Doći ću ti pod jednim uvjetom…

Hvaljen Isus i Marija

“Meni bi znali nasamo reći: ‘Vidjet ćemo koliko će ti trajat brak?! Muž ti može sutra poginit, pa ćeš se pokunjena vratit u zajednicu…’ i sl.. Što reći na to? – čudovišta, a ne ljudi.”

“Moj tadašnji dečko je meni zabranio ići na jedan neokatekumenski pir samo zato jer je mlada ostala trudna PRIJE braka.”

Jednom Kikovom svjedoku (neosu, neokatekumenu) koji se vjenčao s osobom koja nije član cnp (crkve neokatekumenskog puta), nitko, ali baš nitko, iz njegove “zajednice” nije htio doći na obred vjenčanja u crkvi (RKC) iako su svi bili pozvani. I ne samo zbog toga što se vjenčao s nekim tko nije član cnp, nego i zato jer nije htio da obred vjenčanja bude po Kikovim pravilima. Čak i “svećenik” koji je trebao voditi obred vjenčanja zato jer podržava cnp i sam je preobraćenik na NeoKikoKatekumenizam, nije htio doći. Srećom da je poslao jednog drugog svećenika “za zamjenu” (mladenci su se začudili njegovim dolaskom). Taj svećenik RKC je rekao da mu je onaj preobraćeni “svećenik” na NeoKikoKatekumenizam javio “kako je iz nekih razloga spriječen da obavi obred vjenčanja.”

Isto tako, kad je ta osoba pitala neke iz cnp (za koje je bila 100% uvjerena da će doći), zašto nisu došli i oni su se pravdali “nekim razlogom”. Kao na primjer: “Zaboravio sam doći”, “Bila sam bolesna”, “Cijelu noć nisam spavao pa me to popodne uhvatio san”, i tako dalje. Osim zbog toga jer se taj vjenčao s osobom koja nije bila član cnp i zato jer nije htio vjenčanje po Kikovom obredu nego po obredu RKC, ima još jedan razlog zašto nitko od otprilike njih 40-ak nije htio doći u RKC na obred vjenčanja. A to je zbog toga jer su katehisti zabranili toj osobi da se vjenča s nekim tko nije član cnp.

Da ne bi netko tko poznaje istinu o cnp krivo pomislio, napomenuti ću da u vrijeme obreda vjenčanja te osobe nije bila nikakva druga “aktivnost” u cnp. Jer, kad Kikovi svjedoci imaju neku aktivnost u cnp, onda je to na prvom mjestu (cnp fraze: “Stavi boga na prvo mjesto” ili “Živi ili mrtvi ali morate doći u zajednicu” i slične cnp dogme.) No, ponavljam, u to vrijeme nije bilo nikakvih drugih cnp obveza. Inače, kad Kikovi svjedoci imaju neku obvezu u cnp, onda je slijepo i bezpogovorno izvršavaju. Možeš ih zvati u ponoć, možeš ih zvati u 4 ujutro, oni to kao robovi i roboti izvršavaju.

No, to je tek bio početak “pakla” za tu osobu. Možete samo zamisliti koji su “pakao” poslije radili Kikovi svjedoci toj osobi nakon što se vjenčala unatoč njima i njihovim nastojanjima da spriječe taj brak. U cnp postoji i jedna fraza koja glasi: “Bolje ti se ubiti nego se vjenčati s nekim tko nije “u zajednici” (cnp). Inače, Kikovim svjedocima koji su ušli u cnp, a pri tom im bračni partner nije ušao u cnp, i njih isto čeka “pakao” u cnp sve dok ne dovedu tog partnera u cnp. I njih nastoje raznim pritiscima, zastrašivanjima, obećanjima, optužbama i ostalim sotonističkim metodama natjerati da dovedu svog partnera u cnp. Ako ga ne uspiju dovesti, čak ih optuže da “nisu znak” (da nisu kršćani) svom partneru, jer da jesu, onda bi njihov partner pristao doći u cnp. Jedina “obrana” od takvih “optužbi” jest da te osobe počnu javno o svom partneru govoriti (uključujući i “odjeke” i druge prilike) monstruozne optužbe da je: “čudovište”, “poganin koji se ne želi obratiti”, “obmanjen i zaveden đavlom”, “ne želi slijediti boga” a to je sve zbog toga jer ne želi ući “u zajednicu” (cnp). I to bez obzira da li je taj partner ateist ili vjernik RKC, ili vjernik RKC “koji ne ide u crkvu”, ili vjernik RKC “koji ide u crkvu”, ili je pripadnik neke druge crkve ili religije.

To isto se događa i s onima koji ne žele ići u sjemenište cnp, nego u neko drugo (dijacezansko ili redovničko sjemenište RKC). I njih čeka “pakao” u cnp. Kad je jedan Kikov svjedok koji nije išao u Kikovo cnp sjemenište nego RKC dijacezansko, pozvao sve iz “zajednice” (cnp) na svoje ređenje, došlo je njih 5-6. Kad je jedan iz te iste cnp “zajednice” koji je završio Kikovo cnp sjemenište “pozvao” na svoje ređenje, došla su puna dva autobusa Kikovih svjedoka na to ređenje. Kako iz njegove “zajednice” tako i iz drugih. Istine radi, taj nije “pozvao” na svoje ređenje, nego je cnp pravilo, NeoKikoKatekumenska dogma da svi moraju doći na ređenje ili na obred vjenčanja (onima koji su postupili po NeoKikoKatekumenskim dogmama). Ako netko u cnp nije postupio po NeoKikoKatekumenskim dogmama, onda dva prethodna primjera pokazuju što se događa s tim osobama. Ako netko sumnja da se to dogodilo, onda ću reći, da osim izjava svjedoka, postoje i video i foto zapisi koji potvrđuju ta dva primjera.

Inače, ne dovesti bračnog partnera u cnp, vjenčati se s nekim tko nije u cnp, uraditi nešto suprotno nego katehisti narede, ne obaviti obred vjenčanja po cnp pravilima, ne ići u cnp sjemenište, kao i sve ostalo (na primjer: ne postaviti stolice u obliku slova U http://www.paxtibi.net/?p=2325) jest u cnp grijeh. I ne samo grijeh, nego je to i veći grijeh nego ostati trudan prije braka. Zapravo, to su veći grijesi i od svih ostalih grijehova.

Još nešto u vezi tog RKC svećenika koji nije išao u Kikovo cnp sjemenište. Kad su Kikovi svjedoci međusobno raspravljali u tom veeeeelikom “grijehu” koji je počinio taj svećenik jer je završio za dijacezanskog RKC a ne Kikovog cnp “svećenika”, kad su zazivali razna zla i nevolje koje će ga zbog toga zadesiti u životu i njegovom radu, kad su govorili da zbog toga neće dobiti milosti od boga, kad su govorili kako ga je đavao prevario, kad su govorili kako nije izvršio božju volju, jedan Kikov svjedok je stao u obranu tog RKC svećenika. Taj Kikov svjedok im je rekao da su u pravu, ali da nisu do kraja u pravu. Jer da taj, iako je postao dijacezanski svećenik, ipak jednim dijelom vrši volju božju. A tu volju božju vrši tako da Kikovim svjedocima iz jednog grada subotom navečer dolazi “voditi” euharistiju (ovo činite Kiku na spomen). Ostali su na to rekli: “Ajd, bar nešto”

“Što reći na to? – čudovišta, a ne ljudi.” I više od čudovišta. Ma, to nisu ni ljudi, to su Kikovi robovi i roboti, programirani da to vrše. Nisu oni “svoji”. A po svemu navedenom u ovom svjedočanstvu i po svemu navedenom u stotinama tisuća usmenih i pismenih svjedočanstava o cnp iz cijelog svijeta, nisu niti Božji (mada Kikovi svjedoci tvrde kako sve čine u “Ime Božje” i kako to ne čine oni nego “Duh Sveti”, kako se u njima rodio “Isus Krist”, te kako to rade u ime RKC, Pape i Vatikana.) A čiji su onda? U čije ime to rade?

Oni mu se iznevjeriše – nisu mu sinovi, već nakaze sinovske, porod izopačen i prepreden. (Pnz 32,5)

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

admin

Svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje usmjereno prema istini, a kad spozna Istinu dužan je promijeniti svoje mišljenje ukoliko nije u skladu s Istinom. To je prava demokracija.

15 thoughts on “Doći ću ti pod jednim uvjetom…

  • June 8, 2015 at 7:33 pm
    Permalink

    Ovo je također činjenica: Ako je muz odgovorni zajednice, a zena nije, onda na fazi koja se zove “traditio”, muž više ne moze biti odgovorni. Odnosno, muz ne ide s ostalima, u parovima, okolo po kućama svjedočiti svoju vjeru, nego ostaje kod kuće i svjedoči svojoj ženi. Zašto? Zato sto žena nije neos? Može biti trecoredica, opusovka, karizmaticarka… Stogod. Nije neosica o njen muz ne moze svjedočiti drugima i biti odgovorni.

  • June 8, 2015 at 9:25 pm
    Permalink

    e da dragi marijan, svi mi koji smo bili tamo, znamo mi to jako dobro

  • June 8, 2015 at 9:27 pm
    Permalink

    nisi kikov svjedok i ne možeš biti kršćanin, žalosno,žalosno

  • June 9, 2015 at 8:03 am
    Permalink

    Hvaljen Isus i Marija

    ?????????? “nisi kikov svjedok i ne možeš biti kršćanin, žalosno,žalosno”

    Vidljivo je da i ako jesi Kikov svjedok (neos) da možeš biti samo “djelomično kršćanin” zato jer nisi doveo svog bračnog partnera u cnp (crkvu neokatekumenskog puta) ili si postao svećenik RKC a ne Kikov svećenik iz cnp sjemeništa ili nisi svu djecu učlanio u cnp ili se nisi vjenčao s nekim tko je Kikov svjedok ili nisi postavio stolice u obliku slova U http://www.paxtibi.net/?p=2325) ili … (ima na stotine primjera). Ukatko, nisi “činio put” i nisi bio u “poslušnosti katehistima”. A “činiti put” i ne biti u “poslušnosti katehistima” zapravo znači da nisi radio onako kako je Kiko zapovijedio.

    Najveća zapovijed (Mk 12,28)
    upita ga: “Koja je zapovijed prva od sviju?” 29Isus odgovori: “Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. 30Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!”
    31″Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih.”
    32Nato će mu pismoznanac: “Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega. 33Njega ljubiti iz svega srca, iz svega razuma i iz sve snage i ljubiti bližnjega kao sebe samoga – više je nego sve paljenice i žrtve.”
    34Kad Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: “Nisi daleko od kraljevstva Božjega!” I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

    Najveća zapovijed (Kiko)
    upita ga: “Koja je zapovijed prva od sviju?” Kiko odgovori: “Prva je: Slušajte, (moji robovi i roboti ispranih mozgova), sve što sam vam zapovjedio! Neokatekumenski Put naš Gospodin je jedini. Zato ljubite Neokatekumenski Put i sve moje zapovijedi i sve moje kateheze i sve moje pjesme iz svega (prijezirnog, hladnog i ciničnog) srca svojega, i iz sve (zlo)duše svoje, i iz svega (ono malo obrezanog) razuma (koji vam je preostao), i iz sve (fanatične) snage svoje!”
    “Druga je: Slušajte katehiste, činite Put i mrzite i sotonizirajte sve koji nisu na Putu. Nema druge zapovijedi veće od tih.”
    Nato će mu Kikov svjedokc: “Dobro, učitelju! Po istini si kazao: Neokatekumenski Put je jedini, nema drugoga osim njega. Njega ljubiti iz svega (prijezirnog, hladnog i ciničnog) srca, iz svega (preostalog obrezanog) razuma i iz sve (fanatične) snage i slušati katehiste, činiti Put i demonizirati sve koje nisu na Putu – više je nego što je onaj Isus Krist zapovjedio.”
    Kad Kiko vidje kako je slijepo odgovorio, reče mu: “Nisi daleko od kraljevstva Kikovog!” I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

    Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i doveo u raj sve duše, osobito one kojima je najveća potreba Isusovog milosrđa.

  • June 9, 2015 at 2:48 pm
    Permalink

    Pehar,čovječe, svaka ti čast na ovom postu!!! Oduševio si me tko god da jesi. Ti sektaši su toliko bolesni da je to za ne povjerovat. Kiko, Karmen i o.Mario su vođe kulta zvanog NP, a katehisti su ljudi gladni moći i zapovijedanja dok su članovi NP žrtve ( netko u manjoj, a netko u većoj mjeri ). Najgora stvar je kad najveći kršćanski blagdan USKRS nastoje pokvariti do krajnjih granica na način da praktički prospavaš cijeli taj dan jer si prethodnu noć bio na bdjenju do jutarnjih sati. Kod nas je to obično počinjalo oko 23 sata s tim da bi barem dva sata prije svi trebali doći radi raznih priprema; netko za čitanja, netko za sviranja, a netko i za krštenja jednog ili više djece kojima bi prilikom istog davali krajnje smiješna imena tipa Polikarp, Ezav i sl. Ime čovjeka obilježava za cijeli život. Neću ni misliti kako su se toj jadnoj djeci rugali u školi. Trajalo bi do 6 sati ujutro. Došla bih kući oko 6.30 i spavala do 13 ili 14 h. Tipično obezvrijeđivanje blagdana. Cilj je potkopati i kršćane-katolike i njihove blagdane i to na jedan vrlo podmukao i perfidan način. U 5 ujutro su jeli janjetinu sa mladom kapulicom i pili crno vino i to nakon što su petak i subotu postili. Da, to je ‘baš zdravo’. Jezivo! Glume židove, a nisu ni židovi, ni kršćani, ni protestanti čija obilježja također nameću. NP je ako bolje pogledaš religija sama za sebe; ne spadaju u nijednu vjeru i ne poštuju nikoga i ništa. Ne mole krunicu, ne priznaju svece, ne pohode svetišta kao što su Međugorje, Lurd i Vepric… Dalo bi se još o tome pisat i pisat. Prestrašno! Mislim da to i jest bio cilj Kika Shizofrenika i njegovih pomoćnika ( Carmen i o.Maria ) – obezvrijediti svaku religiju i vjeru, te nametnuti svoj kult/sektu i tako nastavljati punom parom naprijed dok ne bude prekasno, tj. dok ljudi ne shvate što se događa. Sve to umotati u ‘fini papir’ i podvaliti ljudima kao nešto predivno. Tisuću puta izrečena laž postat će istina i oni su toga svjesni. To je stara izreka koje se nažalost neki drže i previše. Jednako moćna ekipa su pomoćnici gornje navedenih, a to su Giacomo i Lucia. Nema tko je bio na NP, a da za to dvoje nije čuo. Taj ludi starac od popa je izgadio nasmrt jednu itineranticu jer se ‘usudila’ zaljubiti na jednom od itinerantskih putovanja. Izderavao se na nju tako glasno da su me prošli trnci kroz kožu. To me zgadilo do bola, pa sam u prepunoj crkvi u Puli poluglasno dobacila ovima do sebe: ‘Kako ga nije sram govorit takve gluposti?!’. Ušutkali su me, a poslije mi rekli da nisam prosvijetljena i da ne razumijem Put i ‘te stvari’. Tako mi je bilo objašnjeno. Rekli su još kad dođem do naprednije etape puta, da ću onda razumjeti zašto je Giacomo tako reagirao. UŽAS!!!
    A Lucia je sama za sebe rekla kako nema srca jer ni Isus nije imao srca. Ne bih se složila; Isus je ozdravljao ljude, a to sigurno ne bi činio da nije suosjećao s tim ljudima. Tko nema srca, taj ne može suosjećati s drugima. Osim toga, ‘famozni’ govor Giacoma i Lucie u Puli je trajao satima. Umrla sam od dosade jer se odvijalo na jedan nehuman način. Nismo ništa stigli pojesti, bilo je vruće ( ljeto – 8.mjesec ) i nije bilo prijevoda. Giacomo je nešto hrvatskog i znao, ali Lucia uopće ne. Nije bilo problema jer sam baš u to doba u školi učila talijanski koji mi je išao kao da je materinji jezik, pa sam je sve razumjela, ali mnogi ljudi nisu. Poslušavši riječi te hladne, cinične starice koja doista nije imala srce, štoviše, mogu reći imala je kameno srce i još kamenitiji izgled nalik na voštanu svijeću koja se prelijeva na sve strane, izgledala je kao voštani kip, osobno sam se uvjerila u sve to što je govorila o sebi. Iz Pule sam otišla zgrožena i vidljivo potresena do te mjere da nikome nije bilo jasno što mi se događa. Ostali neosi su me pitali što mi je, a ja sam samo kratko odgovorila: ‘Ne bi razumjeli.’ Osjećala sam se tog dana potpuno promašeno jer sam izgubila cijeli dan na njihove gluposti koje su se u velikoj mjeri svele na prepucavanja umjesto na govor o Bogu i to me užasnulo. To je,dakako, bila nedjelja jer su činili sve da bi nas odvukli od nedjeljne mise, a zahvaljujući njima sam sutradan u školi dobila dvije jedinice jer nisam stigla učiti zbog njihovog ‘famoznog’ putovanja. Ni te jedinice nisu toliko boljele koliko činjenica da od neosa NIKAD, ali AMA BAŠ NIKAD nisam čula da spominju našu dragu Gospu; predivnu Djevicu Mariju. Boga su nazivali ‘Gospodin’ ( to može biti izraz za bilo koga i bilo što; svojevremeno sam čitala da su sotonisti tako nazivali vođu demona-Lucifera ), a uglavnom su pričali o Isusu Kristu. Svece su blatili na način da su govorili da su stekli zasluge kojih nisu bili vrijedni. Tipično protestantski – zaziru od svetaca. Jedinice u školi su mi bile samo izazov da budem još bolja, ali redovno sam pohodila Međugorje bez znanja neosa. Jednom me netko vidio i cinkao katehistima da sam bila na hodočašću. Upozorili su me ako to još jednom čuju, da mogu slobodno otići iz zajednice jer njima trebaju osobe koje će činiti put i biti u poslušnosti katehistima te neće otići na nikakva hodočašća ako im oni tako kažu jer je to ‘druga karizma’. Naravno da me to nije obeshrabrilo. Nastavila sam sa hodočašćima jer nisam mogla gledati koliko prijezira i nepoštovanja pokazuju prema našoj dragoj Gospi. Nema dovoljno riječi kojima bih mogla opisati sav taj užas proživljen svih tih godina koliko sam provela tamo. Žao mi je jedino njihove djece jer ona nisu kriva nizašto. Nisu pitali da se rode i da dođu na ovaj svijet, a pogotovo ne kod takvih roditelja. Osobno smatram da u svemu u životu treba biti umjeren; imati mjeru je izrazito važno. Neosi su to davno prešli. Ni najgorem neprijatelju ne bih savjetovala NP jer NP je i od najboljih ljudi učinio čudovišta. Mir, zdravlje i ljubav nemaju cijenu, a sve to pod okriljem blažene Djevice Marije koja će satrti glavu zmiji u svom posljednjem pohodu. Kad bolje razmislim, možda neosima nije u interesu štovati Gospu jer su itekako svjesni da rade na strani đavla, pa je se boje. ‘NP je najgore zlo koje je moglo zadesiti čovječanstvo’ ( Papa Benedikt XVI )

  • June 9, 2015 at 3:12 pm
    Permalink

    “A Lucia je sama za sebe rekla kako nema srca jer ni Isus nije imao srca” prestrašno draga mojaaaaaaaa

  • June 9, 2015 at 3:17 pm
    Permalink

    “. Poslušavši riječi te hladne, cinične starice koja doista nije imala srce, štoviše, mogu reći imala je kameno srce i još kamenitiji izgled nalik na voštanu svijeću koja se prelijeva na sve strane, izgledala je kao voštani kip, osobno sam se uvjerila u sve to što je govorila o sebi. Iz Pule sam otišla zgrožena i vidljivo potresena do te mjere da nikome nije bilo jasno što mi se događa. POSLUŠAVŠI RIJEČI, JA BIH REKAO TOG MON STRUMA IMENA LUCIA! PRESTRAŠNOOOOOOOOOOOOOOOO

  • June 10, 2015 at 8:18 am
    Permalink

    ” Ušutkali su me, a poslije mi rekli da nisam prosvijetljena i da ne razumijem Put i ‘te stvari’. Tako mi je bilo objašnjeno. Rekli su još kad dođem do naprednije etape puta, da ću onda razumjeti zašto je Giacomo tako reagirao. UŽAS!!!”

    Oni su ti koji ne razumiju. Oni samo osjećaju šta je “krivo” i šta je “pravo” i ovaj osjećaj je ušao u njih tako da im se polako ispirao mozak kroz zajednicu.
    To što oni stalno govore da mi ne razumijemo ali sami nisu sposobni objasniti stvari u nekoliko rečenica pokazuje da oni ne vjeruju u istinu jer je istina nešto što se može pokazati i dokazati nego da vjeruju u laži koje se održavaju ovim osjećajem koji stalno dobivaju u zajednici. Zbog toga u zajednicu živ ili mrtav jer ako nebudeš išao ovo pranje mozga će popustiti.

    “A Lucia je sama za sebe rekla kako nema srca jer ni Isus nije imao srca”

    Oni redefiniraju sve šta im nepaše tako da ispadne da je Isus osoba bez srca koju bi trebao poslušati bez pogovora. Dobro neznam šta joj je značilo ovo da je Isus bez srca, možda bi na trebao kontekst.

    Jel možeš reć o čemu su točno govorili?

    Bilo kako bilo, oni ama baš sve izvrću, od toga što im je crkva dopustila do pozitivnih stvari u zajendici koje se dižu u nebesa i kad su obične sitnice , do nijekanja zla koje čine, do potpunog redefiniranja sustava vrijednosti da bi imali više kontrole nad ljudima, do izvrtanja slike Isusa i Boga da bi dali sebi moć i oduzeli je drugom pa pričaju da će Bog dignut ruku sa nekog ako ovo ili ono…
    Prave se da su poslušni, poslušni su jedino sebi jer su oni Bog.
    Da su poslušni ponašali bi se kao što im je Isus rekao , kao pastiri pa bi išli za ljudima nakon što odu iz zajednice.

  • June 10, 2015 at 9:37 am
    Permalink

    Meni nikako nije jasno kako Kiko može uvjeriti svoje sljedbenike da se vjenčaju s neosima i izrode što više djece, ili da odu u svećenike, a on sam i njegova pomoćnica Carmen neoženjeni civili?

  • June 10, 2015 at 12:38 pm
    Permalink

    Ljudi ih doživljavaju poput svećeničkog poziva , ovako imaju više vremena za zajednice.

  • June 10, 2015 at 2:16 pm
    Permalink

    Upravo to želim reći. Sljedbenike guraju u svećenike ili brak, a sebi daju za pravo da žive drugačije. Što se Kiko nije zaredio ili oženio?
    Svećenićkim pozivima na neki način ucjenjuju Vatikan jer je svećenika sve manje. Vatikan prvo treba zabraniti svim svećenicima da pripadaju bilo kakvoj zajednici, osim župnoj.

  • June 10, 2015 at 10:21 pm
    Permalink

    S jedne strane su definitivno licemjeri jer kada postaneš katehist na tebe se neka pravila više ne primjenjuju.

    Oni naprimjer ne preuzimaju nikakvu odgovornost jer misle da kroz njih govori Bog a ne oni, nisu nam oni govorili , Bog nam je govorio, zašto bi oni bili odgovorni za nešto.
    Sa druge strane imaju ogromnu moć utjecaj i ugled. Rasprave se završavaju sa “katehist je tako rekao”. Kad oni nešto kažu to se tako napravi ili se na tebe stavlja socijalni pritisak.
    Nije da oni samo vode zajednice , oni ih zapravo uopće nevode kao pastiri nego se tu i tamo pojave jednom godišnje, podjele nešto svoje mudrosti, dok se za zajednice brinu odgovorni. Zato se tako i zovu, odgovorni… zato jer netko mora bit kad katehisti nisu.
    Makar kada oni nešto kažu to tako mora bit.

    Tamo je u redu da se ženi koja ima sedmoro djece stavlja pritisak da ima još jedno jer navodno Bog tako želi ali katehisti ne osjećaju nikakav poriv da se ponašaju poput pastira i da idu za nama ili nas barem nazovu nakon što napustimo zajednice iako je Isus točno to rekao u bibliji.

    Definitivno postoji jedan niz pravila za sljedbenike i jedan niz pravila za katehiste.
    Ne samo to nego katehisti čini se uopće nisu vezani nekakvim pravilima , kao da se na njih pravila grijeha , psihologije , fizike i ostalih stvari ne primjenjuju. Jer oni nemogu pogriješiti, njihov grijeh nemože biti uzrok toga što govore, njih nemože prevariti đavao, barem ne dok govore nama, to je sve od Boga a pola toga što mi govorimo ili mislimo se automatski isključi kao da je od đavla ako se nekom ne sviđa.
    Ovo je istina i ovo je stvarno na razini djece u vrtiću.

    Oni u svojoj glavi nisu nemoralni, oni uopće nemaju moral kojeg se trebaju pridržavati, oni su neutralni božji medij preko kojeg nam dolazi božja poruka. Njih kao da nema tamo. To se njih ništa ne tiče. Ako ti imaš problem sa Putom ti imaš problem sa Bogom a ne sa njima.

    Jednom je neo svećenik rekao da ako si u svađi sa bratom oko kuće, rekao je da prodaš kuću. Da li bi on to tako napravio?
    Jednom je djeci govorio da kada se posvađaju sa bratom da ga poslje mole za oprost, kao da je to nešto magično čega se nitko nebi sjetio, a ljude kojima oprost propovjedaju se uopće ne ispričaju nego ih šikaniraju. Nitko od njih mi nije rekao oprosti što su trošili moje vrijeme, jebeni pacijenti se ponašaju kao da si tamo bio 5 minuta a ne da si ostavio cijelu svoju dušu koju su i tražili.

    To što oni propovjedaju je sve jako puno teorije od kojeg oni ne rade niti pola.
    Jaram definitivno nije pravedno raspodjeljen.

  • June 11, 2015 at 12:38 am
    Permalink

    Majo, svaka čast! Imaš pravo. I sama sam se tisuću puta pitala zašto tjeraju ljude u brak ili svećenstvo, a oni su samci.
    Reći ću ti zašto, to tek sada znam..
    Zato što su previše sebični da bi išta dijelili s drugima.
    Njihov moto je: NE DIJELI S NIKIM NIŠTA, A ZAPOVIJEDAJ SVIMA!

  • June 11, 2015 at 3:15 pm
    Permalink

    Mali kekec, pročitala sam sve što si napisao i mogu ti reći da sve to zvuči vrlo poznato.
    U zajednici se događa još jedna stvar:
    Katehisti misle da ti imaju pravo reći da si ohol i da nisi ponizan i da ne želiš biti u poslušnosti i vidjeti da te Gospodin ljubi i ne znam sve koje glupe fraze, a kad ti to isto kažeš drugome, onda sudiš i vidiš trn u oku brata svoga, a brvna u svom oku ne opažaš.
    Znači, ondje vrijede dvostruka mjerila.
    Hm, kako ‘prikladno’…

  • June 25, 2015 at 12:16 pm
    Permalink

    “A Lucia je za samu sebe rekla da nema srca jer ni Isus nije imao srca”

    PRESTRAŠNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.