeli kad bi neokatekumenski svećenik preuzeo odgovornost župnika ili drugu svećeničku službu u Katoličkoj Crkvi u Danskoj. Smatramo da ovaj problem i njegovo ozbiljno razmatranje nisu samo hitni, nego hitni i od životne važnosti za budućnost Crkve u Danskoj. Stoga se istovremeno obraćamo Biskupijskom vijeću, Svećeničkom vijeću i Pastoralnom vijeću. Poslat ćemo također ovo pismo na znanje Nunciju Svete Stolice za nordijske zemlje i Nordijskoj biskupskoj konferenciji.

Mi smo pojedinici, ali zajedno predstavljamo široki spektar Katoličke Crkve u Danskoj te smo svi dugo vremena uključeni u život Crkve. Neki od nas smo, kroz duže razdoblje proučavanja i iskustva, formirali mrežu kroz odgovore na niz iskustava s Neokatekumenskim putom unutar crkvenog konteksta te neki od nas imaju direktnu spoznaju Neo-puta, bilo kao negdašnji sudionici na “putu” bilo kroz rad u župi s neo-svećenikom.

Kako bismo pošteno vrjednovali djelovanje Neo-puta, istražili smo postoje li slični problemi također i u drugim zemljama. Imaju li, naprimjer, neo-svećenici i neo-laici samo kod nas problem integriranja u postojeće župne zajednice? Proučavali smo za što se Neo-put zalaže i što je iza zabrinutosti tolikih biskupa i pastira duša, teologa i laika iz svih krajeva svijeta u svezi djelovanja Neo-puta. Značajan broj tih izvora izražava ozbiljnu suzdržanost prema Neo-putu postavljajući u pitanje teologiju te organizacije, katehezu i misijsko djelovanje, specifičnu organizacijsku strukturu te manjak inkulturacije u zajednice u kojima djeluje. Rezultat njihova djelovanja je sklonost oblikovanju izoliranih enklava u postojećim zajednicama sa specifičnim katehetskim tečajem, vlastitom liturgijskom praksom i zatvorenim zajednciama.

Ti izvori potvrdili su našu zabrinutost o utjecaju djelovanja Neo-puta na Katoličku Crkvu u Danskoj. U priloženom dokumentu, ‘Conditions of the Neocatechumenal Way of Particular Concern‘, istaknuli smo speficičnosti djelovanja Neo-puta, koje prema našem mišljenju vodi prema i uzrokuje probleme za Crkvu te stoga i za vjernike u Danskoj.

Međutim, smatramo važnim istaknuti kako sadržaj ovog pisma nije na nikakav način usmjeren protiv bilo koje pojedine osobe u toj organizaciji.

Naša nakana je ukazati na rizik koji na duži rok, prema našem mišljenju, predstavlja relativno masovna prisutnost i utjecaj Neo-puta u maloj biskupiji, kao što je naša Danska biskupija. To se odnosi na vjerski život danskih katolika i njihovo članstvo u Crkvi te na samu Katoličku Crkvu u Danskoj i katoličku praksu, koju su razvijali i gradili mnogi prethodni biskupi zajedno s ondašnjim i sadašnjim generacijama svećenika, sestara i katoličkih laika.

Svi u sebi nosimo duboku brigu i ljubav za Crkvu. Stoga je ovaj naš postupak hitni poziv Biskupu, da u suradnji s relevantnim dijecezanskim tijelima i na temelju biskupijskog viđenja Crkve, također i na župnom nivou, pogleda i razmotri smjer u kojem ide Crkva i crkveni život u Danskoj. Sve u svrhu kako bi se osiguralo da Crkva zadrži svoj katolicitet i obeshrabri pristranost koja je već vidljiva u djelovanju Neo-puta i njihovog velikog utjecaja u jednoj maloj biskpiji kao što je Danska biskupija.

Molimo Vas da odgovor na naš zahtjev pošaljete dolje potpisanima. Šaljemo Vam i naše e-mail adrese. Sa zadovoljstvom ćemo sudjelovati u raspravi s ciljem produbljenja istrage, ukoliko to želite.

Lijepi pozdravi,

Niels Henrik Assing, Sct. Andreas-Sct. Therese, Hellerup-Charlottenlund
Nina Marie Lassen, Vor Frue, Herlev
Frans Josef Meyer, Sct. Ansgar, Domkirken
Grethe Livbjerg, Sct. Andreas-Sct. Therese, Hellerup Charlottenlund
Kristian Assing, Sct. Albani, Odense
Erik Schou, Sct. Maria, Hjørring
Ole Schnell, Sct. Mariæ, Aalborg
Ursula Assing, Sct. Andreas-Sct. Therese, Hellerup-Charlottenlund
Pablo Cristoffanini, Sct. Mariæ, Aalborg
Ingerid Cristoffanini, Sct. Mariæ, Aalborg
Jean-Pierre Duclos, Vor Frue, Herlev
Gunhild Lindstrøm, Vor Frue, Herlev
Hans Kargaard Thomsen, Sct. Mariæ, Frederiksberg
Kirsten Wenneberg, Jesu Hjerte, København
Marianne Meyer, St. Vilhelm, Hillerød
Birte Just Kjølby, Skt. Knud, Ringsted
Gertrud Kristine Petersson, Sct. Pauls, Taastrup
Ruth Pallisgaard Meyer, Sct. Ansgar, Domkirken
Per Meyer, Sct. Ansgar, Domkirken
Sigrid M. Lassen, Vor Frue, Herlev
Alison Høyer, Sct. Knud Lavard, Kgs. Lyngby
Astrid Andresen, Sct. Andreas-Sct. Therese, Hellerup-Charlottenlund
Arturo Pacheco, Sct. Andreas-Sct. Therese, Hellerup-Charlottenlund

C. C.  Apostolska nuncijatura i Nordijska biskupska konferencija

Dodatak: Conditions of the Neocatechumenal Way of Particular Concern.

Poveznica

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

25 thoughts on “Neosi trule u državi Danskoj

  • August 7, 2015 at 7:41 pm
    Permalink

    U Danskoj?! – trule oni po cijelom svijetu, koliko je meni poznato, al nikako da istrunu. Tko prati ovaj portal, već duže vrijeme ostavljam komentare i svjedočanstva, ali da se razumijemo, da NP nije ‘podoban’ za neke, ukinuli bi ga kao i sve ostalo što se ‘eliti’ nije sviđalo. Očito je da ovo nekome odgovara jer u protivnom bi se nešto poduzelo. Mi smo ovce i nas nitko ništa ni ne pita; dobri smo dok dajemo novac, a kad nemamo ili ne možemo dati, onda smo propalice. Najgore od svega je što uživaju podršku nevjerojatne mase ljudi kojima su u međuvremenu isprali mozak do mjere da više ne znaju ni kako se zovu, a za otić na wc moraju zvati katehiste da pitaju smiju li.
    U tijeku je nevjerojatna manipulacija i kontrola masa ljudi, kao i programiranje i kontrola uma, pa neka netko dokaže suprotno.
    Upravo u tu svrhu i služe sekte tj. kultovi.
    Tko ima uši, neka čuje.

  • August 8, 2015 at 10:35 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Večernji list: Arena dugo nije bila tako krcata: U tri dana u njoj 15.000 Svjedoka
    http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/najveca-dvorana-rijetko-krcata-financije-arene-uljepsava-i-15-tisuca-jehovinih-svjedoka-1018179

    Prenosim neke komentare na taj članak, u originalu. Samo sam dodao riječ Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni), uz još pokoje. Originali su navedeni u dvostrukim zagradama. CNP je skraćenica za crkva NeoKikoKatekumenskog puta.

    Ze Roberto u 07.08.2015 u 12:29h
    U Medugorju je do jucer odrzano hodocasce mladih -Mladifest! Okupillo se preko 50 000 mladih iz 66 zemalja! Trajalo je 10 dana! To nije bilo vrijedno ni spomenuti? Pise se samo ono sto nema veze sa katolickom vjerom…..
    Komentar: “Neokatekumeni i Međugorje”. http://www.paxtibi.net/?p=2200

    more125 u 07.08.2015 u 17:52h
    Iako njihovo učenje djeluje kao da je temeljeno na bibliji rezultati su suprotni onome što je Isus podučavao. Razaraju obitelji, traže sljepu odanost i poslušnost i pri tome se vješto služe pristikom grupe. Jako vjerski indoktriniraju svoje članove i traže slijepu poslušnost. Opasna sekta i svakako bi im se trebao zabraniti rad sa maloljetnicima.

    Zgdomorodac u 07.08.2015 u 12:37h
    … kaj se Kikovih ((jehovinih)) svjedoka tice mislim da je to njihova stvar al da su dosadni kad obilaze po kucama jesu i doslovno treba vrata zakljucavat i nebi smjeli samo tako upadat u dvoriste kuca ipak je to privatni posjed a oni se ne obaziru previse na to i to me kod njih smeta

    liquidsky u 07.08.2015 u 13:38h
    Ima tu i zgodnih Kikovica ((jehovica)), ne može se poreći. Ali pitanje je koja je korist od njih, uvaljuju li samo bajke i pozivnice za kateheze ((pripadajuću literaturu)) ili još ponešto.

    Tiranosaur u 08.08.2015 u 07:09h
    Uvijek za Međugorje i Mariju Bistricu! A Kikovi ((Jehovini)) svjedoci neka nas i dalje zaustavljaju po cesti i nude nam neke pozivnice za kateheze ((smiješne sličice i člančiće)), baš me zabavlja njihova glupost! kakva je to vjera, koja mora po cesti skupljati i loviti nove članove!

    !zagreb! U 07.08.2015 u 17:32h
    I svi su redom pjevali Kikove pjesme i plesali kolo pred Arenom ((pozvonili pri ulazu u Arenu)).

    Ironman0105 u 08.08.2015 u 01:59h
    A je li im netko rekao sto mi, Hrvati i Katolici, mislimo o njima?
    Komentar: Da, čitajte paxtibi.net. Kako je preko 90% klerika i laika RKC donijelo odluku: “CNP (crkva NeoKikoKatekumenskog puta)? Ne, ne i ne!”, porazgovarajte s njima što svjedoče o Kikovim svjedocima.

    Za kraj, pitanje: Jesu li Kikovi kopirali Jehovine svjedoke ili su Jehovini kopirali Kikove svjedoke?

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 8, 2015 at 10:36 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    index.hr: Zagreb pod opsadom 15 tisuća Kikovih ((Jehovinih)) svjedoka, u tijeku najveća((i)) konvivencija ((međunarodni kongres))
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/zagreb-pod-opsadom-15-tisuca-jehovinih-svjedoka-u-tijeku-najveci-medjunarodni-kongres/835103.aspx

    Prenosim neke komentare na taj članak, u originalu. Samo sam dodao riječ Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni), uz još pokoje. Originali su navedeni u dvostrukim zagradama. CNP je skraćenica za crkva NeoKikoKatekumenskog puta.

    wem2 je objavio 7.8.2015 22:38
    Jedini istinski kršćani.
    (Ovo je komentar nekog Kikovog svjedoka)

    Maskaa je objavio 7.8.2015 22:44
    Opasna sekta.

    njedik77 je objavio 7.8.2015 22:51
    Iz tvog komentara izbijaju osjećaji koji su temelji netolerancije, rasizma, homofobije i sl.
    (Još jedna reakcija Kikovog svjedoka na svjedočenja “protiv” njih)

    Cortex je objavio 7.8.2015 22:54
    jako opasna i agresivna židovsko-kršćanska sekta

    wanish je objavio 7.8.2015 23:10
    Koliko puta su mi ovi pacijenti došli na vrata s pozivnicama za kateheze ((promidžbenim materijalom)). Ne možeš se riješiti dosada.

    epifaniaa je objavio 7.8.2015 23:17
    Ja volim sa njima da pričam. Kažem im odma da preskoče ono bog te ljubi, dođi u zajednicu, na kateheze, ((onaj oficijelni deo)) jer sam to čuo 1000 puta i da pređemo na bitna religijska pitanja…mada to blefiram jer nemam pojma o čemu bi pričao…ali znam da ni oni nemaju pojma…pa se obično završi na par minuta ispraznosti i mnogo osmeha

    tuzilacizhaaga je objavio 7.8.2015 23:32
    fratri i popovi su ti bolji ?
    (Još jedna reakcija Kikovog svjedoka na svjedočenja “protiv” njih)

    DJOKATOORE je objavio 7.8.2015 23:34 | citat na Crusssader: “Oni bar ne režu glave u ime vjere.”
    samo traze pare

    Jerko.Mišinić je objavio 7.8.2015 23:40
    Sjećam se onog lika koji stalno ponavlja evooo, eeetoo, bog te ljubi ((Halleluja)) i drži neke govorancije za koje tvrdi da duh sveti progovara preko njega ((drži neke govorancije))

    Bosnian.piramida je objavio 8.8.2015 00:02
    … Zapravo za razliku od nas rutinskih vjernika oni su jedni od rijetkih koji se trude iznutra boriti protiv ljudske negativne strane. Mi nazalost nismo takvi. Dovoljno je da netko zavice Dinamo u sred Splita eto ti odma 20 kvazikrscana koji ce ga nabit nogon u gujicu kao Ja naprimjer. Ali zato sam realan i necu za sebe tvrdit da sam dobar kao sto ces naravno ti tvrdit za sebe.
    (Još jedna reakcija Kikovog svjedoka na svjedočenja “protiv” njih, a koji se pravi da nije u CNP)

    nocna.sova je objavio 8.8.2015 00:17
    Nego, aj da dogodine svjedoci dođu u Split a ultraši u Zagreb… Čisto da se malo odmorimo od smrada i pišaline što nam svake godine ostavi drogirana mlađarija u Splitu
    (Još jedna reakcija Kikovog svjedoka)

    citripio je objavio 8.8.2015 06:44
    Moja pitanja svima koji nešto zbilja znaju o Kikovim (Jehovinim) svjedocima; zašto toliko gorčine o ovoj temi? Što su vama Kikovci ((Jehove)) napravili u životu da ih spominjete sa gnušanjem? Što je to što Kikovca ((Jehovu)) točno razlikuje od ostalih kršćana i zašto je to tako eksplicitno loše da neki ovdje kažu “daleko im kuća”? Ja sam ih ugostio 10 – tak puta i ništa lošeg kod njih nisam vidio. Možda sam slijep, ne znam, neka mi netko ukaže jesam li.
    (Još jedna reakcija Kikovog svjedoka na svjedočenja “protiv” njih, a koji se pravi da nije u CNP)

    dobraadobra je objavio 8.8.2015 07:43
    Godinama su me oblijetali, dolazili na ulazna vrata, ubacivali neke pozivnice za kateheze ((brošure)) u poštanski sndučić a ja sam uvijek bio pristojan i uvijek sam im na ulaznim vratima nakon kratkog razgovora rekao ne hvala, pustite me u miru, ne želim, jednostavno ne želim, NE ŽELIM, NEEEEEEEĆU.
    Jednog dana zvoni na ulaznim vratima, ja otvorim i vidim jednog visokog gospodina, vrlo pristojnog izgleda, vrlo pristojno odjeven u crno odijelo s kravatom ((odijelo)), kao da ide ne naki vrlo važan sastanak. On bi samnom porazgovarao. O čemu, gdje je problem, pitam.
    Malo je bio zastao, kad mu u ruci ugkedah neke pozivnice za kateheze (sveske), pa ga upitam da on nije slučajno od Kikovih ((Jehovinih)) svjedoka. On potvrdi.
    Onda sam mu opet vrlo pristojno i vrlo upečatljivo ispričao kako me se već godinama oblijeće, iako sam uvijek rekao da ne želim a vi Kikovi ((Jehovini)) svjedoci to ne poštujete i pokušavate magarećom tvrdoglavošću silom ostvarit svoje nakane…
    Poslije toga je zadugo bio mir, onda je opet bilo nekih pozivnica na kateheze ((brošura)) u poštanskom sandučiću na koje sam jednom pismeno reagirao i poslao na njihov centar, riječi su bile – vi Kikovi ((Jehovini)) svjedoci ste ĐAVLI, SOTONE a ne ljudi, ostavite me više u MIRU.
    Evo već godinama me se pustilo u miru i nadam se da će ostat tako.
    I zbog svega ovoga – DALEKA IM KUĆA!

    sapienti_sat je objavio 8.8.2015 07:47
    Kćerka mojih prijatelja je tijekom obrazovanja na fakultetu došla u doticaj s Kikovim ((Jehovim)) svjedocima i uključila se u njihovu zajednicu…roditelji su bili zbog toga vrlo nesretni (oni su pravoslavci) i pokušavali su je odgovoriti od toga, no njoj je to postao način života…. trajalo je to par godina, no onda je cura našla dečka (katolika) i željela je izaći iz te zajednice i tu je bio problem….moj prijatelj je išao k njima, čak su bili i neki novci u pitanju za dati…eto, to mi nije jasno: tko ti može spriječiti da odeš ako to želiš? Inače, nemam ništa protiv njih ili nekih drugih….osobno samo ne volim što su toliko uporni i naporni…ne odustaju…

    Viktor_Popushenko je objavio 8.8.2015 10:10
    Vođe svih tih vjerskih sekti su mali mafijaši.
    Komentar: http://www.paxtibi.net/?p=2558 Bogatstvo obitelji HERNÁNDEZ BARRERA

    Za kraj, pitanje: Jesu li Kikovi kopirali Jehovine svjedoke ili su Jehovini kopirali Kikove svjedoke?

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 8, 2015 at 10:36 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    24sta.hr: 15.000 ljudi na konvivenciji ((međunarodnom kongresu)) Kikovih ((Jehovinih)) svjedoka
    http://www.24sata.hr/komentari/15000-ljudi-na-meunarodnom-kongresu-jehovinih-svjedoka-431913

    Prenosim neke komentare na taj članak, u originalu. Samo sam dodao riječ Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni), uz još pokoje. Originali su navedeni u dvostrukim zagradama. CNP je skraćenica za crkva NeoKikoKatekumenskog puta.

    jklč
    sta ce se naplesati i nadijeliti pozivnica za kateheze ((nadijelit letaka)) po zagrebu

    dotepenka
    Kikovi ((Jehovini)) svjedoci su sekta koja od svojih članova zahtijevaju način života koji odudara od normi koja postoji u društvu. Svaki čovjek treba dobro razmisliti prije nego im se priključi, budući da kod njih nema časnog izlaska iz zajednice. Ako se prestane dolaziti u CNP ((vjerovati u naučavanja)) Kikovih ((Jehovinih)) svjedoka, nema časnog izlaska iz zajednice već se takvi proglašavaju prevarenima od đavla, da su napustili boga, prijeti im se ognjem paklenim, zazivaju se na njih zla i prokletstva, demonizira ih se, sve najgore se priča o njima ((izbacuju). Sa onima koji su otišli iz CNP ((Izbačenim članovima)) Kikovih ((Jehovinh)) svjedoka strogo zabranjen bilo kakav kontakt od strane bliže i daljnje rodbine i prijatelja koji su ostali unutar zajednice Kikovih ((Jehovinih)) svjedoka ((sa bližom i daljnjom rodbinom i prijateljima koji su ostali unutar zajednice Jehovinih svjedoka))…..

    parisss
    Ma ja njih ne podrzavam i gotovo…osobno znam nekoliko osoba sta su kikovci ((jehovci)) i dok nisam objasnila neke stvari bili su toliko dosadni sa svojim katehezama i svojom zajednicom ((svojim kulama strazarima)) i bolesnim frazama koje danonoćno ponavljaju ((pricama)) samo da te potegnu u svoj klan…uzas…i to kao ne smiješ se vjenčati s nekim tko nije u CNP, ne smiješ ići u neko dijacezansko ili redovničko sjemenište RKC nego samo u njihovo NeoKikoKatekumesnko sjemenište, ne smiješ biti član nekog pokreta ili molitvene zajednice u RKC nego samo u CNP, ((ne smijes pusiti,davati krv,ici u vojsku)) i da ne nabrajam,to mi je katastrofa…

    sunčanana
    Kikovi ((Jehovini)) svjedoci su užasno napasni, dosadni…Stalno ponavljaju Bog te ljubi, dođi na kateheze, dođi u zajednicu i ostale napamet naučene fraze ((napamet naučene rečenice)) i ne odustaju. Imaju Kikove knjige koje moraju svi kupiti ((najjaču tiskarsku djelatnost na svijetu)). Osnivač im je poremećena osoba Francisco José Gómez de Argüello y Wirtz zvan Kiko ((bio poremećena osoba C.T.Russell)). Sve što posjeduju pripada sekti (napomena: CNP im je na prvom mjestu i CNP posjeduje Kikove svjedoke) i ako netko odluči napustiti sektu, s njim se prekidaju sve veze, pa makar bio i član obitelji. Uglavnom vrbuju mlade i nesigurne osobe, zarobljavaju njihove umove…Ima nekoliko knjiga članova koji su se uspjeli izvući i vrijedi ih pročitati

    Za kraj, pitanje: Jesu li Kikovi kopirali Jehovine svjedoke ili su Jehovini kopirali Kikove svjedoke?

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 8, 2015 at 2:27 pm
    Permalink

    Stvarno si bolestan buraz Pehar…
    Totalno si maka…
    Smiješan si sam sebi sa svojom šizofrenijom…

  • August 8, 2015 at 4:10 pm
    Permalink

    ‘slučajno svratim’ – glavno da si ti ‘zdrav’.
    Da si normalan, ne bi ni zalazio na ovaj portal jer očito je da nemaš što pametno za reći, a osim toga, osobno ne bih išla negdje gdje nisam dobrodošla.
    Ovdje jesam jer je ovaj portal i otvoren za takve kao ja tj. žrtve NP.
    Što bi ti katehisti rekli da znaju da posjećuješ ovaj portal i ostavljaš komentare?
    – Nikad ne znaš…. krtica ima posvuda; nikad ne možeš biti siguran tko će te cinkat, a onda ćeš napokon upoznat sve ‘čari’ i ‘divote’ te sekte zvane NP.

  • August 8, 2015 at 5:51 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim – August 8, 2015 at 2:27 pm
    “Stvarno si bolestan…Totalno si maka…Smiješan si sam sebi sa svojom šizofrenijom…”

    Pozivam potpisanog s slučajno svratim da zatraži oprost od mene jer me sudio navedenim sudovima.

    Pozivam ga da zatraži oprost riječima (bez ikakvih dodataka i izmjena) “Molim te za oprost jer sam te sudio.” Ako ne želiš, odgovori zašto u svojoj cnp (crkvi NeoKikoKatekumenskog puta) moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio, a van cnp ne moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio.

    Ne moraš to učiniti odmah. Prvo se konzultiraj s bogom, duhom svetim (svojim katehistima preko kojih bog govori) što ćeš slagati. Ne boj se, hrabro, bog te ljubi, neće vam biti teško smisliti još jednu laž i manipulaciju kojima se služite. Što je još jedna laž uz već postojećih tisuća laži kojima ispirete mozak i međusobno i drugima. Zapravo, ne smišljate vi te laži nego vaš neokatekumenski zloduh koji vas je opsjeo.

    Podsjećam te i da se u cnp ne možeš “vaditi” s riječima: “To nije sud nego istina”, “Nisam sudio samo sam rekao” i sličnim izjavama.

    Što su ti sudovi u cnp, pokušati ću kratko opisati na jednom primjeru. http://hr.radiovaticana.va/news/2015/06/22/molim_opro%C5%A1tenje_za_nekr%C5%A1%C4%87ansko_pona%C5%A1anje_prema_valdenzima/1153383
    Citiram: “Papa je Franjo tom prigodom zatražio oprost za nekršćansko ponašanje Crkve, u prošlosti, prema valdenškoj zajednici.” Da Papa postupa po NeoKikoKatekumenskim dogmama, po Kikovim zapovijedima o sudovima, to bi trebalo izgledati ovako: “Sve članove valdenške zajednice koji su trpjeli ili imali loše posljedice ili bili povrijeđeni ili slično radi našega nekršćanskog ponašanja pozivam ih da zatraže oprost od nas ukoliko su nas sudili zbog toga (jer su se naljutili, uvrijedili i slično).” Znači, valdenška zajednica bi od Crkve trebala zatražiti oprost a ne obratno.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • August 8, 2015 at 5:52 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim – August 8, 2015 at 2:27 pm
    “Stvarno si bolestan…Totalno si maka…Smiješan si sam sebi sa svojom šizofrenijom…”

    Kad sektašima (među sektašima su jedni od najopasnijih Kikovi svjedoci) ponestane argumenata, onda ili počnu općenito vrijeđati ili općenito uvjeravati kako đavao vara sve osim njih ili…

    A postoje i osobne uvrede. Što su osobne uvrede, objasniti ću na slijedećem primjeru.

    Jedan svećenik RKC, pridružio se CNP (crkvi NeoKikoKatekumenskog puta). Nakon kratkog vremena, otišao je od CNP. U CNP su taj čin ocijenili riječima: “Tvrda bosanska glava koja se ne želi obratiti”. Osobna uvreda i optužba za njega je bila “tvrda bosanska glava”, jer, svećenik je rodom iz BiH. A općenita dogma CNP je bila: “Otišao je od CNP crkve jer se nije htio obratiti”.

    Dakako, i za tog svećenika RKC vrijede ostale općenite dogme i uvrede, odnosno bolesne fraze koje Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni) danonoćno ponavljaju, a kojima opisuju sve one koji nisu u CNP i sve one koji su bili i izašli iz CNP: “pogani, neobraćeni, prevareni đavlom, prirodno religiozni, tradicionalni vjernici, nesretni i nezadovoljni u životu, nevjernici, otpadnici od vjere, katolici nedjelje, sile zla, apostatizirani, bolesni, idolopoklonici, udaljeni od crkve, nemaju vjere. K tome su i napustili boga, ne žele nositi križ, ne prihvaćaju svoju povijest i sebe, žele griješiti, otac im je đavao, ne vide da ih bog ljubi, ništa ne razumiju i shvaćaju, nisu ponizni, ne žele se davati za druge, ne žele se obratiti, neposlušni su, imaju problema s autoritetom, neće napredovati u vjeri.” I, da bi stvar bila još uvrnutija, “optužuju” sve druge da imaju razum, a kako oni neosi nemaju razum.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • August 8, 2015 at 5:53 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Pozivam sve Kikove svjedoke (neose, neokatekumene) da pročitaju slijedeće riječi preuzete iz današnjeg časoslova i da dadete odjek na pročitanu riječ Božju. Neosi, što vam slijedeća riječ Božja govori za vas i vaše živote?

    “Oni mu se iznevjeriše nisu mu sinovi, već nakaze sinovske, porod izopačen i prepreden.” Pnz 32,5

    “Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!” Heb 13,8

    “da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ,” Fil 2,10 http://www.paxtibi.net/?p=2359 “Pred Presvetim ne kleče, a pred Kikom?”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • August 8, 2015 at 7:19 pm
    Permalink

    ovo što u danskoj rade neosi dovoljno govori o vama potpisani”slučajno svratim” koliko ste bolesni

  • August 9, 2015 at 6:51 am
    Permalink

    Pa ti Pehar i čitaš časoslov hahaha…
    Ovo postaje sve složenije i zanimljivije…
    Meni nedostaje argumenata? Pa ti komentare ljudi o Ekovcima(tako Moja baba zove jehovine svjedoke) stavljaš kao argumente protiv Np
    Dragoj žrtvi,bivšoj našoj ,samo odgovor da mi u 16.g. puta nitko nije rekao na koju stranicu smijem ili ne smijem ići..
    Do sad nisam raspravljao jer nije bilo smisla ali sad vam mogu odgovoriti na sva vaša pitanja jer sam na godišnjem pa me ovo pomalo i zabavlja..
    Na kraju uoče li mi netko reći što se događa u Danskoj jer iz ovog gore ne kužnim ništa..

  • August 9, 2015 at 3:05 pm
    Permalink

    Dragi moji,
    dugo me nije bilo jer sam bio zauzet ozbiljnim stvarima a ne mlacenjem prazne slame na netu kao neki ovdje.
    Vidim da se ovdje dogodilo tocno ono sto sam i prije nekog vremena predvidio. Od silne mrznje, dragi moj Pehar i draga bivsa, iako mislim da je to jedna te ista nama jako draga i poznata osoba, izgubio/li ste razum. Jako mi je žao zbog toga, ali to se dogadja uvijek kada drugoga mrzis. MRZNJA RAZARA. Eto toliko. I necu traziti oprostenje dragi Pehar jer te jako jako volim. To nas uce na NKP. Ljubiti, ljubiti, ljubiti…….a posebno one koje nas mrze…………ljubiti do kraja. Sto si ti gori nama draze, jer te mozemo bezuvjetno ljubiti. I da molim za tebe svaki da da te blagoslovi svemoguci Bog sačuva od svakoga zla i dovede u raj , osobito tebe koji imas, kao i ja, najveću potrebu Isusovog milosrđa.

  • August 9, 2015 at 10:01 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim – August 9, 2015 at 6:51 am
    slučajno svratim – August 8, 2015 at 2:27 pm
    “Stvarno si bolestan…Totalno si maka…Smiješan si sam sebi sa svojom šizofrenijom…”

    Pozivam potpisanog s slučajno svratim da zatraži oprost od mene jer me sudio navedenim sudovima.

    Pozivam ga da zatraži oprost riječima (bez ikakvih dodataka i izmjena) “Molim te za oprost jer sam te sudio.” Ako ne želiš, odgovori zašto u svojoj cnp (crkvi NeoKikoKatekumenskog puta) moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio, a van cnp ne moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio.

    Ne moraš to učiniti odmah. Prvo se konzultiraj s bogom, duhom svetim (svojim katehistima preko kojih bog govori) što ćeš slagati. Ne boj se, hrabro, bog te ljubi, neće vam biti teško smisliti još jednu laž i manipulaciju kojima se služite. Što je još jedna laž uz već postojećih tisuća laži kojima ispirete mozak i međusobno i drugima. Zapravo, ne smišljate vi te laži nego vaš neokatekumenski zloduh koji vas je opsjeo.

    Podsjećam te i da se u cnp ne možeš “vaditi” s riječima: “To nije sud nego istina”, “Nisam sudio samo sam rekao” i sličnim izjavama.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 9, 2015 at 10:02 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim – August 9, 2015 at 6:51 am
    “Pa ti Pehar i čitaš časoslov hahaha…”

    Kikovim svjedocima (neosima, neokatekumenima) na ulaznim katehezama CNP (crkva NeoKikoKatekumenskog puta) kažu da postoji Biblija. I tada Kikovi svjedoci pomisle kako samo oni znaju da postoji Biblija. Ako netko tko nije u CNP kaže nešto o Bibliji, onda mu se izruguju, jer misle kako za to samo oni znaju.

    Nakon 10-15 godina, u CNP im kažu da postoji i časoslov. I tada Kikovi svjedoci pomisle kako samo oni znaju da postoji časoslov. Ako netko tko nije u CNP spomene časoslov, onda mu se izruguju, jer misle kako za to samo oni znaju.

    Inače, i Biblija i časoslov Kikovim svjedocima služe samo za pokriće njihovih manipulacija i laži, uvjetovanja i kontrole, samo za ostvarivanje CNP ciljeva, samo za pokriće Kikovim zapovijedima i CNP dogmama.

    Evo jednog primjera:
    Kažu katehisti neosici da otvori Bibliju na način “gdje se otvori” i da kaže što joj ta riječ kaže za nju, za njen život. I ona nešto kaže, bilo što.
    A katehisti kažu: “Ne, ta riječ (napomena: bilo koja, od Postanka do Otkrivenja) ti kaže da trebaš pronaći dečka u zajednici (cnp) i udati se za njega”.
    Neosica odgovara: “Ja sam udana”.
    Katehisti: “Ah, tako, zapravo, ta riječ ti kaže da trebaš svog muža pozvati i dovesti u zajednicu (cnp)”.
    Neosica: “Zašto? Moj muž redovito ide u Crkvu (RKC)”.
    Katehisti: “Čula si i sama kako ti Bog preko pročitane riječi govori da je njegova volja da dovedeš svog muža u zajednicu.”
    Neosica: “Zapravo, ja sam ga već par puta zvala a on je rekao da ne želi doći jer je čuo i pročitao puno negativnih priča o nama.”
    Katehisti: “Ne, to nije razlog. On nije došao jer u tebi nije vidio krista, ti nisi znak, ti nisi kršćanka. Zar nisi čula u pročitanoj riječi kako ti to bog kaže.”
    Neosica: “Ne mislim da je to tako kako vi tvrdite. Niti smatram da mi je to bog rekao u pročitanoj riječi”
    Katehisti: “To te đavao vara jer se ne slažeš s nama i ne misliš kao mi. Samo kroz nas bog progovara.”

    Ispiranje mozga, manipulacije, strašenje, obećanja, pritisak, hipnotiziranje, kontrola uma, kontrola i vlasnišvo nad tuđim životima, hereze se nastavljaju sve dok se neosica ne slomi i to prihvati ili dok ne ode iz cnp.

    Isti scenarij iz prethodnog slučaja bi se ponovio ili da neki Kikov svjedok želi ići u dijacezansko ili redovničko sjemenište RKC a ne u NeoKikoKatekumenski logor, ili ako želi napustiti cnp, ili ako želi biti članom neke molitvene zajednice u RKC, ili ako želi krstiti svoje dijete u nekoj RKC župi a ne na njihovom uskrsnom bdijenju, pa sve do toga da mora skupa s ostalim Kikovim svjedocima slaviti novu godinu a ne negdje drugdje.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 9, 2015 at 10:02 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    slučajno svratim – August 9, 2015 at 6:51 am

    “Dragoj žrtvi,bivšoj našoj ,samo odgovor da mi u 16.g. puta nitko nije rekao na koju stranicu smijem ili ne smijem ići..
    Do sad nisam raspravljao jer nije bilo smisla ali sad vam mogu odgovoriti na sva vaša pitanja jer sam na godišnjem pa me ovo pomalo i zabavlja..”

    Kažeš, sad možeš odgovoriti na pitanja? A već si počeo s lažima. Jer, prije par godina su vam na jednom navještaju zabranili da imate i da se koristite facebookom. Tada su mnogi od vas Kikovih svjedoka ugasili svoje profile. Neki su ih ovih godina ponovo otvorili a neki još uvijek nisu.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 10, 2015 at 12:57 am
    Permalink

    Pehar nisam pročitao sve tvoje upise ali ne vidim kakve veze događaj Jehovinih svjedoka ima sa Putom. Mislim mi koji smo imali iskustvo Puta znamo koliko su te stvarnosti slične ali malo je zavaravajuće stavljati članke o Jehovinim svjedocima kao da oni govore nešto o aktivnostima na Putu.

    Slučajno svratim i veritas
    Evo ja se baš veselim nekakvoj produktivnoj raspravi gdje bi se stvarno moglo doći do istine.
    Imam za vas par pitanja na koja bi bilo dobro da odgovorite.

    Šta se događa sa obećanjima koja je Bog dao ljudima na početku nakon što oni odu sa Puta?

  • August 10, 2015 at 1:15 am
    Permalink

    “Od silne mrznje, dragi moj Pehar i draga bivsa, iako mislim da je to jedna te ista nama jako draga i poznata osoba, izgubio/li ste razum. Jako mi je žao zbog toga, ali to se dogadja uvijek kada drugoga mrzis. MRZNJA RAZARA. ”

    Istina je da mržnja razara i da se netko od vas ispiričao za neke od stvari koje su tim ljudima učinjene ili da ste možda pokazali žaljenje zbog toga što im se desilo na Putu a ne da prešutno odobravate te stvari ili da ih niječete možda bi ti ljudi imali nekakav mir.

    Ljudi ne mrze bezveze, ljudi mrze jer im je nešto učinjeno. I zagovarati prestanak te mržnje ali potpuno ignorirati uzrok te mržnje koji možeš biti i ti sam je u najmanju ruku bezobrazno.

    To je kao da nekoga ubodeš nožem ili ne osuđuješ onoga koji je zadao ranu tim istim nožem ali onda žrtvi prigovaraš što krvari i govoriš joj da bi ona što prije trebala prestati krvariti.

    Po mojem mišljenju netko tko ne pokazuje žaljenje zbog trauma koje su ljudima učinjene ili niječe da su se te traume desile zbog nečeg lošeg na Putu nema pravo prigovarati na to što ta osoba mrzi.

    Da ovdje zaista ima dosta mržnje, kada ljudi vide osobu koja mrzi najčešće je ne žele slušati jer je okarakteriziraju kao nenormalnu. Upravo suprotno , ova mržnja koju oni gaje prema Putu je odraz onoga što je Put njima napravio i što im nastavlja činiti kroz ovakve komentare kao što ti pišeš.
    Komentare u kojima niječeš njihovu bol a praviš se da pišeš iz ljubavi.

    Što je više mržnje, što je više krvi to se više pokazuje šta vi ljudima činite. To se više pokazuje tko ste vi a ne tko su oni.

    Veritas možda nisi ti nikome ništa učinio ali ako si ljudsko biće barem pokaži žaljenje zbog boli koja im je nanesena na Putu.

  • August 10, 2015 at 3:09 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    U punoj zagrebačkoj Areni su krstili vjernike iz cijelog svijeta – http://www.24sata.hr

    Prenosim neke komentare na taj članak, u originalu. Samo sam dodao riječ Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni), uz još pokoje. Originali su navedeni u dvostrukim zagradama. CNP je skraćenica za crkva NeoKikoKatekumenskog puta.

    Zagorac5000
    Nasilno pokusavaju ljude izmanipulirat da prihvate njihovu vjeru!Sramota!
    Komentar: pročitajte cijeli paxtibi, a ako vam se ne da, onda samo slijedeći link
    “Manipulacija uvjet opstanka” http://www.paxtibi.net/?p=2368

    Twittry23
    Ha,ha,ha…..”poštuju druge”………ha,ha,ha……pa, o čemu ti pričaš.Uvijek se sjetim svatova u kojima sam bio gdje je bilo nekoliko jehovinih svjedoka.Iako su znali da će se (u svatovima) moliti Oče naš, došli su kako bi pokazali svoju “toleranciju i poštovanje prema drugim i drugačijim od sebe” napuštanjem dvorane u trenutku kada se u dvorani začula molitva (Oče naš).Zar je potrebno reći da u crkvu nisu željeli ući, valjda da pokažu “toleranciju” prema drugim vjerama. … Kikovi ((Jehovini)) svjedoci i tolerancija…….ne ide to.
    Komentar: pročitajte svjedočanstvo kako su se Kikovi svjedoci ponašali na vjenčanju jednom svom sljedbeniku koji je prekršio NeoKikoKatekumensku dogmu i vjenčao se s osobom koja nije u CNP “Doći ću ti pod jednim uvjetom…” http://www.paxtibi.net/?p=2496

    parisss
    uzas…kao prvo kakvo je postivanje biti dosadan nekome? Jedan dan stojim na semaforu i drzi zena pozivnice za kateheze (kulu strazara) i upita me dal me zanima. Ja joj fino odgovorim da ne. A ona opet, bog te ljubi, dođi na kateheze, dođi u zajednicu ((pa dajte procitajte mladi ste)) bla bla… Kazem ja ne. A ona opet s frazama koje danonoćno ponavlja ((-samo ponesite))
    Komentar: pročitajte
    “Zvonici u službi propagiranja Neokatekumenskog puta” http://www.paxtibi.net/?p=1275
    “Što je prava Kerigma” http://www.paxtibi.net/?p=2239
    “STRUČNJACI ZA RAJSKA VRATA Pripremit ćemo vas za nebo, a vi ćete nam to platiti” http://www.paxtibi.net/?p=1975

    Hladni Pan
    Ajde vi katolici nedjelje ((veliki katolici)), Nedjelja je, bliži se 11 sati a vi se tu pravite pametni a misa će… Trk na vašu fuuj katoličku nedjeljnu misu ((da vam pop da vaše mišljenje))…
    (Ovo je tipična reakcija prosječnog Kikovog svjedoka)
    Komentari: pročitajte
    “Sveta misa i neokatekumenska euharistija” http://www.paxtibi.net/?p=2342
    ““Katolici nedjelje”?” http://www.paxtibi.net/?p=2119
    “Bitne razlike između neokatekumenske euharistije i sv. Mise” http://www.paxtibi.net/?p=2354

    mazaluna
    Bože oprosti im neznaju kaj rade.Zašto toliko pišete o toj sekti??O ljdima koji će radije ubiti vlastito dijete nego ne doći na službu riječi u CNP ili na prijenosne konvivencije u CNP ili na godišnje konvivencije u CNP ili na navještaje u CNP ili na prijelaze (skrutinije) u CNP ili na hodočašća u CNP ili na neku drugu aktivnost u CNP ((da im djete umre nego da prime krv??))
    Komentar: pročitajte “Strašno!!! Spasiti vlastito dijete manje važno od jednog susreta u Koelnu” http://web.archive.org/web/20140903114817/http://www.paxtibi.net/?p=2444

    sunčanana
    Prava sekta iz koje je jako teško izići kad te jednom ščepaju. Posjeduju tebe i tvoj život i tvoju djecu, a sve u cilju stvaranja, širenja i održavanja svoje CNP. ((Sve što posjeduješ njihovo je vlasništvo.)) Utemeljitelj im je psihički bolesna osoba. Sve što govore djeluje kao veliko znanje, a zapravo je riječ o napamet naučenim frazama, Kikovim katehezama, Kikovim pjesmama, Kikovim zapovijedima (tekstovima) od kojih se ne odstupa.
    “Sekta ili kult? Ili oboje?” http://www.paxtibi.net/?p=2321
    ““Pravila o stolicama” u obliku slova U” http://www.paxtibi.net/?p=2325
    “Jesu li kateheze NP “nadahnutije” Duhom Svetim od Katekizma Katoličke Crkve?” http://www.paxtibi.net/?p=2122

    Delboy44
    španjolski ((americki)) proizvod. svaka bena oce bit ‘svetac’. a zapravo samo pranje love. meni je ovih ljudi zao…
    Koliko sljedbenika košta njegov “put” http://www.paxtibi.net/?p=2390
    Zašto “običnim” neosima ništa ne plaća “organizacija”, a Crkva nekim katolicima plaća? http://www.paxtibi.net/?p=2392
    “Bogatstvo obitelji HERNÁNDEZ BARRERA _ Pax Tibi. Pro Deo, Christo et Ecclesia” http://www.paxtibi.net/?p=2558
    “Inovativne tehnike prodaje Kikove knjige” http://www.paxtibi.net/?p=2220

    osobica
    …poštuju druge- osim kad jedan poželi napustiti zajednicu- tad zabrane i njihovoj obitelji da pričaju s njim. poštuju druge- al za sve druge koji nisu njihovi pripadnici-misle da su od sotone.
    ako ste ikada, pa makar na sekundu pričali s njima ili im otvorili vrata- to je zabilježeno u njihovoj centrali u Brooklynu. svaki sljedeći put kad vam pozvone- zadivit će vas svojim “pamćenjem” od prošlog susreta- što ste rekli, kako ste bili obučeni- naravno, sve brižljivo zapišu kako bi sljedeći put mogli prikladno odglumiti koliko ste im važni. sve samo da se regrutiraju novi članovi. pročitajte malo knjige o iskustvima ljudi koji su napustili ovu sektu
    Komentar: pročitajte “Uhvaćeni u informativnu mrežu na samom početku” http://www.paxtibi.net/?p=2209

    Za kraj, pitanje: Jesu li Kikovi kopirali Jehovine svjedoke ili su Jehovini kopirali Kikove svjedoke?

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 10, 2015 at 8:56 pm
    Permalink

    Bravo, mali kekec! 🙂
    Tvoji komentari mi redovito osvježe dan.
    Moram poručiti nekima ovdje da NE MRZIM NIKOGA, samo želim da istina izađe na vidjelo i želim upozoriti ljude koji su u neznanju o NP.
    To je sve.

    P.s. Ako ikad zaružim u ZG, potražit ću te makar ne znam odakle bih počela; nije baš malen grad 🙂
    Ti si živa legenda! Bog te blagoslovio i hvala ti na podršci.
    To u ovo vrijeme puno znači.

  • August 10, 2015 at 9:23 pm
    Permalink

    Da ovdje zaista ima dosta mržnje, kada ljudi vide osobu koja mrzi najčešće je ne žele slušati jer je okarakteriziraju kao nenormalnu. Upravo suprotno , ova mržnja koju oni gaje prema Putu je odraz onoga što je Put njima napravio i što im nastavlja činiti kroz ovakve komentare kao što ti pišeš.
    Komentare u kojima niječeš njihovu bol a praviš se da pišeš iz ljubavi.

    Što je više mržnje, što je više krvi to se više pokazuje šta vi ljudima činite. To se više pokazuje tko ste vi a ne tko su oni.

    Veritas možda nisi ti nikome ništa učinio ali ako si ljudsko biće barem pokaži žaljenje zbog boli koja im je nanesena na Putu.

  • August 13, 2015 at 2:04 am
    Permalink

    ja još uvijek čekam odgovor na svoje pitanje

  • August 23, 2015 at 2:20 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    mali kekec – August 13, 2015 at 2:04 am
    “ja još uvijek čekam odgovor na svoje pitanje”

    Mnogi su razlozi zašto nećeš dobiti odgovor na svoje pitanje. Temeljni je razlog taj da bi odgovor na pitanje uključivao prenošenje dijela onoga što u sekti i kultu cnp (crkvi neokikokatekumenskog puta) govore svojim sljedbenicima Kikovim svjedocima (neosima, neokatekumenima). A to je po Kikovim zapovijedima strogo zabranjeno, to je (novi) grijeh.

    Inače, Kikova zapovijed da se ne smije van cnp ništa iznositi ili da se njegovi govori (Kikove kateheze) ne smiju nikome dati na uvid osim uskom krugu odabranih ili da njegove govore (kateheze) ti odabrani moraju naučiti napamet i tako ih izgovarati da ne čitaju ili da je sve što je on (Kiko) rekao i zapovjedio da je to bog rekao i zapovjedio jesu samo jedne u nizu Kikovih (božjih) zapovijedi kao na primjer zapovijed o postavljanju stolica u obliku slova “U” http://www.paxtibi.net/?p=2325.

    A te Kikove zapovijedi se ukratko nazivaju nazivom “činiti put” i “biti u poslušnosti katehistima” (katehisti samo prenose i uče druge Kikovim zapovijedima). Kršenje tih zapovijedi donosi sankcije: od toga da te mogu “prebaciti” u “nižu” zajednicu ili te poslati na uvodne kateheze, do toga da će ti se život pretvoriti i biti “oganj pakleni”. Stoga, onaj koji je u to povjerovao, od straha ne smije ništa drugima govoriti o cnp, da mu se život ne pretvori u pakao i njegovoj obitelji. Smije samo otprilike reći: “Eeevoo, etooo. Bog te ljubi. Dođi na kateheze, u zajednicu (sektu i kult cnp)”.

    Primjer. Pita jedan svećenik RKC jednog Kikovog svjedoka: “Zašto se ispovijedate stojeći?” A Kikov svjedok odgovara: “Znate, prvo su Kiko pa zatim Carmen, bili u barakama, među siromasima. Tamo je sve počelo prije 40 godina.” A svećenik RKC: “Ne pitam te to nego zašto se ispovijedate stojeći?” A Kikov svjedok: “Put je nastao nakon drugog vatikanskog koncila.” A svećenik RKC: “Znaš li ili ne znaš odgovor na ono što sam te pitao?” A Kikov svjedok: “Mene je bog prije 8 godina pozvao da dođem na put, da dođem u zajednicu.” “Razgovor” se tu završio, odnosno svećenik RKC je dobacio: “Znači, ne znaš.” A Kikov svjedok je svoj plivajući tupi pogled (izgled) u daljinu preusmjerio u pod i zašutio.

    Štoviše, ne radi se samo o tome da će ti se život pretvoriti u pakao i da ćeš izgubiti postojeće milosti i da nećeš dobiti nove milosti od Boga. Radi se tu o mnogo većem. Rekoh, po Kiku je grijeh reći nešto van cnp o onom što ih uče i što se događa u sekti i kultu cnp. (Skoro) svaki grijeh može biti oprošten. No, Kiko je zbog toga još nešto zapovjedio, odnosno, postoji još jedna Kikova zapovijed koja ima za namjeru spriječiti preispitivanje ili sumnjanje ili ne provođenje ili ne slaganje ili kritiziranje Kikovih zapovijedi. A to je Kikova zapovijed da je maloprije nabrojano “hula protiv duha svetog”. A poznato je da takvo što neće biti oprošteno niti na ovom niti na onom svijetu. Pa, onaj koji je povjerovao u tu Kikovu zapovijed (koja vrijedi i za sve ostale Kikove zapovijedi), a prekršio je, misli da će 100% završiti u paklu.

    A, što ako bude “obratno”? Što ako Bog “odluči” da su oni koji su slijedili Kikove zapovijedi (za koje je svima, osim neosima, jasno da to nisu Božje zapovijedi) i prikazivali ih Božjim zapovijedima, da su oni hulili protiv Duha Svetog?

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 24, 2015 at 5:28 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    bravo kekec – August 10, 2015 at 9:23 pm
    “Veritas možda nisi ti nikome ništa učinio ali ako si ljudsko biće barem pokaži žaljenje zbog boli koja im je nanesena na Putu.”

    Jednog Kikovog svjedoka (neosa, neokatekumena) su natjerali da prekine zaruke i napusti je, jer mu zaručnica više nije htjela dolaziti u sektu i kult cnp (crkvu neokikokatekumenskog puta). Tom Kikovom svjedoku je poslije bilo krivo zato jer ih je poslušao i prekinuo s njom. Išao se žaliti mnogim Kikovim svjedocima u cnp zbog toga. 99% Kikovih svjedoka mu je reklo da su u pravu oni koji su ga natjerali da prekine vezu (po Kikovim zapovijedima, dozvoljen je jedino brak ako su oboje u cnp). Ipak, našlo se dvoje Kikovih svjedoka koji su rekli da ne podržavaju one koji su mu prekinuli zaruke. I da se po njima on mogao vjenčati s tom osobom iako je ona napustila cnp. Ali, bez obzira na to što su to rekli, oni nisu pri tom dodali da im je žao (kao ni ostali) zbog toga što se to dogodilo i da suosjećaju s tom osobom. Oni su samo s prijezirom, hladno i cinički rekli kako to ne podržavaju, a onih 99% je s prijezirom, hladno i cinički reklo kako podržavaju one koji su mu rekli da mora napustiti tu osobu jer je ta osoba izašla iz cnp. A kod puno Kikovih svjedoka se uočio i ponos, zadovoljstvo, ispunjenost i olakšanje time što su bili uz te Kikove zapovijedi i usprotivili se tom braku i spriječili taj brak.

    Kikovi svjedoci ljudska bića? Oni su uznici cnp, Kikovi robovi i roboti koji slijepo i precizno slijede i bez milosti izvršavaju Kikove zapovijedi, hipnotizirani fanatici, slijepci ispranih mozgova, bez vlastitog ja i slobode, nametnutog kolektivnog mišljenja, zarobljenih i uskih pogleda i umova, opsjednuti neokatekumenskim zloduhom, pod neprestanim pritiskom i krivnjom i u strahu, ukratko: neokikokatekumeni.

    Pokazati će žaljenje? Hoće, bude li Kiko donio zapovijed da neosi moraju pokazati i izraziti žaljenje u svim onim slučajevima kad je netko slijedivši Kikove zapovijedi “nastradao”. Ali, to Kiko neće uraditi jer bi time priznao da njegove zapovijedi mogu imati i loših posljedica, da nisu “dobre” za sve, “bolje” od svih ostalih, da je pogriješio jer je to zapovijedio. Štoviše, takvo što je i nemoguće. Zašto? Zato jer je Kiko zapovijedio da svi moraju vjerovati u to da ono što on kaže (kao i oni koji ostale uče tim Kikovim zapovijedima: katehisti): da to bog kaže, da su to božje zapovijedi (nove objave), da bog od svih traži da slijede te (nove) zapovijedi. A to bi nadalje značilo da je bog grešnik koji čini grijehe i donosi krive i loše zapovijedi. I, dakako, to bi otvorilo oči neosima (jer to je svima drugima osim neosima jasno) i da Kiko nije novi spasitelj, i da sekta i kult cnp nije bog, i da Kikove zapovijedi nisu Božje zapovijedi.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 24, 2015 at 5:29 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    veritas – August 9, 2015 at 3:05 pm
    “Dragi moji, dugo me nije bilo jer sam bio zauzet ozbiljnim stvarima a ne mlacenjem prazne slame na netu kao neki ovdje”

    Jednog Kikovog svjedoka (neosa, neokatekumena) su ostala “braća” u sekti i kultu cnp (crkvi neokikokatekumenskog puta) pokušavali “slomiti” i natjerati ga da se ponaša po Kikovim zapovijedima, odnosno kako to od njega traži cnp (“moraš se tako ponašati”, “moraš raditi to i to”, “bog od tebe traži da se ponašaš tako i tako”, “đavao te prevario pa se tako ponašaš”, “sve koji su se tako ponašali doživjeli su oganj pakleni”, “ako se budeš ponašao tako i tako tek tada ćeš dobro proći”…). Nakon jednog vremena, vidjevši da im to ne uspijeva, od katehista je došla nova zapovijed, te su o toj zapovijedi obavijestili tog neposlušnog neosa riječima: “Mi vidimo da se ti nemožeš i nećeš promijeniti i postupati onako kako ti mi govorimo. Od sada ti nećemo više ništa govoriti. Od sada ćemo se svi moliti bogu da te bog promijeni i natjera te da se ponašaš onako kako mi to očekujemo od tebe, onako kako mi želimo.”

    Stoga, Veritas, mala je vjerojatnost da te nije dugo bilo na paxtibiju jer si “bio zauzet ozbiljnim stvarima a ne mlaćenjem prazne slame”. Velika je vjerojatnost da te nije dugo bilo na paxtibiju jer si ovako odlučio: “Vidim da moje pisanje na paxtibiju ne može promijeniti niti Pehara, niti ostale, da se ponašaju i pišu onako kako ja to želim (a ti želiš ono što od tebe zahtijeva Kiko, cnp, katehisti). Stoga, neću više jedno vrijeme pisati na paxtibiju, nego ću se moliti tebi bože na nakanu da promijeniš i utječeš na paxtibijevce da počnu pisati onako kako treba. Zapravo, ako se oni ne promijene i počnu pisati kako ja i svi ostali u zajednici žele, onda ih bože “eliminiraj”, ugasi paxtibi. Mada, bože, i meni i tebi je draže da nakon što ti interveniraš u njihovim životima, da se svi paxtibijevci javno pokaju za sva ta pisanja, i da uđu ili se vrate u zajednicu (cnp).”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

  • August 24, 2015 at 5:29 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    veritas – August 9, 2015 at 3:05 pm
    “I da molim za tebe svaki da da te blagoslovi svemoguci Bog sačuva od svakoga zla i dovede u raj”

    Ne želim da se niti ti, niti bilo koji drugi Kikov svjedok (neos, neokatekumen) moli za mene. Dva su razloga.

    Prvi razlog.
    Uobičajene molitve Kikovih svjedoka u sekti i kultu cnp (crkvi neokikokatekumenskog puta) glase: “Bože, molim te za sve one koji nisu u zajednici (sekti i kultu cnp) da uđu u zajednicu i da se tako obrate.” ili “Bože, molim te za sve one koji su otišli iz zajednice (sekte i kulta cnp), da se vrate.”

    Drugi razlog.
    Moj Bog i tvoj bog nije isti. Vi se ne molite pravom Bogu. Tvoj bog i bog svih u sekti i kultu cnp jest: neokatekumenski put (zajednica, etape puta…). Sveto Pismo tog boga su Kikove kateheze (zapisane Kikove zapovijedi koje se moraju naučiti napamet) i Kikove pjesme i ostale Kikove zapovijedi prenesene u raznim prilikama. Zapovijedi tog boga su, rekoh, Kikove zapovijedi. Crkva tog boga je sekta i kult cnp. Nadbiskupi i biskupi tog boga su katehisti. Svećenstvo tog boga su neokikokatekumenski prezbiteri (oni koji su završili neokikokatekumensko sjemenište).

    Zatim, velika je vjerojatnost da izmišljaš da se moliš za mene, pogotovo da me dovede u raj. Mislim da tvoja izjava nije ništa drugo doli prijetnja paklom meni. Perfidno mi prijetiš paklom ukoliko se ne podvrgnem volji i zapovijedima vašeg poglavice Kika. Prijetiš mi paklom ukoliko ne postanem robom i robotom vaše sekte i kulta cnp i ne počnem se ponašati onako kako vi želite, odnosno kako nalažu Kikove zapovijedi. Želite od mene, kao i od svih, da se počnem klanjati vašem poglavici Kiku, isto onako kako vi to radite na slijedećoj slici http://www.paxtibi.net/?p=2359 “Pred Presvetim ne kleče, a pred Kikom?”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa

Comments are closed.