Uhvaćeni u informativnu mrežu na samom početku

Hvaljen Isus i Marija

“Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

“Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

Odgovor na repliku 29 potpisanu s ivancica.markoni

Komentirati ću tvoju izjavu, citiram, “I ono sto me ugodno iznenadili nitko te ne pita odakle si, odakle to tvoje prezime, a da nisi……., tku su tvoji itd.”

Ti samo misliš da je to tako. Uz nove osobe, na kateheze dolaze i oni koji su već (stari) sljedbenici NP-a. I ti koji su već sljedbenici NP-a i katehisti su te već zapazili da dolaziš (da li više, da li manje, ovisno o broju ljudi). Već su se i jedni i drugi počeli interesirati o tebi, ne samo o tebi, nego i o ostalima koji dolaze. Već su počele međusobne priče o “novima”: tko je tko, zna li tko nešto o tebi. Ako te netko poslao na kateheze, taj već širi priče o tebi, ono što zna. Ako tko dozna nešto o tebi, bilo što, odmah će reći drugima. Katehisti i ostali već su počeli s pričama: koliko vas novih dolazi (kažu, bilo ih je 30, od toga 12 novih), već vas snimaju kad ste dolazili a kad niste. I te sve informacije se ne prenose samo među katehistima, i među onim sljedbenicima NP-a koji dolaze na kateheze, nego se te priče šire po svim zajednicama NP-a. Šire se i po onim zajednicama NP-a koji nisu iz te župe. I njih zanima što se događa. Oni već više znaju o tebi, nego što ti sama znaš o sebi.

Tko, zna, možda vas 20 dolazi, a ti si jedina nova. Svi te snimaju, a prave se kao nezainteresirani za tebe. Bilo je i takvih slučajeva. Sljedbenici NP-a su držali kateheze, a dolazila im je samo jedna (nova) osoba. Na kraju su joj rekli da se javi u neku župu gdje dolazi više novih, pa da se tamo priključi zajednici koja će biti sastavljenja od istih.

Osim toga, ne znam jesi li udana, jer među ostalim, njih i to zanima. Ako si udana, to ih zanima jer će sve udane/oženjene pozivati da dovedu svoje partnere na kateheze. Ako nisi, to najviše zanima one sljedbenike NP-a koji su već u NP-u i dolaze na kateheze. Radi tog razloga većina onih koji su već u NP-u dolaze na kateheze, jer do sad u NP-u nisu našli partnere, drugdje ne smiju tražiti partnere, a tvrde katehisti kako će im bog u NP-u poslati partnera. Pa su došli vidjeti da li im je bog napokon poslao partnera među ovim novima koji će tek ući u zajednicu (NP). A, znamo onu poslovicu, tko prije djevojci djevojka njegova, odnosno, tko prije momku momak njezin. Tako, ako si slobodna, već te njih nekoliko snima radi mogućeg braka s tobom (ne samo tebe). A one nove, slobodne momke, već nekoliko neokatekumenki snima radi mogećeg braka.

A ima već i ovakvih komentara: mislim da je onaj tamo za svećenika, onaj će sigurno postati neokatekumenski svećenik (ako ne znaš, neokatekumenski svećenici su oni koji su sljedbenici NP-a i koji su bili u neokatekumenskom sjemeništu. Isto tako, ako ne znaš, u NP-u je zabranjeno i nije božja volja da netko na primjer ide u franjevce.)

Kako ćeš prepoznati one “stare”, one koji su već u NP-u i dolaze s vama na kateheze. Kao, prvo, s njima nećeš tako lako doći u “kontakt”, jer će se držati po strani, i međusobno će se nešto došaptavati. Prepoznati ćeš ih i jer je će vas nove gledati s visoka. Kad na katehezama počnu prva pitanja vama novima, prepoznati ćeš ih jer se u pravilu njima ne postavljaju pitanja, i prepoznati ćeš ih što će imati podrugljivi smiješak na vaše odgovore. Posebno podrugljiv smiješak će imati kad netko na primjer odgovori za sebe da misli da je vjernik. Da ne moraju biti u tišini, oni bi se grohotom nasmijali, salve podrugljivog smijeha bi izazvali takvi ili slični odgovori. Kad se budu pravile grupe za odgovore na pitanja, sve stare će staviti u posebnu grupu (znaju oni tko je novi tko stari). To je obično zadnja grupa (grupa broj 5 od 5 grupa). I ne znam da li ćeš primjetiti da se u toj grupi svi poznaju, da se dosađuju, da ne odgovaraju na ta pitanja ili to rade preko volje. Zatim, prepoznati ćeš stare jer nisu redoviti (što su snimili, snimili su). I zatim ćeš ih prepoznati da ih većina neće doći kad na primjer budete imali agape, jer tamo nemaju što raditi.

Mislim da si dosad shvatila ponešto. S jedne strane nije da ih ne zanima tko si ti. Već su oni počeli s pričama o tebi i ostalima. S druge strane, u pravu si da ih ne zanima ni tko si ti, ni odakle si, ni tko su tvoji. A to ćeš uvidjeti budeš li se uključila u NP i što duže budeš u NP-u. Njih stvarno ne zanima tko si ti, tko su tvoji, njih ne zanimaš ti kao osoba. Njih zanima da si sljedbenik NP-a, da “činiš put”, da “slušaš katehiste”, da ne ideš u RKC nego u NP, da dovedeš sve svoje u NP, da se udaš s nekim koji je u NP-u i da rodiš što više djece kako bi tu djecu kasnije učlanila u NP, da napustiš dom (sama ili s obitelji) i odeš negdje gdje ćeš širiti NP. A ima još toga. Ukratko, njih zanima NP, a ti si samo jedan kotačić u izgradnji NP crkve.

Primjer: jednoj osobi (da samo jednoj) koja nije htjela ići na drugi prijelaz, dolazili su joj u kuću (više njih i više puta) da je zovu da se vrati u NP i ide na drugi prijelaz, ovim riječima: “Brige nas za tebe. Nego, došli smo ti reći da bi za tebe bilo bolje da ideš na drugi prijelaz”.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

42 thoughts on “Uhvaćeni u informativnu mrežu na samom početku

  • February 21, 2013 at 7:51 pm
    Permalink

    Da,podrugljivo i te kako,kad im kažeš da si vjernik,ne priznaju oni to,jer sve prije puta ne može biti vjera,to je za njih samo prirodna religioznost,oni se rugaju svoj vašoj vjeri prije ovog njihovog puta!Npr.dok su još sv.Pričest po kikovim uputama primali sjedeći,jedna žena to nije mogla nikako prihvatiti, počela je plakati i tresti se,a neokatekumenski prezbitar je rekao:”to te đavo napada!”U životu svom otkako živim još nisam čuo da netko toliko đavla i demone spominje kao ovaj pokret!

  • February 21, 2013 at 8:09 pm
    Permalink

    Molimo i za Pehara punog gorčine i otrova…..ammmennn

    Može li vam tema biti nešto drugo osim Pehara,ipak je stranica o NP.

    Prenesite koju katehezu.Da vidimo probleme.

  • February 21, 2013 at 9:40 pm
    Permalink

    Preveliki naglasak na NP, nesto slicno kao Opus Dei. Bilo koja crkveno potvrdjena grupa koja naglasava vise sebe nego Katolicku Crkvu nije u potpunosti Bozja. Zato ako to vidite, a zelite ljubiti Boga, samo se odmaknite od tih org.

  • February 21, 2013 at 10:43 pm
    Permalink

    …Kardinal je istaknuo da postoje zajednice koje imaju svećenika kao duhovnog asistenta, te smatra a je to korisno i potrebno i bilo bi dobro kad bi svaka zajednica to imala. Njegova je uloga da bude u službi izgradnje zajedništva i jedinstva, i to u izgradnji zajedništva unutra u zajednici i izgradnja zajedništva zajednice prema ostaloj Crkvi. On treba imati stalni kontakt s biskupom, jer je on na neki način taj koji tu zejednicu širi prema zajedništvu cjere. On je pozvan da bude odgajatelj u vjeri. On je služitelj sakramentalnog života, osobito euharistije i pokore, nadalje on je duhovni animator koji određenoj zajednici treba davati crkvenu širinu, treba na neki način zajednicu otvarati prema velikom zajedništvu Crkve i treba paziti da se zajednica ne zatvara, jer kad se zajednica previše zatvara u sebe, postaje sterilna, rekao je kardinal. …

    eto..ja sam osobno prepoznala nkp u ovom…zatvaranju..traženju vl. svećenika…manjku “poštovanja” prema sakramentu pokore ispred svećenika…suradnji s ostalima..biskupom…za mene to nisu samo problemi koji bi se mogli riješiti u hodu…jer, već sam pisala, nakon svega pročitanog, ja se bojim da su to upravo metode rušenja…

  • February 21, 2013 at 10:53 pm
    Permalink

    Uglavnom čini se da je problem u takozvanom “Neocathecumenate Orientation Guide” ili Priručniku za kateheze. Ako je istina da u tom priručniku pišu stvari koje su iznesene u onom tekstu. Onda postoji gadan problem s neokatekumenima. Zašto???

    Pa zato što je onda jasno da postoji jedna priča za van, a jedna za unutra koju čak ne znaju ni svi neokatekumeni, nego Kiko, Carmen, i neki katehisti.

    Evo u tekstu jasno piše da katehisti znaju govoriti da je čovjek nula plus grijeh. Dakle jedan depresivan i pesimističan pogled na čovjeka koji je suprotan onom katoličkom koji naglašava čovjekovo dostojanstvo unatoč prvotnom padu.

    Onda se dalje navodi da je misa samo spomen na žrtvu. Zatim se kaže da je to ostatak poganskog mentaliteta.

    To su samo neke od stvari za koje se navodi da pišu u tom Priručniku za kateheze, naravno mnogi neosi ga nisu vidjeli
    I ako taj Priručnik postoji i ako su zaista te stvari navedene tamo onda je jasno zašto je toliko tajan i onda je jasno da je to potpuno drugačije od katoličkih stavova. Vrijeme će pokazati je li to tako.

  • February 22, 2013 at 8:59 am
    Permalink

    Ovaj Pehar kao da je skolovan u nekom centru za medijsku manipulaciju:):)
    Naslov je kao da se radi o KGB ili Stasi-u:):). Pa nije valjda da netko u sve ovo vjeruje, mislim neko zdrave pameti i stabilan.

  • February 22, 2013 at 10:47 am
    Permalink

    Oni koji su proveli dugo vremena u pokretu,naravno da vjeruju,ne utjeruje Pehar strah u kosti demoniziranjem i spominjanjem sotone na svakom susretu itd.Prije bih rekao da se vi služite KGB metodama,iz svog vlastitog iskustva znam.

  • February 22, 2013 at 12:55 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Odgovor na repliku 2 potpisanoj s Ultravox

    U toj replici si naveo sudove: “pun gorčine i otrova”, a nisi zatražio oprost. Pozivam te da zatražiš oprost riječima (bez ikakvih dodataka i izmjena) “Molim te (Pehara) za oprost jer sam te sudio”. Ako ne želiš, odgovori zašto u NP-u moraš zatražiti oprost od onih koje sudiš, a van NP-a ne moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio. Isto tako, podsjećam te, da se u NP-u ne možeš “vaditi” s riječima: To nije sud nego istina i sličnim riječima. Hrabro, Bog te ljubi, zatraži oprost.

    Za neupućene. Više o “sudovima” u NP-u opisano je u postu Žena, majka, muž i brak u neokatekumena http://www.paxtibi.net/?p=2150 u replikama 13, (15), (28), 31, (36), (48), 66. Replike 13,31,66 objašnjavaju što su to “sudovi”, a u zagradama (15,28,36,48) su odgovori sljedbenika NP-a.

    I ponavljam:
    Nisi napisao na koje nakane ćeš se moliti za mene. Najvjerojatnije na neke od sljedećih uobičajenih neokatekumenskih nakana: Za moje obraćenje. Da me bog pozove u NP, pa da se tamo obratim. Da napokon shvatim da me bog ljubi. Da me bog uništi jer se ne ponašam kako sljedbenici NP-a žele i ne želim ući u NP.

    Ne hvala, molim tebe i ostale sljedbenike NP-a da se ne moliš/molite za mene. Ne samo radi tih nakana, nego prvenstveno radi toga jer se molite nekom svom neokatekumenskom bogu, nekoj slici boga koja nije Bog RKC, bog vam je NP.

  • February 22, 2013 at 1:11 pm
    Permalink

    Salve, Regina, Mater misericordiae,
    vita, dulcedo, et spes nostra, salve.
    Ad te clamamus, exsules filii Evae,
    ad te suspiramus, gementes et flentes
    in hac lacrimarum valle.
    Eia ergo, advocata nostra, illos tuos
    misericordes oculos ad nos converte.
    Et Jesum, benedictum fructum ventris tui,
    nobis, post hoc exilium, ostende.
    O clemens, O pia, O dulcis Virgo Maria.

    SPASI NAS GOSPE NASA!!!!!! OD SVIH RAZDORA MEDJU BRACOM.

  • February 22, 2013 at 1:16 pm
    Permalink

    Draga/i key
    Da je covjek nula plus grijeh ne govore katehisti NKP nego je to poznata uzrecica SVETE KATARINE SIENSkE, nauciteljice Crkve kada govori o sebi. Drago moji fali vam malo katolicke kulture na zalost.

  • February 22, 2013 at 1:16 pm
    Permalink

    *dragi moji

  • February 22, 2013 at 3:22 pm
    Permalink

    Shvatite da je problem u VAMA i vašem preziranju i oholosti spram svih kršćana(jer nisu dio Puta pa su izgubljeni).

    Sramotno je kako se odnosite spram Presvetog, oltara, klera…………… pa je ne samo neprimjereno već i bogohulno uspoređivati NKP i Crkvene naučitelje, uostalom ovo je vaša priča za javnost da na prevaru uhvatite izgubljene “ovce”.

  • February 22, 2013 at 3:23 pm
    Permalink

    @key

    Prenepovezanih činjenica ste iznijeli koje nemaju veze s vezom. Pehar, možda bi bilo dobro da i nju/njega malo ispravite?

    Naime, “Ketehetski direktorij Neokatekumenskog Puta” o kojem govorite je službeno potvrđen 2010. godine od strane Učiteljstva RKC. Vrlo važna činjenica. Ne naučava se neka heretička teorija, nego nešto što je službeno potvrđeno od pape. Vrijeme je pokazalo da je taj “priručnik” zapravo spasio mnogo ljudskih života, dok je cilj vašeg upisa kao i ove stranice uništavanje i destrukcija nečega što “ima čvrste temelje”. Pehar oprostite mi, ali očito ste toliko zaslijepljeni mržnjom i ogorčenošću, dubokom frustracijom. Jeste li vi katolik, idete li inače na Sv. Mise, pričešćujete li se?

  • February 22, 2013 at 6:25 pm
    Permalink

    Zašto su mi obrisani upisi?

  • February 22, 2013 at 11:50 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”

    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Replika 9 – Molba potpisanom s molitva

    Možeš li na latinski prevesti slijedeće molitve:

    Molim za sve one koji su u NP-u a radi NP-a izvršili samoubojstvo.

    Molim za tisuće onih kojima su u NP-u manje ili više negativno utjecali na život.

    Molim za one kojima su sljedbenici NP-a spriječili brak jer jedna strana nije htjela ući u NP.

    Molim za one sljedbenike NP-a koji nisu htjeli brak s sadašnjim mužem/ženom ali su ih u NP-u prisilili riječima: “udaj se/oženi s njom/njim jer je glavno da ti je muž/žena u NP-u, božja je volja taj brak”.

    Molim za one sljedbenike NP-a koji nisu htjeli ići u neokatekumensko sjemenište, nego u neko drugo, ali su ih u NP-u prisilili da idu u neokatekumensko riječima: “bog te poziva, božja je volja da ideš u neokatekumensko sjemenište / đavlova je prevara da ideš u neko dugo sjemenište / u drugim sjemeništima se nećeš obratiti / bolje je za tebe i za tvoj život da ideš u neokatekumensko sjemenište a ne u neko drugo sjemenište”.
    Napomena: i ovi koji su išli u NP sjemenište, išli su jer nisu bili u slobodi birati, niti im je dana mogućnost da biraju. A i sami su bili izloženi retorici: božja volja je samo NP, sve drugo nije od boga nego od đavla, ako je i ponešto od boga to izdaleka nije dobro kao NP. Plus toga, u NP-u se samo spominje NP i to u pozitivnom svijetlu, sve ostalo se spominje u negativnom ozračju. To, negativno ozračje, provlači se i kad govore o RKC. Puno toga se i ne spominje o RKC (ono pozitivno). Najviše se spominje, po potrebi: papa nas je priznao, odnosno ponešto vade iz RKC što im ide u prilog. I, posebna poslastica među sljedbenicima NP-a: prepričavanje skandala i negativnosti koji se događaju u RKC. Isto to vrijedi i za međusobne neokatekumenske brakove, s ponekom izmijenjenom frazom. Dakako, postoje i rijetki pojedinci koji su pobjegli iz tih neokatekumenskih ralja.

    Molim za tisuće brakova/obitelji/sredina/župa/cijele RKC u koje su sljedbenici NP-a unijeli razdor/podjele/nejedinstvo, nametanje/fanatizam/sumnje, povrede/plač/tugu/bol, mržnju/nasilje/strah, netrpeljivost/nepovjerenje/neslogu, raskol/zlo/nemir, jer isti nisu htjeli ući u NP i jer je to poslanje/cilj NP-a. “Mt 7,16 Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati.”

    Molim za tisuće obezglavljenih/izmanipuliranih/neslobodnih, zarobljenih/opsjednutih/prestrašenih, prevarenih/prisiljenih/zavedenih, povrijeđenih/oštećenih/odbačenih, slijepih/hipnotiziranih/nezadovoljnih pojedinaca i cijelih obitelji koji su u NP crkvi.

    Molim za one nad kojima su se u NP-u zazivala (i činila) razna zla (crna magija, sotonizam), a to su: oni koji misle napustiti NP, oni koji su napustili NP, oni koji jesu u NP-u ali ne “čine put” i ne “slušaju katehiste”, i oni koji ne žele ući u NP crkvu.

  • February 23, 2013 at 9:18 am
    Permalink

    Vidite gospodine maleni,sve to smo naučili od vas da nismo čuli,doživjeli,osjetili kako vi rabite naziva “katolici pravi”,”katolici nedjelje” i kako omalovažavate i sve druge katoličke pokrete i pobožnosti,da nismo bili svjedoci kako bijesni prezbitar neokatekumenskog puta raspušta neo zajednicu te večeri jer su zaboravili beskvasni kruh,a ne želi ih pričestiti hostijama,vidite gospodine maleni,koliko se sjećam papa Benedikt je tom vašem idolu kiku rekao da izda tj,da objavi javno te vaše kateheze,a onda je vaš meštar rekao da to ne bi bilo dobro za vas,zbog čega,zašto ako je to pravi katolički nauk,zašto ne spomenete i one kojima je taj vaš pokret uništio živote.

    Zašto bi ona svjedočanstva kad ste u pitanju vi,sa svih kontinenata bila lažn? Pa gospon maleni,nisu baš uvijek drugi krivi! Zašto gospon maleni morate pjevati pjesme koje je komponirao vaš meštar,zar ne možete ponekad zapjevati i koju našu tradicionalnu hrvatsku,katoličku pjesmu,zašto vaši katehisti vrište sa ambona gotovo u deliriju:”nisi dobar,nema u tebi nikakvog dobra!”I sad me jeza prođe kad se toga sjetim

  • February 23, 2013 at 9:40 am
    Permalink

    Tisuće ljudi koji su izašli iz tog pokreta govore isto,ti isti vaši katehisti su govorili da su otpadnici,da će im se zlokobne stvari dogoditi,i ja sam tako mislio dugo vremena dok me nisu svećenici službene crkve razuvjerili i rekli da je to ludost,što reći o onim vašim skrutinijima kada na najfundamentalističkiji način izvlačite iz čovjeka sve ono loše,jer vi nikada ne priznajete ono dobro što čovjek učini,ako netko to i pokuša reći bezobrazno i ironično ga skinete s dnevnog reda.

    A kada ta jadna braća ne kažu sve loše stvari,neki su mi rekli da su i izmišljali da bi odobrovoljili neo-inkviziciju,jer ne mogu izdržati teret vaših osuda:”nisi dobar”,”nisi iskren” i još gore…
    Ma tko ste vi da sudite i demonizirate,ma tko ste vi da izvlačite pred svima javno intimu drugih,ako se ne dođe na prijelaz ili ne ak se ne prodje obično kažete da se vrata zatvaraju,ma tko ste vi,tko vam je dao to pravo da govorite tko će se spasiti,a tko ne?Ma tko ste vi? KKC je nešto posve drugo,tisuću puta posve drugo od onog što piše vaš meštar!Da,i Padre pio reče kad su ga pitali za vaš pokret:”novi lažni proroci”

  • February 23, 2013 at 10:58 am
    Permalink

    Neznam što bih vam odgovorio na ovo, nikad nisam čuo da netko govori tko će se spasiti, a koji neće. Nama se dogodilo da smo se više puta pričešćivali s hostijama i nitko nije umro zbog toga. To što ste spomenuli da katehisti u deliriju viču s ambona je rečenica izvađena iz konteksta, uostalom nije lako čuti istinu jel tako? Mislite li da ste dobri što uopće radite u Crkvi? Ne treba zdravima liječnik, nego bolesnima. Sad, dalo bi se raspraviti u kojoj mjeri se takve stvari tumače. Naš pokret ima svoje pjesme, tko hoće pjevati klapske neka ide u klapu, tko hoće hrvatske tradicionalne neka ide tamo gdje se takve pjevaju i amen! Bogu hvala nitko nije prisiljen ni na što. Tko neće pjevati i ne mora pjevati, može stajati prekriženih ruku i promatrat uokolo. Shvatite da su i ti famozni skrutiniji u slobodi, tko neće ne mora ništa reći! Koji problem od toga…

    Katehisti brinu za svoje katekumene, stalo im je do njih i normalno da ne žele da tek tako napuste NP ako su na NP upoznali Božju ljubav i vide se neki konkretni plodovi u njihovom životu! Svi su u slobodi, to je najvažnije i shvatite to! Što god katehisti rekli, nemora ih se poslušati ako se to neželi! Pa dokle više ćete tumačiti drugačije? Nitko nije na ništa prisiljen. A ove gluposti o katolicima nedjelje nikad čuo u životu dok nisam otvorio ovu stranicu.

    Još malo će u verbumu izaći Kikova knjiga pa ćete se imat priliku upoznati iz prve ruke sa svime! Zove se “Kerygma”.

    A kad spominješ padre Pija, za njegovih zadnjih 4 godine života je Put postojao, bio u zamecima još. Danas Put postoji u više od preko 100 zemalja na svijetu.

  • February 23, 2013 at 6:49 pm
    Permalink

    Poštovani gospon “maleni”,pratim i strani tisak i komentare vezane uz knjigu vašeg meštra,to je vrh samohvale,glorifikacija njih tj,osnivača i vašeg pokreta,ma šta će meni vaša knjiga dragi gospon “maleni” ma dovoljno sam upoznao vaš pokret iznutra, ne treba mi ništa više.No,nećemo više o tome,ali ne može nam nitko zabraniti da pišemo o onome što smo čuli,vidjeli i osjetili. Svako dobro vam!

  • February 23, 2013 at 6:56 pm
    Permalink

    Bog svima!

    Evo odlučih napisati koji redak.Naime čitajući na internetu o raznim pokretima i “putevima” unutar naše Katoličke Crkve,nađoh i jedan španjolski portal “Crux Sancta” ili u prijevodu “Sveti Križ”.Spomenuti portal se bavi problematikom neokatekumenskog pokreta u Španjolskoj i svijetu.Na tom istom portalu stoji lijepo prikazana kateheza Kika Arguella,osnivača i vođe istoimenog pokreta.Pored raznih crteža,simbola itd.stoji i ovaj tekst:

    – luz del mondo(svijetlo svijeta)
    – sal de la tierra(sol zemlje)
    – fermento(kvasac)

    Dalje stoji i ovaj tekst/radi se o KIkovoj podjeli svijeta po pitanju religija:

    – ostale religije
    – katolici
    – protestanti
    – katolici nedjelje

    Neki čudan osjećaj u meni,neka čudna vremena,neke čudne kateheze!
    Tko li nas to dijeli Bože moj!

    Pozdrav/komentar jedne žene potpisane kao Vjera

  • February 24, 2013 at 4:12 pm
    Permalink

    Osoba potpisana s MALENI. Kažete da je to što katehisti viču s oltara izvađeno iz konteksta, a onda u nastavku kažete da nije lako čuti istinu. Znači u jednoj rečenici govorite dvije različite stvari! Kako tipično za katehiste i sljedbenike NKP-a. Nauk KKC nas od malena uči da je čovjek biće stvoreno na sliku Božiju, a ne biće koje je nesposobno činiti dobro kako se to kod vas tumači.
    Upoznala sam put, a da nisam bila član. Gledajući članove NKP-a, jednog člana baš iz blizine, spoznala sam šta je bit tog vašeg pokreta. Ljudima uništavate duh. Taj čovjek odkad je u NKP-u sve gleda negativno, stalno je u strahu, depresiji, ne živi normalan(vjerski život) i toliko je ovisan o putu iz kojeg želi vani ali stalno ponavlja: vrata su zatvorena. Sada ću vam dati primjer: nakon što je ta osoba postala član NKP njegova majka je toliko očajna da se boji da su uništili njeno dijete i moli se samo da se on vrati u normalan život(ne trebam napominjati da se majka moli Bogu). Toliko o tome kako je NKP bezazlena vjerska zajednica u kojoj su ljudi slobodni.

  • February 24, 2013 at 8:06 pm
    Permalink

    Svjetlo svijeta, sol zemlje i svjetlo svijeta! Upravo je to Crkva pozvana biti u današnjem vremenu. Što tu vama izaziva čudan osjećaj? To je poziv na konkretno obraćenje koje će biti vidljivo “izvana”. To je poslanje Crkve.

    Zapravo se u podjeli religije, pod “katolici nedjelje”, vjerojatno misli na one koji dolaze u Crkvu na dva najveća blagdana koja se štuju u katoličanstvu. Dakle, nije da osuđujem takve ljude niti imam nešto protiv njih, ali to su oni koji daleko od Boga iako su “katolici”. Ispovijedaju se taj put u cijeloj godini, isto tako i pričešćuju dva puta godišnje, ako i onda. I sami vidimo da je kod nas 80% “katolika”, a s obzirom kako žive, ili kako živimo svi mi skupa, dalo bi se drastično smanjiti taj podatak katolika.

    Nikako ih ne osuđujem, dobro je da se i ponekad pojave u Crkvi, Bog ima vrijeme spasenja za svakoga! Smatram da je takvima potrebna nova evangelizacija. Ovo je moje mišljenje o “katolicima nedjelje” i malo pojašnjenje tog pojma kojeg sam prvi put vidio upravo na ovoj stranici!

  • February 24, 2013 at 8:07 pm
    Permalink

    Pardon, svijetlo svijeta, sol zemlje i kvasac!

  • February 24, 2013 at 10:56 pm
    Permalink

    Bravo Ana!A,vi koji ste potpisani kao maleni,ne možete razuvjeriti nas koji smo prošli godine i godine u tom pokretu,i doživjeli onaj elitizam,”mi smo izabrani”,u rukavicama se provlaći uvijek ista retorika,”spasenje je samo u neo zajednici”,užasavam se i dan danas onih pesimističnih kateheza,”navezan si brate na novac”navezan na ovo ,ono,analizirajte svoju navezanost za vašu zajednicu na kikova pravila”živ ili mrtav al u zajednicu”itd….. Tek vaše priče o novcu,to je po vama najveće zlo,a non stop tražite taj isti novac!

  • February 25, 2013 at 7:43 am
    Permalink

    Svima onima koji su u sumnji glede NKP nakon sto procitaju ove stranice kazem: vjerujte svojim zupnicima koji u zupama imaju zajednice, vjerujete svojim biskupima koji godinama imaju NKP u svojim biskupijama, vjerujte svim komisijama Svete Stolice i Svetom Ocu blazenom Ivanu Pavlu II i Benediktu XVI koji nikada nisu nasli niti jednu herezu u naucavanju NKP, dapace. Vjerujte svom onim biskupima koji su otvorili preko 100 sjemenista RM………. ne vjerujte klevetama, spekulacijama,izmisljotinama kojekakvih cudnih likova za koje i ne znamo tko su ni kako im je ime ni koji im je CC.

  • February 25, 2013 at 9:16 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”
    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Odgovor na repliku 25 potpisanoj s VERITAS

    U toj replici si naveo sudove: “klevete, špekulacije, izmišljotine kojekakvih čudnih likova”, a nisi zatražio oprost. Pozivam te da zatražiš oprost riječima (bez ikakvih dodataka i izmjena) “Molim navedene za oprost jer sam ih sudio”. Ako ne želiš, odgovori zašto u NP-u moraš zatražiti oprost od onih koje sudiš, a van NP-a ne moraš zatražiti oprost od onih koje si sudio. Isto tako, podsjećam te, da se u NP-u ne možeš “vaditi” s riječima: To nije sud nego istina i sličnim riječima. Hrabro, Bog te ljubi, zatraži oprost.

    Za neupućene. Više o “sudovima” u NP-u opisano je u postu Žena, majka, muž i brak u neokatekumena http://www.paxtibi.net/?p=2150 u replikama 13, (15), (28), 31, (36), (48), 66. Replike 13,31,66 objašnjavaju što su to “sudovi”, a u zagradama (15,28,36,48) su odgovori sljedbenika NP-a.

  • February 25, 2013 at 1:21 pm
    Permalink

    Ne govorim ja različite stvari, nego vi stvari koje ja govorim tumačite kako vama odgovara, naravno.

    Što znači kontekst? Znači cijela kateheza, u jednom dijelu se kaže tako nešto što vi smatrate spornim. Jel to zato jer nemožete prihvatiti sebe takvi kakvi jeste, odnosno da ste grešni?

    Nije to pesimizam ni ubijanje duha, to je upoznavanje sebe, treba se staviti “ispod” Božje Riječi i biti rasvijetljen, prihvatiti ponekad ta poniženja koja se očituju u grijehu! Preko tih poniženja, pomoću Božje ljubavi, javlja se zahvalnost i jednostavnost. To je veličina Božje ljubavi! Vidjeti da te Bog ljubi takvog kakav jesi, vrlo jednostavno jelda Ana? Ne shvaćate vi što je Put i moji upisi neće promjeniti vaše predrasude, valjda shvaćate da je to dugotrajan proces kojemu nema kraja, da obraćenje traje za cijeloga života. Mi smo svi ograničeni u ljubavi, nemožemo ljubiti nekoga tko ide protiv nas- pozivam sve da pročitate ovaj tekst koji je bolje napisan vezano uz ovo nego što bi ja to mogao napisati.
    http://www.raskrizje.com/rijec-na-raskrizju/glas-iz-pustinje/1022-drama-nove-evangelizacije

  • February 25, 2013 at 1:38 pm
    Permalink

    Nije meni problem traziti oprostenje od tebe Pehar. Oprostenje se trazi za sud, grijeh, uvredu, naneseno zlo nekome. Ja tebe niti sudim, niti sam te uvrijedio, niti ti zelim zlo. Ja sam samo rekao da se tvoje vidjenje NKP ne poklapa sa vidjenjem zupnika, biskupa, kardinala, Pape i to je cinjenica poduprta sluzbenim izjavama, dokumentima pravno valjanima, potpisanima i pecacenima. Tko zeli sve to moze naci na sluzbenim stranicama Vatikana, Kongregacija, Biskupija… To sto ti navodis paxtibi kao izvor na zalost ne drzi vodu u odnosu na gore navedeno. Ipak se paxtibi ne moze usporedjivati sa izvorima koji su mjerodavni. Ova je stranica anonimna, ne zna se tko stoji iza nje /ili se zna/, ne zna se tko je uredjuje, tko potpisuje postove……zao mi je ako mislis da si jaci, ali moram ti reci da nisi.

    Ako sam te uvrijedio ovim napisanim oprosti mi, nije mi bila nakana, najiskrenije. Moja je nakana ohrabriti one koje ti zbunjujes glede nauka Crkve. Bratski pozdrav

  • February 25, 2013 at 1:53 pm
    Permalink

    Svjedočanstvo Daniela LIfschitza

    Naime u Italiji se može kupiti knjiga Daniela Lifschitza,bivšeg neokatekumena,radi se o autobiografiji u 2 sveska pod naslovom “Bog bira smeće” i “Smeće voli Boga”.

    Daniel Lifschitz je rođen 1937.Židov koji se obratio na katoličanstvo,intelektualac,umjetnik.
    Godine 1973.piše on u svojoj autobiografiji imao je priliku upoznati neokatekumenski pokret i postao je članom tog istog pokreta,postao je i katehist čiji je zadatak bio dovesti put u Tursku,Siriju i Ameriku.Nakon što je proveo 23 godine u dotičnom pokretu,ostavio ga je tj,izišao je.Kiko ga je nakon toga piše on u svojoj knjizi proglasio”DEMONOM KOJI ĆE SVE UNIŠTITI”,a Carmen se zarekla da niti jedan brat iz pokreta nikada neće kupiiti njegovu knjigu.Toliko o slobodi kod neokatekumena.Nakon toga bio je automatski zaboravljen i odbačen od strane “dojučerašnje braće”,toliko o ljubavi i opraštanju kod neokatekumena.On dalje navodi u svojoj knjizi,1981. njega i njegovu zajednicu u župi Kanadskih mučenika,inače jedna od prvih župa u Italiji koje je prihvatila ovaj pokret,posjetio je papa Ivan Pavao II,za vrijeme svog govora,papa je rabio riječ pokret,no svaki put kad je spomenuo riječ pokret carmen ga je prekidala svojim upadicama:”Oče,nije pokret nego Put!”To se dogodilo 5 puta da bi papa Ivan Pavao II na kraju joj ljutito rekao:”Šuti,ženo!”Kao i u svakoj sekti nastavlja on dalje kult ličnosti koji oni gaje prema svom osnivaču poprima smješne razmjere.Npr.da bi se mogle slaviti te njihove liturgije sve mora imati potpis njihovog osnivača,ništa što nije izmislio njihov vođa ne smije se rabiti,dakle sve s potpisom Kika.Biblija sa postavom Kika,Kikova Marija,križ u Kikovom stilu,tepisi,gitare,Kikove pjesmarice,kalež itdddddd….Širenje pokreta zasniva se na slijepoj poslušnosti njihovom vođi i njegovim propisima.O njihovoj neposlušnosti i dvosmislenostima odavno se zna.Evo 1 primjera:kiko i Carmen 17.siječnja 2006. u pismu papi napisali su da su oduševljeni liturgijskim normama kad su bili opomenuti od strane vatikana(a te norme su im zabranjivale bilo kakvu zloporabu liturgije)a 14.06.2008.kada im je bio odobren Statut.Kiko je trijumfalno na konferenciji za tisak potvrdio”prije 2 godine primljene norme od Vatikana smatrali smo katastrofom.”

  • February 25, 2013 at 2:44 pm
    Permalink

    Kad budete objavili svoje kateheze kao što je Katekizam Katoličke Crkve javan i svima dostupan,kad počnete slaviti misu po rimskom misalu,kada prestanete elitizirati svoj pokret,kada se okanete kulta ličnosti svog vođe,kada druge prestanete suditi jer nisu s vama i nazivati ih poganima,kada napustite evangelizaciju straha,kada se prestanete igrati “Boga”itd………….možda vam i povjerujemo!

  • February 25, 2013 at 4:21 pm
    Permalink

    Zamisli ti to… Ivice, vjeruješ ovoj stranici i svemu napisanoj na njoj? Ili si i sam iskusio “pakao sekte”?

  • February 25, 2013 at 4:26 pm
    Permalink

    MALENI- ne tumačim ja to što vi govorite kako ja hoću nego onako kako ste napisali. Znači, kažete kako je to što katehisti govore izvađeno iz konteksta, a u nastavku tvrdite da nije lako čuti istinu! E, ja to nisam izvadila iz konteksta nego ste to točno tako napisali. Ako mi ne vjerujete pročitajte ponovno što ste napisali. Nadalje, mislim da nikad nitko tko se ne slaže s NKP-om nije napisao na ovim stranicama da nije grešnik. Mislim da svi ljudi, bez obzira koje vjeroispoviijesti jesu, itekako su svjesni da mnogo griješe, pa tako i ja. Nikad nitko nije ni tvrdio da je obraćen i da mu je vjera savršena bar onoliko koliko sam čitala komentare do sada. S druge strane, članovi NKP itekako smatraju i pišu da imaju veće spoznaje od katolika nedjelje i da su svjesniji grijeha. Ne znam, smatram da ne postoji način da se to izmjeri.

    Znate nešto, ja osjećam Božiju ljubav bilo kuda da krenem. Smatram da se Bog nalazi svugdje oko nas(ne samo katolika). Ne smatram da su pojedinci izabrani kao sol zemlje kako to tvrdi vaš guru Kiko. Ne smatram da put vodi čovjeka u zlo ali isto tako smatram da put ima elemente sekte jer sam iz bliza vidjela što se tu čini. Smatram da je uvijek potrebno dati sve od sebe da se ispravi sve što nije dobro, zato imam volju pisati ono što znam, što sam osjetila i vidjela.

    Na kraju MALENI, mogu vam postaviti par pitanja? Da li je u redu da neki od neolatekumena(više njih) za mene kaže da nisam htjela slijediti Krista jer nisam u NKP? Da li je u redu unijeti nemir u mene dok još nisam bila izgrađena osoba(rane dvadesete)? Da li je u redu da ja zbog takvih izjava posumnjam u svoju Crkvu? Da li je u redu da govore kako iz mene progovara sotona? Da li je to napad na moju dušu?

  • February 26, 2013 at 12:49 pm
    Permalink

    Draga Ana ,suosjećam s tobom,volio bih da nestanu te traume koje te muče,bit ćeš u mojim molitvama,vjeruj ja sam sretan otkako nisam više u toj zajednici! Svako dobro! Draga,čitaj sv.Pismo i Katekizam Katoličke Crkve! Volio bih upoznati sve one koji su imali iskustva bliska toj zajednici i one koji su izašli!

  • February 26, 2013 at 3:29 pm
    Permalink

    Gospodine Veritas, jel moguće da i ovi ljudi koji pišu o abnormalnostima vašeg pokreta u inozemstvu,jel i oni “lažu” kao paxtibi kako vi kažete?

  • February 26, 2013 at 3:53 pm
    Permalink

    Draga Ana osjećam kako strašno patiš zbog svega što su ti nanjeli i molit ću za tebe! Poštovanje!

  • February 26, 2013 at 6:33 pm
    Permalink

    Dajte čitajte što pišem pa onda postavljajte pitanja! I malo razmišljajte o tome, ne kao papagaji ponavljati iste stvari bla bla…nevjerojatno…upotrijebite malo mozak i razum, i raszmislite o čemu pišete!

  • February 27, 2013 at 8:45 am
    Permalink

    MALENI- opet sam pročitala sve što ste napisali ali nisam vidjela da ste odgovorili. Što se tiče ponavljanja istih stvari čini mi se da su NK članovi nenadmašni u tome. Znači, većina vas tvrdi jedno te isto, a baš to je tipično za kultove i sekte. Molim vas da malo pročitate koja sredstva sekte koriste da zadrže svoje članove. Evo ako vam se ne da, ja ću vam reći par načina: uvjere svoje članove da su beskorisni i da ne vrijede. Prisile svoje članove da iznesu svoj prljavi veš i time ih drže u šaci, daju pravo na slobodu dok istovremeno uvjere članove koliko skupo sloboda košta. Okupljaju manje zajednice da bi se članovi lakše vezali za manji broj osoba i tako stvaraju privid obitelji. To je razlog zbog čega pati privatni i obiteljski život člana koji je jedini iz svoje obitelji na NKP. Nemojte se ljutiti ali znam što govorim. Zato su
    zajednice podjeljene u manje grupe koje djeluju tako da ne primaju nove članove.
    Ja sam postavila pitanja koje mi niste odgovorili pa vas lijepo molim da mi pojasnite takvo ponašanje.

  • February 27, 2013 at 2:03 pm
    Permalink

    E,draga Ana nikada ti oni neće odgovoriti na postavljena pitanja,u praksi im ja da ušutkavaju druge pod izlikom da je zao i da nema poniznosti.

  • February 28, 2013 at 11:34 am
    Permalink

    Ana koja to pitanja ja nisam odgovorio? Iva, možete i vi napisati koja su to pitanja? Znači i Crkva je sekta po tim “pravilima” sekte?

    Moj privatni život ne pati uopće zbog Puta, dapače!!! To je jedna obmana koju pokušavate jeftino prodati na ovoj stranici.

  • February 28, 2013 at 9:34 pm
    Permalink

    MALENI- pročitajte moj 32 komentar. Na kraju su pitanja pa vas lijepo molim da mi odgovorite. Unaprijed hvala.

  • March 2, 2013 at 3:45 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Heb 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke. 9Ne dajte se zanijeti različitim tuđim naucima!”
    “Mt 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.”

    Odgovor na repliku 39 – maleni

    Ne boj se. RKC nije sekta. Možeš se slobodno vratiti u RKC, iz koje si po vlastitom priznanju otišao i krenuo u NP crkvu. Znam da te strah napustiti NP i vratiti se u RKC, ali ne boj se. Deseci tisuća su to učinili i nisu se pokajali. Sad svjedoče da su napokon u slobodi, nemaju više onaj strah koji su imali u NP-u, dobili su mir, dobili su pravo da slobodno odlučuju o svom životu…

    “Ef 5,11 A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte, 12jer što potajno čine, sramota je i govoriti. 13A sve što se raskrinka, pod svjetlošću postaje sjajno; što je pak sjajno, svjetlost je.”

  • March 6, 2013 at 11:10 pm
    Permalink

    Dragi Pehar, nemam namjeru odgovarati na pitanja koja su “mlaćenje prazne slame”. Ef 5,11- dođi na kateheze i sve će ti biti rasvjetljeno.
    Pročitaj statut Neokatekumenskog Puta i budi u poslušnosti Učiteljstvu Crkve.

Comments are closed.