“Katolici nedjelje”?

Draga Anđela,ovo svjedočanstvo je istinito,poznajem mnoge koji su izašli i pričaju svi iste priče,to je jedna nova teologija,to nije katekizam katoličke Crkve,to je Kikov katekizam,papa Benedikt im je rekao 2008 da objave kateheze,do sada ništa od toga,svatko tko njih kritizira je “demon”ili “faraon”.Dok njih nisam srela nisam znala da postoje “katolici nedjelje,”a to smo svi mi koji idemo na nedjeljne mise,sve je to jako dvosmisleno,sve je to tako u rukavicama da nemaš pojma,njih ne zanima je li se ide na sv.misu nedjeljom nego samo subotom.Bila sam jednom na njihovim slavljima,usred crkve su stavili stol,a oltaru su okrenuli leđa,oni sve rade onako kako je propisao njihov vođa KIko,nevjerojatno,ali istinito,to je put prepun tajnovitosti,dvosmislenosti,oni užasno puno spominju demone itd.Oni toliko hvale tu svoju organizaciju i užasno me podsjećaju na jehovce.Čovjek stekne dojam da ako nisi s njima nećeš se spasiti,pjevaju pjesme koje je njihov vođa napisao,nose križ kojeg je Kiko napravio,slave misu onako kako je to neka izvjesna Karmen modificirala,borave u prostorijama gdje su zidovi oslikani Kikovim slikama.Čovjek se stvarno mora zapitati što se krije iza svega toga.Ne priznaju ostale katoličke pobožnosti,niti kad spominju druge katoličke pokrete samo oni,oni,oni.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

5 thoughts on ““Katolici nedjelje”?

  • November 11, 2012 at 5:37 pm
    Permalink

    Zar opet? Zar opet s ovakvim tipom svjedočanstava? Zar se opet vračamo na početak rasprava? 🙁

  • November 12, 2012 at 8:49 am
    Permalink

    Obzirom da nema niceg ozbiljnog i istinitog mora se staviti ovaj tip svejdocanstva kako stranica ne bi izgubila svoju brojnu publiku.

  • November 14, 2012 at 11:11 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Kateheze su za neokatekumene isto što je i Sveto Pismo za kršćane. Neokatekumenima su na prvim mjestima ono što im govore katehisti, ono što im govore ostali sljedbenici NP-a (NP je neokatekumenski put) i kateheze (kateheze su zapisani Kikovi govori). Sveto Pismo im je tek iza toga. Zapravo, ono što im govore katehisti, kateheze i ostali sljedbenici NP-a, za sljedbenike NP-a je iznad Svetog Pisma. I ne samo što im je Sveto Pismo iza, nego ga i tumače kako im odgovara, kako im paše. KKC (KKC je Katekizam Katoličke Crkve) ne koriste, niti ga poznaju.
    Neke kateheze jesu teološki pročišćene i odobrene od strane Vatikana, ali daljnji problem stvara činjenica da sljedbenici NP-a misle i vjeruju da onaj koji prenosi te kateheze da to ne govori on nego da to Duh Sveti govori preko njega. Znači, sljedbenici NP-a misle i vjeruju da je te kateheze govorio Bog (preko onog koji je govorio), odnosno da ih je napisao Bog (preko Kika).
    Zapravo, dio sljedbenika NP-a niti ne zna za činjenicu da su te kateheze napisane i da onaj koji ih prenosi da ih mora naučiti napamet, ne smije ih čitati. Kod toga dolazimo do sljedećeg problema, a taj je, da se kateheze ne prenose onako kako su napisane, nego kako su naučene napamet, a tu bude dosta razlika. Stoga, kod prenošenja imamo dio koji je Vatikan odobrio (ono što je napisano), i dio koji Vatikan nije odobrio (ono što nije napisano a izgovoreno je). Taj dio koji je izgovoren a nije napisan sastoji se od dva dijela: prvi dio je “nenamjeran” jer još nitko nije “100 posto” naučio kateheze napamet, od riječi do riječi. Drugi dio je “namjeran”, a tu dolazimo do slijedećeg i to ključnog problema.
    Taj “namjerni” dio je ono što se prenosi među sljedbenicima NP-a usmenim putem i mogli bi ga nazvati vjera NP crkve, odnosno nauk NP crkve. Za taj dio ima malo “pisanih” tragova i moj prijedlog je da se tonski snima sve ono što se govori u NP-u i među sljedbenicima NP-a. Zašto? Unatoč tisućama i tisućama svjedočanstava o NP-u koja ne idu u prilog NP-u, jedan dio RKC ne vjeruje ili ne želi vjerovati tim svjedočanstvima. Taj “namjerni” dio je golem i ne stane u ovaj osvrt. Pročitajte svjedočanstva iz Zoffolijeve knjige i ostala svjedočanstva. Sva su istinita, kao što je istinito i sve ono “negativno” što ste čuli o NP-u. I to se ne događa, na primjer, samo među sljedbenicima NP-a iz Splita iz župe X, nego svugdje po svijetu među sljedbenicima NP-a. Ako tko ne bi htio čitati ta svjedočanstva, a možda bi htio u jednoj rečenici doznati u što to vjeruju sljedbenici NP-a, ta bi rečenica, odnosno osnova NP vjere glasila: sve osim NP-a nije Božja volja i/ili nije tako dobro kao NP i/ili je djelo sotonskih sila.
    Sljedeći problem koji se javlja je da kateheze koje se prenose na godišnjim konvencijama, na navještajima za korizmu, uskrs, došašće nisu odobrene od strane Vatikana. One su svake godine drukčije pa i nemaju kad vremena biti pročišćene i odobrene od Vatikana. (Mala zanimljivost: Mada su te kateheze svake godine drukčije, komentari sljedbenika NP-a nakon tih susreta su: opet isto / svake godine nam isto govore i slično). I te kateheze se moraju naučiti napamet, ne smiju se čitati. Te kateheze su isto Kikovi govori (možda i govori nekih iz užeg kruga oko Kika) koje je on prenio užem krugu, a oni dalje, sve dok ti govori (kateheze) ne dođu do ušiju svakog sljedbenika NP-a. No, i da su odobrene od strane Vatikana, i za njih vrijedi prije pisano.
    Kako vidimo, do sad imamo kateheze koje su odobrene i koje nisu odobrene od Vatikana, a obje se “nenamjerno” i “namjerno” krivo prenose, odnosno nadodaje se na njih vjera NP crkve. Zatim imamo ono što katehisti govore sljedbenicima NP-a i što sljedbenici NP-a međusobno govore, odnosno u što vjeruju. A jedan dio toga (što katehisti u raznim situacijama govore i ono što sljedbenici NP-a međusobno govore) ne da nije odobren od strane Vatikana, nego (bar se tako nadam) ne bi nikad ni bio odobren od Vatikana. Jedan dio toga (pročitajte svjedočanstva) što se prenosi među sljedbenicima NP-a usmenim putem je krivovjerje, otpad od vjere, i po Kan. 1364 za posljedicu ima izopćenje.
    Za kraj, postoji jedan dio u koji vjeruju sljedbenici NP-a, a ne prenosi se niti katehezama niti međusobnim pričama. Koji dio? Može biti bilo koji dio. Naprimjer, sljedbenici NP-a vjeruju da su ulaskom u NP postali “pravi” vjernici a da su prije toga bili “tradicionalni vjernici”, pa i “pogani”, te da su postali veći vjernici od svih ostalih i da ako netko želi postati vjernik mora postati sljedbenik NP-a (ne samo postati vjernik, nego ako želi biti sretan, spasiti se, obratiti se, dobro proći u životu…..itd….). No, to ne moraju čuti u nekoj katehezi, niti im tko to mora usmenim putem reći. To im “govori” neokatekumenski zloduh (kao i još mnogo toga). No, prije ili kasnije, već će to čuti od drugih sljedbenika NP-a i/ili će i sami to govoriti drugima. Dakako, i Duh im govori, no neka se svaki sljedbenik NP-a upita kome vjeruje, Duhu ili neokatekumenskom zloduhu, odnosno trebao bi razabrati što je od Duha što od zloduha. Znam da prosječnom sljedbeniku NP-a to iz svega prije rečenog nije lako. Taj zloduh je toliko jak da sljedbenici NP-a uopće ne čuju sebe što govore. Kad nekom sljedbeniku NP-a uspiješ, uz tešku muku, dokazati da je nešto krivo rekao (krivovjerje), on će ti reći da svatko može pogriješiti odnosno “krivo se izraziti” ili “reći nešto što nije mislio reći”. S ljudske strane to bi bilo u redu da nije slijedeće činjenice: to što je taj sljedbenik NP-a krivo rekao, to isto se događa svugdje po svijetu među sljedbenicima NP-a. A to već nije osobno nego kolektivno (primjer: sljedbenik NP-a iz Zagreba nije nazvao sljedbenika NP-a iz Argentine i dogovarao s njim što reći, ali unatoč tome oboje isto govore i u to vjeruju, kako ono što bi Vatikan odobrio tako i ono što za posljedicu ima izopćenje).

    Zaključak
    1 – U NP-u su za sljedbenike NP-a kateheze, ono što kažu katehisti i ono što sljedbenici NP-a pričaju među sobom i “Sveto Pismo” i “KKC”. Drugim riječima, nabrojano im je iznad Svetog Pisma.
    2 – Sveto Pismo tumače kako im paše.
    3 – KKC ne poznaju i ne koriste se njime (a da se i koriste i njega bi tumačili kako im paše).
    4 – Misle i vjeruju da je Bog napisao te kateheze (Bog preko Kika).
    5 – Misle i vjeruju da ono što govore katehisti, da to ne govore katehisti nego da to Bog govori (Bog preko katehista). Također, u manjem opsegu, u to isto vjeruju kad međusobno pričaju, pogotovo u situacijama kad govore odgovorni zajednica, kad govore oni koji su duže u NP-u, pa čak i na primjer kad onaj tko ima više djece govori nekom tko ima manje djece. Tako je u NP-a došlo do umnažanja Krista, i to Krista koji nikad nije i ne bi nikad mnogo toga rekao za što u NP-u tvrde i vjeruju da to Krist govori. No, evo par rečenica koje je Krist stvarno rekao:
    Mt 24,23 “Ako vam tada tko rekne: ‘Gle, evo Krista!’ ili: ‘Eno ga!’ – ne povjerujte! 24Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”
    Mk 13,5 Tada im Isus poče govoriti: “Pazite da vas tko ne zavede. 6Mnogi će doći u moje ime i govoriti: Ja sam! I mnoge će zavesti.
    Lk 21,8 A on reče: “Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam’ i: ‘Vrijeme se približilo!’ Ne idite za njima.
    6 – Kateheze, kako odobrene, tako i neodobrene od Vatikana, netočno se prenose jer se ne čitaju nego ih se mora naučiti napamet.
    7 – Na te kateheze, sljedbenici NP-a ubacuju (dodaju) dijelove koji spadaju pod krivovjerje, otpad od vjere. Tih dijelova, koji spadaju pod krivovjerje, najviše ima u onom što katehisti govore sljedbenicima NP-a, što sljedbenici NP-a pričaju među sobom, i u onom što neoatekumenski zloduh govori sljedbenicima NP-a. (A konkretno o čemu se priča u NP-u, u što vjeruju sljedbenici NP-a, što se događa u NP-u pročitajte u svjedočanstvima onih koji su otišli od NP-a).

    Navesti ću jedan primjer kako Sveto Pismo tumače kako im paše. Kažu katehisti sljedbenici NP-a da otvori Bibliju na način “gdje se otvori” i da kaže što to čitanje, odnosno Riječ Božja kaže za nju, za njezin život. I ta osoba nešto i kaže. Nakon toga katehisti kažu: ne, ta Riječ Božja (Bog) ti kaže da trebaš pronaći dečka u NP-u, odnosno nekog sljedbenika NP-a i udati se za njega. Osoba odgovara kako je ona već udana. Na to katehisti kažu: oprosti, mi to nismo znali. I nastavljaju: zapravo, ta Riječ Božja ti kaže da svog muža trebaš dovesti u NP, da i on postane sljedbenik NP-a. No, tu nije kraj priče. Sve to još za cilj ima i da se nakon određenog vremena provedenog u NP-u “obratiš”, tako da sam počneš to govoriti i u to vjerovati, te da na kraju i druge tako naučavaš. I to sve tako dok svi ljudi na svijetu ne postanu sljedbenici NP-a.

    Zanimljivost za kraj: kad u NP-u netko održi govor, kateheze, uvod i slično, česti komentari sljedbenika NP-a budu: “Uuuu, kako je Duh Sveti govorio preko njega”. No da dobije taj komentar, veće šanse ima onaj koji je taj govor izrekao na histeričan način, stilom kojim je govorio Hitler. Onaj koji bi to isto, od riječi do riječi, izgovorio smireno, polagano, ispod glasa, imao bi puno manje šanse da dobije taj komentar. No, bez obzira na stil govora, sljedbenici NP-a vjeruju da je to govorio Bog, a onaj koji se služio “Hitlerovim nastupom” za “nagradu” će dobiti komentar “Uuuu, kako je preko njega govorio Duh Sveti”. I ne samo to, nego će i napredovati u hijerarhiji NP-a.

  • November 23, 2012 at 4:13 pm
    Permalink

    2.Obzirom da nema niceg ozbiljnog i istinitog mora se staviti ovaj tip svejdocanstva kako stranica ne bi izgubila svoju brojnu publiku.

  • June 10, 2015 at 2:20 pm
    Permalink

    Ponosim se što sam katolik nedjelje i što su svi moji također bili katolici nedjelje. Odgojena sam u duhu mira i sklada što se za neose ne može reći. Tamo svako-malo neko nekoga ponižava, a žene su glavna meta omalovažavanja.
    Uvijek ću ići na misu nedjeljom jer je nedjelja kršćanski dan i zato:
    KRŠĆANI, BRANITE TAJ DAN OD SOTONE!!!’

Comments are closed.