Pitanje i odgovor

Nevezano za temu posta, ali imam pitanje:
Mislim da je NP sekta koja parazitira na tijelu Katoličke Crkve i da vrvi doktrinarnim, liturgijskim i moralnim zastranjenjima.
Međutim, vidimo da u KC neznatna manjina to misli. Većina klera (od pape naniže) ne protivi se NP-u. Naprotiv, mnogi ga podržavaju.
Znači li to da su i oni koji podupiru NP zastranili, upali u krivovjerje?
Kako razumjeti ovu situaciju u KC?
Pitam vas jer me iskreno zanima tuđe mišljenje.

Kitty

Draga Kitty,

Dobro kazete. Neokatekumenski put nije samo “parazit” unutar Katolicke crkve nego, oprostite na ovakvoj formulaciji, “silovatelj katolickih dusa”. Nije toliko vazan niti novac niti drugo “blago” koje si prisvajaju dok Crkvena hierarhija suti i promatra, no ono sto je nedopustivo i sto jest veliki grijeh propusta svih koji vide i razumiju sto se dogadja (a ne djeluju!) odnosi se na psiholoske, duhovne i emotivne traume s kojima se ljudi bore godinama nakon sto se udalje od te sekte (pod uvijetom da im to uspije). Za to je izravno odgovoran Vatikan tj. “progresivni biskupi”, nitko drugi. Papa Franjo je na zatvaranju Godine milosrdja izjavio kako “Bog ne pamti grijehe”, ali Rijec Bozja je vrlo jasna:”Zaista kazem vam: Sto niste ucinili jednomu od ovih najmanjih, to niste ucinili meni. Ovi ce uci u muku vjecnu, a pravednici u zivot vjecni.” (Matej 25, 45-46). Da me se krivo ne shvati, nikome ne prizivam nikakvo zlo, nego samo zelim reci da Neokatekumenski put nije usputna ni slucajna pogreska jer haraju Katolickom crkvom vise od pola stoljeca, i zbog toga ce Bog sigurno nekoga pozvati na odgovornost.

S druge strane, Crkvu tj. Tijelo Kristovo ne cine samo svecenici nego i laici, koji su neusporedivo brojniji od “progresivnih buskupa”… ali su ili uspavani, ili nemarni, ili u strahu pa vecina ne cini nista. No u laicima lezi ogromna Snaga Duha Svetoga koja se u mnogim zupama vec pokrenula u smjeru otpora Neokatekumenskoj obmani, samovolji, herezi i teroru. Sigurno ce u buducnosti toga biti i vise kako Istina bude izlazila na vidjelo. Zato je vazno govoriti u javnosti o tom problemu, a ne gurati glavu u pjesak i iznositi lazna svjedocanstva, kako su to poceli ciniti neki nasi svecenici zeleci biti “politicki korektni”. To kod Gospodina ne prolazi.

Neokatekumenima se treba reci jasno za sve vijeke vijekova da su slobodni vjerovati i ciniti sto god zele, ali ne u okrilju Katolicke crkve. Neka budu nova denominacija i podizu sebi velebne vile i hramove, no mi s tim nemamo nista. Ukoliko, pak, zele biti dio Katolicke crkve, onda moraju prihvatiti nasu tradiciju i doktrinu bez pokusaja unosenja ikakvih izmjena na svoju ruku. Njihovi svecenici se mogu laicizirati ili poslati na dodatno skolovanje, ali moraju prije toga svojevoljno prihvatiti Katolicku vjeru i valjano se zarediti. Tek tada cemo i mi njih moci prihvatiti kao prave pastire.

Treba ostati blizu Gospodinu i pokazati odlucnost u ovoj duhovnoj borbi te zajedno sa pravovjernim svecenicima “krenuti u napad”, i molitvom i argumentima i svjedocanstvima. Kako vidimo, na Guamu su upravo izgubili bitku zahvaljujuci ispravnoj strategiji tamosnjih Katolika. Uz Bozju pomoc, sve se moze okrenuti na dobro. Samo se ova, da upotrijebim rijeci Pape Benedikta XVI, “duhovna revolucija” vise ne smije odgadjati jer zrtve su sve vece i brojnije.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

5 thoughts on “Pitanje i odgovor

  • November 23, 2016 at 8:55 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Neokatekumenima se treba reci jasno za sve vijeke vijekova da su slobodni vjerovati i ciniti sto god zele, ali ne u okrilju Katolicke crkve. Neka budu nova denominacija i podizu sebi velebne vile i hramove, no mi s tim nemamo nista. ”

    “I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas.19Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas. ” (1 Iv 2,19)

  • November 24, 2016 at 9:17 am
    Permalink

    Hvala na odgovorima!

  • November 25, 2016 at 4:10 am
    Permalink

    Možda su se Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni) toliko obratili da više ne razumiju obični jezik kojim govore pogani, odnosno svi oni koji nisu Kikovi svjedoci. Stoga ću pokušati prevesti tekst pod naslovom “Pitanje i odgovor” na njihov uzvišeni neo kiko katekumenski jezik.

    Hvaljen Kiko i Carmen

    abortusi, evo, zrela vjera, grijesi, ali…, obitelji u poslanju, eto, obraćenje, konvivencija, ali…, juda, evo, đavao, iskustvo boga, etooo, stavite boga na prvo mjesto, braćo, Kiko, ali…, idoli, otvoreni prema životu, eto, srce vam je tvrdo, evooo, kateheze, gospodin vas je pozvao u zajednicu, ali…, abortus, novac vam je idol, evo, poslušnost prema katehistima, čistoća, eto, tražite momka u zajednici, ali.., pogani, ti si u sudu, eto, koji je tvoj poziv, evo, mamon, stavite boga na prvo mjesto, demoni, zajednica, bog te ljubi, aliii…, put, grijeh, braćo, etooo, mnogi nisu sada tu, gospodin, eto, sveci su najveći grešnici, eto, idolatrija, koji spektakl, ali…, đavlova prevara, eto, skupljati će se novci, apostazija, zajednica, evooo, ti si u buntu, otvorite vaša srca, eto, poziv, Kiko, poslušnost prema katehistima, eto, čistoća, evo, obraćenje, ali…, abortus, tražite curu u zajednici, eto, vadite zmiju iz džepa, evo, intinerant, gospodin te želi u zajednici, na kojoj si etapi, ali…, hrabro, eto, božji plan za tebe, kateheze, ovo je prevažno, sudovi, evoooo, koliko vas je bilo na službi riječi, pogani, ali…, đavao, eto, odrasla vjera, novci, ali…, obraćenje, iskustvo boga, evo, braćo, drugi vatikanski koncil, disciplina arkana, demon, otvoreni prema životu, ali…, puni ste idola, evo, mnogi više ne idu u crkvu, evo, abortus, mene dira, aliii…, uništen, etooo, odgovorni zajednice, trebaju nam novci za…, koji je tvoj poziv, stavite boga na prvo mjesto, božja je volja da budete u zajednici, evo, dovedite partnera u zajednicu, eto, put, bog te ljubi, poslušnost prema katehistima, evo, ljubav u dimenziji križa, kako veličanstveno, aliii…, dajte novce, evo, Kiko, digao se za prezbitera, evooo, prevaren od đavla, ali…, bacite se, skrutini, eto, mnogi su napustili crkvu, katehisti, biti u sudu, intinerancija, aliii…, pogani, zajednica, demoni, evo, tko je tvoj katehist, bog me pozvao u zajednicu, Kiko, koliko vas ima u zajednici, eto, mamon, put obraćenja, ali…, abortus, uništen, eto, tražite momka i curu u zajednici, evooo, jedna riječ za tebe, ali.., grijeh, eto, gospodin, puni ste idola, evo, na putu, obitelji u poslanju, ovo je prevažno, aliii.., mir s tobom, sudovi, evo, da nisam u zajednici sad bih bio uništen, bog te ljubi, otac ti je đavao, eto, vadite zmiju (novce) iz džepa, poslušnost prema katehistima, ali…, zajednica me spasila, prije zajednice sam išao u crkvu ali tamo nisam ništa čuo, eto, bože molim te da vratiš natrag sve one koji su izašli iz zajednice, evo, molim te bože da se svi obrate tako što će doći u zajednicu, bog te ljubi: dođi u zajednicu, evo, vi ste u slobodi, mrtvi ili živi ali morate dolaziti u zajednicu, vi ne morate ništa, morate biti u poslušnosti prema katehistima,

  • November 26, 2016 at 8:56 pm
    Permalink

    Tako upravo tako gospodine Pehar! Čista petica!

  • February 27, 2017 at 11:17 am
    Permalink

    Pehar pišeš kada si drogiran. Možeš li napisati to isto, ali smisleno?

Comments are closed.