admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

6 thoughts on “Liturgijski ples?

  • October 18, 2012 at 1:52 am
    Permalink

    Ja bih radije portal posvetio ovakvim stvarima ( http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/13474/Default.aspx) nego poljucanjima po Neokatekumenskom putu.

    Muće vas toliki plodovi koje je dao Neokatekumenski put? Koliko je svečenika zaređeno prošle godine u Splitu u sjmeništu? A koliko ih je zaređeno u Puli u sjemneništu Redemptoris Mater?

    Pitam se kakvi ste vi to katolici kada radite portale ovakve vrste? Prikazujete Kika, Carmen i Oca Maria kao zlikovce … Zar se Boga ne bojite? Što će vam Bog reć kad budete oči u oči s Njim? Nažalost Đavao vas je uspio dobro odvuči – pazite da vam ne bi bilo povratka iz ognja vječnog!

  • November 23, 2012 at 11:21 am
    Permalink

    1.nitko ne kaže da nkp nema plodova
    2.u pulskom sjemeništu se nalaze bogoslovi 11 nacija(a ne samo iz hrvatske) a u splitskom jedne i to iz samo 4 biskupije. inače ove godine će biti zaređeno 4-5 bogoslova samo za splitsku nadbiskupiju.
    3. kiko, carmen i mario nisu zlikovci niti vjerovatno nemaju zle namjere ali jednostavno je njima sotona vid zamaglio. crkva je nadživjela sva velika carstva i bez kika i neokatekumena. PORTALI OVAKVE VRSTE SLUŽE RADI ISTINE a istina se nesmije zasjenjivati pozitivnim stranama neke zajednice kad ta zajednica ima i puuuuno negativnih strana.

  • November 23, 2012 at 11:28 am
    Permalink

    inače, čujem da su nedavno nekom svećeniku neokatekumeni sami napustili župu samo zato jer im nije dopustio slaviti misu u dvorani nego zahtjevao da slave u crkvi, iako im je sve ostalo dopustio i kateheze i misu na način kakvu je imaju, i sam rekao da će im on osobno svake subote misiti. ali međutim oni su svojevoljno otišli jer on nije pristao da misi u župnoj dvorani na školskim klupama nego zahtjevao da misi u crkvi.Oni su mu na to odgovorili da na to ne mogu pristati jer da je jedno od biti neokatekumesnkog puta da nemaju euharistiju u posvećenom prostoru tj crkvi nego u dvoranama.SAPIENTI SIT! i još ih nije on otjerao nego su jednostavno sami napustili djelovanje u toj župi . i onda o čemu mi dalje imamo razgovarati? ta zajednica hoda po samom rubu crkvenosti! ali vi ćete naravno na ovo odgovoriti ne konkretnim argumentom nego se pozivati na sve ostale stvari( broj djece u obiteljima, misije , broj nkp bogoslova….) koje nemaju veze s konkretno ovom problematikom dok konkretno na ovaj problem sigurno nećete dati odgovor!

  • November 26, 2012 at 9:35 am
    Permalink

    Oni su šizmatici to je opće poznato,nema s njima komunikacije,kikovcima je mozak ispran,bio sam dio tog pokreta i nemate pojma koliko je to dvosmisleno i opasno!

  • January 10, 2013 at 5:03 pm
    Permalink

    Kvalitet, kvalitet, ne kavntitet na “obje” strane. Uvijek se pitam kakav je program u neokatekumenskim sjemeništima, a kakav u “našim” bogoslovijama? Zar programi nisu isti? Ako su isti, zašto postoje RM po svijetu (i kod nas)?

  • June 10, 2015 at 2:27 pm
    Permalink

    Ples?!
    Onakvo što ne bih nazvala plesom nego žikinim kolom nakon kojeg se svi bjesomučno bace na stol kako bi pokupili što više cvijeća iako su katehisti nebrojeno mnogo puta rekli da nije cilj pokupiti cvijet nego ga darovati bratu iz zajednice.
    Neki bi uzeli čak tri cvijeta dok neki ne bi dobili nijednoga.
    Baš pravedno.
    Cijeli taj NP je pun nepravilnosti, sve u svemu, jedna gadna sekturina. Prava riječ će biti ‘indoktrinacija’ i globalno ispiranje uma ili još bolje, ‘kontrola mase ljudi’.

Comments are closed.