Papa primio neose

18.03.2016 | 19:01 | IKA V – 178422/3

Neokatekumenski put je Božji dar

Papa primio 10 tisuća članova Neokatekumenskoga puta u prigodi slanja u misije 56 misionarskih zajednica

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo primio je 18. ožujka u dvorani Pavao VI. u Vatikanu oko 10 tisuća članova Neokatekumenskoga puta, u prigodi slanja u misije 56 misionarskih zajednica (missio ad gentes), oko 270 obitelji s više od 1500 djece: 14 ih odlazi u Aziju, 30 u Europu, 4 u Oceaniju i dvije u Ameriku. Nakon pozdrava Kika Arguella, suutemeljitelja Neokatekumenskoga puta, Papa je pozdravio nazočne te posebice one koji uskoro odlaze u misije. Istaknuo im je tri riječi koje im je Evanđelje namijenilo kao mandat za misije: jedinstvo, slava i svijet.
Potom se pojedinačno osvrnuo na svaku riječ. Istaknuo je kako Isus moli svoga Oca da njegovi budu savršeni u jedinstvu (Iv 17,23): želi da budu jedno (r. 22) kao što je On i Otac. To je njegova posljednja molitva prije Muke, vrlo brižljiva: da u Crkvi bude zajedništvo. Zajedništvo je bitno. Neprijatelj Boga i čovjeka, đavao, ne može ništa protiv Evanđelja, protiv ponizne snage molitve i sakramenta, ali kušajući našu ljudskost može Crkvi nanijeti veliko zlo. Izaziva umišljenost, osuđivanje drugih, zatvaranja, podjele. On sam je “djelitelj” i često započinje uvjeravanjem da smo dobri, možda bolji od drugih: tako ima spremno tlo za sijanje kukolja. To je napast svih zajednica i može se uvući u najljepše crkvene karizme, upozorio je Papa, prenosi Radio Vatikan. Pozvao je okupljene da čuvaju svoju karizmu slijedeći glavni put: ponizno i pokorno jedinstvo. “Tako se u Crkvi i s Crkvom diše; tako se ustraje u poslušnosti ‘svetoj Majci Crkvi hijerarhijskoj’, s duhom pripravnim i spremnim za misije”, kazao je Papa. Istaknuo je da Crkva nije neka organizacija koja okuplja pristaše, ili skupina koja ide naprijed slijedeći logiku svojih ideja, ona je majka koja prenosi život primljen od Isusa. Plodnost se izražava putem službe i vodstva pastira. I ustanova je karizma, jer je ukorijenjena u istom izvoru, u Duhu Svetom. On je živa voda, ali voda može davati život samo ako je biljka njegovana i obrezana. Napajajte se na izvoru ljubavi, na Duhu, i brinite se, nježno i s poštovanjem za cijeli crkveni organizam, poglavito za najlomljivije dijelove, da sve skupa skladno i plodno raste, potaknuo je Papa.
Prije muke Isus nagoviješta da će biti “proslavljen” na križu: gdje će zasjati njegova slava. To je nova slava: svjetovna se slava očituje kad smo važni, kad nam se dive, kad smo bogati i uspješni. Božja se slava, naprotiv, objavljuje na križu: ona je ljubav, na križu sja i širi se. Paradoksalna je ta slava: bez buke, bez zarade i bez pljeska. Ali samo takva slava evanđelje čini plodnim. I majka Crkva je plodna ako oponaša milosrdnu ljubav Božju, koja se predlaže ali se nikad ne nameće. Ta je ljubav ponizna, djeluje poput kiše u zemlji, kao zrak koji dišemo, kao malo sjeme koje u tišini donosi plod. Ljubav se jedino s ljubavlju može naviještati, ustvrdio je papa Franjo, a potom se osvrnuo na poslanje u svijetu. Bog je toliko ljubio svijet da je poslao Isusa. Tko ljubi nije daleko već ide u susret. Vi ćete ići u susret mnogim gradovima i mnogim državama. Bog mrzi svjetovnost, ona ga ne privlači, ali voli svijet koji je stvorio, u svijetu voli svoju djecu takvu kakva jesu, tamo gdje žive, također i kad su “udaljena”. U dalekim zemljama, u drugim kulturama, nećete imati lak život, ali to je vaše poslanje. To činite iz ljubavi prema majci Crkvi, iz ljubavi prema jedinstvu ove plodne Majke, to činite da Crkva bude majka i plodna, istaknuo je Papa. “Očitujte djeci nježni pogled Oca, a stvarnosti koje ćete sresti smatrajte darom; prijateljujte s kulturama, govorima i mjesnim običajima, poštujte ih i priznajte sjemenom milosti koje je Duh već razasuo. Bez popuštanja napasti da presađujete usvojene modele, sijte prvi navještaj: ‘to što je najljepše, najveće, najprivlačnije i ujedno najpotrebnije’. A radosna vijest uvijek treba biti radosna, inače vjera može postati hladan i beživotan nauk”, ustvrdio je Sveti Otac. Zahvalio im je u svoje i uime Crkve na gesti odlaska u nepoznato i prema trpljenju, “jer će biti trpljenja, ali će biti i radosti slave Božje, slave koja je na križu”. Pratim vas i hrabrim, a molim vas da ne zaboravite moliti za mene. Ostajem ovdje, ali srce je moje s vama, zaključio je Papa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

5 thoughts on “Papa primio neose

  • April 3, 2016 at 12:42 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Za mnoge koji su prošli kroz pakao sekte i kulta crkve NeoKikoKatekumenskog puta (skcNKKp), za one koji nisu bili u skcNKKp ali su došli u kontakt s skcNKKp, veliku uvredu i bol i sablazan im nanose oni koji su nasjeli na laži skcNKKp. Umjesto melema, oni im stavljaju sol na rane koje im je nanijela skcNKKp. K tome, to izaziva nepovjerenje u te osobe, kao i u Crkvu. Ima onih koji više ne žele ići u svoje župe gdje postoji skcNKKp, onih koji su nakon iskustva s skcNKKp razmišljali da odu iz RKC, onih kojima je skcNKKp poljuljala povjerenje u RKC, onih koji su zbog skcNKKp i zbog onih koji podtžavaju skcNKKp pomišljali da iz RKC prijeđu u pravoslavnu crkvu (koja je najbliža RKC). Srećom, preko 90 posto klerika i laika RKC je donijelo odluku: “neokatekumenski put? Ne, ne i ne!”

    Što reći za one koju su nasjeli na laži skcNKKp nego: “Oprosti im Bože jer ne znaju što čine. Oprosti im jer im nije na pameti što je Božje, nego što je neokatekumensko.” A takvima i osobno oprostiti. Ali ne predati se, nego i svjedočiti o onom što se događa u skcNKKp. Jer, vidljivo je da se nekima ili još nisu otvorile oči, ili do njih još uvijek nisu došla takva svjedočanstva, ili do njih još uvijek dolaze samo laži od strane skcNKKp (podmazane punim kesama novaca). Ili su im se oči tek djelomično otvorile, te im se polako sve više i više otvaraju. Koliko će takvima trebati: 50, 100, 200, 500 godina da se u svoje ime i u ime Crkve počnu izvinjavati i tražiti oprost od onih kojima je skcNKKp činila što im Bog ne bi nikada činio (mada Kikovi svjedoci tvrde da to čine u: Ime Boga, Crkve, Pape, Vatikana, župnika…)

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • April 3, 2016 at 4:56 pm
    Permalink

    Papa im je dobro spustio, ali može papa govoriti do zore, oni će samo po svome,nema tu pomoći

  • May 1, 2016 at 8:19 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Papa primio neose”, link http://www.paxtibi.net/?p=2712
    Papa: “I ustanova je karizma, jer je ukorijenjena u istom izvoru, u Duhu Svetom.”

    Papa je rekao da je i ustanova karizma, što je različito od Kika koji tvrdi da ustanova nije karizma. Stoga, ukoliko se procijeni da je to dogma, tada su Kiko i njegovi sljedbenici Kikovi svjedoci (neosi, neokatekumeni) izopćeni iz RKC. Dakako, u pravu su svi koji se pitaju kako netko može biti izopćen iz RKC kada nije niti bio u RKC nego je cijelo vrijeme bio u svojoj sekti i kultu crkvi NeoKikoKatekumenskog puta (skcNKKp).

    Nije to jedino što je Papa rekao Kikovim svjedocima a što je u suprotnosti s onima što njima tamo govore ili suprotno onomu kakvu im sliku prikazuju o njima i o svima koji nisu u skcNKKp. Stoga, po dogmama skcNKKp, rekavši Kikovim svjedocima nešto “što im se ne sviđa” Papa je prevaren od đavla, Papa ne slijedi boga i božju volju, Papa je neobraćeni poganin, Papa huli protiv duha svetog, Papa ništa ne razumije, Papu će zadesiti nesreće, zla i prokletstva i tako dalje.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • May 1, 2016 at 8:29 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    “Papa primio neose”, link http://www.paxtibi.net/?p=2712
    Papa: “Zahvalio im je u svoje i u ime Crkve na gesti odlaska u nepoznato i prema trpljenju, “jer će biti trpljenja, ali će biti i radosti slave Božje, slave koja je na križu”.”

    Papa naglašava da će biti trpljenja jer u sekti i kultu crkvi NeoKikoKatekumenskog puta (skcNKKp) svojim sljedbenicima Kikovim svjedocima (neosima) to ne naglašavaju. Općenito, s jedne strane im ispiru mozak kako je to božja volja, kako ih bog na to poziva, kako neka paze da ih đavao ne prevari, kako neka stave boga na prvo mjesto. S druge strane ih neprestano drže u stanju krivice i osude, u strahu, pod pritiskom i optužbama kako ništa ne valjaju i ne služe za ništa, da oni i njihov život ništa ne vrijedi. No, ako učine to što se od njih traži, tada će se situacija promijeniti.

    Postoji i još nešto u vezi govora o trpljenjima i slično. A to je da im s jedne strane prešućuju trpljenja koja snalaze Kikove svjedoke. A s druge strane im ispiru mozak o “pozitivnim iskustvima.” Za lakše shvaćanje, citiram poglavicu Kika iz “Kiko u Puli”, link http://www.paxtibi.net/?p=11 , a koji govori u jednoj obitelji u poslanju

    “Nedavno smo ih posjetili. Već su pronašli stanove. Netko mi može reći: „Kiko, ma ti si lud!“ Ove obitelji u poslanju koje imaju desetero, dvanaestero djece, u kojima muževi imaju 40, 50 godina. Kako naći posao u Kemnitzu, od čega živjeti? Dobro, svi su pronašli posao. Rekli su da je to nemoguće (okreće se prema biskupima), ali svi su pronašli posao jer nas Gospodin podupire. Rekli su nam da je nemoguće pronaći stanove za dvanaestero djece. Pronašli su ih. Ili su našli tri stana i spojili ih. Jasno je da smo u borbi, ali živimo u kairosu. Ili Gospodin postoji ili svi idemo kućama. Gospodin je učinio čudesa. Rekli su nam da je nemoguće pronaći posao, stan, ali svi su ih našli. Djeca su zadovoljna i zajedno su s roditeljima u zajednicama. … Posjetili smo ove obitelj. Djeca su iznenađena sa onim što se s njima događa u školi. Upitao sam djevojčicu od 12 godina: „Jesi li zadovoljna da si u poslanju?“ Rekla mi je: „Da.“ Pitao sam: „Zašto?“ Rekla mi je: „Ja sam jedina u razredu, u školi, koja ima roditelje koji su zajedno. Svi su rastavljeni. Jedina sam.“

    Osim što izdvaja jedan “pozitivan primjer” i prešućuje stotine primjera unutar skcNKKp koji nisu takvi, Kiko, kao i njegovi sljedbenici, uobičajeno napada i ocrnjuje sve koji nisu u skcNKKp. Dakako, nije u prvom planu ocrnjivati sve one koji nisu u skcNKKp, nego iza toga stoji demonska nakana prikazati skcNKKp kao (novog) spasitelja. Ne: Iv 14,6 “Ja sam Put i Istina i Život” nego: “Neokatekumenski Put (skcNKKp) je Put i Istina i Život”.

    K tome, prikazuju skcNKKp kao raj a sve što nije skcNKKp da je pakao. Stoga, primjer, Kiko kaže: „Ja sam jedina u razredu, u školi, koja ima roditelje koji su zajedno. Svi su rastavljeni. Jedina sam.“ A ta laž služi tome da prikaže da sve što nije skcNKKp da je pakao, a da je samo skcNKKp raj. Jer, da od 30 obitelji u razredu, postoji još jedna uz Kikove svjedoke koja nije rastavljena, tada bi netko mogao donijeti “pogrešan” zaključak kako i van skcNKKp postoji dobro, pa makar i u promilima.

    Da ne zaboravim reći, pogotovo “stravične” priče se u skcNKKp raspredaju o onima koji su izašli iz skcNKKp. I dakako, sve one koji jesu u skcNKKp a žele otići iz skcNKKp, čeka ista “sudbina”: zlo, nesreće, grijesi, đavao, pakao, nevolje, prokletstva, užas, strava. Na primjer, netko tko je u skcNKKp dozna o nekome tko je otišao iz skcNKKp da je dobio otkaz na poslu. Tada će o tome “trubiti” svima u skcNKKp s zaključkom da mu se to dogodilo zbog toga jer je “otišao iz zajednice”. No, ako dozna da je netko tko je otišao iz skcNKKp dobio posao, o tome neće govoriti nikome u skcNKKp. A, ako i nekome u skcNKKp kaže tu pozitivnu vijest, tada će i to na kraju prikazati kao negativno, jer će nadodati: “Da, zaposlio se. Njemu je posao i novac idol. Zato se zaposlio.” Ili, primjer, prijete onima koji su otišli iz skcNKKp da će im se brak raspasti. Ali, ako doznaju da im se brak 5,10 ili 15 godina nakon što su izašli iz skcNKKp još nije raspao, nadodati će ili kako je to samo pitanje vremena ili kako nisu sretni u braku ili tko zna kakvu još demonsku Kikovsku negativnost.

    A uz izbjegavanje da govori o trpljenjima tisuća i tisuća obitelji Kikovih svjedoka u poslanju, nego nabrajajući i izdvajajući poneki “pozitivan primjer”, Kiko taj “pozitivan” veže uz boga i kaže: “jer nas Gospodin podupire”, “Gospodin je učinio čudesa”. Kao prvo, da li to znači da one koji nisu u skcNKKp Gospodin ne podupire i njima ne čini čudesa. Odgovor je da, jer po skcNKKp nema boga van skcNKKp. Samo pakao i đavao. Među ostalima, onima koji napuste skcNKKp kažu: “Napustio si boga (napustivši skcNKKp)”. U “blažoj” verziji takve nazivaju “otpadnicima od vjere”. No, što je s onim obiteljima u poslanju u skcNKKp koji nisu našli posao, stanove, i koji imaju još puno trpljenja o kojima u skcNKKp ne govore. Kako to da njih “Gospodin nije podupro i Gospodin nije učinio čudesa.” E, i za te slučajeve (a takva je većina slučajeva) postoje dogme skcNKKp, odnosno bolesne fraze kojima im u skcNKKp danonoćno ispiru mozak. Evo nekih fraza upućenih onima u skcNKKp koji bi se zapitali ili prigovorili nešto na tu temu: “Mi ljudi smo nestrpljivi i želimo sve odmah i sad.”, “Vi ne želite nositi križ.”, “Samo vi redovito dolazite u zajednicu (skcNKKp), budite u poslušnosti prema katehistima (starješinama) i činite put (izvršavajte sve što je Kiko naredio jer to nije Kiko naredio nego bog) i bog će vas podupirati i činiti čudesa”, “Vama su idol stan i posao i novci. Ne stavljate boga na prvo mjesto”, “Prevareni ste od đavla jer se o tome pitate”, “Vi ste u mrmljanju i niste ponizni.” i tako dalje i tako slično.

    Još nešto za kraj. Kiko, u Puli, kaže: “Ove obitelji u poslanju koje imaju desetero, dvanaestero djece” A Vatikan, (IKA) kaže: “… u prigodi slanja u misije 56 misionarskih zajednica (missio ad gentes), oko 270 obitelji s više od 1500 djece…” Ako se 1500 podijeli s 270 to daje rezultat od 5,55. Kad se oduzmu 2 roditelja, ispada prosjek od 3,5 djeteta po obitelji. To je još jedan dokaz da ono što Kiko želi reći i da ono što je istina, da između toga ne stoji znak jednakosti.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • May 1, 2016 at 8:33 pm
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    Još nešto na temu obitelji Kikovih svjedoka (neosa) u poslanju. Zna li Papa da svima onima koji pitaju katehiste (ili samo nazovu katehiste da ih obavijeste o tome), da žele ići (preseliti se) u neki drugi grad, neku drugu državu da im katehisti kažu da to ne smiju uraditi. Jer, bog ih je pozvao u zajednicu (sektu i kult crkvu NeoKikoKatekumenskog puta (skcNKKp)), te stoga ne smiju otići nigdje drugdje. Odnosno, đavao bi ih prevario ukoliko bi to učinili. U rijetkim slučajevima, mogu dobiti “zeleno svijetlo” ako u tom gradu postoji skcNKKp i ako dadu čvrsta jamstva da će se tamo uključiti u skcNKKp. No, ako kažu da tamo gdje će se preseliti postoji RKC i da će nastaviti tamo ići u Crkvu (RKC), tada od katehista neće dobiti dozvolu (preporuku) da se smiju preseliti i tamo ići živjeti. Odnosno, ako se presele u neki drugi grad i državu i tamo idu u Crkvu (RKC) na to ih bog ne poziva i tada su prevareni od đavla.

    No, kako vidimo, situacija je suprotna kad ih skcNKKp pošalje u neki dugi grad i državu u poslanje. Tada smiju ići, štoviše tada moraju ići. Dakako, oni ne idu niti “navještati boga”, niti “evangelizirati”, pogotovo ne idu širiti RKC. Oni idu stvarati, širiti, održavati svoju skcNKKp, odnosno regrutirati nove sljedbenike Kikove svjedoke. Ne idu oni niti širiti radosnu vijest jer njihova “radosna vijest” glasi: “Bog te ljubi. Dođi u zajednicu (skcNKKp).”

    Za kraj, kad smo kod obitelji, njihova fraza “budite otvoreni prema životu” u prijevodu znači “razmnožavajte se kao zečevi”. Nadalje, oni koji iz ekonomskih ili nekih drugih razloga žele planirati broj djece, po Kikovim svjedocima su zatvoreni prema životu. Kakva monstruozna optužba, kakav zločin optuživati ljude da su zatvoreni prema životu. Ako si rodio “samo” 2 ili 5-oro djece, ti si bio zatvoren prema životu.

    No, koji motivi stoje iza tog zločina, te optužbe. Ljubav? Domoljublje? Nešto treće, četvrto, peto? Ako i stoji nešto od toga, to nije na prvom mjestu. Na prvom mjestu u skcNKKp, a tamo se sve odvija po Kikovim zapovijedima, stoji regrutiranje novog članstva, stvaranje novih Kikovih svjedoka. Jer, svi su obvezni tu djecu uključiti u skcNKKp. Imate i priznanje njihovog poglavice Kika o tome izrečeno u Puli. Iz “Kiko u Puli”, link http://www.paxtibi.net/?p=11 “Djeca su zadovoljna i zajedno su s roditeljima u zajednicama”.

    A kad smo već kod toga, jest da su svi roditelji morali uključiti djecu u skcNKKp. Mnogima je to, milom ili silom i uspjelo. Možda se radi i o brojkama od 99%. Ali, nakon toga, jedan broj te djece je nakon nekog vremena izašao iz skcNKKp. I sada više nisu “u zajednici”, sada više ne idu u zajednicu. I nisu bili zadovoljni dok su bili u zajednici. Ima i onih kojima niti roditelji nisu više u zajednici nego su izašli iz skcNKKp. Nisu ni oni bili zadovoljni u zajednici. A ima i onih koji jesu u zajednici ali nisu zadovoljni. I to ne smiju javno priznati. Samo, oni još uvijek nisu otišli iz skcNKKp ili zbog straha, ili čekaju ispunjenje lažnih obećanja, ili zbog prisile, ili zbog prijetnji, ili zbog zarobljenosti mnogim bolesnim frazama kojima im u skcNKKp danonoćno ispiru mozak (jedna od njih je kako ih je bog pozvao u zajednicu i kako ih đavao želi prevariti da izađu iz zajednice). Stoga, lažni proroče Kiko, lažove i manipulatoru, ne drži vodu tvoje ispiranje mozga kako su “Djeca zadovoljna i zajedno su s roditeljima u zajednicama”.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

Comments are closed.