Koliko sljedbenika košta njegov “put”

Submitted on 2014/07/28 at 6:30 pm

Hvaljen Isus i Marija

Za početak, ovo što ću dalje pisati nije niti 1% važnosti od onoga što je Papa poručio Kikovim svjedocima: sljedbenicima NP crkve. A to je navedeno u slijedećim postovima:

Kiko u posjetu Papi http://www.paxtibi.net/?p=2384 Papa srdačno primio ali i jasno zatražio da poštuje crkvena pravila, a osobito da bude “transparentan”. Dotični ističu da su mnogi biskupi spremni zatvoriti Put u svojim biskupijama zbog ozbiljnih problema oko zajedništva i poslušnosti.

Tri Papine preporuke neosima http://www.paxtibi.net/?p=2336 Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv – istaknuo je Papa.

A sad, detaljnije o Kikovim svjedocima: sljedbenicima NP crkve:
Ispravak netočnog navoda: “Neokatekumeni trebaju novac”. Pravi navod bi trebao glasiti: “NP crkva: crkva Kikovih svjedoka treba novac a njihovi sljedbenici baš i ne.”

Zašto? Zato jer u NP crkvi svoje sljedbenike uvjeravaju da je novac: smeće, zlo, idol i sličnim frazama. A sve s ciljem da od njih iscijede i otmu što više tog novca. A taj novac se upotrebljava isključivo za rast, razvoj i širenje NP crkve: crkve Kikovih svjedoka. Znači, ukratko, sljedbenici NP crkve kao pojedinci ne trebaju novac ali njihova NP crkva treba njihov, a i tuđi novac. A sve situacije u kojima se prosječni sljedbenik NP crkve pita: kako do novca, kako do materijalnih stvari za osnovno preživljavanje (stan, hrana, režije, odjeća) nazivaju: Božjom providnošću. U tim situacijama izbjegavaju spominjati riječ novac i to zamjenjuju s riječima: Božja providnost.

Ne samo da od svojih sljedbenika otimaju taj novac, nego ga otimaju i od ostalih župljana u župama u kojima borave. Na primjer, na svojim misama ne skupljaju milostinju koja bi išla za potrebe župe. Tako da ispada da ostali župljani financiraju boravak sljedbenika NP crkve u svojim župama. A sljedbenici NP crkve novac koji otimaju i cijede od svojih sljedbenika upotrebljavaju za rast, razvoj, širenje i održavanje NP crkve: crkve Kikovih svjedoka s krajnjim ciljem uništenja RKC u ovom obliku i njenom preobrazbom u NP crkvu: crkvu Kikovih svjedoka.

Ima još načina kako otimaju novac od župljana u župama u kojima borave. Jedan od načina je taj da većina sljedbenika NP crkve: crkve Kikovih svjedoka prestaje ići nedjeljom na svetu Misu i ide subotom na Kikovu misu (ovo činite Kiku na spomen). Samim tim prestanu i davati nedjeljom milostinju.

NP crkva: crkva Kikovih svjedoka i na ostale načine voli primati novac od onih koji nisu njeni sljedbenici a pri tome ne daju svoj novac drugima. Jedan od primjera su obitelji Kikovih svjedoka s više djece. Većina takvih obitelji nema toliko vlastitih prihoda da bi se mogli prehraniti. A onda, bake i djedovi misle: pa to su moji unuci i unuke. E pa varate se. Nisu to vaši unuci i unuke. Nisu to ni vaša djeca koja su roditelji vaših unuka. Svi nabrojani su Kikovo vlasništvo, svi oni su robovi i roboti NP crkve: crkve Kikovih svjedoka. Primarni cilj, ono što je na prvom mjestu (fraza u neosima: stavite boga na prvo mjesto) jest NP crkva, širenje, rast, razvoj i održavanje NP crkve. Tom cilju služe i vaša djeca i vaši unuci i unuke koje su već u dobi da su postali Kikovi svjedoci, postali sljedbenici NP crkve. A “vaši” unuci i unuke koji još nisu u toj dobi, čim dođu u tu dob biti će pripojeni NP crkvi. To i jest primarni cilj zašto rađaju djecu: da bi ih jednog dana pripojili NP crkvi. A svi ostali motivi za rađanje te djece su tek na drugim i ostalim mjestima.

A i država misli: pa što onda da pomažemo tim obiteljima, to je naš narod, to je budućnost našeg naroda. Varaju i vas gospodo i vas drugovi. Nisu to budući Hrvati, Austrijanci, Argentinci. Jer, jednog dana će se mnogi sljedbenici NP crkve: Kikovi svjedoci, preseliti i nastaniti u nekoj drugoj državi u koju ih pošalje hijerarhija NP crkve. A, varajući druge, i ti Kikovi sljedbenici će biti sami prevareni: misle kako idu u te druge države navještati Krista a zapravo idu navještati NP crkvu, kako idu stvarati RKC a idu stvarati NP crkvu, kako idu evangelizirati a zapravo idu širiti i razvijati NP crkvu, kako idu širiti kršćanstvo a zapravo idu širiti NeoKikoKatekumenizam.

Ne samo da novac NP crkve ide isključivo za njihove potrebe, nego i sljedbenici NP crkve koji su u novčanoj potrebi (ali tek nakon što se namire potrebe NP crkve: hoteli, neokatekumenska sjemeništa…) mogu očekivati neke mrvice od tog kolača samo ako ispune sljedeće uvjete: da su redoviti u NP crkvi, odnosno da “čine put” i da su “u poslušnosti katehistima”. Ponoviti ću jedan primjer. Sljedbenici jedne zajednice NP crkve su htjeli skupiti novac da pomognu jednom svom sljedbeniku koji je ostao u situaciji da nije imao za sebe niti za svoje dijete. Kad su to katehisti dočuli, pobunili su se protiv te akcije s riječima: pa, možete vi skupiti i dati taj novac, ali zašto to činite kad ta osoba rijetko dolazi u zajednicu (NP crkvu). Drugim riječima, neka crkne i ta osoba i to njezino dijete jer nije redovita u zajednici (NP crkvi).

Koliko godišnje (najmanje) košta prosječnog sljedbenika članstvo u NP crkvi? Evooo, eetooo, jednog okvirnog izračuna: 50 kn mjesečno kolekte za potrebe zajednice (600,00 kn godišnje), 1 hodošašće godišnje prosjek 2.500,00 kn, 1 konvencija u hotelu 600,00 kn, još 1 hotel godišnje za odgovorne, suodgovorne, kantore 900,00 kn, ostale potrebe (reklamiranje NP crkve, kupovina “znakova”, kupovina Kikovih knjiga, doručak za uskrs, slavljenje nove godine, predstava za tri kralja, “fali za ovo, fali za ono”…) 300,00 kn, što ukupno iznosi od najmanje 4.000,00 kn do 4.900,00 kn. U to nisu uključeni “specijalni” događaji koji se ne događaju svake godine (skrutiniji i slično).

Dakako, pošto je za njih novac smeće, sve navedene cifre (osim hodočašća) se ubacuju u kese za smeće, pa vas nitko ne može kontrolirati dali ste baš vi dali novac. Ali, ako vi ne ubacite novac u kesu, to netko drugi mora učiniti za vas. Nakon drugog prijelaza dajete 1/10 mjesečne plaće koju zarađujete. Tako da vas članstvo nakon drugog prijelaza košta i više. Manje vas nemože koštati jer je sve prije nabrojano minimum minimuma koji morate pribaviti za članstvo u NP crkvi. No to nije sve, od vas će puno puta, na ovaj ili ona način, u ovoj ili onoj situaciji, na ovom ili onom prijelazu, tražiti da date svu svoju imovinu.

Nije teško izračunati koliko košta članstvo obitelji s osmero djece (plus roditelji) u NP crkvi. 10 puta 4.000,00 do 4.900,00 kn što godišnje iznosi 40.000,00 do 49.000,00 kn. Pa se čovjek zapita da li ti roditelji nemaju dosta vlastitog novca za prehranjivanje vlastite obitelji radi malih plaća, radi puno djece, radi nezaposlenosti ili radi toga jer i oni i njihova djeca moraju biti sljedbenicima NP crkve.

Prije nego krenem dalje, odgovoriti ću na pitanje “zabrinutih” roditelja te djece: gdje mogu čuti Riječ Božju bez da plaćaju godišnju članarinu od najmanje 4.000,00 kn. Mogu je čuti (pročitati) u Bibliji, mogu je čuti na nedjeljnjim Misama u RKC i tako dalje.

Većina navedenih obitelji “ne živi bajno”, kao i dosta “običnih” sljedbenika NP crkve koji dijeli “sudbinu” s ostalim građanima zemlje u kojoj žive. Za razliku od njih, budući Kikovi neokatekumenski svećenici iz Kikovih sjemeništa žive u potpuno drukčijim uvjetima. I to oni ne taje. Kad se dolazi u posjet tim neoskim sjemeništima oni otvoreni kažu kako je Kiko naredio da ta sjemeništa moraju izgledati “tip top” jer kaže Kiko da kad je Bog stvarao raj da ga je stvorio “lijepim, vauu, tip top”. I da tako moraju izgledati neokatekumenska sjemeništa. Drugim riječima, ta sjemeništa sagrađena od novca Kikovih sljedbenika moraju izgledati kao “u raju” dok ti isti sljedbenici koji su dali taj novac neka žive “kao u paklu”. Jer, novac je za obične sljedbenike NP crkve smeće, zlo, idol koji oni moraju u crnim kesama skupiti i predati NP crkvi. A taj novac koji će se koristiti isključivo za gradnju, širenje i održavanje NP crkve, u NP crkvi će se preobraziti u raj, zlo će se pretvoriti u dobro. Ili će taj proces nazivati evangelizacijom i drugim frazama. A Papa će im govoriti o slobodi, govoriti će im o Biskupima koji žele zatvoriti “put” i o transparentnosti i o crkvenim pravilima…

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

8 thoughts on “Koliko sljedbenika košta njegov “put”

  • July 29, 2014 at 10:51 am
    Permalink

    Neka je se i o novcu progovorilo.

  • July 29, 2014 at 11:52 am
    Permalink

    ljudi moja koja je to perfidna organizacija tek sad su mi neke stvari jasne,je pehar je,baš tako kako ste opisali,to je istina,sve sam to vidio,čuo i doživio,ali najpotresnije su ove rečenice koje su sve apsolutno sve rekle o tom kultu:”Ne samo da novac NP crkve ide isključivo za njihove potrebe, nego i sljedbenici NP crkve koji su u novčanoj potrebi (ali tek nakon što se namire potrebe NP crkve: hoteli, neokatekumenska sjemeništa…) mogu očekivati neke mrvice od tog kolača samo ako ispune sljedeće uvjete: da su redoviti u NP crkvi, odnosno da “čine put” i da su “u poslušnosti katehistima”. Ponoviti ću jedan primjer. Sljedbenici jedne zajednice NP crkve su htjeli skupiti novac da pomognu jednom svom sljedbeniku koji je ostao u situaciji da nije imao za sebe niti za svoje dijete. Kad su to katehisti dočuli, pobunili su se protiv te akcije s riječima: pa, možete vi skupiti i dati taj novac, ali zašto to činite kad ta osoba rijetko dolazi u zajednicu (NP crkvu). Drugim riječima, neka crkne i ta osoba i to njezino dijete jer nije redovita u zajednici (NP crkvi). ovaj primjer otkriva svu istinu o tom kultu,o toj sekti

  • July 30, 2014 at 7:26 am
    Permalink

    Sa dobrim dijelom se slažem ali sa nekim stvarima ne.

    Moram istaknuti da nisam čuo da je zajednica htjela dati novce jednom bratu u potrebi koji nije u zajednici. Očekujem da će neki katehisti to pohvaliti kao bratsku ljubav ali nebih se čudio da su oni to stopirali jer on više nije na Putu.

    Neokatekumenima nije cilj da prenesu ljude koji idu nedjeljom na misu i da ih drže samo subotom na neokatekumenskoj misi. Katehisti koji put istaknu da bi ljudi barem jednom mjesečno trebali ići na nedjeljnu misu. Ovo neki rade neki ne. Do ovoga se posebno ne drži. U praksi oni koji su i prije Puta bili u Crkvi i dalje idu na nedjeljne mise a oni koji prije Puta nisu imali nikakve veze sa Crkvom nemaju niti na Putu. Nije nikome cilj uništiti Crkvu. Problemi koji se dešavaju u župama su više nesretna nuspojava nego namjerno razaranje Crkve.

    Što se tiće plaćanja. Prvih 7-8 godina novci koji se izdvajaju izdvajaju se isključivo za potrebe zajednice, znači to ne ide skoro nikom osim matičnoj zajednici koja te novce daje. Međutim to jesu izdašne svote i poprilično opterećenje za ljude sa mnogo djece. Mene je iznenadilo kako neki uopće uspiju zgrnuti te novce. Na Putu se ne vidi božja providnost nego izvanredna sposobnost ljudi da proizvedu rezultat (konkretno da prehrane djecu) kada ih se stavi u tu situaciju govoreći im da će Bog providjeti dok zapravo proviđaju oni, prijatelji, familija itd.
    Moram naglasiti da će neki radije umrijeti nego otići sa Puta jer im on znači život, tako da im ove svote nije teško platiti.

    Ono što je nepravedno je to što se na Putu stalno drobi o toj božjoj providnosti a nigdje drugdje putovanja nisu više koštala pojedinca nego na Putu.
    Kada sam išao u Australiju platio sam je 14000 kuna. Pošto je to bio dan mladih bilo je tamo ekipe iz drugih Crkvenih krugova a ne samo neokatekumena. Bila je jedna moja kolegica sa faksa koja nije bila neokatekumen. Njoj je Crkva ili netko drugi financirao put u Australiju!
    Kada sam nedavno sa salezijancima išao 4 dana u Beč, smještaj nije bio u hotelu ali je bio dostojan čovjeka i jedino što sam trebao platiti je autobus 200 kuna, a i to je Crkva do pola financirala znači samo 100. Svu hranu je financirala Crkva a smještaj su osigurali naši domaćini, nitko me pare pitao nije. 4 dana u Beču 100 kuna + prijevoz po gradu par eura.
    Svi moji kolege koji ne idu u Crkvu nego naprimjer sudjeluju kao sportski suci na internacionalnim događajima po cijelom svijetu imaju više manje sve plaćeno od organizacije. Moja kolegica je prošla od Koreje do Brazila bez da je išta morala sama financirati. Financira ih organizacija.

    Neokatekumenski Put nije UEFA da ima nezavisan izvor financiranja i nisu mi dužni ništa dati ali čemu onda pričati o Božjoj providnosti?
    Kakva je to božja providnost di ja sam sebi moram plaćati ama baš sve eskurzije Puta, ili još gore da mi plaća netko od moje braće ako ja nemam dovoljno? Za kartu kući dvojice naših neokatekumenskih sjemeništaraca zajednica je trebala izdvojiti isto oko 10000 kuna jer su na drugom kontinentu.
    Kad se sjetim kako se trubilo o toj božjoj providnosti na katehezama i kako se trubi kada nekoga treba natjerati na još jedno dijete a te providnosti ne samo da nema nego te matična organizacija (Put) ništa financijski ne pomaže… ti pomažeš nju!

    Sekularne organizacije i Crkva plaćaju putovanja svojih sljedbenika/službenika (makar i Crkva jednom tjedno uzima lemozinu samo to nije u tolikim iznosima po pojedincu). A na Putu kojem je glavni pristupni faktor “ti nemožeš svojim snagama , Bog proviđa, Bog daje besplatno ” ti plaćaš ne samo za sebe nego i za druge ako nemaju.

    I onda nakon drugog prijelaza tebe se traži 10% prihoda zato jer je novac tvoj Bog i baš se nikako drukčije tog idola nemožeš riješiti nego da ga daš njima…

    Ja nemam problem sa time da ljudi ako hoće plaćaju Putu jer za neke od njih Put znači život.
    Ali imam problem sa LAŽIMA o Božjoj providnosti koje se pričaju na početku. To su priče i fraze sa kojima se tebe uvuče u zajednicu misleći da ćeš dobiti nešto besplatno. A kada njima treba novaca onda više nema te priče o Božjoj providnosti.
    Nema ni toga da oni tebe lijepo mole da ti njima daš novce za koje točno znaš di idu.
    Nego se doslovno izmišlja da je novac tvoj Bog i preko osjećaja krivnje i socijalnog pritiska se od tebe vade novci. Čak i da novac jest tvoj idol. ti bi ga trebao dati nekom nasumično da se riješiš svog idola ,ali ne daješ ga direktno njima…

    Nije problem plaćanje nego manipulacija , laži izvrtanje i dvostruki standardi.
    Možda mi zbog ovog što ću sad napisati jednom bude žao ali ovako funkcionira kult.

  • July 30, 2014 at 12:31 pm
    Permalink

    “Ne samo da od svojih sljedbenika otimaju taj novac, nego ga otimaju i od ostalih župljana u župama u kojima borave. Na primjer, na svojim misama ne skupljaju milostinju koja bi išla za potrebe župe. Tako da ispada da ostali župljani financiraju boravak sljedbenika NP crkve u svojim župama. A sljedbenici NP crkve novac koji otimaju i cijede od svojih sljedbenika upotrebljavaju za rast, razvoj, širenje i održavanje NP crkve: crkve Kikovih svjedoka s krajnjim ciljem uništenja RKC u ovom obliku i njenom preobrazbom u NP crkvu: crkvu Kikovih svjedoka.”

    – Ove laži piše neko isfrustriran koji svake nedjelje daje svoje 2,50 kn za milostinju pa ga to sad jako boli. Nije istina da ne daju novac za potrebe župe i župljana, a to što ti o tome ništa ne znaš ne znači da se nije dogodilo i da se ne događa

  • July 30, 2014 at 3:13 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Za početak, ovo što ću dalje pisati nije niti 1% važnosti od onoga što je Papa poručio Kikovim svjedocima: sljedbenicima NP crkve. A to je navedeno u slijedećim postovima:

    Kiko u posjetu Papi http://www.paxtibi.net/?p=2384 Papa srdačno primio ali i jasno zatražio da poštuje crkvena pravila, a osobito da bude “transparentan”. Dotični ističu da su mnogi biskupi spremni zatvoriti Put u svojim biskupijama zbog ozbiljnih problema oko zajedništva i poslušnosti.

    Tri Papine preporuke neosima http://www.paxtibi.net/?p=2336 Svačiju slobodu treba poštivati, također i kad netko odluči izvan Neokatekumenskog puta tražiti drugačiji oblik kršćanskoga života koji će mu pomoći odgovoriti na Božji poziv – istaknuo je Papa.

    Odgovor na repliku 4 “Ove laži piše neko isfrustriran koji svake nedjelje daje svoje 2,50 kn za milostinju pa ga to sad jako boli. Nije istina da ne daju novac za potrebe župe i župljana, a to što ti o tome ništa ne znaš ne znači da se nije dogodilo i da se ne događa. Posted by: Krčmar”

    Da niste vi, Kikovi svjedoci, ti koji godišnje dadu 2,50 kn župi, a godišnje potroše 25.000,00 kn župnog novca za financiranje svog destruktivnog boravka u toj župi. A od međusobno skupljenih 250.000,00 kn, kad namire župu s 2,50 kn, ostatak od 249.997,50 kn upotrijebe za stvaranje, širenje i održavanje svoje NP crkve.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • July 30, 2014 at 4:40 pm
    Permalink

    oh,neokatekumeni,neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

  • July 30, 2014 at 4:58 pm
    Permalink

    – Ove laži piše neko isfrustriran koji svake nedjelje daje svoje 2,50 kn za milostinju pa ga to sad jako boli. Nije istina da ne daju novac za potrebe župe i župljana, a to što ti o tome ništa ne znaš ne znači da se nije dogodilo i da se ne događa

    ovo što krčmar piše je tipično neokatekumensko omalovažavanje svih katolika i cijele katoličke crkve,kroz sve svoje kateheze,programe itd…oni to uporno čine što u rukavicama što otvoreno bez ustezanja…

  • May 24, 2015 at 3:57 pm
    Permalink

    Hej, ljudi, pa ovo je upravo ono što ti pacijenti i žele – zavaditi nas ostale. Znaš kako ti je u zajednici? – tko ne razmišlja kao oni, ili je u krizi ili sotona progovara kroz njega, u svakom slučaju, mora na razgovor kod katehista. Ha, ha, ha! Imam savjet za vas: IGNORIRAJTE KOMENTARE SADAŠNJIH NEOKATEKUMENA. Tako ćete si priskrbiti više mira i uštediti mnogo živaca. Stres ubija, zapamtite to. Širite radost i ljubav. Lijepi pozdrav 🙂

Comments are closed.