Nadbiskup Byrnes zatvara neokatekumensko sjemenište na Guamu

Archbishop Michael Byrnes announced that the Redemptoris Mater Seminary in Yona will be closing down at the end of the year. The Archbishop said the main reason for closing the RMS is because it is not sustainable. He said it was not an easy decision. The Archbishop added it is the right decision in moving ahead the Archdiocese of Agana.—Do bigger things with the Samsung Galaxy Note8. View things bigger with its 6.3” screen and capture bigger moments with its dual camera. Now available at Docomo Pacific. Better Together.

Posted by KUAM News on Dienstag, 3. Oktober 2017

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

9 thoughts on “Nadbiskup Byrnes zatvara neokatekumensko sjemenište na Guamu

  • October 5, 2017 at 3:12 am
    Permalink

    Hvala Svevišnjem Bogu!

    Neka zatvaranje guamskog Redemptoris Mater Sjemeništa bude samo prvo u nizu. Vrijeme je da se Neokatekumeni konačno odluče tko su i u što vjeruju. Ako su Katolici, neka se izvole školovati u katoličkim sjemeništima i slaviti Boga onako kako to Katolici čine, a ako nisu Katolici onda neka osnuju vlastitu crkvu “o svome trošku”. Dosta je bilo manipuliranja vjernicima, zavođenja duša i stvaranja kaosa po katoličkim župama diljem svijeta te prisvajanja imovine koja pripada Katoličkoj Crkvi.

    Nadam se sa samo da Vatikan neće odustati od potrage za Neokatekumenskim svećenikom s Guama, Luisom Camachom, kojemu je oduzeta osobna sloboda i čiji život u potpunosti kontrolira neokatekumenska sekta, odnosno da će se nakon utvrđivanja odgovornosti Neo-nadbiskupa Apurona u nizu nepravilnosti utvrditi i odgovornost Neo-biskupa Balina po pitanju Luisa Camacha i Bahrainske katedrale.

    Sveti Alojzije Stepinac, moli za nas!
    Naša Gospo od Arabije, zaštiti nas!
    Trojedini Bože, smiluj nam se!

  • October 9, 2017 at 11:48 am
    Permalink

    Bogu hvala!

    Neka potez Nadbiskupa Byrnesa bude primjer ostalim Nadbiskupima da to isto učine. “Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima.” Pnz 31,6

    Kaže Kora: “Vrijeme je da se Neokatekumeni konačno odluče tko su i u što vjeruju.” Da, ima mnogo toga što se Neosi trebaju odlučiti. Na primjer; Neosi za sebe tvrde da su govna i smeće a ne djeca Božja (krštenjem) i stvoreni na sliku Božju.

    Nadalje tvrde da su svi koji nisu u NeoKikoKatekumenskom putu neobraćeni pogani. Zatim tvrde da su svi oni koji uđu u NeoKikoKatekumenskuZajednicu: “Obraćeni elitni vjernici na sliku Isusa Krista (govor na gori) i zrele vjere i bolji od svih drugih.” Zatim, kada ti isti obraćeni Neosi žele nakon 1,5,10,15 ili 25 godina izaći iz NeoZajednice tada im u NeoZajednici tvrde da se još uvijek nisu obratili i dobili zrelu vjeru. Štoviše, kada neko izađe iz NeoZajednice tada opet postaje neobraćeni poganin, ali ovaj put uz dodatak kako je napustivši NeoZajednicu napustio boga uz sve posljedice koje iz toga proizlaze. Ali ako se taj isti vrati u NeoZajednicu onda opet postaje obraćeni elitni vjernik na sliku Isusa Krista i zrele vjere i bolji od svih koji nisu Neosi.

    Dakle, po dogmama NeoKikoKatekumenskeZajednice (crkve – sekte – kulta) svi oni oni koji žele postati govno i smeće (na sliku Isusa Krista?) moraju ući u NeoZajednicu (neokatekumene). Nadalje; ulaskom u NeoZajednicu će odmah postati obraćeni elitni vjernici na sliku Isusa Krista i zrele vjere i bolji od svih koji nisu Neosi. Ali, paradoksalno, obraćeni elitni vjernici na sliku Isusa Krista i zrele vjere će postati tek zadnjeg dana članstva u NeoZajednici, odnosno nakon otprilike 25 godina.

    Nadalje, svi oni koji uđu u NeoZajednicu, a žele napustiti boga sa svim strašnim posljedicama koje iz toga proizlaze, to će učiniti tako što će izaći iz NeoZajednice. Svi oni koji jesu u Neosima a ne žele slušati Boga to će učiniti tako što neće slušati katehiste. Svi oni koji su u Neosima a ne žele biti vjerni Bogu to će učiniti tako što neće biti redoviti u NeoZajednici. I obratno, svi oni koji žele “staviti boga na prvo mjesto” moraju ući u NeoZajednicu, slušati katehiste i “činiti put”. (Inače, ta fraza “stavi boga…” je jedna od mnoštva mozgopernih fraza koje se u Neosima danonoćno bolesno, slijepo, hipnotizirano, bespogovorno i opsjednuto ponavljaju)

    Dakako, u NeoZajednici nikada otvoreno neće reći da NeoFraza “stavi Boga na prvo mjesto (i slične fraze)” zapravo znači da je NeoZajednica bog kojem se Neosi klanjajaju, u koga vjeruju, kojega slijede, čije zapovijedi vrše, po kojem se spašavaju, po kojem dobijaju milosti.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • October 9, 2017 at 11:52 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Zaboravih reći. Što kada netko u Neosima ipak ponekad mora reći da smo djeca Božja (najčešće nakon što je to pročitano u Bibliji)? Eh, sada je ovo posebna tema o kojoj bi se knjiga mogla napisati. To bi bila knjiga naslova: “Upotreba riječi (veznika) ali u NeoZajednici.” Sjećate li se bivši Neosi toga ALI? Dakle, ukratko, na početku rečenice bi bila neka tvrdnja, zatim veznik ALI, i nakon toga bi se demantirala tvrdnja s početka rečenice. Točnije rečeno, nakon ALI dolazi tvrdnja koja odgovara NeoZajednici i koja odvraća ljude od tvrdnje na početku rečenice.

    Konkretno: “Ja sam dijete Božje ALI sam govno i smeće.” A što ako se u rijetkim situacijama netko usudi reći kako Bog postoji i van NeoZajednice, naprimjer u RKC. Tada će u Neosima reći: “Da Bog i tamo postoji ALI bog tebe želi u zajednici (neosima)”. Drugi primjer: netko kaže da Bog postoji u npr Frami i da želi iz neosa otići u Framu. Tada će u Neosima reći: “U slobodi si da odeš u Framu ALI tamo se nećeš obratiti”. Ponavljam, za opisati sve primjere i varijacije na temu ALI u Neosima trebala bi knjiga. Mnoštvo rečenica u toj knjigi bi počinjalo s: “U slobodi ste ALI …” Famozne su i one rečenice: “Vi ne morate ništa ALI …” Ja ću sve te primjere sažeti u jedan, i to glavni: “U slobodi ste i ne morate ništa ALI morate slušati katehiste, redovito dolaziti u zajednicu i “činiti put” ”

    No, druga vrsta situacija jesu one kada se u Neosima ne upotrebljava veznik ALI. To su sve one rečenice koje počinju s nekom tvrdnjom koja odgovara Neosima. Konkretizirati ću to na prethodnim primjerima. Netko kaže: “Ja sam govno i smeće.” Nakon ove rečenice u Neosima nema ALI. Nema: “Ja sam govno i smeće ALI sam i dijete Božje”. Drugi primjer “Bog vas želi u zajednici (Bog vas je pozvao u zajednicu)” I nakon ove rečenice u Neosima nema ALI. Nema: “Bog vas želi u zajednici ALI Bog postoji i van zajednice.”

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • October 9, 2017 at 7:17 pm
    Permalink

    Da bi čovjek u životu bilo što uspio on treba nekoliko stvari.
    Prije svega treba resurse , kao najosnovniji resursi to su vrijeme i energija.
    Da bi se pojedinac uopće odvažio na nekakav zadatak njemu je također potrebno uvjerenje da ukoliko on investira svoje resurse da će se njemu vratiti VIŠE NEGO ŠTO JE ULOŽIO. Ako netko ulaže naprimjer u nekakav posao koji troši više njegovih resursa nego što ih vraća , taj pojedinac će imati manje resursa nego prije i ako nastavi to raditi uskoro neće imati ništa.

    Da bi čovjek uspio u svojem naumu koji god da on jest, recimo otvoriti cvjećarnu, on mora VJEROVATI da on to može i mora imati način da to zaista napravi.
    Ako čovjek to realno može ali on NE VJERUJE da može on neće bacati svoje resurse na nešto za što je procjenio da mu se neće isplatiti to jest za nešto za što NIJE SIGURAN da će uspjeti.

    Ono što neokatekumenski Put uspije jest da ljude koji mogu i koji možda mogu … uvjeri da nemogu…
    Često sam čuo od svećenika… a sad mu nakon svega mogu reći i ime … Pjotra Maja kako je u svojoj propovjedi govorio kako ljudi mogu do jedne granice ali da nemogu dovoljno. Govorio je o braku ali to se odnosilo i na druge stvari u životu. Ako neokatekumen koji je u razdoblju neuspjeha sluša evanđelje nemoći koje Piotr Maj propovjeda će taj neuspjeh postati stvarnost.

    Kako sam prije objasnio , kada duboko vjeruješ da nemožeš nešto napraviti ti nikada zapravo ne daješ sve od sebe. Zašto? Gore sam objasnio.. zato jer vjeruješ da bacaš svoje resurse … da nećeš uspjeti pa time što ne daješ sve od sebe umanjuješ gubitke. Čemu da se mučiš kada ionako nećeš uspjeti.

    Evanđelje neuspjeha koji neokatekumeni propovjedaju dodatno je propagirano i parolama poput: “Bog ruši tvoje planove” ili ” ti ništa nemožeš svojim snagama”.

    S druge strane neokatekumeni hopsaju po hodočašćima diljem svijeta većinom o svojem trošku godinama bez da se išta i njihovom životu bitno promjenilo. Zato jer katehisti imaju izvanrednu moć uvjeravanja da te uvjere da nemožeš nešto što možeš i da će ti se isplatiti nešto što se nikad neće isplatiti.

    Zašto sada ovo pišem, zato jer sada sjedim za svojim stolom… i pokušati ću napraviti nešto za što prije nebih vjerovao da ću uspjeti , možda uspijem možda i ne , ali cu sigurno dati sve od sebe , jer je duboko u meni utkano uvjerenje da ja to mogu. To je tako predivan osjećaj… da vjeruješ da imaš sposobnost stvoriti nešto za sebe i za druge, da zaista možeš biti komadić Boga na zemlji.

  • October 10, 2017 at 9:53 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Mali Kekec: “Zato jer katehisti imaju izvanrednu moć uvjeravanja da te uvjere da nemožeš nešto što možeš i da će ti se isplatiti nešto što se nikad neće isplatiti.”

    Prethodna izjava bi mogla započeti s riječima: Zato jer katehisti lažu, obmanjuju i manipuliraju da nemožeš …

    A iza svega toga stoje interesi NeoKikoZajednice. Ponekad se dogodi da se poklopi interes nekog pojedinca s interesima NeoKikoZajednice. U većini slučajeva to nije tako. Ali putem višegodišnjih uvjeravanja (ispiranja mozga, prijetnji, obećanja, vrijeđanja, nasilja, strašenja, ucjena, dvosmislenosti, proturječnosti, izvrtanja, prešućivanja, nametanja …) pojedinac vremenom postane rob i robot NeKikoZajednice i počne misliti da su interesi NeKikoZajednice njegovi vlastiti interesi. Mnoštvo bivših neosa se nemogu sebi načuditi kako su pristajali na ono što se od njih tražilo u NeoZajednici i sad govore “Koja sam ja bio izmanipulirana budala dok sam bio u neosima. Nisam ja upravljao svojim životom nego je zajednica (katehisti) preuzela kontrolu nadamnom.”

    No u tome postoji još veći problem, a to je da u NeoZajednici tvrde da sve govore i rade u ime boga. “Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti.” Mt 24,5. Dakle, interese NeoKikoZajednice podvaljuju kao Božje interese.

    “Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine!” Mt 7,22
    U tvoje ime smo govorili ljudima
    – da hopsaju po hodočašćima diljem svijeta
    – da se žene i udavaju samo unutar zajednice
    – da prekidaju veze i zaruke s onima koji nisu u zajednici
    – da ne smiju otići u dijacezansko ili redovničko sjemenište nego samo u naše (redemptoris mater)
    – da idu subotom na Misu a ne nedjeljom
    – da si ih ti (bog) pozvao u zajednicu
    – da ne smiju iz zajednice otići u neki drugi pokret u RKC
    – da ne smiju paralelno biti u zajednici i još u nekom pokretu u RKC
    – da moraju pjevati samo Kikove pjesme
    – da moraju dolaziti u zajednicu (i to živi ili mrtvi)
    – da moraju slušati katehiste
    – da moraju u zajednicu dovesti svog bračnog partnera
    – da moraju uključiti svu djecu u zajednicu
    – da se ne smiju služiti planiranjem obitelji
    – da novce i imovinu moraju davati zajednici
    – da su govna i smeće a ne djeca Božja i stvoreni na sliku Božju
    – i tako dalje

    “Tada ću im kazati: ‘Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'” Mt 7,23

  • October 13, 2017 at 6:32 am
    Permalink

    Mali Kekec: “Često sam čuo od svećenika… a sad mu nakon svega mogu reći i ime … Pjotra Maja kako je u svojoj propovjedi govorio …”

    Neosi, Pjotr Maj vam govori i: “Živi ili mrtvi ali morate dolaziti u zajednicu (neose)”. A ja vam kažem: Neosi, ne slušajte i ne vjerujte u tu višestruku herezu.

  • December 15, 2017 at 9:36 pm
    Permalink

    Čuvajte se Pjotra

Comments are closed.